reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Witam na szybko, bo wczoraj pół dnia ans nie było, wizyty zaliczone nawet jest w miarę ok z serduszkiem, tzn nie pogarsza się:tak: krew na panel pokarmowy pobrana, boję się co wyjdzie bo moja ma ostatnio tak jak Wiktor Basi problem z jedzeniem, strasznie wybiórcza i schematyczna się zrobiła. W ogóle ma gorsze dni, taki mały "zjazd" emocjonalny więc czasu mam mało, bo muszę gasić te jej akcje w zarodku:no: Kolęda udana, pogadaliśmy o Paulince, pięknie na obrazku Jezuska pokazała i dumna bo jeszcze 2 inne dostała:tak: Potem zakupy, obiad pranie i teraz mamy zamiar skoki oglądać:-)

Marta zdrówka i do lekarza biegiem, bo jak 2 tygodnie nic nie pomaga to trzeba sobie przegląd zrobić.
Nata wszystkiego najlepszego dla M i współczuję pracy w sobotę.
Agnieszka mam nadzieję, że J da radę z waszym wsparciem i będzie sobie radził w grupie. Dobrze, ze wychowawca widzi problem:tak:
Gosia najważniejsze, ze jest praca, a że czasu mniej to naturalne.
Iza współczuję ale dla mnie orzech to też bardziej rudawy kolor.
Ja na szczęście sama farbuję od ponad 10 lat na jeden kolor, mokka brąz, nic w nim rudego ani czarnego (a ciemny brąz mi zawsze czarny wychodzi). Zawsze Londa Color:tak: Mnie pasi a odżywkę to bym chętnie sobie gdzieś zakupiła, bo cudnie mi się włosy po niej układają:tak:

Zdrówka i miłego weekendu wszystkim:-)

reklama
Mloda po pierwszych zajeciach na lodzie. Zdaniem eskimoskiego instruktora rokuje bardzo dobrze. Instructor to survivalowy pasjonat, artysta, hokeista, "zaklinacz psow", do tego kontaktowy, zabawny I bardzo wysoki jak na Eskimosa - jakies 180 cm. Znaczy Kostka w tym sezonie gania na gimnastyke I lyzwy. Moze I ja sie naucze?

wróciłam - praca wykonana, prezent dla małża kupiony (zaszalałam sprezentowałam mu lapka - także Gosiu poproszę o namiary na farmę od S - bo mi małż żyć nie daje) teraz odpoczywam. Na szczęście wyrobiłam się ze wszystkim i jutro nie muszę pracowac - także niedziela dla Julki więc wybieramy się na łyżwy - zobaczymy jak Małej pójdzie.

Witam wieczorkiem

Trudno mi się dzisiaj było wyrobić przy sobocie jeszcze S szybciej do domu wrócił i zalegliśmy na kanapie oczywiście Helenka zasnęła koło 17 i chyba już tak pośpi do rana, ja też chwilę się z nią zdrzemnęłam i teraz jestem jak młody bóg ;-)Co z tego jak S dzisiaj ze znajomym myśliwym postanowił posiedzieć nocą na ambonie :rofl2: wróci koło 23 pewnie padnięty ;-)

Wczoraj miałam wizytę kontrolną u neurochirurga który mnie operował, stwierdził że jestem jedną z nielicznych jego pacjentek tak wyedukowanych w tym temacie :-D jak dla niego wszystko super, bóle które się pojawiły mamy wziąć na przeczekanie, rezonans kontrolny zrobić i pomalutku wracać do żywych, z mocnym akcentem na pomalutku ;-)

Isabela ładnemu we wszystkim ładnie ale jak cię kolor wkurza to musisz coś z nim zrobić:tak:

gosia dobrze że się odmeldowałaś, super że masz pracę :-)

Nata sobotniej pracy nie zazdroszczę :-( Najlepszego dla M :-) super musiała Julka z tym mini torcikiem wyglądać :tak:Padłam z tym prezentem dla M ;-) sms prześlę ci nazwę tej symulacji jak już bakcyla od mojego S załapał :-D jak się spotkamy to będą mogli się swoimi farmami pochwalić:-D

Elvie rumianek jest bardzo dobry do płukania albo Dentosept :tak:Wiesz z tym wyrywaniem zębów to dziwna ta twoja dentystka bo generalnie to u nas ortodontka zaleciła które zęby trzeba usunąć pod aparat, no chyba że ta dentystka jest też ortodontą :tak:
Zdrowia babci życzę i mam nadzieję ze uda jej się wszystkie badania zrobić .

