reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki 2010!!!

Laski kiecek nie pokażę bo nie mam jak . Jako że byłam w outlecie to stare kolekcje są :tak: No i ceny ładne bo jedna letnia za 30 zł a druga za całe 50 . Kupiłam je w mango . Miałam nie brać ale koleżanka mnie namówiła :tak:
Walizkę za to kupiłam gigant więc możecie się mnie z wielkim bagażem spodziewać :-D
Walizka duża Puccini PP004 (3895487245) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

udało mi się ją za 200 zeta kupić , a naszą niestety połamali na lotnisku . J ją naprawił ale znowu się połamała rączka , więc i tak coś trza było nabyć . :tak:

Elvie Kittkowa da radę , ja tam ją od wtorku będę regenerować , zakonserwuję winem , zagadam :-D:-D

Mamopaulinki biedny Rico , nawet nie wiem co to za choroba , poczytam potem .

mamusiu - a Ty jeszcze tu jesteś ?:-D:-D spadaj rodzic co ?

Ja z teściową kurs po mieście zaliczyłam na zakupy i już mam dość wszystkiego :no:

Monia - tak rób mi smaka dalej :-D

Aniez zapisy do zerówki szkolnej to u nas nawet na koniec lutego - bo już jakaś lista ma być .
Kuba robił to samo w przedszkolu w 5 i 6 latkach ?
Bo u nas teraz już programem 6 latków lecieli .

reklama
Aniez zapisy do zerówki szkolnej to u nas nawet na koniec lutego - bo już jakaś lista ma być .
Kuba robił to samo w przedszkolu w 5 i 6 latkach ?
Bo u nas teraz już programem 6 latków lecieli .

Nie, ale u nas też jest tak, że nie opieramy się tylko na tzw. materiałach. Dzieciaki mają bardzo dużo zajęć dodatkowych (Kuba ma szachy, tańce, judo, teatr, filcharmonię raz w miesiącu, spotkania z Brzechwą raz w miesiącu, łyżwy, angielski... nawet nie wiem, czy wszystko wymieniłam ;)), także sytuacja jest inna. Nie robili też tego samego programu, panie urozmaicają zajęcia, no i (co ważne) 3/4 grupy zostało, to też zmienia proporcje.

U nas nie ma zapisów takich, że idziesz do szkoły. Jest tylko rekrutacja elektroniczna, przez tydzień, czy dwa i w latach ubiegłych była w maju. Może mój mąż coś pomieszał, bo z nim to jest możliwe :p Mnie to nie martwi :-D, bo rejon jest jeden i muszą go przyjąć :) jak człek kombinuje, to może przekombinować.
Druga szkoła, którą brałam pod uwagę przez moment, dalej od domu i jak wieczorem, to nieciekawe ulice do przejścia, więc ja wolę 50 m od domu, kiedyś przecież będzie sam z niej wracał :) to też biorę pod uwagę, bo bezpieczeństwo przede wszystkim. I przedszkole obok, więc i mama się nie nabiega w te i wewte :) ja już się kilka lat naodpalałam auta rano, a w szkole trzeba być na czas, więc byłaby nerwówka. Nie ma opcji ;-)

Witamy i my

Pogoda na zmianę, dziś znów szaro buro i ponuro, ale rano telefon do siostry przyrodniej ;-) wykonałam i mi się humor poprawił ;-)
Tosia przyniosła z przedszkola dwie walentynki ;-) Jedną od Kubulka, drugą od Julki ;-) Sama również Juli wręczyła :-D

Mój mąż walentynkowo stanął na wysokości zadania ;-), musiał bo i tak walentynki spędzi z autami w garażu :-D

Aniez
nie zjadłyśmy się, obyło się bez ofiar w ludziach :-D My też się szybko godzimy, ale czasami nasze starcia światopoglądowe mocno, bardzo mocno iskrzą ;-)

Gosieńka
teraz to już czekam na telefon i dywan rozwijam ;-)

Monia
spóźnione, ale szczere sto lat dla Laury :-)

MamoPaulinki najważniejsze, że macie dobrego weterynarza :tak:

Mamusiu rodzić mi tu, no może nie dziś, ale jutro to już maks ;-)

Kittek jeszcze chwilka i opoczniesz :-)

Basia najważniejsze, że wiecie na czym stoicie, i nie wypieracie diagnozy bo to ważne. A teraz tylko do przodu. Ciężka praca i da się wszystko :tak:

Maonka
haha, Ala świetna jest ;-)

Lecę, przepraszam jak kogoś pominęłam, ale Walentynkowo jedziemy po wróżkę amelkę do księgarni, Tosia walentynkę od dziadków dostała i prosi :-)
To lecimy :-) Miłego dnia Walentego :-)

Witam Walentynkowo:) kici - daj znać po wizycie! basia - mam nadzieję, że w Walentynki się pogodzicie;-) aniez - moja Lena też żywe srebro, a jak jej nie ma to panie twierdzą, że jest nudno. Ona ma kumpla do rozrabiania, zgrany z nich duet. mamusia - gratuluję kondycji! gosienko - moje podejście jest takie, że ja jeść kocham, słodyczy jem za dużo i za dużo podjadam. Konsekwentna we wszystkim potrafię być ale w ćwiczeniach i diecie to nie bardzo. Z resztą na wyjeździe się okaże, która ćwiczy a która leży na kanapie i pączki wcina;-) Najważniejsze by każdy robił jak tam mu wygodnie. aniam i kittek - bawcie się dobrze! Mój młodszy stwór poszedł właśnie spać, starsza malowaniem zajęta, więc spokój mam, uff.. Z Lucusiem byłam w polu, słonecznie i ciepło ale wiatr nieprzyjemny. Lecę zaraz jakąś zupę czarować i ogród sprzątać. Niania mi prasowanie i zmywanie podłóg ogarnęła, więc brudem nie zarastamy, ale łazienka o sprzątanie to się już prosi, więc dzisiaj w ramach treningu szmatowanie płytek od sufitu po podłogę :) A wieczorem M. ma mnie czymś zaskoczyć. Ciekawa jestem czym;-)

