reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Witam

Wczoraj mieliśmy przerwy w dostawie prądu przez to ciepłej wody nie było. Do tego drzewo nam zwaliło przed blokiem. Teście się uparli i przyjechali do nas na Mikołajki, strachu się najedli w drodze powrotnej, świata nie było widać, jechali chyba z godzinę, normalnie jedzie się 25min. Najważniejsze, że dojechali cali i zdrowi.

Leo-Mikołaj cudny, bo mój :-D Najpiękniejszy prezent jaki może być. Matka wariatka kocha swojego smyka

Alicja nas pozytywnie zaskoczyła na Mikołajkach i w końcu wystąpiła razem ze swoimi przedszkolakami. Czego się nie robi dla prezentu. Pękaliśmy z dumy, cały rok musieliśmy na to czekać i w końcu się udało. Mam nadzieję, że jednak się przełamie i już teraz będzie uczestniczyć w występach. Najbliższe na jasełkach.
Podczas występu oczywiście było ziewanie, miała nową bluzkę z kokardką, więc też się rozpraszała i co chwile bawiła się nią :-D

Mikołaj zrobił mi prezent i wygrałam sesję dziecięcą :-D przez FB. Czekam na szczegóły

Gosieńka uważaj na siebie i już nie rób więcej akrobacji na schodach :dry:

Kwiatek ślad zostawiła po sobie...

reklama
Witam wieczornie. Z jednej strony bardzo przyjemny, z drugiej mega ciężki dzień. Muszę chyba wyjechać i się zrestartować :(

Iza jasne, ze w wypadku Waszego auta W.wie najlepiej i kropka :) ja klimy nienawidzę pasjami i w sumie nie lubię używać :p czego mój ślubny nie potrafi zrozumieć. Nawet przy sprawnej w lecie w 90% przypadków jadę bez. Nienawidzę też suchych, klimatyzowanych pomieszczeń...wrrr...ten typ tak ma ;)

Monia twój malzon jak zwykle nie zawiódł, Mikołajki pierwsza klasa!

Elvie dla mnie bez sensu, ale ważne ze Tobie się dobrze jechalo :)

Zielona proszę o foty choinki. Ja rokrocznie robię dziadkom w prezencie kalendarz z wnukami i to jest hit :)

Maonka brawo dla Ali!

Agnieszka u nas klocki też wyciszają towarzystwo :)

Sonia zdrówka na dalszy czas

Basia też nie mogę wypocząć. Maz jeździ dużo, więc dzisiaj wstałam z dzieciakami, coby się chłop wyspal i mi nie padl.

Gosienko daj znać w kwestii królika :p

Mamusia wypoczywaj :)

Idę do kompa, bo zaktualizowalam telefon, ściągnęłam oprogramowanie i teraz foty czas zrzucić. Jeśli chodzi o zdjęcia, to chwyciłam byka za rogi :p

WItam:)

Jak nie wyślę dziś mojej dwójki w kosmos to będzie cud.
M. układa panele na antresoli, a ja dzieciarnię ogarniam i wystawiam rzeczy na allegro. Skutek taki, że w ich pokoju to tylko fruwać można, bo wszystkie możliwe zabawki i książki leżą na podłodze, drzwi od szafy rozwalili i jeszcze się co chwilę o coś szarpią, a mnie trafia i nerwów już nie mam. Kazałam M. przerwę zrobić, nakarmić ich, ogarnąć, Maćka wrzucić do wyrka na spanie, a Lenie bajkę puścić albo nie wiem co - oby tylko nastał spokój;-)

jOŁ .
J śpi odsypia imprezy :-D:-D Ja robię obiad :-D:-D
Może niczego nie przypalę .

Isabela - pewnie że ile fachowców tyle zdań , ja tam w swoich autach klimy w zimę używam , bo po to ją mam żeby używać :tak::tak: Dwa jak napisałam J ma marki na jakich się zna , czyli firmy z których pracował :tak:
Reszty nie tyka , obchodzi szerokim łukiem , patrzy spod byka :-D:-D Teraz dla odmiany zacznie się jazda z autami elektrycznymi , bo za chwilkę pierwsze premiery :tak: ogólnie czym auto nowsze i ma więcej w środku tym się bardziej rypie , szczególnie nowe dopiero wypuszczone modele :-D Dwa i rodzaj pracy chłopy mają zupełnie inny , bo mój się zajmuje typowo elektroniką , a zwykle mechanicy elektryków obchodzą łukiem i odwrotnie :p

Aniez -latem bez klimy ? A mówisz że ty upałów nie lubisz :-D:-D

Dobra lecę dalej bo mi dzieciaki zaraz chatę rozniosą :-D:-D

cześć dziewczyny

już drugi raz dzisiaj siadam do pisania tego posta w połowie porannego pisania wyłączyli nam prąd na 1 godz.:baffled:

Dziękuję bardzo za życzenia Barbórkowe.

Ten tydzień tak szybko uciekł że nie wiem. Codziennie po pracy miałam coś do załatwienia ale mam już wszystkie prezenty pod choinkę:-).

