reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniówki 2010!!!

basia jak napisałaś, że handlowiec ci podniósł ciśnienie , to przypomniało mi się że wczoraj położna nie dała rady mi zmierzyć ciśnienia dopiero za 4 razem się udało i wyszło uwaga uwaga 98/62. Korków nie zazdroszczę dzisiaj pokazywali w tvlandii zakorkowaną Wawe normalnie szok.

aga dobrze, że wychowawca zna problem i postara się zaradzić

elvie ból zęba jest jednym z najgorszych, wg mnie gorsza jest tylko kolka nerkowa, którą z kolei można porównać z porodem z tym że w skali od 1 do 10 , kolka jest na 9 poród na 8 ;-)

reklama
Izabela, orzechowy braz jest rudy...

Elvie, ponoc woda z sola lepsza do plukania niz szalwia.

Kurcze mam zagwozdke z ta cala szkola dla Mlodej i cos mi sie zdaje, ze ta z french immersion bede musiala sobie odpuscic - i wbrew pozorom nie chodzi o to, ze mloda moglaby miec problem jezykowy, ale o ciagle dojezdzanie (zwlaszcza zima) i o opieke pozaszkolna... Nie wiem co zrobic. Mam jeszcze 10 dni na decyzje.

Basiu dziękuję że mi przypomniałaś. Wizyta pozytywnie opowiedzialam co zrobili, kto zrobił i za ile. Więc poszło gładko tym bardziej że nie miałam co ukrywać :tak: bo firma solidna :tak: i mam zamiar ich znowu wynająć do remontu :tak:

A o sobie to nic waćpanna nie napisała ;-)

już się poprawiam....u nas wszystko ok :-)...dziewczyny maja się dobrze, L tańczy z koniami, D podstawia mi pod nosek coraz to piękniejsze potrawy :-)

a tak na serio, to zastanawiam się od kilku dni, co zrobić aby dziecko moje najmłodsze ubierało to co ja chcę, nie to co Ona sobie wymyśli...bo codziennie są wojny o ubieranie i każde ubieranie Hanki to jakiś koszmar, brrrr...z Laurką nie miałam takich akcji, dziecko było cudowne pod tym względem, a Hania - uparciuszek - walczy do upadłego...jeśli macie sprawdzone sposoby to chętnie poczytam :-)

u nas bezśniegowo, raczej jak aniez pisze - przedwiośnie...ja nie mam nic przeciwko, wiosna może już przyjść...

Przepis wrzucę zaraz na odpowiedni watek.

serinczek anny jest palce lizać !

monia on nawet teraz siedzi u mnie na kolanach:-p

hehe, ja powyższego posta pisałam od 17stej...H mi tak skakała po głowie, że w końcu się wkurzyłam i mówię:
- "Haniu proszę Cię daj mi odpocząć, nie skacz po mnie, bo robisz mi krzywdę"
na co mała:
-"ale ja się chcę tylko przytulić"
więc mówię:
-"ale robisz mi krzywdę, dusisz mnie za szyję i skaczesz po brzuchu i mnie to boli"
na co ona:
-"no cóż przytulam się najlepiej jak umiem"....
no i mnie rozbroiła....dorasta mi dziecię...

Monia przygotuj jej 2 zestawy do wyboru :tak: Ja tak J. załatwiłam :-) i teraz śmiga bez problemowo w ciuchach które rano przygotuję :-) Ja jeszcze mu powiedziałam że mu na rano przyszykuję 2 zestawy i wybierze który będzie chciał ubrać :tak: dzieć szczęśliwy był bo wybrał swój zestaw a ja zadowolona bo miało to ręce i nogi ;-) i jakby nie było szedł w czym chciałam:-D

A hasło Hanki cudne :tak:

dzień chyli się ku końcowi :) co za tydzień - piątek, a ja mam tyle roboty, że jutro idę do pracy - muszę dokończyć dokumenty bo na poniedziałek potrzebne. Także jeszcze nie mam jak odpocząć.

Dzisiaj M ma urodziny w tym pędzie nie miałam nawet kiedy kupić ciasta więc na szybko upiekłam babeczki w jedną z nich wcisnęłam świeczkę dałam Julce - a mala zaśpiewała Tatusiowi sto lat - cudnie to wyglądało.

Dzisiaj w ramach szybkiego relaksu farbowałam włosy - piękny kolor gorąca ognista czekolada - piękny głęboki brąz z rudą poświatą :) także wow.
do tego kupiłam sobie nowy lakier czekoladowy brąz o strukturze piasku - świetnie wygląda na paznokciach. Także miałam swoje 10 minut

nata, ja właśnie zamknęłam dokumenty firmowe, także mogę ogłosić weekend...

jakoś nie jestem z siebie dumna, że pracuję czasami w domu, ale cóż zrobić...

za to od teraz jestem w 100% dla rodzinki i przyjaciół...

spadam do wanny...

reklama
Przepraszam, że ja dziś ciągle o sobie, ale męczą mnie włosy, nawet nie wiedziałam, że aż tak mogę :-/

Wrzucam Wam zdjęcie, dla tych co fb nie mają, cho i tak ciężko je ując. Kolor taki jak na czubku tylko bardziej rude i ostrzejsze, na drugim lepiej to widac, jutro W poprosze przy dziennym świetle.

A teraz idę spac, jutro uniwerek od rana do nocy to samo w niedzielę, także do przeczytania po weekendzie.
Miłego weekendu

Ostatnia edycja:
Do góry