reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki 2010!!!

A ja nie wiem czy zapisywać się do szkoły rodzenia. pewnie będę mieć cesarkę więc nie wiem czy jest sens wydawać 400zł na lekcje oddychania które raczej mi się nie przydadzą. Musze zapytać o poród przy najbliższej wizycie u pani doktor, bo ostatnio zapomniałam :sorry:

w szkole rodzenia uczą Cię także jak karmic piersią, jak przewijać, jak kąpać... a poza tym zanim dojedziesz do szpitala a poczujesz skurcze, to będziesz wiedziała jak złagodzić bóle. ale to moje zdanie :-)
poza tym dowiedz się czy nie ma u Ciebie darmowej szkoły rodzenia. 13x13 znalazła u nas w Warszawie darmową dla mieszkanek warszawy, studenek tutaj studiujących, bądż kobiet tutaj pracujących. wystarczy zaświadczenie z pracy, dowód z meldunkiem w warszawie, albo indeks uczelni w warszawie :-)

reklama
Witam was:-)

Rzeczywiście dzisiaj ostro na forum. Wiecie co, mamy tyle problemów w życiu realnym, że chyba niepotrzebny nam dodatkowy stres w wirtualnym.:-)Bez kłótni proszę:-)

Co do szkoły rodzenia to ja się wczoraj zapisałam, będę chodzić od stycznia (czyli 27/28 tc). Zajęcia 2 razy w tyg. przez 4 tyg - część teoretyczna i ćwiczenia:tak:Już się nie mogę doczekać. I wspomnę, że płacę tylko 100 zł bo jest to szkoła przyszpitalna:tak:

Powiedzcie mi czy wy też tak macie z jedzeniem jak ja, bo u mnie od ok. 2 tyg. jest koszmar. Co widzę to bym zjadła. Jak do 20tc nie miałam żadnych specjalnych zachcianek i jadłam normalnie tak jak przed ciążą to teraz cały czas myślę o jedzeniu. Jakbym się troszkę nie powstrzymywała to siedziałabym tylko w lodówce:tak:Cieszyłam się że mam tylko 3,5-4 kg na plusie (dodam, że ciążę zaczynałam już z małą nadwagą i mam skłoności do tycia) to teraz chyba szybko pójdę w góre:-(Moja Nikolka domaga się jedzenia a mamusia spełnia córeczki zachcianki;-)

Cześć dziewczyny witam po kilkudniowej nieobecności:tak:
Wczoraj wróciłam ze szpitala ale o tym napisze na wątku kwietniówki u lekarza.
Bardzo dziekuję dziewczynom które trzymały za mnie kciuki i przesyłały pozytywna energię:-)
Niestety nie byłam w stanie wszystkiego nadrobić;-)Mój M dzielnie mi czytał wasze posty a ja staraam sie do nich odnieść.
Ilonka 1985 daj znać co u ciebie bo trochę sie martwię jak tam po wizycie

Barbarka dbaj o siebie i mam nadzieje ze choroba szybko minie:tak:

Ella 1 super że dziewczynka duża i zdrowa.Ja mam syna Emila i wierz mi to taki prawdziwy Emil ze Smalandii tylko drewótni dla niego nie mamy:-D

Ewka 84 gratuluję chłopczyka:-):-):-)

Wronka cieszę się że wsztstko ok lepiej dmuchać na zimne:tak:

Mamusia trzymam kciuki za usg:tak:

Akaata ja też zapisuję się do klubu żon chrapiacych mężów:rofl2:

Aniash 2 gratuluję chłopczyka:-):-):-)

Kwiatuszek Pregnet ważne ze wszystko ok:tak:a jeśli dzidzia zechce to prezent świąteczny będziecie mieli jedyny w swoim rodzaju:-D

Amorek mega gratulacje:-):-):-) jeden strzał i parka ukłony dla męża:-)

Rudzia poczekaj kochana z wywieszaniem tego prania:-):-):-) bo jak cię ten wiatr nam gdzieś porwie:-D

Aga 002 u ciebie też chyba mocno wieje bo się nie odzywasz jak tam samopoczucie przed usg

Karola wytrwałościw pisaniu pracy magisterskiej;-)

Aniam i Paulka 90 kochane przesyłam wam :-):-):-):-):-):-):-):-)
hormonki chowamy do kieszeni

Aniołku jest takie przysłowie uderz w stół a nożyce się odezwą.
Powiem ci tak wcale sie nie uważam za starszą mamuskę mimo że moje maleństwo urodze jak będe miała 34lata .Wiesz to bedzie moje trzecie dziecko i tak nadal uwazam ze moge sie czegos nauczyć czy dowiedziec od innych.Korona mi z głowy nie spadnie.
Generalnie moja babcia ma 77lat i troche czasu minęło jak ona chodziła w ciązy myslę że niewiele moze mi doradzić.

