reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Ja tam też się nie nadaję na idealną panią domu i testu białej rękawiczki lepiej nie przeprowadzać... ale mam w domu alergika i astmatyka więc mimo wszystko :-p a tak to jak chłopy wracają to nagle robi się taaaaaaaki bałagan...a kot też...wszędzie wywlecze w łapach żwirek z kuwety :crazy::sorry:

Kici biedna pinka...ale wet to jedyny "ratunek" już. A lekarze cudni! :tak: no bo otoczka jest śliczna :-p

Dobra idę dalej próbować sprzątać bo zamiast zrobić to raz a dobrze to ciągle coś innego wynajduję :-D a jak J. wróci ze szkoły to już nic nie zrobie :-p

reklama
Mama od 10:00 na chemii, więc proszę o kciuki!
kici - z pewnością się lekarzom spodobałaś i brudasem nie jesteś:-D zawsze lepsza tak wesoła atmosfera niż wymowne milczenie. A co do sprzątania to ja zmywam teraz 2-3 razy dziennie, bo mam białe płytki, dzieci i psa, więc co chciałam to mam;-)

gosienko - &&& zaciskam. Helenko - zdrowiej!

Agnieszka - ja się w czwartek ten i30 nie sprzeda to podjadę zobaczyć, choć nie ukrywam,że wolałabym srebrny;-)

Wróciłam z oględzin fiesty, bita była i jak M. to facetowi powiedział to usłyszał "być może, teraz nasza pracownica nią jeździ". Zostają na ten moment Gliwice (tam fiesta granatowa sprawdzona i super, ale droga) i wrocławski salon Toyoty jeszcze do wybadania nam został.

Aniez, Kici a Pani Krysia do was nie przychodzi ?;-):-p:-D

Ja to doceniam dom dwupiętrowy, na dole mam z reguły ogarnięte ( ogarnięte, czyli podłogi myję raz na tydzień i kurze też tak ścieram :tak:) cała reszta wędruje na górę ;-) a tam mają wstęp tylko goście specjalni :-D

Elvie &&&& za mamę trzymam i jak byś czegoś potrzebowała to daj znać .

Aniez wiesz że ja przeciwniczka antybiotyków więc się zaparłam i wierze że organizm Helenki sobie poradzi, podjechaliśmy też do bioenergoterapeutki po chińskie cuda i poleciła nam też wyciąg z grejpfruta do płukania gardła podobno działa cuda , zobaczymy S ma dzisiaj przywieźć.

Kici he he ci lekarze mogą sobie podać łapę z moim onkologiem, on jak zacznie na temat cycków żartować to nie raz się popłakałam ze śmiechu ;-)
Mam nadzieję że matka zmądrzeje i wet pomoże psicy coby się nie męczyła :-(

Agnieszka zdecydowanie stwierdzam że psy robią większy bałagan niż dzieciaki ;-)dodatkowo chomik też postanowił zrobić wokół klatki syf .Takie życie jak się che mieć zwierzaki w domu ;-)

Hej,
starszy w żłobie, młodsza śpi. Dała dzisiaj koncert w nocy, to teraz odsypia.
Ze sprzątaniem to ja w myśl zasady, że tylko nudne kobiety mają czyste mieszkania:-D ale też bez przesady. Musi być gdzie usiąść i pozmywane, a resztę przy dzieciach się tylko zagarnia, albo odkłada na czas "kiedy będzie więcej czasu". Psy brudzą zostawiają sierść i na deszcz niemiłosiernie śmierdzą.
Gosienko, ja też taki układ domu preferuje. Na górze spanie i cały rozgardiasz a na dole czysto. Jeszcze parę latek i w takim zamieszkam:-D Zdrówka dla Heli. Oby się udało bez antybiotyku!
Kici, faktycznie dobrze by było pomóc psu. Współczuję mamie utraty pracy, oby znalazło się coś lepszego.
Lekarze dowcipnisie ci się trafili:-D
elvie, trzymam kciuki za mamę!

więcej grzechów nie pamiętam, lecę do sprzątania:-D

hejka
Wpadłam na chwilkę, jeszcze przed odbiorem Igora ze szkoły.
Mamy dzisiaj gości, więc rano wsio poszykowałam, co by potem mieć luz i z ludziami na spokojnie posiedzieć:-)
Kici w słusznej sprawie cel uświęca środki;-)
Nieźli lekarze Ci się trafili:-)
Gosieńka zdrówka dla Helki. Mam nadzieje, że faktycznie bez antybola da radę.
Elvie jakoś też nie widzą mi się czerwone samochody, więc się nie dziwię;-)

Agnieszka
jak wrażenia Twoje i J po 2 tygodniach w szkole.

