reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniówki 2010!!!

witam o poranku , ja i N jesteśmy chore po nocy wstałyśmy zakaszlane i zasmarkane buuuu
zielona może sama pstryknij jakąś fajną fotkę takie ładne robisz, dziadkowie na pewno będą zadowoleni z takiego prezentu
gosienko super , że Pani Krysia przyjęła posadę :-D:-D:-D
dorotko nie wiem czy dobrze pamiętam ale ostatnio chyba w Pepco widziałam przebranie aniołka

reklama
Witam się w środku tygodnia.
Jutro mam kolacje wigilijną służbową. Na szczęście kadrowa posadziła mnie z dala od mojego szefa... za to siebie posadziła blisko mnie ;-) ale to dobrze. już wiem koło kogo będę siedziała i nawet wprowadziłam pewne modyfikacje ;-) dobrze mieć chody u kadrowej, więc siedzę między dwoma fajnymi facetami - jeden mi ojcuje bo jest sporo starszy, a drugi jest ode mnie młodszy, ale zawsze fajnie nam się gada - śmiałam się dwa lata temu, bo ten młodszy to taki misiek dwa na dwa, jakbym go spotkała nocą na pradze to bym uciekała... no i tak stoimy na fajku pod knajpą i W do mnie: Baśka, co jest ku...wa, masz jakiś problem? wybuchłam śmiechem i powiedziałam mu, ze dobrze, że już go troszkę znam bo bym zapytała czy chce moją komórkę, a tak wiem, że naprawdę się martwił ;-)
W pracy mam audyt zewnętrzny, więc mam sporo pracy... chociaż w sumie nie wiem po co im pomagam skoro mój szef wpisał mi, że w ogóle nie pomagam audytorom... ech... dobrze, że od 23 grudnia mam urlop aż do 2 stycznia.

Gosieńko - no to super, że dorobiłaś się mechanicznej Pani Krysi :-) Gratuluję :-D

Basia - no mój ani nie maluje ani nie rysuje :-D znaczy się burze rysuje ;-) czyli kłęby kredki w jednym miejscu. Super, że W robi takie postępy! 3mam kciuki aby sprawa kaszlu się wyjaśniła.

mamusiu - zdrówka życzę!

Isabela - masz dobre podejście... ważne, aby mała dobrze się czuła w oprawkach. dobrze, że wada wcześnie rozpoznana. moje siostry cioteczne (bliźniaczki) miały wielką wade od urodzenia, a potem odpowiednie ćwiczenia oczu i okres dojrzewania sprawił, że wada całkiem zniknęła.

Annaoj - gratuluję zdanych testów :-)

mamausia kiedyś wyjśc musiała jak dzieć nie szczepiony :tak:

Kici - oby do urlopu .

Mamo paulinki piszę Ci tu PW to może szybką transakcję zrobimy ;-)

Gosieńka - no jak mogłaś kupić Krysię ehh :) Ale co tam wielkiego gara po rosole ( który musowo będziesz musiała dla mnie kiedyś ugotować ) do zmywary nie wsadzisz :) Także coś się zawsze dla mnie znajdzie .

Ja też mam dziś dzień wariata

Ostatnia edycja:
Jak i ja, środy mam fatalne, 2 godz siedzę w ośrodku od razu po przedszkolu na terapię i cały dzień zmarnowany. Jeszcze wykąpać muszę Paulę i usmażyć naleśniki bo czasu nie miałam na zakupy... Tydzień naleśnikowy chyba na kwietniówkach mamy:-p
Mamusia no to ładnie akurat teraz:no: Trzymaj się
Kici no układy masz fajne;-) To się urlopujesz jak i J, tylko u nich zakład się zamyka i trza urlop mieć co by pensję w styczniu wziąć normalną. No więc J kilka sobót z rzędu robił, żeby mieć odbiórki do wpisania na grudzień;-)
Aniam odpisałam.
Zmykam to później zajrzę jak ją uśpię.

