reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Hej witam,
miałam zajrzeć w weekend ale niespodziewanego gościa miałam, przyjechał w mikołajki bez zapowiedzi, gada ze mną przez telefon i w pewnym momencie mówi: otwórz mi domofon... mój brat sobie z Wa-wy przyjechał aby małej niespodziankę zrobić:tak: no i wczoraj wieczorem pojechał.
Wujek prezenta jak mówi gwiazda, przywiózł od mikołaja tablet do zabawy i nauki;-) Tanie to to a jaką frajdę ma Paula.

Gosieńko uważaj na schodach, aż mnie ciary przeszły jak przeczytałam, cierpliwości Ci życzę. Paula coś dla Ciebie szykuje, przed świętami spodziewaj się listu;-)
Iza kiepskie wieści:-( Ale lepiej, ze tak szybko wykryte. U nas nie dałoby się przeprowadzić normalnie badania jak u Was, młoda na proste pytanie nie odpowie zgodnie z prawdą, powtarza tylko pytania:-(
My kropimy oczka atropiną na zmianę, mała kiepsko widzi na zakropione oczko, przewraca się jeszcze bardziej a w słońcu czy jak spadnie śnieg musi chodzić w okularach przeciwsłonecznych. I tak ze 4 miesiące się będziemy bujać. Ciekawe czy od tego zez się zmniejszy...

U nas wsio ok, poza tymi wizytami w zeszłym tyg ale opiszę na blogu. EEG wyszło ze zmianami typowymi dla dziewczynki z autyzmem (u chłopców wygląda ponoć troszkę inaczej), musimy w końcu diagnozę kliniczną zrobić, bo co by nie mówić i jak nie patrzeć mamy do czynienia z jednym.
Alergolog stwierdziła, że mała jest na tyle pobudzona (powiedziała, ze dla niej to ma ADHD;-) z czym ja się borykam na co dzień:-D), ze testów skórnych nie zrobimy tylko od razu z krwi cały panel pokarmowy jej zrobi na NFZ pod warunkiem... że po nowym roku będzie kontrakt na te badania:no: Zobaczymy. Na karcie wpisała "przyjmować poza kolejnością" i dzięki bogu bo kolejki do niej masakryczne a na młodą działają mega pobudzająco.
Jutro mamy Mikołaja w jednej z Sal Zabaw w mieście, wejście dla niepełnosprawnych dzieciaków za free a prezenty kupują rodzice:sorry: No ale czego nie zrobimy dla dziecka, niech ma jeden dzień bez terapii w przedszkolu.

Idę jakiś strój wyjściowy jej uszykować...
Wpadnę jutro jak wrócimy z terapii u psychologa, wieczorkiem;-)

reklama
Aniam śliczne te które wrzuciłaś ;-) Tosia ma dość dużą głowę i jest dość duża, więc te najmniejsze odpadają, a i oczy po tatusiu duże :-)
Co do metalowych gryzą mnie takie i to koszmar mojego dzieciństwa https://www.google.pl/search?q=ray+...erta%2Foprawki-dzieciece-ID34Ns1.html;615;461
Wyniki Szukania w Grafice Google dla http://www.optishop.pl/media/products/530c8e383ef0e5f3b546945246f1891b/images/thumbnail/big_2_aea4e8307d2b.jpg%3Flm%3D1376685184

Nie zrobię tego dziecku, dziecko to dziecko i fajnie jak te okularki są kolorowe i takie dziecięce, dodają tylko uroku, zamiast szpecić, Szymek ma super te okularki i w takim stylu szukać będziemy :-) Ray Ban mają u jednego optyka tylko i pojadę i oblukam, bo cenowo na oprawki to właśnie tak się nastawiam, liczę, że w 400 się ze szkłami zmieścimy. A no i Tosi warunek żeby były kolorowe i różowe, choć może się jej jeszcze odmienić :-)

Te cudne są http://www.optica.pl/index.php?p1163,ray-ban-junior-ry-1524-oprawa-korekcyjna
i te ładne http://www.ceneo.pl/17813267
Kurcze teraz naprawdę wybór jest ogromny, Tosi się ma podobać, tak jak Zielona piszę, ja po prostu odrzucę jej do wyboru metalowe, a potem niech już szaleje i wybiera :-)

