reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Zielona to nieźle , szkoda w sumie , ale co się odwlecze zdarzy się później .

Marta - to jak widać z górki pod górkę . Siły i uśmiechu u Oli .

Białe bydle dało się pogłaskać :-D:-D
Może coś poza kapciami z niego będzie .

Elvie przerąbane masz z tymi oknami , Moja znajoma ma lepsze cudo , bo wiecej , i pamiętam ze 4 koła za jakąś jedną żaluzję buliła :szok:

reklama
hejka!

Jestem wypompowana na maxa. Wczoraj miałam zajęcia na uczelni, wieczorem w książkach siedziałam i noc jak zwykle zarwałam. Dziś planie mam zajęcia w poniedziałki tylko od 9tej do 14:20, w praktyce np dziś jak weszłam o 8mej, tak wyszłam po zebraniu o 18tej, do tego dzisiejsze olimpiady, sprawdziany i prace domowe piętrzą się na stercie.
T. jest jeszcze lepszy, jak wyszedł przed 7mą, tak od razu na szkolenie do Gdańska pojechał i wróci przed północą a na 7mą musi być w pracy. Jednym słowem jazda bez trzymanki;-) Najchętniej bym zanurzyła się w przyjemnej lekturze, tym bardziej, że T wczoraj dwie fajne książki mi kupił, Browna i Musso i leżą teraz i kuszą.

Martuś cieszę się, że jesteś znów z nami :tak: Jesteś cudowną mamą i Ola dzięki Tobie przede wszystkim tyle osiągnęła. Jej minka przy lizaniu pomarańczy-bezcenna. Pamiętam jak u nas paluszki w sosie czosnkowym oblizywała. Buziaki dla was. Zaglądaj częściej:tak:

Annaoj, Ella super, że chrzciny się udały. Czekamy na fotki!

Basiu mam nadzieję, że trochę odetchnęłaś. Majka też od dłuższego czasu jest mamusina. Od momentu gdy poszła do przedszkola jest lepiej bo ogólnie bardziej towarzyska się zrobiła, ale w zeszłym roku jak dużo pracowałam to ciągle się spódnicy trzymała;-)
Aniez teściowa powiadasz:-) super, że wszystko na właściwe tory wskoczyło. Oby tak dalej:tak: Niedzielnych obiadków zazdroszczę, R to szkolenia dla mężów mógłby organizować:-)

Aga zdrówka, oby cię żadne paskudztwo nie rozłożyło.
Aniam zaopatrzyłaś się w korki do uszu na ćzas remontu? Oby poszło gładko z tym remontem:tak:

MamoPaulinki zdrówka dla Paulinki!

Gosieńko wszystkie kciuki trzymamy, musi być dobrze:tak:

Elvie mam nadzieję, że mama dobrze zniesie leczenie pozbędzie się dziada!

Wronka mam nadzieję, że z Weroniką lepiej. &&& za wyniki Daj znać po wizycie u lekarza.
Zielona my też chcemy nową fryzurę zobaczyć, pochwal się koniecznie :tak:
Mamusia weekendowe ładowanie akumulatorów to jest to co też lubię najbardziej:tak:

Matko jak mnie mdli, zżarłam pól paczki pistacji i zagryzłam czekoladą, zapiłam grzanym winem i odpływam, a przede mną robota do północy:baffled: kiepsko to widzę.

Do jutra!

Ja dziś znowu złe wieści dostałam...nasza pediatra uważa że te problemy ze skokami i spadkami cukru to mogą być uszkodzone nerki albo trzustka...
Tak więc "cudowny" wieczór mam...:(

Nata, dzięki za info o glukometrze, naszczęście dostałam w przychodni na własność, receptę na paski też nam doktor dała.

Jutro rano na ćwiczenia, a potem rozmowa z gastrologiem... Pewnie kolejna noc nieprzespana mnie czeka... Nie pamiętam kiedy spałam więcej niż 3godziny nieprzerwanie..

Dobrej nocy

Kittek, nie przepracowuj sie. A fotke, to bym sobie moze i zrobila, ale mam za krotkie rece do mojego aparatu, a statywu nie chce mi sie rozstawiac.

Marta, oby jednak hipoteza lekarki byla bledna

hej,
dzieci mi się pochorowały i siedzą w domu, także czasu dla siebie nie mam wcale.

gosienko, kciuki cały czas za ciebie trzymam!!! będzie dobrze:-)
marta, tulam, oby przypuszczenia lekarki się nie potwierdziły. Już tyle przeszłyście, trzymam za was kciuki!
kitek, pracusiu, a Majeczka jak znosi takie rozłąki? Kusisz tym grzanym winem.
wronka, mamoPaulinki, zdróweczka dla dziewczyn.
Annaoj, lekarka ci białka zakazała? miałam z Hanią podobnie, i dr kazała po paru dniach wprowadzać i ewentualnie rezygnować w razie w. Pochwal się małym królewiczem ochrzczonym.
Ella, co ta wasza Alutka takiego czadu w nocy daje? Chyba jej się chrzest nie podobał:-DCzasami niestety tak jest, że dzieciom się poprzestawia.Sił dla was! i na foty czekam.

