reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki 2010!!!

hehe no po kimś te dzieciaczki mają ten upór:-D:-D

No chyba nie po mnie bo synek się pokazał w 12 tyg:tak: Oby to była laska i si:tak:ę wstydziła to jej wybacze .. Jak jajcok to będzie musiał za kare wynosić śmieci do 18 stki że trzymał mame w niepewności:tak:

Witajcie kochane, jestem juz po wizycie od lekarza, musiałam iśc do innego bo mój jest na urlopie w Tajlandii. Oczywiście ten mi podniósł od razu ciśnenie, bo nic od niego nie mogłam sie dowiedzieć. Jka zadałam jakies pytanie, to odpowiadał pytaniem. Jka powiedział mu o bólach w kroczu jak podnosze nogę, to powiedział zeby nie podnosic, a wogóle to po co wstaje. Chory facet. Poza tym nie lubi kobiet z ciążą bliźniacża. Jka robił mi USG spytałam sie czy cos wiadomo, odpowiedział ze jak sie urodzi to bede wiedziała. Myślałam ze go zabije tam. W koncu po wielkich próbach powiedział mi ze twierdzi ze to:

CHŁOPCZYK I DZIEWCZYNKA !!!!

Będzie synuś i córeczka, za 2 tygodnie idę do mojego lekarza, wiec tak mi on potwiedzi i zrobi mi wszystkie badania, bo ten nic wiecej mi nie powiedział. A musiała iśc do tego durnia, bo kończyło mi sie zwolnienie. Jeszcze tylko mnie straszył, zę i tak przed świętami trafię do szpitala, a jak sie spytała czy cos nie tak , to powiedział ze wszystko wporzadku, ale tak to jest z kobietamii z ciążą bliźniacżą. Chyba trafie do szpitala ale przez tego pacana. Ale i tak jestem szczesliwa.

Co za kolo:szok: może wogóle powinnas lezec na łóżku i sikac w basen skoro masz nawet nie podnosić nogi ..
A ta parka .....................................REWELACJA ........ GRATULACJE:tak:

w takim razie po co w ogole są jakieś wątki skoro można pisac wszystko na jednym...nie no wtedy to już na pewno nie będzie bałaganu....
ach przepraszam Cię droga moderatorko , że ośmieliłam się zakładac nowy wątek....
nie rozumiem i nie zrozumiem co Ci to przeszkadzało , ale trudno to na tyle i nie piszczie już więcej o tym....

wronka cieszę się ze wszystko w porządku...:-)

Nie wszystko w jednym , ale po co wątek dla kilku mam z wawy dot, fitnessu ? :no: Jedna z nich już Ci odpowiada , że się nie wybiera i nie musze miec do tego osobnego watku . Przykro mi że nie rozumiesz mojej strony i punktu widzenia tej sprawy . Nie chcę się z Tobą sprzeczać , nie chcę żebys się na mnie obrażała bo nie o to chodzi , ale ustaliłysmy z dziewczynami że damy znac zakładając jakiś wątek bo każda na tym forum o tym decyduje.. a nie miałam ochotę to pach sobie założyłam . BB to ogromne forum i po co zasyfiac adminom serwery:-(

reklama
po pierwsze - co do tej wagi dziecka, to ja wogole nie wiem ile moje dziecko wazy i nikt mi jeszcze nigdy tego tutaj nie powiedzial!! tutaj chyba nie waza tych dzieci, albo nie wiem? jak to sie robi? na tym usg to pokazuje czy osobno?? niech mi ktoras powie, bo juz mnie to wnerwia ze wszyscy wiedza a ja znowu czegos nie wiem...moja gin mnie do szalu doprowadzi niedlugo k..wa m..:wściekła/y:
.

Justa24 wagę ustala się tylko i wyłącznie szacunkowo, więc to co nam podają lekarze może się różnić i to sporo od własciwej wagi dziecka, którą pierwszy raz poprawnie można ocenić po porodzie;-)

Wagę ustala się na podstawie pomiarów kilku długości różnych "elementów" dziecka. Więc jeżeli np. dzidziuś się poruszy, albo aparat nie jest super nowoczesny to waga już jest zafałszowana. Im lepszy aparat, tym lepsze wyniki pomiaru.

Może w Niemczech nie podają wagi, ale wszystkie inne parametry na podstawie których lekarze w PL oceniają wagę dziecka - dopóki wyniki mieszczą Ci się w normach, to jak dla mnie nie masz się czym martwić.

Amorek- moje SERDECZNE GRATULACJE!!!! To wspaniała wiadomość!!! :-):-):-)
A ten lekarz to jakiś kompletny idiota, z całym szacunkiem :cool:

Uciekam spać dziewczynki- kolorowych snów!!! :-D

styczniówki mają np wątek pt pytania regionalne i uważam ze to jest fajna sprawa... jeśli w ogole moge cos zaproponowac....czuje sie ograniczana na forum hehe

Zima sie zbliza, a tu na watku temperatura nie opada. Macie zamiar oszczedzac na ogrzewaniu? ;-):-D
Moj syn walnal mi dzis komplement. Pytal co robimy w weekend i przypomnialam mu, ze idzie na urodziny kolegi, a potem zostaje w domu z tata i Maciusiem, bo mama idzie na babska imprezke. Chcial sie wkrecic szelma mala, ale powiedziala, ze nie bedzie dzieci tylko same stare baby (co by zniechecic). A on rezolutnie do mnie z tekstem: to tylko Ty MLODA bedziesz? :-)

wronka - a propo roznych zmian na skorze, to sa takie gabinety gdzie robia pod tym wzgledem mape ciala, badania sie wykonuje co 1-2 lata i porownuje zdjecia czy cos niepokojacego sie dzieje, podobno jest kilka takich miejsc w PL, na pewno w Krakowie, ale gdzie jeszcze to nie wiem, moze Twoj lekarz cos bedzie wiecej wiedzial

aniash - gratuluje syneczka

amorek - no prosze, i za pierwszym podejscie parka, a inne sie musza meczyc i nawet 3 razy probowac ;-):-) gratuluje!!!

Ostatnia edycja:
Amorek super, że od razu parka. gratulacje.

Co do nowych wątków to uważam, że na głównym jest straszny bałagan i przydaloby się kilka nowych, zeby łatwiej było znaleźć to co nas interesuje. Przesadą był osobny watek dla mam z Wawy, ale moim zdaniem Aniam trochę niegrzecznie zareagowała i Paulka mogła poczuć się urażona

reklama
Amorku - podwojne gratulacje!!!! Bardzo sie ciesze. Odkad napisalas, ze dzieciaczki sa dwojajowe trzymalam kciuki by byla parka! Moja siostra tez ma parke i to cudownie patrzyc jak blizniaki sa rozne, i jak rozne podejscie do wszystkiego maja na tym samym etapie rozwoju dziewczynka i chlopak.
Wszystkiego dobrego!!!!!!!!!!

Aha - i gadanie lekarza, ze bedziesz musiala pojsc do szpitala do bo to ciaza blizniacza to bzdura! Siostra nie lezala ani jednego dnia, dopoki nie poszla juz rodzic. Tobie tez tego zycze!

No i milego dnia Kobitki, do wieczorka!

Do góry