Ostatnia edycja:
U Kamilowej Marty wykluczyli najgorsze czyli niedrożność odbytu. Na ten moment wyłapali jakąś bakterię yersinie czy jakoś tak. Dostanie antybiotyk i będą obserwować. Uff..

isabela - dobrze, że wada szybko wyłapana. Aniamowej rady jak zawsze bezcenne.

zielona - no to sobie pospałaś. Nie boli Cię głowa od nadmiaru snu? Ja tam ostatnio mam, że jak mama u nas i dzieciarnię rano ogarnia a ja pośpię to potem do tyłu chodzę.

Konferencja zaliczona, spacer z psiurem zaliczony, spadam do wanny, bo M. jakieś świece pali to się trzeba przygotować;-):-D

Izabela, gdybym miala wybierac, wybralabym te pierwsze. Drugie kojarza mi sie z Fisher Price - niewatpliwie funkcjonalne, ale w moim odczuciu szpecace. No, ale to Toska bedzie okulary nosic, nie ja i najwazniejsze zeby jej pasowaly.

elvie, to pierwszy raz jak tak pospalam, wiec nie mam porownania. Od momentu gdy opuscilam lozko bylam bardzo zajeta i nie mialam czasu zastanowic sie, jak sie czuje. Teraz mam wolniejsza chwile i poki co, wyglada na to ze jest calkiem spoko. Moze ciutek bardziej spiaca jestem niz zwykle - czyzby niedospanie :confused2: ;-):confused2:

hejka!

Ja tylko na chwilę. Przez weekend mieliśmy byliśmy albo bez prądu, albo z jedną fazą,elektrownia miała mnóstwo awarii.
Kuzynka nawet kominka nie ma więc przenieśli się do nas na weekend aby nie marznąć. Wesoło przynajmniej było;-)

Za to w pracy młyn taki, że na całe popołudnie, wieczór i noc mam tyle rzeczy do zrobienia, że nie wiem czy do północy ogarnę.
Brakuje mi chociaż podczytywania, ale wolne dopiero za dwa tygodnie bo weekendy albo na uczelni albo na szkoleniu bo nam przenieśli na ten tydzień.
Maja w sobotę wieczorem wymiotowała jak kot, prawdopodobnie po lodach na które tatuś z wujkiem zabrali. Na szczęście w niedzielę obudziła się zdrowa, bałam się zatrucia, salmonelli, ale na szczęście dobrze się skończyło.

3majcie się cieplutko,
zmykam do papierów.

hello
witam po kilkudniowej nieobecności. Przyznaje, że całości nie nadrobiłam. Szkolenie skończyłam, test zdany, więc teraz już w miarę na bieżąco będę. Co prawda najbliższe 2 dni zapowiadają się masakrycznie, ale potem już z górki. No i jutro w końcu mam nadzieje się dowiedzieć co Wiktorkowi szkodzi albo przynajmniej co nie szkodzi.
Zdrówka dla wszystkich chorowitków.
Agnieszka a gdzie taki stożek można nabyć? Mój Igor lubi takie cuda robić to może bym kupiła.
Isabela dobrze, że teraz wybór dla dzieciaków ogromny to pewnie nie będzie problemu z niechęcią noszenia. My mamy w lutym wizytę i ciekawa jestem jak będzie. Ostatnio lekarka stwierdziła, że jeśli nic się nie poprawi to też dostaną brylki. Na razie Igorowi oko zaklejamy, z tym, że jeśli robimy to regularnie jest ok, a jak robimy przerwę problem wraca.
Gosieńko z taką pomocnicą to naleśniki w ilości hurtowej ;-)
Elvie mój Igor ma yersinie. U dzieci ją się zalecza tylko, niestety, a i u dorosłego nie ma pewności, że udaje się wyleczyć. Potem jest w stanie utajonym i nie daje objawów, ale może się nagle uaktywnić. Dziadostwo jednym słowem.
Kittek jak się odgrzebiesz z roboty to wracaj do nas.

dobra, nie pamietam co jeszcze chciałam, muszę się kawą reaktywować

na NFZ pod warunkiem... że po nowym roku będzie kontrakt na te badania:no: Zobaczymy. Na karcie wpisała "przyjmować poza kolejnością" i dzięki bogu bo kolejki do niej masakryczne a na młodą działają mega pobudzająco.

