reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki 2010!!!

Witam:)

mamusiu - lion king ten odkurzacz się zwał? U moich teściów też taki pokaz był, dobrze że nie kupili bo to wóczas 7000zł kosztowało a zamawiając na Węgrzech można było mieć za 900zł!! 13-sty to fajna data, ale jak wolisz dziś to wyganiaj Jasia z brzucha :)

nata - ja chyba tez zacznę dzisiaj dzień od kawy,bo zieeeeeeeeeeewam strasznie.

kici - to zdolniacha z P. W razie czego jak się na zjeździe komuś pierogów zachce to wiemy już kto będzie lepił;-)

reklama
kici - to zdolniacha z P. W razie czego jak się na zjeździe komuś pierogów zachce to wiemy już kto będzie lepił;-)

Padłam, bo wyobraziłam sobie zjazd nadmorski z pierogami w dziką świnią w tle :)

Cześć Dziewczyny. Nie ma mnie bo mam masakrę ciąg dalszy. Dziękuję za Wasze rady. Widziało już ją trzech pediatrów i żaden jakiś rewelacji nie odkrył.

Ella- czasem tak bywa. Starsza przynosi, młodsza łapie i tak w koło.
Możesz ze starszą do laryngologa i alergologa podejść, chociaż może nic nie wyjść. Może gluten?
USG brzuszka im robiłaś?
No i może być tak, że z czasem przejedzie, a nic do tego czasu nikt nie wykryje.
Sił życzę.

Polazłam z koleżanką na jakiś wieczór piękna . Babka taka organizowała co u nas herbalive się zajmuje .
I całkiem fajno było , smarowały nas tam jakimiś maseczkami i kremami :-D:-D W domu to czasu na to brak he he .

Toś się dała wymasować i wykremować :)

Ja już po drzemce z Matim. Chłopak się do czwartych urodzin szykuje, sam z siebie zaczął o tym mówić, i pół grupy chce zaprosić:-D musiał być temat w przedszkolu wałkowany, bo sam by na to nie wpadł.
Nie czy wspominałam, mój M. ma dziewczynę:-), ma na imię Kalinka. Miłość straszna:-D bardzo mi się podoba, że on ogólnie jest szałaput, ale do niej mówiąc, zmienia głos na delikatny i taki rozmarzony:-D

Hehehehe... Bartek planuje całą grupę zaprosić... nie wiem czy stać mnie na to :D ale on plan ma tak czy inaczej... :D
No i Bartek jakiś niestały w uczuciach, bo on cały czas wymienia inne koleżanki :p zahaczając przy tym o te z grupy Kubuli :p

Jestem , widze ze dzisiaj zaspalam :-D , jakos dziwnie sie czuje nic mnie dzisiaj nie boli
Dzisiaj moglabym urodzic ale za to jutrzejsza data mi nie pasuje wiec moze zacisne nogi i zaczekam do soboty :-D

No to albo dzisiaj, albo w sobotę. Ja lubię 13. zawsze mam wtedy jakieś fajowe wydarzenia. Rozumiem, że nie chcesz, alby miał urodzinki w Walentynki i wcale Ci się nie dziwię, też bym nie chciała :D

Mój mężczyzna ma drugi tydzień urlop i wczoraj z nudów poczynił pierogi ruskie :-D mam dzisiaj wyżerkę w pracy :-D

Dawaj mi tu kilka, bom wygłodniała ostatnio :p

hello
Piszę tego posta już kilka godzin, bo wiecznie coś mnie odrywa. Alicja mnie do szału doprowadza, cały czas śpiewa, już mam głowę 3 na 9. .

Ja rano miałam ten problem i glowę 3 na 9 :p Kuba strasznie przeżywał dzisiejszy bal przebierańców. Całe szczeście, że nie wstał o 5:00 :szok: ale jak już ruszył się z łóżka o 6:30 to normalnie słowotok, emocje, ruch, katarynka... a ja rano nie lubię rozmawiać, więc możesz sobie wyobrazić ...

Gosieńko- dziękuję za wczorajszą wizytę :) miło było, za krótko zdecydowanie!!!

Witamy i my w słoneczny dzień :-)

Dzisiaj mam dzień lenia, a kurz na podłogach w domu mi się odkłada ;-) Ja za to u mamusi siedzę, jak się nie zjemy do końca dnia to dopiero z Tośkiem W odbierzemy z pracy o 18 i pojedziemy na dom :-) Od mamy do przedszkola mam 5 minut drogi więc się po nią spacerkiem wybiorę :-)

Gosieńka przywołuję Cię teraz ja do porządku, odezwać mi się :-) !

