reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

reklama
hej,
nastała cisza, jak ja to lubię:-)
Hania do żłobka chodzi ,póki co tydzień adaptacyjny, więc 3 godzinki. Niestety płacze:-(a ja myślałam naiwnie, że nie będzie, bo ona do dzieci się rwie. Trochę mnie to łamie, ale mam nadzieję, że się przyzwyczai. Najlepszy jest M., który dziś ją pocieszał: -Haniu nie płacz w żłobeczku jest fajnie, zobaczysz.

Annoj, u nas właśnie podobnie, z natury on nie jest zły, wszystko jakoś tak dziwnie wychodzi...
Dziś poszłam z dwójeczką do lekarza i szczerze powiem było mi wstyd za syna. Jedna z kobiet stwierdziła, że brak mu ojcowskiej ręki:wściekła/y: No jest niesforny i czasami ciężki do ogarnięcia, ale mam nadzieję, że z tego wyrośnie. Przecież nie mogę go wiecznie karać a już na pewno bić, bo to przynosi odwrotny skutek. Już nie marudzę.

Monia, gratuluję ciociuniu.
Ja również oglądałam reportaż na TVN, nóż się w kieszeni otwiera. Winiłabym system i znieczulicę ludzką, bo rodzice to kompletna patologia. Od czegoś jest opieka, żeby monitować bezbronne dzieci. Nachodzi mnie taka myśl, czy faktycznie w naszym społeczeństwie jest tyle bestialstwa, czy chłonni uwagi dziennikarze wyszukują i nagłaśniają takie sprawy by przyciągnąć publikę.

Ella, oszalałaś z tą godziną na forum!
elvie, Lenka jest przesłodka z tekstami. Przy muzyce zapewne lepiej smakuje:-D

Annoj, 300zł:szok: to jakiś żart?
Aga, ja również uwielbiam czosnek!

aniam - moje autko opony ma nowe, na felgach. Kurcze nastraszyłyście mnie tylko i teraz myślę.

Nie siej paniki to zboczenie ludzi związanych z motoryzacją :-D

Uciełam składeczki wystosowałam dziś do pań pisemko , bo panie też się porozumiewają karteczkami . :no:
I napisałam co myślę o składkach i prezentach na boże narodzenie .
Niech mnie więc cmokną w tyłek .

Olka dziś miała dyskotekę i tańcowała z jakimś Miłoszem . Muszę wyczaić z kim się ta moja córa spotyka :-D

Annaoj wy to dopiero prezenty musicie kupować .

Co do zabawek to u nas się przynosi . Zawsze coś sie znajdzie czym się dzieci w domu nie bawią . A to puzle , a to jakaś lalka . I to wędruje razem z dziećmi .

hej
aniam jak dobrze że nie mamy takiego problemu jedna składka 150zł na cały rok i z bani
elvie no właśnie ja też mam czasami ochotę wyjść z domu nie mówiąc gdzie i po co idę.
gosia jak ja nie znoszę takich komentarzy obcych bab , niech sobie myślą co chcą ale komentarze niech zostawią dla siebie.

a u nas tragedia się stała, ukochany pluszowy kotek zaginął w przedszkolu no i jest płacz ehh dzisiaj pani Asia ma zrobić dochodzenie w sprawie zguby.

edit. dzisiaj świętuję połówkę :tak::-) aż sama jestem zaskoczona

Dzieńdoberek :-)

Witam się tradycyjnie z kawką w ręku :tak: Aniez o której pijesz kolejną kawę ?sms mi wyślij ;-):-D połączymy kubki :-)

Helenka jeszcze śpi bo idzie dzisiaj na 9 więc pozwoliłam jej trochę pospać i tato po nią przyjedzie później :tak:Generalnie śmieszna jest ostatnio bo mówi szybciej niż myśli, normalnie mała katarynka a i jeszcze ciągle sobie podśpiewuje, wymyśla swoje teksty np: " kochana mamusiu chcę się do ciebie przytulić więc przestań zmywać " :-DBoska jest i do zjedzenia.

Mamusia mam nadzieję że pluszak się znajdzie :tak: W takim razie my pijemy winko a ty z nami toast soczkiem albo wodą na te połówkowe ;-):-)Pogłaskaj brzuszek :tak:

Aniam bardzo dobrze zrobiłaś :tak: już zaczynasz dziecko kontrolować oj ty ;-):-D

gosia jak mnie takie baby wkurzają :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:najlepiej aby dziecko grzeczniutko siedziało na krześle ech ...
Mam nadzieję że Hania się do żłobka przyzwyczai , siły dla ciebie , będzie dobrze.