Chociaż jedna mądra , tak powinniście mieć u każdego lekarza .

Aniam śliczne te które wrzuciłaś ;-) Tosia ma dość dużą głowę i jest dość duża, więc te najmniejsze odpadają, a i oczy po tatusiu duże :-)
Co do metalowych gryzą mnie takie i to koszmar mojego dzieciństwa https://www.google.pl/search?q=ray+...erta%2Foprawki-dzieciece-ID34Ns1.html;615;461
Wyniki Szukania w Grafice Google dla http://www.optishop.pl/media/products/530c8e383ef0e5f3b546945246f1891b/images/thumbnail/big_2_aea4e8307d2b.jpg%3Flm%3D1376685184

Nie zrobię tego dziecku, dziecko to dziecko i fajnie jak te okularki są kolorowe i takie dziecięce, dodają tylko uroku, zamiast szpecić, Szymek ma super te okularki i w takim stylu szukać będziemy :-) Ray Ban mają u jednego optyka tylko i pojadę i oblukam, bo cenowo na oprawki to właśnie tak się nastawiam, liczę, że w 400 się ze szkłami zmieścimy. A no i Tosi warunek żeby były kolorowe i różowe, choć może się jej jeszcze odmienić :-)

Te cudne są Ray Ban Junior RY 1524 oprawa korekcyjna :: Sklep optyczny
i te ładne Ray-Ban Okulary Korekcyjne Dziecięce RB1526 - 3565 - Ceneo.pl
Kurcze teraz naprawdę wybór jest ogromny, Tosi się ma podobać, tak jak Zielona piszę, ja po prostu odrzucę jej do wyboru metalowe, a potem niech już szaleje i wybiera :-)

Fajne , jakbty mieli za drogo spisz model ( od wewnętrznej strony zausznika :tak:) i poszukaj w necie . ja swoje kupiłam za 240 zł , a widziałam i za ponad 400 zł , no i mało sklepów ma dziecięce tej firmy . U nas jest super sklep z markowymi oprawkami , ale dla odmiany ceny na szkła to mają maskaryczne .
jak się Szymkowi wada zmieniła , to mi krzyknęli 450 zł :-D
A moja sąsiadka co ma optyka znalazła mi z Polskiego zakładu włąśnie za 60 zł ( już z wstawieniem ) drugie jakieś za 80 mi wynalazła . )

Agnieszka a gdzie taki stożek można nabyć? Mój Igor lubi takie cuda robić to może bym kupiła.
Isabela dobrze, że teraz wybór dla dzieciaków ogromny to pewnie nie będzie problemu z niechęcią noszenia. My mamy w lutym wizytę i ciekawa jestem jak będzie. Ostatnio lekarka stwierdziła, że jeśli nic się nie poprawi to też dostaną brylki. Na razie Igorowi oko zaklejamy, z tym, że jeśli robimy to regularnie jest ok, a jak robimy przerwę problem wraca.
ć

To mnie pocieszyłaś , ja włąśnie jestem po 3 miechach zaklejania .

Stżek u nas można kupić w hurtowni papierniczej , tak samo jak bombki ze styropianu . Fajne są też choinki z makaronu .
https://www.google.pl/search?q=choi...QT-gYHoAg&sqi=2&ved=0CCwQsAQ&biw=1280&bih=704
znam osoby co robią i mówią że to nie trudne . :tak:

Ja jutro też z Szymkiem do okulisty . :tak: mam nadzieję , że już oka zalepiać nie będzie trzeba , bo już dosyć mam naklejeczek . Dobrze że Szymek to dzielnie zniósł .

nie licząc dnia dzisiejszego to 8 dni jeszcze :)

iza - dobrze, że wada szybko wykryta - ja też muszę się przejść z Julką do okulisty sprawdzić czy wszytsko ok.

cześć dziewczyny

nawet nie wiecie jaką radość może dać powiedzenie przez dziecko wierszyka. Wczoraj wieczorkiem przed spaniem mały po raz pierwszy powiedział sam z siebie wierszyk którego uczą się w przedszkolu do przedstawienia:-):-):-)