A ja się pochwalę. Moja Haneczka zaczęła pięknie słowa za nami powtarzać. Jestem z niej taka dumna!
I nocnik od paru tyg. to hit, nie zawsze jednak służący do załatwiania potrzeb fizjologicznych:-D ale np. dziś się udało nasiusiać i kilka minut sobie sama brawo biła:-D Stwierdzam, że dziewczynki się jednak inaczej rozwijają niż chłopcy. Nierzadko przez całe życie:-D:-D

Wiecie co? Skończyłam właśnie czytać książkę Kobieta Niezalezna tzn. ebook, bo ksiazki drukowane dopiero sie na rynku pojawia i jakiez bylo moje zdziwienie gdy swoje teksty w rozdziale ósmym zobaczylam. Pękam z dumy, bo poza mną są tam wywiady z kobietami sukcesu, takimi nr 1 w swoich branzach. Przy okazji motywacja wzrosla do 1000000! marta - oby lekarka sie pomyslila. Tulam! aniam - mi do salonu tez prawie na 4tys, wycenili, te bambusowe. Poza tym takich dlugich nie robia i musialabym miec dwie, wiec zostalam przy zaslonach;-) Mimo to ja tam moje okna uwielbiam i im ich wiecej to wnetrza mi sie piekniejsze wydaja. Dorotka - zdrówka dla Paulinki! zielona - no to nie pozostaje nic innego jak Ciebie tam odwiedzic skoro Ty nie mozesz:) Zmykam z piechem, bo juz czeka. Planujego przestawic na jakies rozsadniejsze godziny spacerowe, bo to chodzenie po polnocy przestalo mi sie podobac. Latem bylo bosko a teraz brrrrrrrrr.

zielona - no to nie pozostaje nic innego jak Ciebie tam odwiedzic skoro Ty nie mozesz:)
Elvie, koniecznie :tak: - moze na tydzien w lipcu? Stary wlasnie w lipcu ma urlop i leci do Meksyku - jak mniemam;-). Ja tym oto sposobem rowniez musze sie zurlopowac - oczywiscie wolne nieplatne:baffled: - i juz sobie zaplanowalam z Kostka kilka dni nad Niagara i z Wonderlandem w tle, pozniej dzien na wyspie Toronto (piekne mariny) i dzien, a moze dwa na akwarium w Toronto - http://www.ripleyaquariums.com/canada/ http://globalnews.ca/news/904822/ripleys-aquarium-of-canadas-officially-opens/ . Od nowego roku zaczynam na to odkladac :tak:

Ostatnia edycja:
hej
dzień zaczął się nie najlepiej Natalka miała biegunkę a potem poszła jej z nosa ropa z krwią, a dzisiaj wielki dzień pasowania na przedszkolaka. Całą noc mi się śniło to pasowanie, chyba bardziej się stresuję niż moje dziecko :-D
zielona zabierz mnie do tego akwarium ;-):-)
kittek jak ty dajesz radę z takim ogromem pracy.
elvie gratulacje , podeślij mi na e-maila tego ebooka chętnie przeczytam.
gosia zdrówka dla maluchów
gosienka jak tam samopoczucie?
marta mam nadzieję że wasza pediatra się myli!
aniam a więc postępy wychowawcze są :-D

Witam się...
Normalnie nie mam weny, a wszytko przez ten niby katar... bo z nosa mi nie leci nawet oddychać potrafię przez nos ale coś mi siedzi wysoko chyba w zatokach nie wiem bo w życiu zatok nie miałam... wkurza mnie to i chodzę i marudzę aż siebie mam dość :no:

Marta oby jednak się pediatra myliła &&
Gosieńko jak tam?? Ciągle mieszam w garach i kciuki zaciskamy rodzinnie :tak:
Gosia zdrówka dla dzieciaków! No i gratulujemy Hani słówek :tak:
Zielona kapitalne to akwarium :tak: odkładaj :tak:
Aniam o kot zaakceptował cię widzę :tak: czym go przekonałaś?? A może zwyczajnie zgłodniał? :-D Mój A. stwierdził że gdybyśmy nie mieli naszego kota to bierzemy od ciebie czarnulka ;-)

A ja muszę mojego J. pochwalić. Wczoraj byliśmy u stomatologa z tym zębem nieszczęsnym i dał sobie zrobić :-D nawet nie pisnął i był taki fajny rozluźniony :tak: normalnie dumna z niego jestem :-D Przy okazji wiemy że jeszcze jedna 4reczka się psuje. A że proces psucia u niego postępuje bardzo szybko (wielka różnica w ubytku, który wczoraj załataliśmy, od poprzedniej wizyty) to babka nie chce czekać aż się dziurka otworzy tylko od razu rozwierci i wyczyści. Więc 2 grudnia idziemy znowu :tak:

Idę bo mnie skręca od tego niby kataru ... trzymajcie się!

reklama
Agnieszka czarny jest już nasz więc nic z tego :-D:-D

Zielona fajna wizja wakacji :tak:

Gosieńka trzymaj się szzpitalowo jeśli nas czytasz .

Mamusia czy ja dobrze zakumałam ? Dziecko ma biegunkę ropa mu leci z nosa i idzie na pasowanie ?

Elvie u koleżanki tego 3 ściany :tak: do mycia ekipa przychodziła . To taki dziwny popaprany blok . w łazience np. też takie okna . Dla mnie to już przesada .

Pan już chyba ściany tam gipsuje . I dobrze niech robi :-D Jak pomyślę potem o ustawianiu mebli to mi słabo .

Do góry