reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Dzieńdoberek

Helka ma tydzień wolnego od przedszkola bo córka pani przedszkolanki ma ospę , więc pozostałyśmy same na placu boju. W sumie to dziecka nie mam bo poprosiłam ją aby swoje zabawki przejrzała i te którymi się już nie bawi oddamy dla biednych dzieci bo mamy taką akcję w szkole. Normalnie mnie zszokowała bo nawet sporo tego uszykowała i nie było marudzenia.
Jeszcze mi przypomniała że musimy coś dla zwierzaków ze schroniska przygotować bo też taką akcję mają ale to już z tatusiem do sklepu po karmę i miski pojadą :tak:

Aniez z ciekawości dzisiaj mojego Grubsona na wagę wsadziłam i ma ponad 5kg :szok::szok::szok: nawet mu moja dieta szpitalna nie zaszkodziła jak S zapominał że ma kota ;-)

Aniam nasi znajomi mają Mesia własnie kabriolet i powiem ci że tak tam wszystko jest wyprofilowane że fryzury nie uszkodzi ;-):-D super jest to autko, kremowa skóra tylko niestety nie automat a ja już wygodna jestem w tej kwestii ;-)
Jeśli chodzi o siad na 4 literach to plan jest taki że przy stole wigilijnym usiądę ;-):tak:na razie próby były na piłce, ale jeszcze trochę boli:-( od jutra próbujemy siadać delikatnie na półdupku :-) normalnie to cała filozofia :-D

Monia wiedziałam że na ciebie mogę zawsze liczyć:-D ty to na bank jesteś przemęczona bo ciągle na najwyższych obrotach śmigasz :no: &&&&&&& aby D coś ciekawego wymyślił tylko nie zapominaj jakie on miał ostatnio życzenie noworoczne, a rok się jeszcze nie skończył ;-):-pSuper że Laura się odstresowała, Emil też widać że zmęczony dodatkowo od kilku dni męczy lekturę " Ania z Zielonego Wzgórza " nie muszę mówić że zachwycony nie jest ;-) miłośnikiem książek to on nie jest oj nie .

Agnieszka możesz na tej łopacie przylecieć jak byś chciała :tak: u nas pogoda też do bani , wczoraj śnieg a dzisiaj już po nim ani śladu bo pada :no: Jak skończysz choinkę to się pochwal :tak:

Isabela &&&&& mocno zaciskam za Tosię i czekam na tylko dobre wieści .

Kici współczuję atmosfery w pracy :wściekła/y:

Zielona a może twój małż będzie chciał na Marsa polecieć ;-) słyszałam o jakiejś akcji i nawet kilka osób z Polski się zgłosiło ;-)
Mądrala z Wredzi :tak:

Elvie ty masz chyba jakąś cichą wielbicielkę bo nawet się na bb zalogowała :-D I jak jakieś wieści od Kamili masz ?

Idę naleśniki robić, oczywiście z pomocą córci bo nie da mi spokoju:-)

Miłego dnia kobietki

reklama
Gosieńka z przodu nigdy nie wieje , tylko opala glacę , ale z tyłu już średnio się to daje wykonać :-D:-D
Mieliśmy w tamtym roku na tydzień , ale na szczęście automat :tak: Super się jedzi . Do schornu nie kupujcie misek , bo oni mają często takie przyczepiane pojemniki do płotów , żeby nie było akcji że zwierz sobie wyleje wodę , a potem nie ma co pić , bo nikt nie przyluka . Schroniska biorą też chętnie stare koce , pościele itp :tak: Przydają się dla zwierzaków w lecznicy , Karma jak najwięcej i jak najtaniej - wiedomo z braku kasy wolą większe ilości . :tak:

Isabela powodzenia :tak:

U mnie ciemno jak w dupie ale nie pada na szczęście ... pewnie jeszcze nie pada powinnam dodać .

Aniam to masz przynajmniej tyle fajnie że nie pada...u mnie pada i ciemno jak w doopie... M. w drodze z przedszkola zasnął tak twardo że nawet wyjmowanie z auta i rozbieranie w domu go nie obudziło...

Gosieńko pochwalę się jak tylko dojdę do tego żeby ją zrobić... oczywiście multum rzeczy dzisiaj wyskoczyło:dry:

Witam:)
gosienko - czytam czytam i na początku nie zakumałam o co chodzi;-) Nie sądziłam, że ja taka intrygująca jestem:-D:-D Kamila wczoraj wysłała sms-a, że nadal są w szpitalu, Marta w bardzo złym stanie, przelewa się przez ręce:-( Kamila przeprasza za milczenie, ale została ze wszystkim sama i ją to przerosło. Napisałam jej, że może na mnie liczyć i jeśli w czymś mogę jej pomóc to ma śmiało dzwonić/pisać i za moment jestem. Dzisiaj pytałam ją sms-em czy ma już te wyniki, odpisała ok.13.00 że czekają. Oby wszystko się szczęśliwie zakończyło.

Agnieszka - super te choinki, pochwal się efektami koniecznie!

A ja od rana kwitnę i wysyłkę robię, córka niani mi pomaga, bo w życiu bym tego nie ogarnęła. 5 kartonów na pocztę zawiozłam a to dopiero 40%. Do tego syf mam przez te panele,bo wszystkie graty poznoszone i zagracają piętro. Mnie to irytuje i przytłacza. Na szczęście za 2-3dni M. powinien skończyć.
Maciek pokasłuje głównie w nocy i gile ma, ale czuje się ok i apetyt jak zawsze mu dopisuje.