Filonka mam nadzieję że dzisiejsza noc będzie spokojniejsza

Agnieszka jak kolega do Janka przyjedzie to na pewno lepiej się poznają :tak: u nas ciągle pielgrzymki kolegów chłopaków właśnie ze względu że daleko mieszkają, tylko u nas już na noc zostają , ale oni starsi :tak: wtedy to moja lodówka jest ciągle w użyciu :-D

Anna coś o tym myśleniu wiem jak dzieciaki z domu wyjadą ;-) ale to normalne bo nawet jak jednego nie ma w domu to od razu pusto :-(Też uprawiam czarnowidztwo :zawstydzona/y: i kwoką jestem i chyba kochana się szybko tego nie pozbędziemy ;-)

Zielona zakładaj łyżwy na kopytka i już:tak:, ja uwielbiam , ale teraz mam zakaz bo jak bym się na tyłek wyłożyła to :szok: Pewnie u was są też te sławienne pingwinki o których pisała Aniezowa , z pingwinkiem nauka jazdy jest dziecinnie prosta :-D

Sonia z ciebie to prawdziwy nocny marek :rofl2:

Monia Hanka przytulanka :-D boska jest. W sprawie ubierania nie pomogę, moja ubiera to co ja jej przygotuje a Hania to indywidualistka i najwidoczniej ma inny gust niż mama, musisz się niestety przemęczyć cóż łączę się w bólu ;-)

Marta zdrówka dla ciebie i dla Oli

Kittek prześlij nam trochę śniegu bo u nas bardziej wiosna niż zima :no:

Mamusia mała modelka ci rośnie :-) super że wszystko ok, jeszcze trochę i Jasiek będzie z wami :-)

Basia &&&& za Wiktorka aby mu nowe jedzenie zasmakowało :tak:

Kici ja Helence kupuję kapcie z Renbutu , ale ona i tak na bosaka po domu ściąga i tylko w przedszkolu ubiera, chociaż ostatnio pani Ola stwierdziła że i w przedszkolu ściąga mówi ze jej gorąco w nogi ;-)

Dorotko dobrze że z serduszkiem Paulinki w miarę ok :tak:&&&& za badania,

Aniam co zrobić ja chłop uparty :baffled: siłą go nie zaciągniesz, tylko że wiadomo jakieś problemy zdrowotne mogą się pojawić :no:
Faktycznie R Aniezowej " figurę " ma :-D

Aniez no nikt mi siłą kieliszka do ręki nie wkładał :-D

Miłego wieczorku babeczki

Gosieńko -super, że wizyta kontrolna pozytywna - teraz już będzie z górki. Co do prezentu to po poprzednim roku kiedy nagrabiłam sobie w kwestii okazji (a co zapomniałam, albo nawrzeszczałam na M, bo mi podpadł - pech chciał, że akurat w urodziny) musiałam się jakoś zrehabilitować. a że stary lapek już odmawiał posłuszeństwa - czasem nawet nie chciał się uruchomić, więc dwie pieczenie na jednym ogniu i przy okazji mam załatwione prezenty na ten rok ;-)
fakt, za gotówkę go nie kupiłam - jeszcze na głowę nie upadłam i nadmiaru kasy też nie mam - także raty 0% uwielbiam :)

filonka - współczujęi obstawiam ząbki, u nas to samo było, ale ja młodego do nas do łóżka nie biorę, bo nauczony spać u siebie i jak raz go wzięłam to się tylko wybudził sądząc chyba, że już ranek.
zielona - no to brawa dla Kostki, a Ciebie z pingwinkiem sobie wyobraziłam hehehe
mamoPaulinki - nadam w poniedziałek paczkę, która mi wróciła to i odżywkę tam jakąś wrzucę. Mokką z londy w Niemczech farbowałam i faktycznie kolor był super. Teraz już ponad rok nie farbuję, bo mi się mój kolor podobać zaczął, więc korzystam póki siwych nie mam;-)
gosienko - fajnie, że po operacji wszystko idzie zgodnie z planem, ale uważać na siebie wciąż bardzo powinnaś. Ambona to mi się akurat całkiem fajnie i z M. kojarzy, więc może zamiast kolegi ty z S. powinnaś tam pójść;-) Polecam :)
nata - niech się prezent sprawuje. Ze swojej strony polecam ubezpieczenie lapka, przy małych dzieciach w domu jest bezcenne i mnie już raz tyłek uratowało, a początkowo nie chciałam go brać.

Babcia dojechała i albo odżyła widząc dzieciaki albo moje dzieci leczą, bo wyglądała na pełną energii, co mnie akurat szalenie cieszy. Nawet się zadeklarowała, że jutro z ciocią do nich wieczorem przyjdą, a my z M. do kina skoczymy. Mój M. ma jutro imieniny i też prezentu jeszcze nie mam, bo cos tam mu kupiłam, ale oczywiście już dałam, więc może zamiast tego kina gdzieś go zabiorę, bo repertuar przeglądam i nic specjalnego nie leci.

Nata to padłam to miało być do tej gierki którą sobie M podpatrzył od mojego S ;-) a z gierką niech się chwilowo wstrzymam bo mój S coś wydumał ;-) Prezent super niech mu dobrze służy :tak: Jutro M też świętuje ?

Elvie no ja za żadne skarby na ambonę nie wejdę nawet gdyby to miałby być sex miesiąca bo kto by mnie wtedy z tej ambony ściągnął jak ja mam lęk wysokości :-D Super że babcia ma się lepiej, na moją dzieciaki też działały jak najlepsze lekarstwo :tak:

reklama
Do góry