Kochane doszłam do końca moich wypocin ale podejrzewam ze znowu cos naprodukowałyście.Zmykam bo musze cos napisać na kwietniówkach u lekarza a tam tez mam zaległości.

Witam się dziś -u mnie w menu dziś placki ziemniaczane:-D:-D:-D mam smaka od 3 dni na takie upieczone cieplutkie chrupiące:sorry::sorry::sorry::sorry:

Czy to możliwe żeby dziecię moje miało czkawkę:-) wczoraj spało cały dzień -oczywiście jak tatuś wrócił do domu spanie się skończyło i tak do północy. O północy się wyciągnęłam, położyłam rękę na brzuchu a malec się nie przesuwał tylko podskakiwał:-D:-D:-D śmieszne to było uczucie bo ręka rytmicznie mi podskakiwała:-D:-D naprawdę dziwne.

No i mam sposób na rozruszanie mojego dziecka -czytam na głos książkę:-) nie ma szans -musi się obudzić i powiercić -no ale jak to tatuś stwierdził "ja też nie lubię jak dużo gadasz":confused2:

Elma jest śmiesznie -nie sądziłam ze taka klucha się z niego zrobi przy brzuszku (taaaaki twardziel -maczo;-)). Wczoraj przytknął ucho do brzucha, nakrył sie kołdrą i tak zasnął:confused2: bo mu tam ciepło i mięciutko

Amorek52 gratuluje chłopczyka i dziewczynki:-D:-D a lekarzem sie nie martw -ja raz trafiłam do innego i burak okropny się okazał -choć fachowiec ponoć pierwsza klasa. Nie ma sie co deklem przejmować:tak:

Wesoła24 z tym kształtem to chyba banialuki. Ot zależy od organizmu;-) mi rośnie do przodu ale jak wsunę więcej czekolady to się pewnie rozejdzie na boki:-D:-D

Kwiatuszek
hahaha niespodzianka czyli:-D:-D:-D:-D no to prezent na święta moze będzie;-);-);-);-);-) ja też nie wiem i jak nie dowiem się w piątek to czekam do kwietnia:tak: a co tam i tak mam parcie na zieloność:-)

Akaata
jesteś z tych ludzi których podziwiam za prasowanie. Ja prasuję przed ubraniem -a i tak to mnie przerasta;-) jak ja bym miała mieć cesarkę to bym
się zapłakała... nie chcę -panika. A może miasto refunduje szkołę -zapytaj -w Wawie refunduje:tak:

Marlenka2233 u mnie na odwrót jest:-D jak czasem patrzę co S je to mówię że nie moge i wychodzę:-) tkie mieszanki robi ze szok:-p

Rudzia789 jak dziś sie czujesz? leczysz sie trochę??

Aniam141 udał się chlebek i super:tak:

Aniołek a gdzie Twoje suwaczki i avatarki:eek::eek::eek::eek::eek:łysawo jakoś takoś

Aniez tak to chyba jest że brzdące w brzuchu rozpoznają czyjś głos -ja mam spokój jak nie ma S -w weekend albo jak z pracy wróci to w brzuchu jak na bieżni:-D

Basia0412 a co rano jadłaś??? czy tak z niczego ta zgaga -bo wiesz ja np miałam po mlecznych rzeczach kiedyś. Ale jak bez jedzenia masz zgagę to coś z kwasami nie tak. Niektórzy mają po cytrynie w herbacie albo po macznych rzeczach -musisz się przyjrzeć co jesz a jak to nic nie da to do lekarza -bo takie kwasy to też nic dobrego.