Monia coś czuję że D w tym roku lampion znowu z jednym życzeniem w niebo wyśle;-) Na temat rodziców katujących swoje dzieci powiem tyle kara śmierci powinna być, albo praca w kamieniołomach do końca życia :wściekła/y:

Basia mam nadzieję że dzisiaj będzie lepszy dzień

Anna super sobie radzisz i kropka niejedna mama może brać z ciebie przykład :tak: a że starszaki dokazują, nie pocieszę cię , ale tak będzie co jakiś czas i musimy sobie z tym radzić, melisę popijać ;-)

Aniez czyli wszystkich domowników masz już w domu :tak:

Agnieszka zdrówka dla chłopaków

Elvie czyli czekamy na balon w kupie :-D

Nata widziałam jak Mariusza wymęczyłaś w te wakacje ;-)

Uciekam bo księżniczka wstała ;-):-) i przytulaków się domaga :tak:

Miłego dnia

Hej:-)

Zaspałam dzisiaj do pracy heheheh, ale ponieważ szef ma urlop to i się za bardzo nie spieszyłam:-)

aniam, u Nas w przedszkolu nie było problemu z prezentami, nauczycielki dostały tylko na zakończenie gifty. W szkole natomiast mamy taką jedną co też wymyśla, jest skarbnikiem, oczywiście na wszystkie wycieczki jeżdzi i już z wychowawczynią na "Ty" jest, no koleżaneczka normalnie. Ostatnio na zebraniu też wymyśliła prezent gwiazdkowy dla Pani i to wcale nie taki tani bo podobno wychowawczyni uwielbia malować o ona chciała żebyśmy się na farby profesjonalne złożyli, a takie farby ponoć 250 zł :szok:. Oczywiście powiedziałam co myślę, na szczęście większość rodziców była podobnego zdania co ja i stanęło na drobiazgu. Tak naprawdę to ja tam w ogóle bym nic nie kupowała. Ja jakoś też pracuje i nikt mi prezentów nie robi, a nauczyciel przecież też wykonuje swoją pracę. Normalnie w d***pach się poprzewracało. W takim tempie to na zakończenie 3 klasy będzie trzeba laptopa kupować. Paranoja.

annaoj świetnie sobie dajesz radę, a że straszak od czasu do czasu daje w kość, cóż, tak już chyba będzie i trzeba się przyzwyczaić :-)

gosia...też nie lubie takich bab co to uwagę zwracają, nóż się w kieszeni otwiera, chociaż przyznam szczerze, że sama miałam ochotę jednej mamuśce uwagę zwrócić, no ale ostatecznie ugryzłam się w język;-). Była taka z trójką chłopców w Parku rozrywki, mój Borysek ładnie się bawił w kulkach. Jej trójca wparowała i zaczęli wszystko taranować, rzucać tymi kulkami a mamuśka stała i tylko Kacper nie rzucaj, Filip nie rób, zostawcie te kulki, a oni ewidentnie nic kompletnie sobie z niej nie robili normalnie jakby jej nie słyszeli. Mamuśka tak stała i przez 20 min piskliwym głosem darła japę w kółko, miałam dość więc wzięłam w końcu B i poszliśmy na inne atrakcje:-).

Gosieńka heheheh boska Helenka:-), ja dzisiaj dzięki temu ,że zaspałam mogłam Boryska razem z T do przedszkola zaprowadzić:-). Muszę pochwalić mojego smyka ,że już pięknie sam do sali wchodzi. Przez pierwsze dwa tygodnie rodzice dzieci do sali zaprowadzają, a potem już nauczycielki proszą by rozstawać się przed biurkiem gdzie się wywołuje. Niektóre maluchy mają z tym problem a mój przedszkolak dzielnie maszeruje;-). Dzisiaj to nawet biegł:-)

elvie...mam nadzieję, że Lucky wydali balon:-)

mamusia gratulacje z okazji połowinek...matko jak to zleciało:-)

Ja dzisiaj mam zebranie rady rodziców w przedszkolu bo oczywiście w mojej grupie została wybrana:-), ale ja tam lubię być na bieżąco, więc spoko:-)