Witam się wieczornie...
Byłam dzisiaj z M. u chirurga dziecięcego w sprawie stulejki i za tydzień mamy zabieg tylko muszę jeszcze maść wykupić i nasmarować go za tydzień...
A. biedny znowu prosto z pracy do Legnicy jedzie bo awaria jakaś :-( niech już są te święta bo mi się chłop wykończy. Poza tym mamy nad czym myśleć tylko że jakoś nie potrafimy podjąć ostatecznej decyzji bo plusów i minusów po równo :no: ehhh

Mamusiu zdrówka dla Biedronki :tak: mam nadzieję że ty ospę już miałaś :tak:
Annaoj gratulacje zdanych testów ale nie mogło być inaczej :tak:
Gosieńko gratuluję srebrnej pani Krysi!!! Widzę że S. się bardzo postarał coby zmywać nie musiał ;-) :-D
Kici udanej wigilii zakładowej :tak:

W mojego J. jakiś głodomór wstąpił bo ciągle chodzi i podjada... obiad cały zjadł, jabłko, trochę ciastek, teraz wcina chlebek... a kolacja dopiero koło 19 :-p ale niech je na zdrowie :tak: To taka miła odmiana nie gonić go do jedzenia :-D

Ogłaszam wszem i wobec, że choinka się suszy ;-) jutro ją spróbuję odmontować i zrobić zdjęcia :-D

Agnieszka ja ospę przeszłam jako sześciolatka
mamoPaulinki jakby ktoś mi smażył nalesniki to mogłabym je jeść codziennie albo co drugi dzień na zmianę z plackami ziemniaczanymi;-)
kici udanej wigilii dobrze , że masz fajnych współpracowników a tego głąba omijaj szerokim łukiem

Natalce wyskakują kolejne kropki, ja czuję się gorzej ale musimy dać radę , K został sam na placu boju i remontuje dzielnie.

Ostatnia edycja:
Joł
U mnie w domu pełnia szcześcia , bo dzieciaki paczki ze słodyczami przytargały :-D:-D
No i chodzą i wyłudzają słodycze :-p
Mamusia będzie miała co jeść .

Zapraszam pilnie na wątek paulinki :tak:

W naszym przedszkolu Lena jest jedną z ostatnich odbieranych dzieci, trochę to dziwne bo niby placówka do 17.00 a jak raz o 15.30 poszłam to już tylko moja pchła i jeszcze jedna dziewczynka zostały. Nie wiem, czy Ci inni rodzice nie pracują..

u nas o 16:15 jest jeszcze dużo dzieci, z czego ja się cieszę, bo osobiście mam traumę jak moje dziecko ostatnie z przedszkola wychodzi...pamiętam jak zawsze mi było ciężko przy L, bo była jednym z pierwszych dzieci w przedszkolu i jako ostatnia wychodziła :-(...przy Hani mam większy komfort...

No i szukam stroju aniołka, nie do uwierzenia, ze ma w nim na scenie wystąpić mój diabełek:-D

:-D:-D:-D będzie się działo....

witam o poranku , ja i N jesteśmy chore po nocy wstałyśmy zakaszlane i zasmarkane

no to zdrówka, mam nadzieję, że Ty już miałaś ospę, coby jeszcze siebie nie zarazić...

dobrze, że od 23 grudnia mam urlop aż do 2 stycznia.

ja mam od 23-go do 6-go, jupiiiii :-)

Gosienko, Pani Krysia na pewno nie będzie się nudzić, szczególnie jak kwietniówki wpadną z wizytą :-)...gratuluję zakupu :-)

byliśmy dziś z dziewczynami u laryngologa - L ma duże skrzywienie przegrody, ale dopóki rośnie nie będziemy korygować operacyjnie...w razie bólu mamy się wspomagać pseudoefydryną i sterydami...nie jest to najlepsze rozw. ale zaczekamy, bo L tak szybko rośnie, że jeszce nie wiadomo jak ta przegroda się ułoży...natomiast H ma przerośnięty migdał, musimy zbadać endoskopowo i w zależności od efektu - zabieg lub sterydy...

wczoraj ustaliliśmy, że w tym roku Wigilia i święta rodzinnie u nas, listę zrobiłam, po rodzinie rozesłałam, coby się zbytnio nie narobić :-) dziś też zrobiło się kolorowo przed domem - M został bohaterem w swoim domu i iluminacje świąteczne odpalił :-)...

jedyny mankament to taki, że prezentów na święta nie mam i pomysłów tym bardziej i chęci też niewiele...starzeję się, hehe...

reklama
Do góry