reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Agnieszka - u nas dach nie był cały wymieniany , ale był malowany :tak: teraz pewnie ok 10 lat może wiecej i wymiana nas czeka . zwykle malowanie tyle wytrzyma , czasem dłużej . Piece mamy dwa ale korzystamy z jednego . Ja bym dom zamieniła na duże mieszkanie w wawie jednak :tak:

reklama
Witam:) Wściekłam się po akcji firankowej, którą na zakupowym Wam opisałam. No, ale złapałam oddech, bo w końcu to tylko firanki i lecę dalej. gosienko - kciuki zaciskamy, nos do góry, cycki wypnij, dobrze będzie, bo innej opcji nie ma! mamusia - ebook jest chroniony więc możesz go jedynie kupić, jeśli chcesz czytać. Ze swojej strony gorąco polecam, bo Kamila to mega mądra babka jest i mimo, że zaczynała w domu dziecka to dziś robi wielkie rzeczy na które w 100% zasługuje. aniam - a ja meblowanie uwielbiam ale remontów nie znoszę. Agnieszka - ja też mojej skarbonki zamieniać nie zamierzam, a jak pojechałam ostatnio do mamy to się zastanawiałam długo jak my tam w 4 mieszkaliśmy w tych 37 metrach, masakra. zielona - plany wakacyjne to ty cudne masz, obyś kasę nazbierała, bo pewnie sporo te inwestycję Was kosztować będą.

hej :-)Zapomniałam się pochwalić, wczoraj kobieta oddawła testy z angola...zdobyłam 99% :-). Wiem, że dopiero początki ale i tak się cieszę, znaczy jest dla mnie szansa hehehehGosieńka...&&&&&&& cały czas trzymam :tak:ok spadam do domku powoli :-)

wronka - gratulacje!! Kręgosłup mnie napierdziela albo nerki, już sama nie wiem. Lecę się trochę porozciągać sprzątając łazienkę.

Wronia gratulacje!!
Elvie no ja nie wiem czy się dobrze w tej łazience ponaciągasz ...

Dziewczyny pomocy. Musze z M. ćwiczyć język żeby go uruchomić prawidłowo... i M. nie chce ćwiczyć wszelkiego rodzaju próby zachęcenia go kończą się płaczem. Mam zacząć od nauki pionizacji języka (jest jej chyba całkowicie pozbawiony). I dzisiejsze próby to jeden wielki płacz i że on nie umie. Tłumaczenia nie pomagają... dzięki tym próbom dowiedziałam się od nie go że mnie nie kocha (i tak wiem że mnie kocha). Dla niego to zmuszanie... jak ja go mam zachęcić do tego żeby ćwiczył tą nieszczęsną pionizację?? Smarowałam mu czubek języka jogurtem żeby "pomalował" podniebienie. NIC. Posmarowałam podniebienie tym jogurtem i też nic. Wszytko ma być przy otwartej buzi... żeby go zmusić do pozostawienia otwartej buzi włożylam mu kawałek deski do krojenia (odpadł mi taki szerokości max. 1,5 cm. Były łzy, wyrywanie tego z buzi... palce między zębami skończyły się tak samo + moje pogryzione palce ... Próbowałam też przykleić do wałka dziąslowego gumę rozpuszczalną i flipsa żeby je dosięgnął czubkiem języka przy otwartej buzi...nic tylko ryk i nie zrobi...
Nie wiem czy rzeczywiście totalnie nie umie czy nie chce... z logopedą najszybciej się spotkam w poniedziałek...

