reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Super moj komentarz sie nie dodal :/ No to juz na szybko zycze wszystkim udanego piatku i musze uciekac do marudy. Ida gorne jedynki i juz sine sa. Alicja maruda nieziemska a do tego staje przy wszystkim i sie przewraca i co chwile ryyyyk. :/
Zdrowka dla wszystkich chorowitkow! :)

reklama
Witam porannie, mlodszy spi starsza sie bawi a ja siedze z zabanarzowana noga tak stuknelam malym papcem w noge od stolu ze az wszystkie gwiazdy zobaczylam mam nadzieje ze nie zlamalam palca :baffled:
Ella to teraz do diety masz gratis gimnastyke
Maonka ja jakos sie nie przekonalam do tej mobilnej aplikacji
Elvie i jak tam paczusie od Spychaly maz dostarczyl?

Szał tutaj dzisiaj z pisaniem :no: Gdzieś ta wszystkie są? ;-)

Pospałam 2,5 godz z Leonem w ciągu dni, więc wyspana jestem, że :szok: Zaraz biorę się za mycie podłóg, żeby jutro mieć spokój.

Mamopaulinki gdzie w Cz-wa robią panel pokarmowy? Leonowi nasila się AZS, do tego Alicji też zrobię, bo wg mnie ma uczulenie na nabiał, ona cały czas się drapie, w różne części ciała, a dziś przy kąpieli odkryłam, że w zgięciu kolan jest podrapana do krwi. Co prawda mamy wizytę u alergologa 18.03, więc już niedługo. Ostatnio nie wyszły te testy, ale to były na wziewne. Kiedyś mamy powtórzyć.
I tak kombinuję, żeby w czasie remontu przyjechać do Cz-wa i porobić im wszystko.

hejka!

powoli wracam do żywych choć jeszcze kiepsko się czuję, stan podgorączkowy mam nadal, Maja też. Osłabiona jestem na maxa, od lekarza dostałam kilka specyfików, nakaz wygrzewania się i zrobienie zdjęcia rtg zatok bo nos mam masakrycznie opuchnięty (od środka). Coś czuję, że zabieg na zwężoną przegrodę zbliża się nieuchronnie.
Maja jeszcze też trochę osłabiona, ale apetyt i humor ma o niebo lepszy. śpi ile wlezie, wczoraj po spaniu od 20tej do 9:30, usnęła jak jechałyśmy do lekarza, jak wracaliśmy i jeszcze w domu padła na 2godz, dziś wystarczyło jej 13 godzin w nocy, ale padła po 20tej. Osłabiona jest ewidentnie.
Ja marzę o tym aby wyjść na spacer, niech mnie już przestanie telepać:wściekła/y:

Annaoj jak po wizytach? Dobrze, że już weekend to możesz akumulatory ładować;-)

Basiu zdrówka dla Wiktorka! Moja się też wczoraj dusiła i jak nigdy płakała jak jej chciałam inhalacje zrobić. My jej musimy czasami 2 razy w nocy robić. Oby dziś nam dzieciaczki nie kaszlały:tak:

Aga spacerujcie na zdrowie, dobrze, że Sebek gorączki nie ma- u nas właśnie przez nią kisimy się w domu. Jutro Majkę wysyłam z T, chyba, że ja obudzę się w lepszej formie.
Aniam
nasze dzieciaki to chyba hurtowo poślemy na to wycinanie migdałków, bo kilka sztuk się nazbierało;-)

Agnieszka oby cię nie ścięło z nóg tak jak mnie. Zdrówka!

MamoPaulinki zdrówka dla małej. Nie mogę się napatrzeć na jej zdjęcia jak bawi się z Rico, radość w jej oczach- bezcenn:tak:
Ella ja za ciebie wciągnęłam nadprogramowe pączki więc spoko:tak:
Maonka masz niezłą melodię do spania:tak:

Mamusiu od razu przypomniało mi się powiedzenie, że mały palec u nogi służy do sprawdzania czy meble stoją na swoim miejscu;-) A tak na serio to współczuję kochana, znam ten ból. Zdrówka dla was!

stopa.jpg

Mykam do łóżka, dobrej nocki :)

Miłego weekendu wszystkim!

