reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Witam się :-)
Słonko świeci to i chęć do roboty jest :-p
W związku z tym przystroiłam balkon :-D Ale łapki mi zmarzły ...
Coś źle spałam i mnie za łopatką jakiś mięsień boli i ani w lewo głowy odwrócić mocno nie umiem ani oprzeć się na tej ręce nijak nie umiem :no:próbuje mięsień rozruszać ale coś mi to marnie idzie.

Annaoj stożek kupiłam w pasmanterii ale widziałam też w papierniczych i akcesoriami dla artystów :tak: ;-) Ja kupiłam taki mały ale duże też były :tak:
Iza M. ma takie druciane okularki i jakoś nie uważam że go szpecą ;-) pewnie to nie to co było kiedyś i traumę rozumiem :tak: Najważniejsze że już wiecie na czym stoicie i jesteście w stanie Tosi pomóc :tak: Ja się strasznie cieszę, że poszłam z M. ot tak sobie do okulisty na kontrolę przed bilansem 2 latka... dzięki temu od półtora roku wiemy że jest astygmatyzm i jakaś wada wzroku ale niewielka a ok lipca dzielnie nosi okularki :tak: Szkieł o dziwo nie rysuje :szok:
Dorotko no to rzeczywiście się Mikołaj postarał :tak:
Zielona ehhh faceci ale pocieszę cię że to nie tylko ich domena... u mnie taką inteligencją wykazuje się...teściowa :no:... od razu poprawiam ją bo po co mają się już domyślać?? Przecież właśnie właśnie ta tajemnica sprawia, że święta mają tą magię ;-)
Kittek czy ty kiedykolwiek choć trochę zwolnisz?? Przecież to się zajechać można :tak:
Gosieńko u nas naleśniki dzisiaj :-D

reklama
Witam:)

basiu - ja też uwazam, ze prezenty drobne warto robic, zeby atmosfere swiat celebrowac;) ja poki co pomyslu nie mam, ale cos wykombinuje. Z corka Kamili nadal cisza - tylko o tej bakterii wiem.

annaoj kce - to lipa z ta bakteria:/ bardzo to Igorowi przeszkadza? czesto odczuwacie jej obecnosc?

Poszlam po pchle a ona spi, potem jeszcze kisiel zjadla a w trakcie dowiedzialam sie, ze pani napisala list. List to zaproszenie na pasowanie 18.12. oraz zabawe karnawalowa w styczniu. Lenka chce byc motylkiem. Musze na Allegro poszperac by odpowiedni stroj wynalezc.

No i mamy hit w rodzinie. Bede ciocia! Moja siostra po raz kolejny jest w ciazy, ale ze wszystkie poprzednie starania konczyly sie tragicznie max. w 9 tc to prosze o kciuki. Tym razem hormony bierze i na ten moment (6tc) jest ok.

Zmykam z Luckym i pozniej ubranka zamierzam segregowac. W biednej rodzinie w Mirkowie urodzil sie chlopiec i dzisiaj Pani z przedszkola mowila, ze gdyby ktos mogl ich wesprzec to byloby milo, a ze ja mam ubran i pieluch miliony to spakuje i zawioze jutro.

Agnieszka pochwal się jak ci wyszła choinka
annaoj gratulacje zdanego testu, ja te styropianowe choinki i bombki widziałam w sklepie takim "wszystko po 5zł"
elvie &&& za fasolkę niech zdrowo rośnie
dorotko masz wspaniałego brata tylko pozazdrościć
isabela dobrze, że tak szybko wykryliście wadę.

Ostatnie dni umykają mi za szybko , kolory do salonu mam wybrane z Duluxa malinowa granada i grafitowy zmierzch , a kuchnię będę miała z Tikurilli odcień wrzosu nie mam nazwy bo wybrałam kolor z mieszalnika jak już K pomaluje to zrobię zdjęcia i wam pokażę.
Natalka była wczoraj na próbnych zajęciach z baletu i bardzo się jej spodobało więc od czwartku dołączy już do grupy. Ja czuję się ogólnie ok tylko momentami mam kryzysy , boli mnie brzuch o nogach nie wspomnę ale jeszcze tylko 2 miesiące ;-) damy radę :tak:

mamusiu jeszcze nie usiadłam żeby zacząć :-( ciągle coś mi wyskakuje :no:

Ide ogarnąć dzieci. A. już im kolację dał to teraz trzeba ich poganiać coby poszli szybko spać :-D

U nas już po kąpieli i kolacji - młody słodko śpi, a młoda wyspała się w przedszkolu i teraz z ojcem mecz ogląda. Idę ją zaraz do wyrka wrzucić, bo rano znów będzie koszmar z postawieniem jej na nogi.

Poza tym zostałam wybrana przez zarząd do testowania jakiegoś programu i jutro muszę jechać do firmy na 11.00, trochę mi to namiesza w planie dnia, ale mam nadzieję, że dam radę na czas wszystko ogarnąć i młoda z przedszkola o 15.00 odebrać. W naszym przedszkolu Lena jest jedną z ostatnich odbieranych dzieci, trochę to dziwne bo niby placówka do 17.00 a jak raz o 15.30 poszłam to już tylko moja pchła i jeszcze jedna dziewczynka zostały. Nie wiem, czy Ci inni rodzice nie pracują..

Hej,
padam na cycki, a to dopiero polowa dnia. Po poprzedniej mega przespanej nocy zaliczylam noc bezsenna. Jak ze 2h pospalam to gora. Do tego ciezki dzien w pracy...