My już po badaniu, nie jest dobrze, ale dobrze że wykryto wcześnie. Jest bardzo duża wada wzroku +2,0 i 1,75 i astygmatyzm, ale za tydzień jedziemy jeszcze raz, bo w badaniu obrazkowym lewe oko wyszło znacznie słabsze a na komputerze różnica niewielka, przypuszczam że to chwilowa niedyspozycja Tosi, zmuszenie, ale Pani doktor chce się upewnić. Okulary będą na 100% a szkla mocne, kwestia tego czy jedno oko będzie musiało być dodatkowo cwiczone.
w przyszłym tygodniu dostaniemy już receptę na okulary i Tosi będzie się lepiej patrzyło. Okulary mówi że będzie nosić, a ja jej daje swobodę, niech wybiera, mogą być nawet najdroŻsze byłe by jej sie podobały i traumy nie miała :-)

Tyle narazie bo wracamy.

Isabela smutne wieści ale co zrobić :no:
Szymek też lepiej widział na to oko które słabiej wychodziło na komputerze .
Dlatego oprawkę kup dobrą , ale szkła weź najtańsze jakie będą :no: nie daj się namówić na żadne powłoki czy inne poliwęglany , bo może się okazać jak u SZymka że za trzy miechy zmiana będzie .
Dwa nawet najlepsze szkła mozna porysować ( Szymek tak zrobił :no:) Także ja kupuję takie za 60 zeta i jak porysuje to wymienię :-D Oczywiście te tanie są w małych optykach , bo w dużych sieciach szkła mają zwykle bardzo drogie .
To się wygadałam , ale dla mnie to temat rzeka , bo sama noszę od małego .

Aniam zapamiętałam Twoja naukę i ze szkłami zrobię tak jak mówiłaś, ale oprawki niech wybiera jakie jej się tylko podobają, bo ja swoją traumę pamiętam, jak mała byłam i wtedy nie było wyboru i płakałam jak je założyć miałam, a jak pyza wyglądałam. U Tosi jest tak, że lewym okiem już 3 rzędu nie mogła przeczytać, przy czym prawym wszystko poza jednym wyjątkiem. Pani doktor pytała czy widzi mówiła, że nie. A na komputerze tylko 0,25 różnicy, a w badaniu taka różnica. Więc jedziemy za tydzień w poniedziałek bo tylko wtedy przyjmuje, i zaczynamy od lewego oka, wypisuje nam receptę i robimy. W tym tygodniu zrobię rozeznanie u nas na wsi w oprawkach żeby mieć jakiś punkt zaczepienia jak już wiemy, że okulary będą, i Tosi nie ciągać.
EDIT: No i ja wstręt do metalowych oprawek u dzieci mam, więc takich i ze względów bezpieczeństwa i ze względu na wyglądą mają dyskwalifikację.
Zobaczę gdzie najwięcej mają i takich ładnych.
A Szymek jaką ma wadę? Nosi cały czas ?

Gosieńka moja też ostatnio chętna strasznie do oddawania potrzebującym, i misia z TVN sobie zażyczyła bo tam pieniążki dla dzieci w szpitalu są :-)

Elvie oby wszystko było jak najlepiej :-)

Lecę jakiś kieliszek wina wypić, bo znów serducho wali, relax take it easy, sobie pośpiewam ...

Ostatnia edycja:
Moja kochana wredota pospala do 9ej. NIGDY tak nie bylo. Raz tylko w nocy sie obudzila coby mi powiedziec, ze mnie kocha i dalej w kime. Tym oto sposobem wyspalam sie za wszystkie czasy i kosci zwleklam przed 9ta.

Musze telefon kupic. Mam jakiegos starego badziewiaka i juz sie psuje. Zastanawiam sie miedzy Galaxy III a Nexus4... A ze z technologia jestem na bakier, wiec chyba rzuce moneta.

Twarz mnie piecze...

Izabela, mam nadzieje, ze wade da sie szybko skorygowac.

Elvie, no nieciekawe wiesci. Oby wyniki badan nastrajaly pozytywnie.

reklama
Isabela SZymek ma w sumie sam astygmatyzm :tak: wady jako takiej praktycznie nie ma . My przez ostatnie trzy miech kleiliśmy plasterek żeby wzmocnić lewe oko , na szczęście zniósł to dzielnie .
Metalowe oprawki są teraz fajne i są pokryte taka jakby powłoką . Przypomina to troszkę plastik lub gumę .
Dla zupełnych maluchów to fajne robi fisher price , bo je można wyginać . Są też takie fajne gumki na tył głowy żeby okulary się baniaczka trzymały , ale to już sama Tośka musi zdecydować czy jej z tym będzie wygodnie . :tak: Ogólnie jak zobaczy że w brylkach lepiej widać , to będzie nosić .
ostatnio widziałam piękne dla dziewczynki okulary , ale to raczej dla starszej :tak:

https://www.google.pl/search?q=ray+...%2Cokulary-dla-dzieci-ray-ban-junior;1024;425

normalnie się zakochałam , ale cieszę się że Olka nie ma wady :tak:

Szymek ma te

https://www.google.pl/search?q=ray+...-ban-junior-ry-1529-oprawa-korekcyjna;760;430

uważam że jakość jest rewelacyjna , no i są ładne , cenowo w sumie półka średnia bo kosztowały 240 zł , a i po 380 były . :tak:

Do góry