hejka
Zaliczyłam dzisiaj maraton po lekarzach. Chyba pierwsyz raz mnie nasza służba zdrowia pozytywnie zaskoczyła. Rano byłam w ośrodku wczesnej interwencji, lekarka w szpitalu stwierdziła, że Wiktorek ma tendencje do układania w literkę C i dostaliśmy skierowanie. Nie dość, że czekaliśmy na wizytę tylko 3 tygodnie, to dzisiaj od razu konsultacja neurologiczna i rehabilitacyjna i w piątek idziemy na ćwiczenia i muzykoterapię:szok::szok::-)
Byłam u pediatry, kazał iść do dermatologa i alergologa. Wiktorek niestety wygląda jak przy AZS i to takim paskudnym. B pojechał i wyżebrał wizytę u dermatologa na piątek. Teściowa ma się dzisiaj dowiedzieć o dobrego alergologa na NFZ. Zależy mi, żeby na kasę chorych, bo takim maluchom zwykle zalecają testy z krwi, które prywatnie są raczej drogie. Jeśli się nie uda idziemy prywatnie
Wronka gratuluję wyniku z testu. Jak tam Wercia?
MamoPaulinki zdrówka dla Małej. W takim wypadku, popieram panią doktor, nie przejmuj się drobiazgami, tylko patrz na całość.
Marta ma nadzieje, że diagnoza się nie potwierdzi.
Kittek skąd Ty na to siły bierzesz?
Gosia zdrówka dla dzieciaków.
Agnieszka nie pomogę, nie mam pomysłu.
Anna oj- jak B. miał problemy skórne to pediatra najpierw kazała mi odstawić, a potem wprowadzić, ale mleko przetworzone: jogurty, kefiry, żadnego czystego. Spróbuj, bo się odwapnisz :(
Aniez mam taki plan.
Na razie zamówiłam sobie wapno, które w ciąży przyjmowałam. Młody jest taki biedniusi, mam nadzieje, że go to nie swędzi.

Gosieńka kciuki nadal zaciskam.

My też w przyszłym rok remont robimy, ale mam w planach wybyć w tym czasie z dziećmi, a B będzie pilnował.

uciekam czytać dzieciakom

Witam wieczorkiem

Postanowione jutro o 8 rano zabieraja mnie na operacyjna,znieczulenie ma byc ogolne,mysle ze o 11 powinnam byc juz spowrotem , S bedzie przy mnie wiec sms ANiez wysle w moim imieniu.

Uciekam umyc sie w specjalnym specyfiku i postaram sie zasnac ale kiepsko to widze bo stres jest ogromny,wiem ze musi byc dobrze ale...

Pa

Witam Ostatnio z doskoku jestem :zawstydzona/y:

Zielona piękne plany wakacyjne, zbieraj zielone, zbieraj. I w końcu masz "swoją" fryzjerkę
Wronka gratuluje testu
Elvie dzięki, ty wiesz za co
Gosia gratulacje dla Haneczki próby nocnikowej, szybko ją uczycie i dobrze
Gosieńko pamiętaj, że kciuki zaciśnięte.
Annaoj oj to niedobrze z tym AZS
Marta witaj, zawsze jesteś tu mile widziana :-)

Też mi się marzy remont, ściany to już są tak wysmarowane, ale zaraz następny dołączy do ozdabiania ścian, więc teraz nie ma sensu.

No to mamy chorobę, Alicja dziś po południu narzekała na ucho, że ją boli. Mąż do 17 w pracy, więc już nie było szans na wizytę w przychodni. Pojechali na pogotowie. Porażka tam, nawet jej nie osłuchała, nie zajrzała do ucha. :wściekła/y: Ale antybiotyk przepisała, a jakże, za 70zł. Gardło zawalone, więc może promieniować na ucho. Więc chyba szybciej niż się spodziewaliśmy pojedziemy do alergologa.

Leon od wczoraj mówi tata, mieliśmy ubaw bo mówił to gardłowo. Później wstał i ćwiczył od 4 TATA :szok::wściekła/y: Wybrał sobie porę na gadanie.
A dziś mnie mój mały chłopczyk karmił pierwszy raz. Dałam mu do rączki chrupka a on mi go do buźki. Tak mu się spodobało, że co chwilę chciał mi dawał chrupki.

reklama
Agnieszka przekupstwem bym go wzięła i tyle , na ulubione słodycze , czy autka hot wheels . Może jakoś źle do niego podchodzisz , sama się spinasz i dlatego g. z tego .

Annaoj - wy jakąś inna służbe zdrowia tam macie czy cuś :-D Ale w sumie dobrze że coś pozytywnego można czasem znaleźć . Zdrówka dla malutka :tak: Szkoda że AZS , bo na tą literkę C to mega fajny jest basen o czym pewnie doskonale wiesz . Ale przy AZs znowu nie będzie mógł za bardzo :-(

Gosieńka kciuki babo , dobrze , że z rana szybciej i nie będziesz się zamartwiała dzień cały . Trzymam mocno za Ciebie kciukasy:tak: I od rana zaciskam mocno :tak: Myśl o tym jak już niedługo bez bólu będziesz biegać po ogrodzie :-D

BYłam poćwiczyłam a teraz mnie J meczykiem katuje .
Ja tu się firankami spinałam a moja znajoma się zajmowała projektami okiennymi . Dobrze zwalić coś na kogoś . zaniosę zasłonki i niech wymyśli co do tego :-p:-p

Do góry