Gosieńka- pierwszą o 7:00 (jak mąż zrobi, oczywiście, drugą o 9:00) :-) możemy kubki łączyć. Hela jest cudna. I te oczy ;-)

Nata- nie wiem :-) nas możesz liczyć, niech się dziewczyny wypowiadają, czy taka opcja im pasuje :-)

Co do dzieci... nie ma niegrzecznych. Kuba do tej pory np. u lekarza wszystko rusza, organoleptycznie musi poznać i tyle. Jak mi ktoś jedzie z tekstem, że niegrzeczny, to ma przechlapane :p bo ja nienawidzę takich ocen. Tak samo nie oceniam innych przypadkowo spotkanych dzieci. Ot małe żywczyki. Gosia- olej to i tyle. Mati po prostu jest ciekawski i wszędobylski, każdy z nas ma zresztą lepsze i gorsze dni, więc jak jakaś baba leci z tekstem, że męska ręka by mu się przydała, to nie daj się zdołować... może jej by się przydał kurs z dobrego wychowania :p

Info dla Wrocławianek w imparcie są przedstawienia dla dzieci, wstęp po 5 zeta :) moje idą jutro z przedszkolem na Czerwonego Kapturka i może dzisiaj z tatusiem na Świnki Trzy :p, o ile bilety złapię, no i może na coś w niedzielę (tak rodzinnie). Akcja od dzisiaj do niedzieli. Więcej Międzynarodowy festiwal teatrów dla dzieci - Wrocław 26-29 września
Ziewam jak smok... biorę tę moją drugą kawę w łapę i do roboty...

reklama
hejka
Słońce lekko prześwieca, więc gnam zaraz na spacerek, kto wie co będzie popołudniu.
Mam dzisiaj w planie zapiekankę makaronowo-szpinakową i już na samą myśl ślinotoku dostaje. Jak Wiktor pozwoli to chciałam jeszcze ciastko z brzoskwiniami zrobić, bo kumpela dała ekologicznych niepryskanych, a dzieciaki jeść coś nie chcą.

oglądam Uwagę i nóż mi się w kieszeni otwiera...jest o maltretowanych dzieciach...wydaje mi się, że jestem wyrozumiała, ale nigdy nie zrozumiem jak można pozbawić życia własne dziecko, kiedy wcześniej mu się je dało...szkoda mi słów, w głowie mi się to nie mieści i nie ogarniam tego, k***a, k***a, k***a...
Monia jak wczoraj telexpress oglądałam to też same niecenzuralne słowa mi się cisnęły na usta. Nie wiem co byłaby w stanie zrobić takiemu ojcu, ojczymowi czy matce:wściekła/y::wściekła/y:

Annoj, u nas właśnie podobnie, z natury on nie jest zły, wszystko jakoś tak dziwnie wychodzi...
Dziś poszłam z dwójeczką do lekarza i szczerze powiem było mi wstyd za syna. Jedna z kobiet stwierdziła, że brak mu ojcowskiej ręki:wściekła/y: No jest niesforny i czasami ciężki do ogarnięcia, ale mam nadzieję, że z tego wyrośnie. Przecież nie mogę go wiecznie karać a już na pewno bić, bo to przynosi odwrotny skutek. Już nie marudzę.
Gosia mnie niestety też zdarza się wstydu najeść za I, a o ile dziecko młodsze jeszcze się zdarza, że ktoś usprawiedliwi, to w jego wieku już wszyscy patrzą jak na rozwydrzonego bachora. Staram się znieczulić, bo cóż mogę. Charakteru jego nie zmienię.
Mam nadzieje, że Hania się szybko zaaklimatyzuje.
Nie siej paniki to zboczenie ludzi związanych z motoryzacją :-D
Elvie nie panikuj, sprawdź wsio dokładnie. Pewnie faktycznie z Aniam troszkę zboczone jesteśmy na tym punkcie.

edit. dzisiaj świętuję połówkę :tak::-) aż sama jestem zaskoczona
ależ zleciało, a jeszcze się nam brzuszkiem nie pochwaliłaś.
Mam nadzieje, że pluszaczek się znajdzie.

Anna super sobie radzisz i kropka niejedna mama może brać z ciebie przykład :tak: a że starszaki dokazują, nie pocieszę cię , ale tak będzie co jakiś czas i musimy sobie z tym radzić, melisę popijać ;-)

dzięki Gosieńko. Muszę się w karton meliski zaopatrzyć i przeczekać.

uciekam na spacer

Do góry