reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Elvie dopytuję, bo pracowałam dawno temu przez krótki czas w salonie i się napatrzyłam na różne przekręty, że się do nowych samochodów skutecznie zraziłam (sprzedawanie demówek jako nowe, sprzedawanie lekko zarysowanych po naprawie jako nowe itp, itd). Wydaje mi się, że jeśli nowe kupować, to najlepiej zamówić takie, którego nie ma żaden salon i że fabryka musi zrobić, tylko wtedy się dłużej czeka, no i zwykle takie auto droższe.
Sprawdź sobie wsio dokładnie przy odbiorze.

J teraz też ogląda :-D bo wcześniej tylko słuchał . Ale u nich demo mają zwykle 15 koła nakręcone . a sprzedaż używek nakręca sprzedaż , bo to już duża kasa w tej marce .

Co do majówki to wiesz że ja chętna i Aniez też na majówkę . TYlko poszukać coś trzeba :tak:

Aniez na szczęście J grzyby obrabia więc spokój

annaoj kce - sprawdziłam wszystko w sobotę i auto ma zerowy przebieg i jest ok, więc śpię spokojnie:tak:

i.

Elvie w ASO też się cofa liczniki jak trzeba :-D:-D Oby było wsio ok i tyle .

Grzyby już obrobione . ale tona tego . zapasy są .
Olka już z bananem do przedszkola chodzi . I bardzo mnie to cieszy .
ZA to juz się wymysły trójek klasowych zaczęły . U SZymka nie , bo ja tam jestem i inna normalna mama , ale u OLki już wariactwo . Składki na kwiaty ze złota normalnie . A że nie jestem za sponsoringiem nauczycieli tonami kwiatków i innego badziewia , to będzie dym i będę ta zła . Choć z tego co wiem , nie tylko ja . Jak się teraz tego nie utnie , to będą laski trzy lata się tak panoszyć i wymyślać cuda na kiju .
Nawet prezenty na gwiazdkę dla pań mają być :szok::szok:

reklama
Witam, wpadam na chwilę przywitać się
Jakoś nie mogę się obrobić z niczym ostatnio :eek:
Dzisiaj już Was nie nadrobię :zawstydzona/y:

Byłyśmy u fryzjera z Alicją i zamiast grzybka na głowie, ma chłopięcą fryzurę, buuu Wygląda jak chłopak. Tył mi się podoba, ale przód za bardzo wychlastany. Mam nadzieję, że włosy szybko odrosną.

Maonka odrosną .
Ja to chyba nigdy Olce włosów nie obetnę :-D:-D
Mnie na krótko ścinali jak byłam mała :wściekła/y::wściekła/y: Do tej pory wspominam jak mając 5-6 lat prosiłam że chcę mieć długie a i tak miałam ścinane , może nie jakoś na chłopaka , ale dość krótko . Więc Olka będzie mieć długie :-D No chyba że sama będzie chciała ściąć to proszę bardzo wtedy .
To tak jak z SZymka okularami . Wybierałam trzy dni , bo pamiętam swoje obrzydliwe oprawki .
Takie to się ma wspomnienia z dzieciństwa , które się teraz przenosi na własne dzieci

Ojej Elvie oby nic Luckiemu po tym gumowym wybryku nie bylo. I zdrowka dla pocjech.

Aniez i Gosienka widzialam fotorelacje i famtycznie wyprawa Wam sie super udala. Ciezze sie ze tak milo czas spedzony.

Kici roztropny ten Twoj maly mezczyzna :)

Aniam u mnie tak samo z wlosami. Tez mnie scinali na chlopaka czego nie znosilam wiec Julcia ma dlugie wlosy ;)

U nas nie zle chyba bo pediatra od dzis wyslala julcie do przedszkola wiec 2dni ja posle a od czwartku kwarantanna zeby niczego nowego nie przyniosla i wyjazd sie udal ;) jeszcze kaszle ale moze przejdzie. Alisia troche gulgocze ale tez z rokowaniami na lepsze. No i my tez sie musimy pozbierac.
Milego dnia babencje!