Mały jest bardzo absorbujący ciągle chce abyśmy się z nim bawili - co raz lepiej wychodzi mu malowanie no i oczywiście codziennie gramy w piłkę plus inne zabawy. Ostatnio codziennie mnie czymś nowym zaskakuję :-) Od tygodnia nie mówi do mnie mamo tylko "mamuś", mamusiu itp.

Wczoraj zasnął o 17 i spał do rana, więc w tym czasie umyłam duże trzyczęściowe okno i przetarłam rolety a potem wyprasowałam i zawiesiłam nową firankę a potem wyprasowałam wszystkie zaległe ubranka jak już skończyłam to była 22:-D

Na Andrzejki nigdzie nie poszliśmy w końcu jako że w same Andrzejki teściową dorwała grypa żołądkowa i nie mieliśmy z kim zostawić Wiktora.

aniez mam nadzieje że Bartuś już lepiej się czuje.

marta daj jej czas aby się przyzwyczaiła do nowego miejsca i nowych ludzi będzie dobrze zobaczysz

annaoj
współczuję sytuacji z listonoszem

wronka
i jak tam Borys już przyzwyczaił się do swojego pokoju?

gosieńko super że rehabilitacja tak szybko dała efekty u nas też Wiktor uczy się w przedszkolu jakiegoś wierszyka na jasełka bo w domu po cichu pod nosem coś mówi w stylu mikołaju, mikołaju ... biało dookoła, muszę poprosić jutro opiekunkę o tekst aby coś trochę z nim w domu po ćwiczyć , choć on pewnie jak tylko nas zobaczy to do nas zwieje i będzie po przedstawieniu.

Gosieńko
ty nam tam uważaj bidulo pewnie nieźle się poobijałaś

elvi gratulacje dla M z okazji awansu, a tobie zdrówka życzę

aniez -
Mamusia, Ty się nie martw, założysz łyżwy i kask i dostaniesz PINGWINKA...
po wyobrażeniu sobie tej sceny usiadłam z wrażenia i wstać nie mogę ty i słodki pingwinek :-)
ZDRÓWKA życzę !!!
Nasz mały niestety nie ogarnia puzzli składa jedynie dwa elementy niestety:no:/

monia
padłam z tekstu Hanki huliganki ciągle jeszcze mi łzy z oczu płyną ze śmiechu

Aniam
no nieźle od razu dwa koty , niezły przychówek. Ja też nie znoszę śniegu. W piątek wracałam do domu 1.40 min myślałam że już nie dojadę w tych korkach średnia prędkość 10 km/h w porywach w lepszych miejscach do do 30-40 km/hZa elfa powiadasz musiałaś świetnie wyglądać wrzuć foty

mamoPaulinki
jest za co jest masz niekończące pokłady cierpliwości do małej , tulę też mocno mam nadzieję że ominął małą paraliże. Biedna maleńka.

nata zdrówka

isabela trzymam kciuki za wizytę u okulisty oby to nie było nic poważnego

maonka jaki słodki mikołajek

zielona
chętnie bym ci pomogła ale widzę że Aniam mnie uprzedziła
My choinkę wystawimy za tydzień, mamy sztuczną więc nie ma problemu

kwiatuszku witaj co u was słychać?

Ostatnia edycja:
Hejka

Jakaś wypompowana jestem :no: wkurza mnie wszystko bo nic nie mogę zrobić, leżenie doprowadza mnie do szewskiej pasji :wściekła/y:normalnie ubezwłasnowolniona jestem, proszę mnie w tyłek kopnąć coby dół sobie poszedł .

Biało za oknem, dzieciaki czekają na tatę i wychodzą na dwór bo Helenka zarządziła lepienie bałwana :tak:

Widzę że nawet Kwiatki dały znać że żyją mimo zimnicy za oknem ;-)

Aniez jeszcze nie wiem bo rehabilitant nie dzwonił w sprawie grafiku, wstępnie możemy się na piątek umówić na odbiór królika ;-):-)oczywiście w zamian świeże mięcho dostarczę , nie ma to jak handel wymienny. Jak masz się odstresować to zapraszam do nas na sankach sobie pozjeżdżasz ale najpierw będziesz musiała na górkę je wciągnąć to od razu ci się humor poprawi :tak::-D

Monia ciekawa jestem jaki prezent dla ciebie wasz Mikołaj przygotował ;-) może jakiś romantyczny wieczór a D przebrany za Mikołaja :-p:-D Jak tam Laura po wycieczce, nie dziwię się że miałaś stresa bo pogoda nieciekawa,ja tak miałam w piątek jak chłopcy na basen pojechali a wiało i śnieg padał masakrycznie
:no: Królika to sobie musisz sama przyjechać i zobaczyć:tak::-) albo pogadaj z Aniez i ci fotkę na fb wrzuci ;-):-)

Aniam co tam pichcisz, u mnie kurczak w piekarniku siedzi :tak: Ja jechałam z Aniezową latem bez klimy , było mega wesoło bo siedziałam z tyłu, między dwoma fotelikami, okna pouchylane i super wiało ;-)a jaką miałam fryzurę :-D

Elvie dobrze ze jakoś dojechałaś , może następnym razem niech M weźmie sobie taksówkę ;-) jak ty masz się tak stresować.