Elvie bo ty się powinnaś gdzieś zapisać :tak: raz że grupa motywuje Dwa że jak zapłacisz to pojedziesz .
A jak się ćwiczy regularnie to i jeść można i sobie nie odmawiać wszystkiego :tak:
Ja tam cwiczę 2 raz w tyg , jem ile wlezie bo lubię ;-) Patykiem nie jestem i być nim nie zamierzam :tak:
A Tobie by stykło troszkę tłuszczyku w mięśnie przerobić i tyle :tak: Bo grubas to z ciebie żaden :tak:

Aniez - u nas zajęć brak - szachu , judo to zapomnij nowa ustawa zabrała nam wsio .
Ma karate i anglika , ale to prywatnie .
W przedszkolu ma teatr raz w miesiącu , muzem raz w miesiącu , szkołę muzyczną ( koncert raz w miesiącu ) do tego wyjścia typu straż miejska , biblioteka itd ...
Z zajęć rytmika i codziennie mają w-f który im prowadzi ich pani . Bida z żyrku , to i zajęć brak , co zrobić :no:
Na dwór zimą nie wychodzą decyzją większej części rodziców ( bez komentarza ) :no:

witam się i ja:-) nadrobiłam zaległości w czytaniu i takiego mi smaka tą tartą narobiłyście, że szukam teraz przepisu i zaraz się za pieczenie biorę:tak: chętnych oczywiście zapraszam
laugh.gif

Kici, jak po wizycie cudownie przesuniętej?
Elvie, popieram Aniam, zapisz się gdzieś do klubu,to zupełnie co innego niż samotne ćwiczenia w domu (chociaż da się - moja siostra codziennie z chodakowską skacze). Ja sama chodzę 3 razy w tyg na fitness bo już dawno przestałam się oszukiwać, że będę sobie w domu na piłce ćwiczyć, bo od 3 lat leży nie napompowana w szafie:zawstydzona/y:

ps- znalazłam taki przepis: http://www.kwestiasmaku.com/desery/tarty/tarta_owocowa/przepis.html Właśnie po owoce do sklepu wychodzę.

Ostatnia edycja:
aniam - u nas z zajęciami podobnie. Jeśli chodzi o zapisywanie się gdzieś to jestem na etapie szukania i Kamila ma ze mną łazić na te zajęcia, więc obie się będziemy motywować. Dumamy teraz tylko gdzie i na co.

Elvie wy nie dumajcie bo tak wam zejdzie do lata , klub ma byc taki żeby zajęć było sporo . Kupujesz karnet open leziecie na kilka i patrzycie o co kaman :tak: Ja lubię opcję że jedne to taka bardziej siłówka - szybko spalająca tkankę tłuszczową i dająca w kość ( np TRX , sztangi itp ) a drugie to coś z rozciąganiem bardziej np. pilates , joga , body art itp :tak:
W ten sposób się człowiek nie nudzi . Do tego można i czasem na jaką zumbę leźć jak się lubi , ja akurat nie lubię i na zumbie powoduję zagrożenie dla innych uczestników zajęć :-p:-p

reklama
Moje trzy walentynki ze szkoły wróciły z serduszkami i czekoladkami dla mamy :-) a czwarta walentynka wybyła na męskie walentynki i mam tylko nadzieję że jutro sobie jakoś odbijemy ;-)

Elvie ty dziewczyn nie strasz bo przestaną pączki jeść przed zjazdem ;-):-D Ja tam nie zamierzam oglądać metek z rozmiarami na zjeździe , jedno wiem że z Izką, Monią czy Aniezowa tak samo dobrze mi się rozmawia czy mają kilogram więcej czy kilogram mniej i TO LUBIĘ :tak::-)
Ale jak to ktoś mądry kiedyś powiedział róbta co chceta więc w temacie twojej diety i ćwiczeń mówię Amen ;-)
Basia coś chyba w powietrzu siedzi bo mój S też nie do życia, pracoholizm znowu się odzywa niestety z nadejściem wiosny :-(

Mamusia Jasiek charakterny i sam sobie termin wybierze :-D

Aniez powiem tak jak ty , już się mnie nie pozbędziecie, wasz adres znam chociaż ostatnio R nieźle się ze mnie uśmiał jak waszego bloku szukała :zawstydzona/y:

Dorotko czekam na wieści i &&&& mocno zaciskam, zdrówka dla Pauli i dla ciebie też. Mam nadzieję że wet pomoże Rico.

Aniam przez nasze drzwi z tą walizką wejdziesz :-p:-D

Isabela plan już jest teraz tylko muszę go zrealizować, czerwony dywan odkurz, szafę przygotuj no i W powiedz że mam ochotę na spagetti w jego wykonaniu ;-):-)

Aga szkoda że tak daleko mieszkasz bo już bym na tartę przyjechała :tak:

Idę desery dla dzieciaków zrobić to taki maminy prezent walentynkowy :-) a potem wieczór przytulaskowy z trójcą i ferie uważam za rozpoczęte :rolleyes2::rolleyes2::rolleyes2:

Do góry