Witam w ten pochmurny dzień:cool2:
Syncia rano wyprawiłam w góry, jadą na trzy auta więc co przystanek mój kombinator zmienia środek lokomocji:-D
Z dziewczynami w domu się kisimy:no: obiad się robi, jeszcze tylko ogarnąć chatę muszę ale nie bardzo mi się chce:-p
Kittek zdrówka dla Was dziewczynki, moje artystki w ferie śpią po 12-13 h, od poniedziałku Mani zacznie się wstawanie po 7 już widzę ten dym:-D
Maonka moja Ola szczególnie przed jakąś infekcją ma strasznie suchą skórę, czasami aż ma strupy tak się drapie a z testów nic nie wyszło:confused: chociaż chyba ostatnio jest trochę lepiej
Ella cierpliwości życzę
Mamusiu oby to było tylko stłuczenie, zdrówka dla Was

Ola po tym jak przez prawie tydzień nie bardzo mogła jeść ze względu na bóle brzucha wyschła że wygląda jak przecinek, nogi ma jak patyczki, jeszcze od czwartku prawie całe dnie na rolkach popyla po domu, na tyłku nie posiedzi a ja mam wrażenie że przy byle upadku te patyki jej się połamią.:-:)confused: Co chwilę jej podsuwam dodatkowe kalorie, ostatnio ma fazę na pączki i faworki więc wcina do woli:tak:

Szał tutaj dzisiaj z pisaniem :no: Gdzieś ta wszystkie są? ;-)

Pospałam 2,5 godz z Leonem w ciągu dni, więc wyspana jestem, że :szok: Zaraz biorę się za mycie podłóg, żeby jutro mieć spokój.

Mamopaulinki gdzie w Cz-wa robią panel pokarmowy? Leonowi nasila się AZS, do tego Alicji też zrobię, bo wg mnie ma uczulenie na nabiał, ona cały czas się drapie, w różne części ciała, a dziś przy kąpieli odkryłam, że w zgięciu kolan jest podrapana do krwi. Co prawda mamy wizytę u alergologa 18.03, więc już niedługo. Ostatnio nie wyszły te testy, ale to były na wziewne. Kiedyś mamy powtórzyć.
I tak kombinuję, żeby w czasie remontu przyjechać do Cz-wa i porobić im wszystko.

Ja robiłam małej na Sobieskiego w tej poradni wojewódzkiej, my tam mamy wszystkich prawie specjalistów. Tylko wiesz, ze u nas z krwi było, no i z racji naszej sytuacji od urodzenia i niepełnosprawności udało się panel pokarmowy na NFZ załatwić. Testy skórne też oczywiście robią, rodzice co i raz przyjeżdżają i po kilka skórnych robią (nie wiem czy 10 czy 20). W kazdym razie jest opcja zrobić prywatnie tylko musisz tam sobie na necie spojrzeć jaki jest telefon do nich i zapytać. Ten co my robiliśmy to podobno ok 200zł kosztuje ale dokładnie to nie wiem, bo nie płaciłam.
O nawet Ci znalazłam Testy alergiczne w Częstochowie - Alergo Diagnostics Częstochowa ;-)

Ja sobie odpoczywam bo od poniedziałku znów jazda będzie do szkoły i znów po parę godzin w komunikacji miejskiej więc psychicznie się nastawiam.
Zdrówka dla wszystkich.

Zmykam na obiad

Joł .

Ja dziś się w domu byczyłam , kolega był u Szymka . No i sztuka kota dziś na chwilkę doszła , ale jakoś się nie gryzły :-D:-D
Teraz malibu popijam i już mi się oczy zamykają . :-D

Aniam zdrówko, do T kumple przyjechali i nie odpuścili, Malibu T nie nabył, ale Bacardi tak więc Mojito sączę :) Może w końcu się wyleczę.

reklama
Witam, ja na szybko, bo za moment wyruszamy, a mam jeszcze włosy mokre.

mamusiu - M. przeraziła kolejka, obowiązki wzywały i słynnych pączków znów nie było mi dane spróbować, ale może to i lepiej;-) Poza tym ja za pączkami nie przepadam, wolę kruche faworki.

kittek - to alkoholowo miałyśmy wczoraj identyczny wieczór:-D

mamoPaulinki - odpoczywaj, akumulatory naładuj, Ty i tak tempo ciągle zabójcze masz.

U nas rodzinna sobota, na rowerach i hulajnodze byliśmy. Dzisiaj ja z psem spacer zaliczyłam, M. wybył z kuzynem w okolice Moni, a do nas za moment moja ciocia przychodzi i wybywamy z dzieciakami na małą wycieczkę, bo pogoda cudna, więc nic tylko korzystać.

Do góry