Mialam kupic telefon. Wczoraj dokladnie wypytalam co i jak, a dzis okazalo sie, ze bez kanadyjskich papierow moge zapomniec :wściekła/y:, no chyba ze zycze sobie 300 za telefon zaplacic. Ta, jasne.
Za chwile mloda szykuje i idziemy do swietego, popatrze w tamtym centrum handlowym, moze maja inne oferty dla niekanadyjczykow.

Aniam, bedziemy cykac ta fote ze swietym. Podeslij mi dokladnie jakie masz imiona i nazwisko w dowodzie cobym mogla kasiore przelac. Juz sprawdzilam, ze masz western union na Okrzei.

Ok, obiad zjedzony, kawa wypita, lece.

AAAAAAAAAAAAA

Basia, gratuluje wierszyka. Moja wierszykow nie zna :no:

OOO i jeszcze, elvie, apropo godzin przedszkolnych, hehe. Wczoraj juz sie dowiedzialam wszystkiego o przedszkolu Kostki - pojdzie do tego z francuskim. I uwaga, uwaga! Przedszkole w pelnym wymiarze godzin oferuje zajecia w godzinach 8:15 - 14:45. Ja to sie smialo moge zapytac, czy rodzice tych dzieci nie pracuja??? ;-)

Ostatnia edycja:
Ja cwiczyć byłam i zaraz kimać . Bo o 6 rano trzeba powstań zrobić .
Już widzę to zwlekanie Szymka z wyra o tej porze :no:
No ale jak trzeba to trzeba . Jutro mają zabawę choinkową w przedszkolu i prezenty . ale będzie radocha .

No i dotarłam, padam ale mała chyba zadowolona. Trochę się rozluźniła i u psychologa nie chciała współpracować, ot tylko nerwy pani Joli testowała;-)
Kurcze drogie okulary jak dla dziecka... Dobrze, ze choć to mi odpada.
Basia gratki, ma dobrą pamięć młody:tak:
Annaoj dla Ciebie również gratulacje:-)
Mamusia jak ten czas leci, już tylko 2 miechy zostało...

Ja kule styropianowe na allegro zamówiłam od razu ze sprężynkami do zawieszenia, miałam jeździć i szukać ale z czasem cienko:( A w przyszłym tygodniu dzieciaki robią bombki w przedszkolu, jutro ubierają choinki w swoich grupach.

No i szukam stroju aniołka, nie do uwierzenia, ze ma w nim na scenie wystąpić mój diabełek:-D mała ma występ w jasełkach 7 stycznia, na dużej scenie, tej samej co na wiosnę w dredach i okularach :zawstydzona/y:

kolację szykuję i lulu, też o 6 wstaję;-)
Zdrówka

Hejka

Kurcze jak ja nie lubię wtorków mogłabym dzisiaj powiedzieć ;-) Jak wyjechaliśmy o 10 rano tak do domu zjechaliśmy o 19 :no: Z jednej rehabilitacji na drugą, po dzieciaki,Emil na trening, załatwić handel jajeczny potem zakup prezentów świątecznych i jak do domu wróciłam do nie miałam siły na nic ( niech żyją polskie dziurawe drogi :wściekła/y:) a jeszcze chłopcy mieli zadane tyle ze szok:no:

Muszę się jeszcze pochwalić a co ;-) w kuchni stanęła srebna Pani Krysia odpowiedzialna tylko za zmywanie ;-) tak więc Aniam nie będziesz się już biła z R Aniezowej o gary :-D
MamoPaulinki to ja czekam na listonosza :tak::-)tez szukam stroju aniołka bo skrzydełka już mam ,ale to za mało ;-)

Isabela sorki ze nie dałam rady dzisiaj zadzwonić :zawstydzona/y:jutro obiecuję poprawę :tak: Oczywiście wieści nie za dobre, ale najważniejsze że wiecie co i jak.

Zielona godziny przedszkola podobne jak u nas i też stwierdzam że z pracą trzeba kombinować;-)

Elvie &&&&& za siostrę

Basia gratki dla Wiktorka :tak: jakieś drobne prezenty sobie zróbcie zawsze to miło coś pod choinką znaleźć:tak: jak tam po wizycie u lekarza?

Mamusia kurcze ależ ten czas leci :-) super że farby wybrane, zawsze to bliżej niż dalej :tak: jakieś fotki małej baletnicy musisz zrobić :-)

Agnieszka na konkretny masaż się gdzieś umów :tak:

Anna super że testy zdane, oby te dwa dni szybko minęły :tak: u nas rzeczywiście naleśniki w ilości hurtowej :baffled:

Nata czyli zaczynamy odliczanie :-)

Spokojnej nocy babeczki

reklama
Polazlysmy do tego Mikolaja. Mloda po drodze zasnela i zanim ja dobudzilam przejechalysmy przystanek i musialysmy na nogach kawal poginac. Mloda swietym zachwycona, choc nieco oniesmielona. Mi sie nie podobal. Zdjecia zrobione i jednak nie jestem przekonana co do sensu drukowania ich na plotnie dla dziadkow, bo sa slabe. Swiety zblazowany, noge mu na fotce obcieli, mloda jak nie ona... Obiektywnie mowiac ja robie lepsze fotki.
Najwazniejsze, ze Kostka spaceruje ze zdjeciem w reku i jest super zadowolona.

Zielona a może twój małż będzie chciał na Marsa polecieć
wink2.gif.pagespeed.ce.fmosKM3Vqe.gif
Gosienko, problem w tym, ze te loty na Mars sa wraz z lotem powrotnym. Dlatego obstaje przy sputniku, ona na Ziemie nie wracaja :laugh2:;-)

Ostatnia edycja:
Do góry