Ostatnia edycja:
Witam
N wczoraj pierwszy dzień po przerwie poszła do przedszkola i nie było płaczu, jak wróciła to opowiadała , że przyszła do nich pani jesień :tak: dzisiaj trzeba było przynieść owocki do przedszkola więc znowu jakieś atrakcje będą a w piątek teatrzyk przyjeżdża do przedszkola :-)

elvie jak tam Lucky?
maonka odrosną na pewno a ty pewnie będziesz tą fryzjerkę omijała szerokim łukiem
gosienka przedstawienie super , wczoraj babcia i sąsiadka uszczęśliwiły nas kolejną porcją kasztanów więc zapraszamy starczy dla wszystkich :-)

witam się porannie

u nas nic na razie się nie dzieje my w pracy mały w przedszkolu :-) i można chwilę odetchnąć.

sonia
u nas przy jednym jest cyrk a przy trójce to chyba bym wyszła z siebie bo ja nie przepadam za wrzaskami:-D

elvi dobrze że się psina od tych słodyczy nie pochorował. U nas mój Samsung jest w używaniu codziennie wieczorem gra w wyścigi samochodowe. Współczuję sytuacji z psem

annaoj na razie nic nie wiemy musimy odczekac 3 miesiące co by można było zrobić prześwietlenie kręgosłupa i stwierdzić czy wszystko jest w porządku, czy potrzebna jest rehabilitacja.
Podziwiam że tak świetnie dajesz sobie radę z trójcą

ella zdrówka dla rodzinki

mamoPaulinki super że mała tak świetnie czuje się w przedszkolu a ty masz chwilkę aby odetchnąć, takiej ganianiny nie zazdroszczę

Aniam no to niezły połów 20kg łał

gosieńko normalnie zazdroszczę tego łażenia po górach jak mi się marzy ale cóż mój mały za bardzonie usłuchany bałabym się wybrać z nim w góry. U nas też na szczęście w sobotę włączyli ogrzewanie:-)

kici
super że Q coraz lepiej znosi rozstanie

Aniez ja to tak co rano mojego nie mogę dobudzić standardowo dostarczam śpiącego do przedszkola albo budzi się w samochodzie, w innym wypadku kładę śpiącego na kanapie:-D

Monia
gratuluję świeżo upieczonej cioci

maonka nie martw się na pewno szybko odrosną

Ostatnia edycja:
Witam,
z Luckym nadal cisza, kupy robi ale bezbalonowe;-) Noc przespał super i zachowuje się normalnie. Czekamy zatem.. Wet kazał mu olej teraz podać do jedzenia, podobno to pomoże wydalić balon szybciej. Czekam jednak aż Kamila się pojawi, bo z 2 dzieci i psem spaceru w deszczu sobie nie chcę fundować.
Poza tym pożarłam się z M. ale po 40 minutach mnie przeprosił. Chodził zły gorzej niż ja przed @, bo ma dziś 3 spotkania po angielsku a to go zawsze stresuje tak, że się poci i koszule na zmianę zabiera. Nie wiem czemu, bo on angielski przecież zna na najwyższym poziomie.

monia - gratulacje!

aniam - moje autko opony ma nowe, na felgach. Kurcze nastraszyłyście mnie tylko i teraz myślę.

maonka - przypomnialaś mi moją paskudną fryzurę z dzieciństwa, na simonkę się to zwało:-D

mamusiu - super, że po przerwie wszystko ok, moja tez wczoraj i dziś nie poszła, zakatarzona więc nie puszczam, do piątku musi wyzdrowieć;-)

basia - moja to w jakies owoce gra, M. ją nauczył, ja nie wnikam. i nawet nie wiem jak się tą grę włącza:-D

Zmykam do szkrabów, bo Maciek z książeczką mnie już zamęcza.

Dzieńdoberek

Witam się z kawką, generalnie stwierdzam że kawa pita w towarzystwie lepiej smakuje ;-)no cóż musi mi wystarczyć towarzystwo chomika który własnie zajada jabłko :tak:

Ella matko co ty o tej godzinie na forum robisz :szok: toż to środek nocy ;-) Zdrówka dla was i kurujcie się :tak:

Maonka odrosną odrosną, może nie jest tak źle, ocenimy jak przyjedziecie ;-)zresztą Alicja to śliczna kobietka :-)

Aniam taką trójkę klasową mam u Mateusza , ze ciągle coś wymyślają a ja ta najgorsza ale mam to w nosie bo panienki kasą rzucają na prawo i lewo a wiele matek jest takich że ledwo wiążą koniec z końcem :no: Na prezenty się nie składam i tyle , Mateusz kupuje symboliczny kwiatek albo robi laurkę :tak: Więc jak możecie to ucinajcie na początku panoszące się damy ;-)

Monia gratuluję ciociu :-)

Elvie jak pies ? Mieliśmy podobną sytuację, Elza z miesiąc temu zjadła balon Helenki, poczekałam i pojawił się w następnej kupie, było to wydarzenie bo dzieciaki aż piszczały z radości ;-)Ja żadnej wody nie podawałam bo nawet nie wiedziałam że tak trzeba :zawstydzona/y:Jak dzieciaki dzisiaj?

