reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Zielona dziękuję i jeszcze jedno trudne pytanie mam;-)
Mam 5-letni obraz naciągnięty tylko na blejtram, który badziewnie od początku artysta malarz zrobił tzn. płótno jest kiczowato ponaciągane i zamontowane, co mnie irytuje. Wykombinowałam sobie, że zamówię nowy blejtram u stolarza, porządny i adekwatny do wielkości obrazu, bo obraz mnie się szalenie podoba. No i teraz pytanie: czy przy ściąganiu płótna i naciąganiu go na nowo nie uszkodzę obrazu?

Dzieci nie mam. Przyszła ciocia i przyniosła im lidlowski domek. Panele się kładą. Żyć nie umierać;-)

reklama
c

Mały jest bardzo absorbujący ciągle chce abyśmy się z nim bawili

moja L była taka absorbująca...niby cud grzeczne dziecko, nie broiła za dużo, ale jak ktoś się z nią nie bawił, to włączała jej się taaaaka maruda, że trudno było znieść.... H na szczęście inna, umie się sama sobą zająć....czasami...

Jakaś wypompowana jestem :no: wkurza mnie wszystko bo nic nie mogę zrobić, leżenie doprowadza mnie do szewskiej pasji :wściekła/y:normalnie ubezwłasnowolniona jestem, proszę mnie w tyłek kopnąć coby dół sobie poszedł .
(...)
Monia ciekawa jestem jaki prezent dla ciebie wasz Mikołaj przygotował ;-) może jakiś romantyczny wieczór a D przebrany za Mikołaja :-p:-D Jak tam Laura po wycieczce, nie dziwię się że miałaś stresa bo pogoda nieciekawa,ja tak miałam w piątek jak chłopcy na basen pojechali a wiało i śnieg padał masakrycznie
:no: Królika to sobie musisz sama przyjechać i zobaczyć:tak::-) albo pogadaj z Aniez i ci fotkę na fb wrzuci ;-):-)

kopa masz ode mnie...i to mocnego...

ja też mam nerwa, sama nie wiem na co i dlaczego ale mam :baffled:

napisałam list do Mikosia, jak co roku dałam D do wysłania, na razie nic nie mówi...w liście był romantyczny wyjazdowy weekend we dwoje - zobaczymy :-)...wycieczek organizować D nie lubi, więc może być ciężko :tak:

a L wróciła, mega zmęczona i w związku z tym niekumata, musiałam jej pomóc zadanie z angola zrobić, bo dziecko niema siły myśleć, ale najważniejsze że zadowolona i oderwała się trochę od rzeczywistości...

Laski mam pytania - pomoc pilnie potrzebna!

hehe, dzieciaki są bezbłędne, u mnie ściany brudne, ale czekam aż H dorośnie, bo i tak malowanie teraz na marne by poszło...

tak z nowości, to Hanka znów przeziębiona, swój popisowy duszący kaszel nocny ma, katar i stan podgorączkowy...masakra jakaś, dziecko 3 dni zdrowe, 2 chore i tak w kółko...nawet nie mam jej kiedy testów skórnych zrobić, bo wiecznie z wirusem...w tym tyg idę z nią do laryngologa, będę chciała zrobić jej zdjęcie zatok (na tomograf chyba za mała, nie ?) i OB, bo mnie już to chorowanie wkurzać zaczyna....dobrze, że D w domu, to chociaż nie muszę niańki kombinować...

Mam 5-letni obraz naciągnięty tylko na blejtram, który badziewnie od początku artysta malarz zrobił tzn. płótno jest kiczowato ponaciągane i zamontowane, co mnie irytuje. Wykombinowałam sobie, że zamówię nowy blejtram u stolarza, porządny i adekwatny do wielkości obrazu, bo obraz mnie się szalenie podoba. No i teraz pytanie: czy przy ściąganiu płótna i naciąganiu go na nowo nie uszkodzę obrazu?
Elvie, blejtramy powinny miec po dwa kliny w kazdym rogu, mozesz najpierw sprobowac te kliny powbijac i w ten sposob poprawic ksztalt bletram, a tym samym i naciag plotna. Jesli nie da sie, to zamawiaj nowe. Obraz nie ucierpi na przepieciu, no chyba ze jest wykonany gowniana technika. I jak bedziesz zamawiac nowe ramy, to zwroc uwage na to z jakiego drewna sa wykonane. Jesli to wciaz wilgotne drewno, to z pewnoscia powygina sie w chinskie osiem.