Nata dzięki za polecenie książeczek, w przyszłym miesiącu w budżet wpisana, Detektyw Amelka i Przewożniak :-)
Gosia moja o urodzinach nic nie mówi, ale prezent ma obrany od wakacji :-)

Mamusiu weź już Jaśka dziś przekonaj, bo się doczekać nie mogę :-) Czekam jak na swoje :-) Swoją drogą nie dziwie się, że rodzić nie chcesz jutro ;-) Też bym nie chciała :tak:

Kici lekarki nie skomentuje... My tak raz mieliśmy jak poszliśmy z dzieckiem do naszej przychodni w której jest zadeklarowana, bo nasza pediatra z prywatnej nie mogła nam skierowania dać do ortopedy i kazała do lekarza w przychodni do której należymy (czyt. chodzimy na szczepienia), to lekarz też miał problem, bo dziecko kartę czystą ma i on nie da, dziecko okaz zdrowia i mamy nie wymyślać. Kartę ma czystą bo od urodzenia z nią prywatnie chodzimy...

MamoPaulinki Ty to jesteś kobieta zuch, oby bóle szybko minęły :tak:

Aniam sama bym tak chciała, uwielbiam jak ktoś coś przy mnie robi ;-)

Agnieszka
i jak lego ? Chciałam W z Tosią wysłać, bo Tosia bardzo chce, ale W stwierdził, że to nie dla niej ?

Annaoj Tosia miała dwa tygodnie takie uparte, myślałam, że oswieje, minęło na szczęście :-)

Lecę, bo niedługo do przedszkola.
Miłego słonecznego dnia :-)

elvie - lepiej mu tego nie powiem, bo nie przyjedzie jeszcze ;-) a na miejscu jak będzie to się nie wymiga i może lepić :-D

aniez - no w zamrażalniku jest część, więc zapraszam :-)

HA! melduję, że skarga która poszła do Lux Med została odebrana. Dzisiaj rano zadzwoniła do mnie Pani... najpierw tłumacząc Panią doktor, że ona nie mogła nic więcej zrobić... bla bla bla... wytłumaczyłam Pani jak bardzo się myli. Pani doktor mogła zaproponować jakiekolwiek inne działanie objawowe niż te które było skoro to które było stosowane nie działało, że mogła dać skierowanie na krew i mocz, aby do dermatologa iść już z wynikami, aby lekarz lepiej mógł zdecydować co się dzieje, że mogła dać skierowanie do dermatologa na CITO, a nie że mamy prawie 2 tyg czekać z wykropkowanym tyłkiem, który boli/piecze/swędzi na zmiane... Pani powiedziała, że w takim razie postara się zmienić nam termin wizyty u dermatologa... i co?! i k...a można?! godzine później zadzwonili do mnie z oddziału gdzie przyjmowała ta super wspaniała Pani doktor że na jutro na 10 rano cudownie termin się zwolnił do dermatologa i czy sobie życzę. Uff...

Ostatnia edycja:
Kochane moje jedna dziewczynka a właściwie już teraz nastolatka urodziła się właśnie 13 lutego i dla jej rodziców na pewno to był najszczęśliwszy dzień ;-)
Laura wszystkiego naj naj naj jeszcze raz, zdrówka, radości każdego dnia, powodzenia w szkole i spełnienia marzeń, 100000 buziaków :-)

Odmeldowuję się , ale zalatana jestem i nie mogę się wyrobić od dwóch dni :zawstydzona/y:
Wczoraj od rana zaliczyliśmy z Mateuszkiem wizytę u ortodonty bo musiał mieć zrobione specjalne wyciski górnych zębów, potem szybkie zakupy i powrót do domu a na 15 już musiałam być we Wrocku na rehabilitacji :rofl2:
Dzięki bogu końcówka dnia mega udana dzięki rodzince Aniezowej, pyszną tartę zjadłam no i jak zawsze chłopcy cudni i od wejścia zadawali mi 1000 pytań :-)
Oczywiście jak do domu przyjechałam to tam szał ciał bo S trójcy nie mógł ogarnąć ;-)

Dzisiaj na 14 z Helką i Mateuszem do dentysty więc wybaczcie ale odpisze wam wieczorkiem bo jeszcze muszę obiad wyczarować :tak:

Miłego dnia

Gosienko - ja bardzo lubie 13 , slub bralam 13 , Natalke chrzcilismy 13 , obraczki odbieralismy 13 ;-)
Elvie ten odkurzacz to Kirby
Kici narobilas mi smaka na poerozki mniammmm

Co tu takie pustki tylko ciezarna aktywna ;-)

witajcie ledwo na oczy patrzę ze zmęczenia ale wszystko dzisiaj załatwiliśmy.
Byliśmy z małym najpierw w OWI na Pilickiej u pani psycholog na wizycie dała nam dodatkowe wskazówki jak rozwijać mowę małego i udało nam się przyśpieszyć wizytę u psychiatry. Mieliśmy na maj a po interwencji pani psycholog mamy 7 i 12 marca:-) i czekamy dalej. Co prawda pani psycholog stwierdziła że prawdopodobnie dostaniemy diagnozę "całkowite zaburzenia z zaburzeniami ze spektrum autyzmu":baffled:

Potem dotarliśmy do ortopedy i w efekcie muszę zakupić wkładki ortopedyczne do bucików i dostaliśmy zestaw ćwiczeń na nóżki do domu.

