reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Witamy i my :-)

Dzień jak co dzień, tylko bardziej pochmurno dziś, i słonka nie ma i od razu humor inny :-(, nie lubię braku słońca. Dla mnie może być -25 byle ze słońcem.

Tosia przeżywa wielką fazę na książki czytamy czytamy, czytamy, na zmianę kupując i wypożyczając książki, kartę w bibliotece posiada. Dziennie leci 3-5 książek. I chce jeszcze, a moje oka płaczą ;-), ale cuż ma zrobić matka jak dziecko edukować się chce. Teraz szukamy książek o wróżkach i aniołkach :tak:

Gosieńka
Hela jest boska :-) Już się za nią stęskniłam :-) Także czekam na telefon!! To mi te ćwiczenia jeszcze pokażesz na piłce :-)

Monia zdrówka dla H :-) A i przypomniało mi się, tak dla Ciebie bo dopytywałaś, te nieetyczne badania to na etykę były :-) Miałam kodeksem zawodu socjologa rozpatrzyć badania które szkodziły badanym :-)

Kici czasami sama sobie zazdroszczę mimo, iż z leśnymi terenami teściową przyjąć musiałam :-D:-D Ty to już na narty miałaś przyjechać i na kawę i co :-p

Aniez my jako, że wypożyczalni niet, to kombinowaliśmy i strój kosztował nas 35 zł :-D, a radość dziecka bezcenna :-)

Wronka ja nie w temacie, masz coś nowego, czy przechodzisz z powrotem na macierzyński :-D

MamoPaulinki super, że Wam się podobało :-)

Aniam mnie wczoraj wołała i udało jej się ;-)

Mamusia odganiamy, złe nastroje :-)

Miłego dnia kobitki :-)

reklama
Iza polecam Baśnie o aniołach - Przewiźniaka i Detektyw z Bajki - Mała wróżka Amelka. Julka za tą drugą przepada

Gosienko - wiesz chyba nie zauważył, bo nie wiem kiedy dotarł do sypialni - ja padłam :)

Witam,

Maciula jednodniowy wyskok miał, bo po syropie temperatura już nie wróciła, uff.. i dzisiaj dzieć zdrowy.

Co do auta to czekam aż przyjedzie to Wam pokażę, bo to taki dziwny kolor jakby grafit z domieszką brązu albo brąz z domieszką grafitu, trzeba zobaczyć;-)
Wygooglałam najbardziej podobne i wyszło:
Wyniki Szukania w Grafice Google dla http://www.thetorquereport.com/2009_opel_insignia_fr_new.jpg
Wyniki Szukania w Grafice Google dla http://www.pkw-online.de/opel-insignia-sports-tourer.jpg
Ten pierwszy kolor to chyba ten nasz, a drugi to kombi jakie mamy.

gosienko - ja Ci gratuluję konsekwencji w ćwiczeniach, wiem żeczęściowo to zmuszona jesteś, ale podobno po 21 dniach człowiekowi zaczyna treningu brakować. Mnie się jeszcze nigdy nie udało tyle wytrwać. Schudłam 4kg, przytyłam teraz 1,5 i znów mi się alarm włączył i tak ciągle mam:zawstydzona/y:

isabela - strój Tośka miała super, gratuluję pomysłu! A co do czytania to u nas Maciuś uwielbia, Lena średnio. Lenie się teraz pisanie włączyło,robię jej kropki i ona je w literki łączy i może to do upadłego robić.

mamusia - czekajcierpliwie, moja Lena 2dni po terminie a Maciuś punktualny, więc masz jeszcze czas. Korzystaj, wysypiaj się, bo za moment się zacznie;-)

Zmykam psiura przegonić i spaghetti na obiad czarować.

Witam z wieczorka
Nie mogę się ostatnio ogarnąć. Na dodatek Alicja troszkę przykatarzona i w domu ją zostawiłam, co by się nie rozwinęło bardziej albo na uszy nie poszło. W związku z tym niestety jestem zmuszona z pomocy mojej mamy korzystać i Igor się rozregulowuję. Wczorajszy i dzisiejszy dzień kosztowały mnie mnóstwo nerwów. Jutro już B się kazałam zorganizować, bo muszę do przedszkola na zaległe konsultację podjechać. Niestety spodziewam się troszkę narzekania na Małego Uparciucha.
Wiktorkowi wyszedł mocz po raz kolejny czysty, więc mam nadzieje, że bakterie gdzieś pod napletkiem siedziały i teraz już będzie dobrze.
Nata jak nic mogę sobie jeszcze trójkę dzieciaków zafundować :-D uwielbiam pełen dom ale ból głowy bardzo przeszkadza :no:
Gosieńka to nic tylko brać się do roboty:-)

Elvie dobrze, że to jednodniowy incydent z gorączką u Maciusia.
Mamusia moja Alicja to już byczek i też takie uparte, że :szok::szok:
Kici ależ masz kosmiczne sny
Widzę że wszystkie nasze kwietniowe dzieciaki mają fazę ja ja wiem lepiej co chcę w danej chwili robić :rolleyes2:Stwierdzam że przy Emilu miałam o wiele mniej cierpliwości niż przy Mateuszku a przy Helence to już musi się dziać abym białej gorączki dostała ;-) Gorzej jak wszyscy na raz mają fazę buntu :rofl:
Gosieńka ja też zauważyłam, że "granice" mi się przesunęły.