Chorowitkom zdrowia! Wlasnie zdalam sobie sprawe z tego, ze moja glizda zlapala wirusa 3 razy w zyciu i jakies 3, moze 4 przeziebienia, z ktorych w chwil kilka wychodzila. Mysle sobie, ze to zasluga tranu i hardcorowej matki;-)

Zielona znaczy jesteś tak samo hardcorowa jak ja :-p:-p

Gosieńka - ja to wiem !! aNIEZ powinna mieć kabrio :-p:-p tam klimy nie trzeba , a fryzury też piękne robi :-D:-D I jeszcze może sobie czachę spalić . ehh mi tez się marzy autko bez dachu :tak:
A kiedy jest plan na to że na tyłek będziesz mogła usiąść ?
Ja tez dziś kuraka miałam

Elvie środku do aut są dobre zwykle do domu :tak: ja narożniki czyszczę środkami do skór samochodowych .
Twórczość dzieci nie zna granic .

W domu dziś cały dzień siedziałam , no ale zima nastała to co będę łazić :-D:-D Wczoraj zakupy z przyjaciółką udane , błyskotki nowe są , kurtka z przeceny na za rok dla Szymka jest :-D
IMPREGNOWANA KURTKA Z PASEM ŚNIEŻNYM, RESERVED
tylko ja za nią jeszcze dyszkę taniej dałam :tak:
Wigilię z mężem zaliczyłam :-D:-D Dobrze tylko że nie sypie już u nas .
A oblodzone jest wszystko strasznie :no:

Kurcze mam jakies cholerne uczulenie na twarzy. Pelno czerwonych krost, a niektore maja jakies biale gowno w srodku. Piecze mnie to w dodatku. Dobrze, ze jutro nie ide do pracy, wiec pojde do lekarza - chyba.
Glowa mnie dalej boli. Najlepszy byl stray, jak stwierdzil, ze powinnam sie zrelaksowac, to pacynka bolec przestanie. Taaa... Szukam zatem sputnika, coby starego zapakowac i w kosmos wyslac. Full relaksik po tym :tak:

Dumna jestem z Wredzki.

Zapalilam swieczke, na co ona:
- Watch out! It´s fire. It´s hot!
- Tak, masz racje. A co trzeba zrobic jesli gdzies jest pozar?
- Drop and roll out!
- A co robisz jak przyjdzie po ciebie strazak?
- I jump on him and hug strong, strong, strong!

Wiedza przekazywana przez kanadyjska telewizje jest bezcenna.

Witam, jestem tutaj nowa. elvie3 co to za wody,że aż po tyle schodzą??hmm..zaciekawiłaś mnie podaj link z chęcią zobaczę co tam masz na sprzedaż.

kwiatuszku - WITAJ!!!!! A myślałam o Tobie niedawno...!

isabela - oj dzieciaczki lubią przedstawienia :-) mój Q też był zadowolony jak go wzięłam na teatrzyk.

zielona - to poprosimy o zdjecie choinki :-) dyskretny też Twój małż... a Wredźka super! mądra dziewucha!

maonka - gratuluję wygranej - zasłużyłaś, bo fotka dzieciaków super!

