reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki 2010!!!

Aniash2 gratulacje!!! Witamy z Ewką w klubie mam posiadających małe wojsko (no Aniam ma szansę na wojsko większe od naszego, bo z dodatkiem przyrodnich braci, ale życzę jej córy, bo chybaby chciała :-D).

Amorek 52 bomba! Kobito- Ty masz od razu z głowy, bo parka za jednym zamachem :-) lekarza olej! Moja znajoma urodziła TROJACZKI i poszła do szpitala dopiero na poród :-) Dbaj o siebie- to najważniejsze, co możesz zrobić.

Paulka90 nie obrażaj się, ale na BB są wątki regionalne- myślę, że tam możesz poszukać dziewczyn z Wawy i okolic, tutaj omawiajmy jednak bardziej ogólne tematy, a jak już chcesz kogoś z Wawy o coś spytać to możesz na ogólnym i będzie po sprawie (żeby nie wertować stron zawsze możesz poprosić o info na priv).

Co do nowych wątków to w nowym roku trzeba będzie założyć kilka. Moim zdaniem na początku o karmieniu niemowlaczków- z jakimi problemami możemy się spotkać, bo jak znam życie zaraz po porodzie to na neta nie wszystkie będziemy miały czas, więc wiedzę warto zdobyć wcześniej, a nie w każdym szpitalu jest dobra poradnia laktacyjna. Tak samo pomyślcie o wątku dot. pielęgnacji niemowlaka czy naszej diet- to dla karmiących. No a w lutym to chyba trzeba będzie założyć wątek narodzinki, bo to różnie bywa :-) To takie moje luźne propozycje- do przemyślenia.

Ja właśnie pożarłam śniadanie i już kombinuję coby tu jeszcze zjeść!!! :szok::szok::szok:

Ostatnia edycja:
reklama
Ja też właśnie skończyłam śniadanko. Apetyt mam przeogromny, najeść się nie mogę. Na razie 4kg do przodu, to już półmetek, więc może w przepisowych 12kg się zamknę

Dzięki dziewczyny, nawet nie wiecie jaka jestem szczęsliwa. Co do kilogramów to przytyłam w ciagu m-ca 3 kg, ale porównując wage z przed ciąży to jeszcze jestem na -1kg do tyłu. Moze tak dużo nie przytyję, choć apetyt z każdym dzniem mam coraz większy. Mój mąż jest przeszczęśliwy, dziś mamy zamiar pogadac na teamt imiom dla naszych pociech.

ticker.php

Amorek super, że od razu parka. gratulacje.

Co do nowych wątków to uważam, że na głównym jest straszny bałagan i przydaloby się kilka nowych, zeby łatwiej było znaleźć to co nas interesuje. Przesadą był osobny watek dla mam z Wawy, ale moim zdaniem Aniam trochę niegrzecznie zareagowała i Paulka mogła poczuć się urażona

Jak ktoś mi pisze że się żegna z forum bo mu watek kasuje to wybacz .. ale agresor mi się włączył od razu .. To nie przedszkole- obraziłam się ,idę sobie , pa nikt nikogo tu na siłe nie trzyma:tak: Na Szymkowym watku w zyciu nie miałam takich problemów omawiało się zakładany watek i nie było problemów . Bo co by było jakby tak kazdy sobie kilka założył ? - bałagan

Co do nowych wątków to w nowym roku trzeba będzie założyć kilka. Moim zdaniem na początku o karmieniu niemowlaczków- z jakimi problemami możemy się spotkać, bo jak znam życie zaraz po porodzie to na neta nie wszystkie będziemy miały czas, więc wiedzę warto zdobyć wcześniej, a nie w każdym szpitalu jest dobra poradnia laktacyjna. Tak samo pomyślcie o wątku dot. pielęgnacji niemowlaka czy naszej diet- to dla karmiących. No a w lutym to chyba trzeba będzie założyć wątek narodzinki, bo to różnie bywa :-) To takie moje luźne propozycje- do przemyślenia.

Ja właśnie pożarłam śniadanie i już kombinuję coby tu jeszcze zjeść!!! :szok::szok::szok:

Jak najbardziej jestem za takimi watkami bo one będą dla wszystkich i na ważny temat . Moim zdaniem by się tez przydał osobny wątek dotyczacy porodów , szpitali , tego co tam trzeba zabrać itp. Co wy na to ?
Bo w sumie zegar tyka :-D:-D

styczniówki mają np wątek pt pytania regionalne i uważam ze to jest fajna sprawa... jeśli w ogole moge cos zaproponowac....czuje sie ograniczana na forum hehe

To sobie załóż taki , a nie tylko dla warszawy , co to wawa lepsza od reszty ?

Zima sie zbliza, a tu na watku temperatura nie opada. Macie zamiar oszczedzac na ogrzewaniu? ;-):-D
!

Chętnie oszczędze na ogrzewaniu bo u mnie gazowe , węglowe i kominek i kosztuje nas ta atrakcja od tysiaka w góre miesięcznie . Także zamawiam upał do wiosny:-D:-D

Amorek podwójne gratulacje z powodu podwójnego szczęścia.:-) Czyli jest parka tak jak chciałaś !!!