Maonka gratki dla Alicji za udany występ a Leonek cudny to nie ma się co dziwić że matka wariatka jesteś :-)

Zielona dobrze że zielona znaleziona i że taka jaką chciałaś :tak::-) Ja mojemu S powiedziałam że dla niego to trzy kwatery na cmentarzu będę musiała wykupić aby się wszystko zmieściło ;-)

Mamusia czyli zamiast odpoczywać na urlopie miałaś pracowity tydzień .

Isabela rzeczywiście W się na autach zna :tak:

Nata nie jesteś sama bo ja też jeszcze kurtki nie mam :zawstydzona/y: poproś małża niech placki jeszcze usmaży i prześlij mi kilka :tak::-D

Sonia dobrze że choróbsko odpuściło:tak:

Agnieszka super że imprezka udana :tak:

Basia ranny ptaszek z Wiktora , moja gwiazda dzisiaj do 10 spała a w ciągu tygodnia to pobudka o 7:15 to dla niej masakra ;-)

Kawę Emil mi zapodał więc uciekam , miłej niedzieli kobietki

aniam - ja tez klimę teraz włączam:tak: Zakupów gratuluję, pandorę kocham!

basiu - spóźnione życzenia Barbórkowe! Miłości i radości na każdy dzień! Leny wychowawczyni też Basia:-)

gosienka - a ja Ci tego leżenia zazdroszczę! Ani na sekundę nie mogę tyłka położyć, bo ciągle coś. Zapewne poleżałabym jeden dzień i miała dość, ale jak mam deficyt to zazdroszczę i kropka;-) No i samą jazdą to ja się nie stresuję tylko tym, żeby trafić:-D

Maciek śpi tak, że mu nawet cięcie paneli nie przeszkadza. Lena za to dokazuje za piątkę:no: Lecę na dół kawę machnąć, bo mi Gosienka ochoty narobiła. Przy okazji może do Kamili dryndnę i uda mi się dodzwonić, bo cisza w temacie Marty, a myślę o nich.

W ramach porządków postanowiłam powystawiać na Allegro nawet wody perfumowane, których nie używam, bo mi się znudziły. Wczoraj wystawiłam dwie i nie spodziewałam się, że taki szał na te używańce jest. Już mam oferty za 99zł nawet:szok:

Czy Wam też jest tak zimno? U mnie w domu piec pokazuje 23,5 a ja i tak zmarznięta strasznie.

Hej, glowa mnie boli.

Zaczelam czytac, ale stary juz mnie wkurzyl. Siedzimy wszyscy w pokoju, mloda czyms tam sie bawi, a stary pyta czy wkladamy prezenty pod choinke :szok: Palmface! Zrobilam mine, zakrylam palcem usta i pokazalam na Kostke, no i stwierdzilam, ze Santa przynosi przeciez prezenty i to tylko, dla tych, ktorzy sa dobrzy. Po chwili ten przywalil tekstem (tez przy Kostce) w stylu: a dla nas tez kupujemy? Wysyczalam mu, ze mu za chwile przywale. A ten znow o prezentach.
Bez kitu, jak mozna byc tak ciezko myslacym?

Buahahaha Zielona - Twój stary jak moja mama, ona jak tu była to też ciągle były teksty o kupowaniu prezentów:baffled:

Laski mam pytania - pomoc pilnie potrzebna!

1) Maciek wysmarował mi nowy narożnik, on jest z weluru, a wysmarowany został cienkopisem granatowym. Czym to zmyć? Granatowa plama na czerwonym wygląda okropnie a jest w widocznym miejscu. I w ogóle jakbyście coś sensownego do czyszczenia sof mogły mi polecić to będę wdzięczna. Wyczytałam, że środkami do tapicerek samochodowych można czyścić. Testowałyście to może?

2) Kupiłam do sypialni ramę do zdjęcia taką fajną dużą z drewna, ale to drewno nie jest malowane, takie naturalne. No i młoda upiękniła ramę kredką świecową. Czym to potraktować?

Za rady z góry dziękuję!

reklama
1) Maciek wysmarował mi nowy narożnik, on jest z weluru, a wysmarowany został cienkopisem granatowym. Czym to zmyć? Granatowa plama na czerwonym wygląda okropnie a jest w widocznym miejscu. I w ogóle jakbyście coś sensownego do czyszczenia sof mogły mi polecić to będę wdzięczna. Wyczytałam, że środkami do tapicerek samochodowych można czyścić. Testowałyście to może?

wacik namaczasz w spirytusie salicylowym, albo w zwyklym jesli masz i szorujesz. Moga sie porobic zacieki, ktore usuwasz vanishem do tapicerki lub dywanow. Plama moze zejsc przy uzyciu samego vanisha, ale nie musi.

2) Kupiłam do sypialni ramę do zdjęcia taką fajną dużą z drewna, ale to drewno nie jest malowane, takie naturalne. No i młoda upiękniła ramę kredką świecową. Czym to potraktować?
mozesz sprobowac terpentyna.

Do góry