Wronka jeśli się męczyłaś to na pewno dobra decyzja.

B zrobił zakupy i niestety nie chcą się same rozpakować:sorry2:

A co tu taka cisza?
mamuśka - urodziłaś? :)

Ja się od pół godziny z psem wybieram, M.już z góry nawołuje.Nastroju nie mam, bo znów do mnie głupia pipa sms-y wysyła. Nawet M. nie pokazuję bo nie ma co. Wolę mieć romantyczny wieczór :D

Jestem , jestem bylam na IP bo bolal mnie brzuch przez caly dzien ale skurczy brak i odeslali do domu wiec czekamy, brzuch nadal kluje ale podejrzewam ze to jakies nerwobole.
Annaoj musisz sobie wstawic emotke z drugim psiakiem, bo nie pelna familia widnieje ;)
Elvie podaj przepis na to ekspresowe ciacho, jutro siostra przyjezdza z krakowa i zapowiedziala sie na kawke.
Isabela niezly wynik macie, ja Natalce czytam 1 lub 2 bajki i gwiazda zasypia.

witam jestem , jestem
im bardziej chcę urodzić tym bardziej nic :sorry2: dzisiaj dopadła mnie bezsenność i od 4 już nie śpię.
Ach, te uroki ciążowe, też tak miałam. Dobrze, że jednak później odrobiłaś spanie

mamusia TY ranny ptaszku :)
u mnie koniec nadgodzin, więc dzisiaj wychodzę o normalnej porze :)
super!!

Maonka
może w te ferie o Bełchatów zachaczysz ? :-)
$ brak, więc nic z tego. Kiedyś Was nawiedzę :-D A może macie ochotę na wycieczkę do Cz-wa?

Padłam Helka podbiega do mnie z okrzykiem " Mamo popsuł mi się palec od fakijuuu ;-)nalep mi na niego plasterek " :-D
Hela i jej mocne teksty :-D Padłam

Zielona i tego sie obawiam , jednego uparciucha w domu mam, typowy zodiakalny baran ktory mnie dzisiaj do szalu doprowadza. Moja corka jest tak uparta i jak sobie cos postanowi to chocby ja nacinali i sola posypywali to ona zdania nie zmieni a ja bialej goraczki dostaje.
Nie ty jedna, moje też uparte, wszystko musi być tak jak ona sobie wymyśli. Czasami idzie oszaleć

Robiłam sobie porządki w zdjeciach z allegro i po kolei będę wystawiać. Jak coś zniknęło to od nowa obfocić. No i dziś taki zaganiany dzień, właśnie niedawno wróciłyśmy z koncertu Dżemu :tak::tak::tak: młoda wytrzymała pod samym głośnikiem (takie nam miejsca dali) 5 utworów i musiałyśmy wyjść ale i tak było extra :tak::tak::tak:

Rico przeżywa lęk separacyjny od 3 dni, jak wyjdziemy z domu to ściąga z wieszaka w przedpokoju moją kurtkę, do kompletu wyciąga spodnie domowe i leży chyba na nich dokąd nie wrócę:sorry2: i tylko moje rzeczy bierze więc to ze mną nie chce się rozstać:zawstydzona/y: Dziś dałam mu kostkę aby się zajął i nie tęsknił to nie tknął, pożarł dopiero jak wróciłyśmy:baffled:
Dżem uwielbiam, więc zazdroszczę :-) Dobre i 5 utworów. Zdjęcia widziałam te z gazety też :-D Super, że Paulinka taka odważna :-D
To ja ;-)
Jestem po dryniu i mi dobrze :tak:
Takiej to dobrze! Nie pamiętam już co to alkohol ;-) Bo ja ciągle karmie (.)(.)

Witam wieczorkiem

Poćwiczyłam , jabłko zjadłam i czekam aż S farmę ogarnie ;-)
Ach te chłopy, duże dzieci. Mój teraz wkręcił się w czołgi i bawi się w żołnierza :-D

Witam z wieczorka
Czy to moje dziecko musi zawsze coś narobić sobie na buzi :wściekła/y: Liże górną wargę, przez co ma od paru tyg ślad czerwony. Raz mniej widoczny, raz bardziej. Smaruję po kolei wszystkim. Nawet do przedszkola daję maść. Dwie lekarki radziły smarować Bepanthenem. I pomaga, ale i tak nie zeszło całkowicie. Leon znowu ma limo pod okiem, chodzi wszędzie, nie patrzy co ma pod nogami i często kończy się upadkiem. Tak ostatni wyrżnął w kanapę, że ma teraz siniaka. Też mu smaruję, ale arniką. Dziś był żółto-zielony.

Mamusia i melduj się nam tutaj, bo jak nie to Cię Gosieńka do porządku postawi. Pamiętam jak z Leonem na koniec mnie upomniałam, czemu jeszcze się nie odmeldowałam :-D

reklama
Maonka twój też gra w czołgi? Bo mój właśnie siedzi i sie ekscytuje przeróbkami i zmianami po uaktualnieniu gry :-p
Towarzystwa w łóżku dotrzymuje mi kot... Nie powiem gdzie leży i mruczy ;-)
Dobranoc!

Do góry