Wronka ja już usuwałam:confused2: to jest jedyna blizna na miom ciele grrrr a było zabawnie bo znamię było na pupie:-D i nie chciałam widzieć co robi lekarz a szystko sie w stalowym koszu na smieci odbijało:eek: bleee. Za to jak nie miał kto szwu ściagać to inny lekarz z korytarza wpadł i powiedzial ze z takiego tyłka to on chętnie:-D:-D:-D

Paulka90 to w piątek razem sie dowiemy:-D ja w Wawie znalazłam super klinikę w centrum i powiem Ci z ręką na sercu ze chwalę i polecam zawsze -nie narzekam na nich -no i mają umowy z kasą chorych a sprzęt fajny:tak: ja odpadam z ćwiczeń bo mi nie wolno:confused2: większość w Warszawie szkół jest darmowych -szczególnie tych rekomendowanych przez szpital

Kici69 zapytaj jak by sie czuła z odgryzioną ręką:-D bo masz takie zwierzęce odrychy w ciąży;-)

Ewka84
hehehe to moze mały generał tam rosnie jak już taki w musztrze obryty:-D;-)

Kamisia1101 ja też tak mam że coś ugotuje a później patrzeć nie mogę:confused2: wkurza to strasznie bo moje menu jest dość monotonne a coś ciepłego przydałoby się zjeść... no ale nic na siłę...

Ella1 no duży maluszek:-D nie do godzilli daleko jej będzie a może prędzej sportsmenka jakaś??

Aga2010 to Wy musicie zmienic tryb dnia -w dzień spać w nocy filmy itp -ja sie zawsze zastanawiam dlaczego siedzę do nocy żeby coś obejrzeć a po prostu tego nie nagram;-) ot jakaś dziwna jestem

Mamusia87 zapisłam się juz dawno na luty:tak: czekam na wieści z usg. A hormony -ot taki nasz urok i nie ma co się obrażać tylko trzeba wyrazić swoje zdanie i ochłonąć:tak: ja tam jak dzwonią żeby przełożyć to mówię że muszę z mężem skonsultowac i ostatnio powiedziałam -NIE!! bo to zazwyczaj lekarz chce się prędzej zerwać z roboty

Magda ciosek no w sumie jak ktoś czasu nie ma to nie ma szans przebrnąć przez główny....

Karola322
no to miłego tworzenia:-)

Forget me not no w sumie racja -dzieci już rosną i coś o późnej ciąży i nawet porodzie mogłoby być, albo np o informacjach ze szkoły rodzenia:tak:

Katik ja mam jeden pieprzyk koło pępka i rośnie razem z brzuchem:-D śmieszne to ale widać normalne.

Mycha30 a skąd Ty kochana te rozstępy juz masz?? na brzuchu??

Justa24 ja mam do nadrobienia 12 stron po 24 h:confused2::confused2::confused2::confused2::confused2:

Aniash2
gratuluje chłopczyka:-D:-D:-D:-D:-D:-Dsuper super super

Kasia.j no gratuluję synkowych tekstów:-D:-D:-D jak u mnie będzie chłopak to też będzie mi powtarzał codziennie że mamusia jest najpiękniejsza i najmłodsza na swiecie:tak::tak::tak:

Elvie3 a co u Ciebie??? dawno nie pisałaś:no:

Zielona mupa jak przygotowania do podróży??

Gosiek76
czekam na relacje ze szpitala

A mnie Aga2010 pytaniem zaskoczyła -nie wiem -ale mam inne.
Czy można połaskotać samego siebie??? można w 1 miejscu
-palcem o podniebienie:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

no właśnie a może jakiś wątek ze szkół rodzenia jak już zaczniemy chodzić?? nie wszędzie to samo mówią na pewno i nie o wszystko dokładnie dopytamy -może warto się zastanowić???

Byłam kiedyś na liście listopadówek -piękna jest z obrazkami płciami imionami:tak:

LOSIE PRZEBRNĘŁAM -PROSZĘ O WĄTEK SPARINGOWY -BĘDĘ TAM ZARZUCAŁA MEGA KONTROWERSYJNE TEMATY I 6 STRON MNIEJ BEDZIE NA GŁÓWNYM DO NADROBIENIA:confused2::confused2::confused2::confused2::confused2::confused2::confused2:

Ostatnia edycja:
to ze jestem starsza i doswiadczona mamusia nie znaczy ze mam wszystko "gdzies"!!!! to TY powinnas sluchac tych doswiadczonych mamusiek, babci jak tu piszesz... a nie obnosic sie ze swoja "innoscia" bo jak czesto widac malo sie sprawdza to co piszesz... i nie jedna juz napisala zebys najpierw sprawdzila dane informacje a potem pisala.... jezeli nie masz o czyms pojecia to albo sie nie wypowiadac albo najpierw sprawdzic co i jak....

dziewczyny wyluzujcie... to szkodzi naszym bąblom... po co te nerwy ?
Każda z nas jest inna i mamy różne spojrzenia na sprawy, nie musimy na siebie naskakiwać. rudzia myślę, że trochę źle zrozumiałaś aniołka, ale to nie istotne... mamy się wspierać, a nie sobie do oczu i gardeł skakać... LUUUUUUZIK ciężarówki :tak:

justa ulżyło Ci ?
chyba napisałam ze koniec tematu to na cholere dalej to ciągniecie? wyżywajcie się na kims innym !!!!