Iza tobie też gratuluję synusia. Ja cierpliwie czekam do piątku.

Aniam nie warto się denerwować rób co trzeba i nie reaguj na zaczepki, szkoda twoich nerwów. Czyli z chlebusia nici a szkoda bo aż mi ślinka pociekła ale może aniez się podzieli tajnikami jak się do niej uśmiechnę.:rofl2:

wcale nie uwazam ze aniam sie niegrzecznie zachowala i jest komus winna przeprosiny, ten watek dla warszawianek mnie tez rozwalil...i bym tak samo zareagowala tylko ze nie bylo mnie i nie skapnelam o co chodzi... bo niby co to ma znaczyc zeby na ogolnym kwietniowki ktos sobie zakladal prywatne watki regionalne, na forum glownym bb sa regionalne i jak sie komus u nas nie podoba ze z roznych stron jestesmy i nie chce sie mu sie czytac co mamy do powiedzenia to do widzenia - o nawet sie zrymowalo:-p

a co do tej maszyny do chleba to tez ja mam, ale juz mi sie znudzilo pieczenie w niej chleba....dlugo trwa i na drugi dzien mozna go wywalic, nadaje sie tylko w dzien upieczenia do zjedzenia (znowu sie zrymowalo:-p) ale u nas kupowalam gotowe mieszkanki chlebowe, nie robilam sama, a wogole to najbardziej lubie polski chleb zwykly... zawsze jak ktos tu do mnie z Polski przyjezdza to musi chleb przywiezc bo inaczej wstepu nie ma! hihi, no u nas takiego chleba nie ma niestety

WITAJCIE DZIEWCZYNKI PROSZĘ SIĘ NIE DENERWOWAĆ:-):-).JA DZISIAJ TAK PÓŹNO ALE BYŁAM POZAŁATWIAĆ SOBIE PARE SPRAW WIĘC PRZYJECHAŁAM PÓŹNIEJ. KOCHANE U NAS TEŻ BRZYDKA POGODA PADA CAŁY DZIEŃ PRAWIE I WIATR JEST OKROPNY:-:)-(. JA W NOCY NIE MOGĘ SPAĆ JAK NIE SIKU TO MAŁA SIĘ BUDZI O 1.00 LUB 2.00 I BUSZUJE GODZINKĘ A MAMUSIA NIE MOŻE ZASNĄĆ I JESZCZE MĘŻUŚ CHRAPIE :wściekła/y::wściekła/y:.
SŁONECZKA MAM PYTANIE NIE BOLĄ WAS OCZY?? MNIE TAK STRASZNIE BOLĄ OD PARU DNI ŻE LEDWO CO DAJE RADĘ FAKT MAM MAŁY PROBLEM Z OCZAMI ALE ŻADNE KROPLE I OKŁADY NIE POMAGAJĄ CHYBA MUSZĘ WYBRAĆ SIĘ DO LEKARZA BO WYGLĄDAM NIEZIEMSKO Z CZERWONYMI I PODPUCHNIĘTYMI OCZAMI :-:)-(.
KOCHANE OSTATNIO MACIE TAKĄ PRODUKCJĘ ŻE HOHOHO:-):-).
JA OD JUTRA ZAMIERZAM ZACZĄĆ PISAĆ PRACĘ MAGISTERSKĄ ŻEBY DO STYCZNIA MIEĆ JUŻ CAŁĄ SKOŃCZONĄ BO PÓŹNIEJ JAK NIUNIA SIĘ URODZI TO ZOSTANĄ EGZAMINY DO ZALICZENIA I OBRONA.
DZIEWCZYNKI NADROBIŁAM WSZYSTKIE STRONKI ALE NIE PAMIĘTAM CO KTÓREJ MAM ODPISAĆ WIĘC PRZEPRASZAM ALE OBIECUJĘ SIĘ POPRAWIĆ:-):-).
BUZIACZKI MIŁEGO DZIONKA IDĘ OBIADEK GOTOWAĆ BO W BRZUSZKU BURCZY. PÓŹNIEJ JESZCZE DO WAS ZAJRZĘ:-):-):-).

karolcia nareszcie bo juz sie stesknilam za Toba :*

dobre pytanie! mój T. jak chrapie to mnie po prostu krew zalewa, nie nawidze tego dźwięku. Najlepsze jest to, że on ledwo się połozy i po 5 minutach już chrapie jak ja nawet nie zdarze się wygodnie ułożyć i jak go budzę to zdziwiony i mówi że on jeszcze nawet nie zasnął :eek:

nie jestes sama kochana z tego co widze wikszosc naszych staruszkow chrapie... jesli moge to polecam wam plasterki na nos... u mnie zdzialaly cuda :) POLECAM :)

A ja nie wiem czy zapisywać się do szkoły rodzenia. pewnie będę mieć cesarkę więc nie wiem czy jest sens wydawać 400zł na lekcje oddychania które raczej mi się nie przydadzą. Musze zapytać o poród przy najbliższej wizycie u pani doktor, bo ostatnio zapomniałam :sorry:

ja nie chodzilam ani w pierwsej ani w drugiej sie nie wybieram.... szczegolnie tutaj jakos mnie nie ciagie do tego :) pierwsza mialam nieplanowana cesarke wiec bylyby to tylko stracone pieniadze ;)