Basia - no widzisz! z każdym dniem W będzie robił jeszcze większe postępy... a mój ! nadal malować nie umie, więc W go w tym wyprzedza ;-)

elvie - mój Gnom też w weekend dał momentami popalić... gania biednego wystraszonego kota, który się go boi... i w ogóle jest przy nich strasznie nadpobudliwy. Aby się wyszalał włączyliśmy mu kinecta i gre gdzie musiał rozwalać bańki... na chwilę przynajmniej był spokój :-) jak najbardziej preparat do tapicerek działa na meble- sama tak czyściłam kanapy. co do obrazu - najlepiej oddaj do ramiarni. Są takie sklepy które zajmują się oprawą obrazów i ich przenoszeniem z jednej rany na drugą.

monia - ja myślę, że dzieciaki marunde przez pogodę i zmianę ciśnienia.

gosienko - zakaz dołowania się.

u mnie brak chęci do pracy... dobrze, że mam co robić... ten #^$@%& ostatnio jest to obrzygania miły, a mnie się aż od tego chce rzygać... wkurzyłam się, bo ostatnio przyprowadził obie córki do pracy, darły się okropnie, wszyscy mieli dość, u części skończyło się to silnym bólem głowy. Ja z pracy wychodzę najczęściej 15:30 więc uniknęłam silnego bólu głowy, ale rano już zorientowałam się, że ten ^@&$(#!* posadził je na moim miejscu i włączył im mój laptop - na siebie się zalogował, ale tak czy siak... to mój sprzęt firmowy, a jak by zepsuły?? ech...

Witamy i my :-)

Ciągle pada...., szaro buro i ponuro, dziecko załamane bo śniegu nie ma :-( Do tego oczy mi się nie chcą otworzyć, a obudziłam się po 5 i zasnąć nie mogłam sama nie wiem czemu.

Przedstawienie ok, choć mieli problemy techniczne i jak ryknęły dwa razy głośniki to się dzieci wystraszyły. Zmęczona byłam jak nie wiem co ale dałam radę ;-) Zabraliśmy na przedstawienie jeszcze moją chrześnicę więc miały dziewczyny dodatkowy prezent na mikołaja. Jak wychodziliśmy zaczął padać śnieg i oczywiście była to zasługa dobrego duszka jemiołuszka :-D

No a teraz czekam, odbiorę Tosię z przedszkola, odbierzemy z pracy W i na Łódź do okulistki trzymajcie więc kciuki, opiszę Wam wieczorem jak wrócimy.

Miłego dnia :-)

Gosienka doła wyganiamy, chyba muszę zadzwonić wieczorkiem i Ci go przegonić :-)

Kici Ty to masz bajer z tym szefem :wściekła/y:
Monia te testy najgłupsze by nie były, a może coś Wam się rozjaśni, zdrówka dla Huliganki :-D

Zielona mądre te nasze dziecka są ;-) Moja z przedszkola też przynosi, a że ciocia Otylka autorytetem to :-)

Aniez ja się stycznia nie mogę doczekać na tego reseta :-) Też mnie zmęczenie ogarnia, za dużo na siebie ostatnio wzięłam :-(

Basia mówisz ,że pracowity weekend miałaś :-) Mamuś :-)

Elvie nie pomogę, bo jeszcze nie miałam, takich problemów jeszcze :-)

Maonka oj Ty matko wariatko :-D

reklama
Dzień dobry...
Mam nadzieję, że dobry bo jeśli chodzi o to co za oknem to szkoda gadać...jak nie wiatr to deszcz i to taki intensywny :no: porażka normalnie :no:

Gosieńko co to za doły?? Łopatę daj S i niech zakopuje ;-) bo jak tam któraś się zjawi to ci nakopie a nie zakopie ;-) :-D
Zdrówka dla chorych!
Maonka pochwal się potem sesją :tak:
Zapracowanym życzę relaksu i odpoczynku :tak:
Kici co do szefa kutafona to (&^^%% :wściekła/y:

Zapomniałam J. dać do szkoły śniadanie :-( więc pojadę go wcześniej odebrać...
Kupiłam sobie stożek ze styropianu i kordonek...będę próbowała zrobić choinkę... coś w ten deseń
choinka-ze-sznurka.jpg

ciekawe co mi z tego wyjdzie ??

Do góry