Ło matko laska nerwy to w konserwy i na eksport :-D

Aniam jeśli możesz załóż ten wątek + te o o karmieniu niemowlaczków +dot. pielęgnacji niemowlaka + naszej diety- to dla karmiących, one niedługo zaczną żyć własnym życiem :-D, bo im bliżej porodu to u dziewczyn będzie pojawiało się coraz więcej pytań.

Podzielę się, podzielę :-) tylko zeszyt z przepisami w domu wygrzebię. My ten chleb robiliśmy z rożnej mąki od mieszanej razowo-pszennej po orkiszową- zawsze był super. ma jedną wadę- nie starczało go na za długo, bo szybko znikał :-D mniam!!!

Coyote!!! Gdzie Ty? się podziewasz dziewczyno?? Listę kwietniówek trzebaby zaktualizwoać!!!!!!!!!!!

Sa do chlebków te gotowe mieszanki i tam jest przepis na nich jak robić i normalnie i w maszynie , kilogram takiego miksa kosztuje koło 5 zł . To jest taka mieszanina mąk i do tego sie dodaje wodę i drożdże np. podobno jest jakies forum gdzie ludzie się wymieniają przepisami na te chlebki i robia nawet jakieś cudaki z ziołami . Kolezanka mi mówiła

to ze jestem starsza i doswiadczona mamusia nie znaczy ze mam wszystko "gdzies"!!!! to TY powinnas sluchac tych doswiadczonych mamusiek, babci jak tu piszesz... a nie obnosic sie ze swoja "innoscia" bo jak czesto widac malo sie sprawdza to co piszesz... i nie jedna juz napisala zebys najpierw sprawdzila dane informacje a potem pisala.... jezeli nie masz o czyms pojecia to albo sie nie wypowiadac albo najpierw sprawdzic co i jak....

:tak:

heheh to po co w takim razie co chwila sie pytasz a czy wy tez tak macie a powiedzcie mi czy to tak ma byc a czy ktoras juz tak miala.... jesli wystarczy ci mama i gin to po co pytania do nas????

No własnie skoro Twój lekarz jest najmądrzejszy pytaj jego:eek:

nie mam sil sie z wami juz uzerac, wsciekam sie na siebie ze tylko szkodze Nikodemowi....:wściekła/y: a czy ty mi kiedys odp. na ktores pytanie?? nigdy, wiec ch.... ci do tego!!!!
juz nic nie pisze, tyle!!!!
zegnam :-)

No i własnie wyszedł Twój młody wiek .. Kultury zero .. Nie trudno sie domyśleć co jest pod wykropkowanym słowem. :szok::wściekła/y:

o nie! ja od razu stawiam sprzeciw (znowu hihi) te o karmieniu i pielegnacji i diecie po - to jest mi za wczesnie!!! skupmy sie narazie na ciazach naszych i badaniach i naszych malenstwach w brzuszkach!! nie zakladajmy jeszcze tych watkow, po nowym roku, w lutym albo marcu, teraz jeszcze za wczesnie na te watki:tak:, a ten o porodzie i rozterkach tym dotyczacych, o szpitalach i co ze soba zabrac i jak sie przygotowac na przyjscie malucha to jestem za - taki watek mozna juz teraz:tak:

Justa - te wątki moga się przydac bo sporo wkońcu mamy mamuś co już mają za sobą te przygody karmieniowe więc może coś mądrego napiszą .. Ja tam chętnie poczytam bo moje karmienie to była porażka :no: I w sumie po miesiący Szymek pił juz modyfikowane . Może tym razem się uda:tak:

reklama
heheh to po co w takim razie co chwila sie pytasz a czy wy tez tak macie a powiedzcie mi czy to tak ma byc a czy ktoras juz tak miala.... jesli wystarczy ci mama i gin to po co pytania do nas????

rudzia, jesteś dojrzałą mamą, która jest nie w pierwszej ciąży i zrozum te, które są w niej pierwszy raz. Aniołek napisała, że często się słucha porad mamy i gin, ale tutaj chyba jesteśmy po co, że jak ma jakieś obawy czy pytania to może liczyć na rady takich kobiet jak Ty, które już to przechodziły.
BARDZO WAS PROSZĘ ODPUŚCIE SOBIE TE PRZEPYCHANKI SŁOWNE

Do góry