A później przyjechał do nas Pan wymierzył okno i złożyliśmy zamówienie i zapłaciliśmy zadatek, także za jakieś 2-3 tygodnie czeka nas wymian okna panoramicznego:tak: - także plan wykonany

No i w miedzy czasie samochód męża odwiedził mechanika

mamusiu współczuję akcji z samochodem.

Aniam no niezła jesteś ja to już od 7 miesiąca nie prowadziłam bo musiałam siedzenie w samochodzie odsunąć i w efekcie nie sięgałam do pedałów:-D
I całkiem fajno było , smarowały nas tam jakimiś maseczkami i kremami
laugh.gif.pagespeed.ce.Ef0GmO-8PG.gif
W domu to czasu na to brak he he .
ja też tak chcę przydałoby się trochę odprężenia

gosia
Nie czy wspominałam, mój M. ma dziewczynę
biggrin.gif.pagespeed.ce.jYY3-3XSUx.gif
, ma na imię Kalinka. Miłość straszna
bardzo mi się podoba, że on ogólnie jest szałaput, ale do niej mówiąc, zmienia głos na delikatny i taki rozmarzony
brawa dla M , obrotny chłopak z niego

kici jak tam Q coś pomogło na te krosty
Mój mężczyzna ma drugi tydzień urlop i wczoraj z nudów poczynił pierogi ruskie
mam dzisiaj wyżerkę w pracy
tylko pozazdrościć - mi mamusia przywiozła wyżerkę i oczywiście pierogi też więc zaraz wyjmę bo mi smaka narobiłaś

Agnieszka śniegu nie zazdroszczę u nas dzisiaj piękna wiosenna pogoda słoneczko świeciło i tak lubię

Aniez jak tam ręka dalej boli?

Annaoj
oczywiście więcej nie pamiętam, wrrr, niech ta mała bestia już idzie do przedszkola.
:-D

Ella zdrówka dla dziewczynek

mamoPaulinki współczuję migreny mam nadzieję że dzisiaj już choć trochę lepiej się czujesz. Zdrówka dla Paulinki i biedny Rico współczuję problemów i mocno tulę

Laura
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!!!!!!!!! spełnienia marzeń

gosieńko
jak tam po wizycie u dentysty ? Nasz Wiktor też z 13 we wtorek:-)

Ostatnia edycja:
Witam się na chwilkę, sorki, że nie dopowiem kazdemu z osobna ale nie mam jak:(
3 razy dziś kursowałam na miasto, potem jeszcze długi spacer z dwójką i trening młodego:no:
Paula kaszle mokro od wczoraj, dalej dławi się wydzieliną, jutro jadę na RTG bo może mieć zapalenie płuc (nawet bez gorączki), nie będę czekać bo jak coś się pogorszy to weekend oznaczać będzie dla mnie jedynie szpital:baffled: do tego Rikiemu na pysku złazi skóra, taka sucha, martwa razem z sierścią, ledwo mu ucho zaleczyłam. Muszę jutro do weta lecieć i pokazać mu wsio, moze on zdiagnozuje co jest grane. Młody miał robione wcześniej badania zeskrobin i nic nie znaleziono, podejrzewano chorobę autoimmunologiczną. Pomagał mu oxykort, maść ze sterydami... Młoda ma odwołaną rehabilitację, do przedszkola nie idzie więc może i ja wreszcie poczynię pierogi ruskie bo tydzień się zbieram aż mi się ser zepsuł:-( no nie mam jak i kiedy:wściekła/y:

Basiu nie taki diabeł straszny, przy dobrze prowadzonej terapii. Ja nadal uważam, że najgorsze jest u nas adhd, bo bardzo ogranicza możliwości Pauli, ma zbyt krótki okres koncentracji na czymkolwiek:no:

Ściskam mocno i pozdrawiam, do napisania.

w imieniu Laurki dziękuję za życzenia...

ja tam chciałam aby się urodziła 14 lutego, bo wtedy taki prezent na walentynki to cudny mi się wydawał...to fajna data jest, choć 13stka też jest świetna...

chodzi mi ta tarta po głowie, oj chodzi, kiedyś sobie odbiję i zjem 2, hehe..

Ostatnia edycja:
reklama
Wszystkiego najlepszego dla Laury . Ja tam bardzo lubię trzynastkę , to moja szczęśliwa liczba
Monia a czemu teraz zjeśc nie możesz :tak:

Mamopaulinki - oby z pieskiem było ok .

Ja dziś na zakupach byłam z koleżanką . Dwie kiecki nabyłam i walizkę :-D:-D
szaleństwo , chciałam jeszcze do kompletu łyżwy kupić , ale kupię za rok :-D

Co do odkurzaczy to jakiś na R będzie mi kolega pokazywał . Bo on ma jakieś profity z tego że pokaz urządzi więc się zgodziłam
Oczywiście poinformowałam go że nabywać maszyny zamiaru nie mam choćby sama sprzątała

Ostatnia edycja:
Do góry