Aniez no raczej się nie skuszę na kolejną córkę coby drugą kandydatkę na synową znaleźć , ale S zawsze powtarza że gdyby wiedział że będzie taka cudna jak Helenka to od razu by się do roboty zabierał :-D Myślę że państwo z 2 spędzili romantyczny wieczór z Tokajem w roli głównej :-D

gosia myślę że pozostaje ci tłumaczenie do skutku :tak: super że Hania tak ładnie do żłobka poszła , mam nadzieję że dzisiaj tez tak było :tak:

Anna może Igor zaczyna odreagowywać szkołę i pojawienie się brata, Emilo też tak miał plus ta masakryczna pogoda, mało ruchu i nadmiar energii wybucha :no:

Kici Kuba boski i bezpośredni :-D Zapraszam, zapraszam, Kuba by ocenił czy pies urósł i czy kurki też ;-)

My wczoraj zaliczyliśmy wizytę u okulisty z Emile bo miał przerwę w noszeniu okularów bo bolała go głowa :-( Okulistka go zbadała i stwierdziła że przez dwa lata nic się nie zmieniło, nie pogorszyło się a to najważniejsze.Musimy ćwiczyć lewe oko ponieważ się męczy, w momencie bólu głowy bardzo mocnego mamy badać ciśnienie w oku i zobaczymy czy to typowa migrena czy rzeczywiście ciśnienie w oku wzrasta.Na razie odkładamy okulary na pół roku.

Muszę przywitać się z żelazkiem ;-)

Miłego dnia :-)

elvie - no to niezłe przygody z psem mieliście... :eek: ale nie martw się pies mojej teściowej (pinczer) obgryzł gumową piłeczkę z kolcami... zeżarł właściwie wszystkie kolce... uwierz mi, że widok kupy nastroszonej oczoje*bnymi niebieskimi kolcami rekompensuje stres :-D

monia - gratuluję zostania ciocią :-)

aniam - u nas na pierwszym zebraniu wybrano trójkę klasową. Już była składka na materiały dla dzieci i zabawki. jeszcze planują wykładzine wymienić... Kurde ja nie rozumiem jak to jest, że inna grupa dzieciaków ma dużo zabawek a u naszych dzieci jest mało. Ponoć dlatego,że to rodzice doposażają daną sale w zabawki, a nasza sala rok temu była świetlicą... ale tak czy siak tego nie kumam. W dodatku jeszcze osobne darowizny na przedstawienia i etc. ale na to akurat mi kasy nie szkoda. Ale jakbym miała sponsorować prezenty dla Pań to chyba bym się wkurzyła tak jak i Ty.

a co do obcinania włosów... po dziś dzień wypominam mojej matce jak do momentu pójścia do zerówki miałam piękne długie włosy a w zerówce obcięła mnie na pazia :wściekła/y: i w pierwszej klasie też... bo jej się nie chciało mnie czesać :-(

Basia - mój jak tylko się go na ręce bierze to się budzi. no chyba, że dopiero zasnął to można go przez całą Warszawe przewieźć - tak jak miało to miejsce w piątek jak po wyjściu z pracy zasnął mi na rękach w tramwaju. podróż 50min a on spał jak zabity.

Witam się wtorkowo i życzę miłego dnia :-)

reklama
Dzień śpiący...
Zaraz zaryję mordą o klawiaturę :no: nic nie pomaga a kawy nie trawię....
M. miał przez weekend mega lejący katar a wieczorem w niedzielę jak ręką odjął... ufff. Za to J. dzisiaj mi zaczął paskudnie kaszleć. Dostał syrop i wio do szkoły bo aż go rwało. Ale ze wstawaniem to masakra jakaś dzisiaj :no:

Dzisiaj mam zebranie rady rodziców i trójek klasowych... zobaczymy co wymodzą... U J. w klasie na razie tylko po 10 zł się zbieramy na dzień chłopca (jajko niespodzianka i lizak), dzień nauczyciela (różyczki dla wychowawcy) i urodziny wychowawcy (mały bukiecik i bombonierka).

Zdrówka dla wszystkich!
Elvie dla psa też :tak: :-D

Idę chyba spać :no:

Do góry