Dzisiaj idziemy do lekarza jako że mały ma od trzech tygodni suchy kaszel i pewnie zrobimy prześwietlenie płuc.
A w sobotę idziemy do alergologa i zobaczymy bo podejrzewam że to jednak wina alergii
gosieńko odpoczywaj półki możesz kobito:tak: Helenka jest po prostu słodka

elvi i jak tam wiadomo już coś na temat córeczki Kamili? co do kanapy niestety nie pomogę bo nie mam pojęcia

zielona padłam faceci to jednak bezmyślne stworzenia. Mój też nie lepszy wyobraź sobie że brat przesłał mi pieniądze na prezent dla małego pod choinkę no i jako że pojechał kupić od nas prezent od nas pod choinkę to od razu i kupił klocki lego za te pieniądze i co zrobił - nasz schował a klocki od razu mu dał :szok:wrrr
Zapalilam swieczke, na co ona:
- Watch out! It´s fire. It´s hot!
- Tak, masz racje. A co trzeba zrobic jesli gdzies jest pozar?
- Drop and roll out!
- A co robisz jak przyjdzie po ciebie strazak?
- I jump on him and hug strong, strong, strong!
duże brawa dla Kostusi

monia nasz też niby grzeczny ale nawet jak ogląda bajkę to musi któreś z nas mu asystować inaczej jest płacz:baffled: , mogę czytac książkę albo coś innego robić ale przy nim. My w tym roku kupujemy tylko prezenty dla dzieci, dorośli w tym roku nic nie dostaną ale jako że Wigilię spędzimy tylko we troje to nie będzie z tym problemu:-). Zdrówka dla Hani !!!

kici
nie wiem co masz na myśli mówiąc o malowaniu - bo ja mówię o kolorowaniu obrazków :-D Sytuacji w pracy zdecydowanie nie zazdroszczę.

isabela biedna Tosia oby szybko się do okularków przyzwyczaiła

mamoPaulinki
to sie Mikołaj sprawił , super że małej spasował

Ostatnia edycja:
reklama
cześć dziewczyny

nawet nie wiecie jaką radość może dać powiedzenie przez dziecko wierszyka. Wczoraj wieczorkiem przed spaniem mały po raz pierwszy powiedział sam z siebie wierszyk którego uczą się w przedszkolu do przedstawienia:-):-):-)

Dzisiaj idziemy do lekarza jako że mały ma od trzech tygodni suchy kaszel i pewnie zrobimy prześwietlenie płuc.
A w sobotę idziemy do alergologa i zobaczymy bo podejrzewam że to jednak wina alergii
gosieńko odpoczywaj półki możesz kobito:tak: Helenka jest po prostu słodka

elvi i jak tam wiadomo już coś na temat córeczki Kamili? co do kanapy niestety nie pomogę bo nie mam pojęcia

zielona padłam faceci to jednak bezmyślne stworzenia. Mój też nie lepszy wyobraź sobie że brat przesłał mi pieniądze na prezent dla małego pod choinkę no i jako że pojechał kupić od nas prezent od nas pod choinkę to od razu i kupił klocki lego za te pieniądze i co zrobił - nasz schował a klocki od razu mu dał :szok:wrrr

duże brawa dla Kostusi

monia nasz też niby grzeczny ale nawet jak ogląda bajkę to musi któreś z nas mu asystować inaczej jest płacz:baffled: , mogę czytac książkę albo coś innego robić ale przy nim. My w tym roku kupujemy tylko prezenty dla dzieci, dorośli w tym roku nic nie dostaną ale jako że Wigilię spędzimy tylko we troje to nie będzie z tym problemu:-). Zdrówka dla Hani !!!

kici
nie wiem co masz na myśli mówiąc o malowaniu - bo ja mówię o kolorowaniu obrazków :-D Sytuacji w pracy zdecydowanie nie zazdroszczę.

isabela biedna Tosia oby szybko się do okularków przyzwyczaiła

mamoPaulinki
to sie Mikołaj sprawił , super że małej spasował

Basia uważam że jakiś drobiazg powinniście sobie kupić :tak:
A wiesz czemu ? Bo dziecko widzieć powinno że Mikołaj dorosłym też przynosi :tak:

Do góry