UUUUfffff, będę żyła....poki co:tak::-D. Nie jest to czerniak, faktycznie może to znamię jakos ładnie nie wygladea ale nie jest źle. Okazało sie tym czasem,ze mam wszystkie trzy rodzaje znamion, bo ja to wogóle taka popieprzona jestem:tak::-D i jest kilka, które sie Pani doktor nie podobały i są do usunięcia, ale spokojnie mogę przyjśc po porodzie. Także umowilam się,że w czerwcu przyjde pousowac.:tak:

ps. dzieki za kciuki...kofffane jesteście. Ja raczej panikarą nie jestem, a wręcz odwrotnie, mnie do lekarza wołami trzeba,ale po ostatnich wydarzeniach sie przestraszyłam i wolalam "dmuchac na zimne"

Potem poczytam co naskrobalyście, bo widze,że znowu sporo tego, a teraz lecę jakąś kolacyjkę zrobic. Pa

ciesze sie ze wszytsko dobrze sie skonczylo :):)

Hej dziewczyny właśnie wróciłam od gina :-) Wszystko w porządku z moją dzidzią i będzie to CHŁOPIEC:-)

GRATULACJE :) coraz wiecej chlopakow :):):)

dziewczynki właśnie wróciłam od gina, z rutynowej wizyty,
na szczęście wszystko ok z szyjką, po tych skurczach :)
i w ogóle wszystko ok, tylko, że dzidzia wstydliwa i się nie ujawnia, nóżki zaciśnięte i koniec,
następna wizyta 22 grudnia przed samymi świętami, to może wtedy nóżki rozłoży i prezent na święta rodzicom zrobi :-)

hihih ile mozna podgladac mama ;) za duzo bys chciala widziec :):)) nasz kacper byl taki niesmialek do samego konca.... ;) mialam cesarke bo sie wypial tylkiem na wszystkich )::)):):)

Heh liczyłam na Dziewczynkę żeby była parka :-) Ale tak też jest dobrze :-) i najważniejsze że wszystko git i warzy ok 450 g. Kawal byka będzie :-)

rozumiem cie sama pocichutku liczylam na to ze drugie bedzie dziewczynka no ale coz - najwazniejsze ze zdrowe zobaczymy moze nastepnym razem sie uda :):):))

Witajcie kochane, jestem juz po wizycie od lekarza, musiałam iśc do innego bo mój jest na urlopie w Tajlandii. Oczywiście ten mi podniósł od razu ciśnenie, bo nic od niego nie mogłam sie dowiedzieć. Jka zadałam jakies pytanie, to odpowiadał pytaniem. Jka powiedział mu o bólach w kroczu jak podnosze nogę, to powiedział zeby nie podnosic, a wogóle to po co wstaje. Chory facet. Poza tym nie lubi kobiet z ciążą bliźniacża. Jka robił mi USG spytałam sie czy cos wiadomo, odpowiedział ze jak sie urodzi to bede wiedziała. Myślałam ze go zabije tam. W koncu po wielkich próbach powiedział mi ze twierdzi ze to:

CHŁOPCZYK I DZIEWCZYNKA !!!!

Będzie synuś i córeczka, za 2 tygodnie idę do mojego lekarza, wiec tak mi on potwiedzi i zrobi mi wszystkie badania, bo ten nic wiecej mi nie powiedział. A musiała iśc do tego durnia, bo kończyło mi sie zwolnienie. Jeszcze tylko mnie straszył, zę i tak przed świętami trafię do szpitala, a jak sie spytała czy cos nie tak , to powiedział ze wszystko wporzadku, ale tak to jest z kobietamii z ciążą bliźniacżą. Chyba trafie do szpitala ale przez tego pacana. Ale i tak jestem szczesliwa.
ticker.php

o rety POZADOSCIC :):):)) GRATULUJE Kochana :)):))

reklama
a co do tej maszyny do chleba to tez ja mam, ale juz mi sie znudzilo pieczenie w niej chleba....dlugo trwa i na drugi dzien mozna go wywalic, nadaje sie tylko w dzien upieczenia do zjedzenia (znowu sie zrymowalo:-p) ale u nas kupowalam gotowe mieszkanki chlebowe, nie robilam sama, a wogole to najbardziej lubie polski chleb zwykly... zawsze jak ktos tu do mnie z Polski przyjezdza to musi chleb przywiezc bo inaczej wstepu nie ma! hihi, no u nas takiego chleba nie ma niestety

Justa , Basia - dzięki miło że ktoś to rozumie .

Justa
ja mam jeden taki przepis ze chlebek się robi w godzinke i ten jest bardzo fajny i własnie taki biały nasz chlebek wychodzi . Ale taka prawda kiedyś to się nuzi jak wszystkie maszyny w domu typu : gofrownica , frytkownica itp .. I potem zalega po szafkach :-D

Do góry