Dobra zbieram się powoli, bo jeszcze po gazetę chce skoczyć.

Witam :)
Pogoda pod psem, ale dziecko śpi i jest chwila wolnego. Ja ze sprzątaniem mam bardzo nie po drodze. Tym bardziej, że małe mieszkanie i Natka wszędzie zostawia zabawki. Ostatnio z braku czasu to priorytetem jest kuchnia, coby było gdzie obiad gotować i salon, żeby się nie potykać o wszystko. Wszystko zwykle ląduje w sypialni, która jest niedostępna dla gości. W pokoju Natki sprzątam raz na tydzień, bo szlag mnie trafia jak po 15 minutach jest tak samo jak przed sprzątaniem.
U nas od tygodnia dziewczyny pociągające, ale w sumie nic więcej się nie dzieje. Jutro dla pewności pójdę z Karolką do pediatry, żeby ją osłuchała. Natka w przedszkolu super, w domu już trochę mniej. Przychodzi zmęczona, więc jest rozdrażniona. Byle czego płacze, koniecznie chce wszystko po swojemu. Mam nadzieję, że z czasem jej trochę przejdzie, bo jak do tego dołącza się wiecznie marudząca Karolka, to mam ochotę odstawić obie do sąsiadów ;-)

Elvie, nie znam się w ogóle na samochodach, ale ostatnio zastanawialiśmy się nad kupnem i przeglądałam opinie. Znalazłam informacje, że hyundaie strasznie szybko rdzewieją, bo podobno nie są ocynkowane czy coś. Takie opinie się powtarzały, więc odrzuciłam i30 ze swojego rankingu. Fiesta też mi się bardzo podoba i jak się będziemy decydować to chyba właśnie forda będę szukać.

Koniec wolnego, dziecię się wyspało :-)

Anna J. zachwycony więc i ja zachwycona :tak: Wychowawczynię ma super więc jest ok. Rodzice też widzę że jednomyślni od początku więc praca w radzie rodziców nie będzie problemem...narazie :-p bo oczywiście jestem w trójce klasowej :eek::-D :sorry:

Zdrówka dla Heli!

O sprzątaniu jeszcze napisze... no Gosieńka wie mam 1 salon i kuchnię więc tam koniecznie musi być w miarę porzadek a do naszej sypialni idzie się przez pokój chłopaków... siłą rzeczy muszą sprzątać coby matka się nie zabiła jak idzie spać. A że niewiele tego mamy to bałagan jest przeważnie wszędzie co mnie doprowadza do szewskiej pasji:no:
Na dzisiaj koniec ze sprzątaniem...podłogi może jutro umyję?? Ale to tylko może :-p

Aga jak to mówią co masz zrobić dziś zrób pojutrze :-D;-)
annaoj zadziwiasz mnie tą organizacją, jak się miewa Karen??
gosia też jestem zwolenniczą tej zasady :-D:-)
elvie mi czerwone też średnio na jeża się podobają , bordo już bardziej ;-)
gosienka dzisiaj wybieram się po srebro powiedz mi w jakich ilościach i jak często podajesz to Helence?

N nadal kaszlająca więc jeszcze nie poszła do przedszkola, jutro też ją jeszcze przetrzymam.
Na dniach zaczynamy remont kuchni a tym samym salonu bo będziemy przebijać ścianę i robić kuchnię półotwartą, już się nie mogę doczekać efektu końcowego , bo cały ten bajzel, który będzie temu towarzyszył mnie przeraża brrr

Anna oj- chyba dam Ci czyjś nr i Ty będziesz te osobę prostować... jako matka zaradna i widująca ludzi :)

Mamusia- lubię remonty, a konkretnie efekt końcowy, ale mój mąż nie lubi... ciekawe czemu ;-)

Co do auta to ja mam czerwony i kocham go miłością absolutną, gdyby to było czerwone audi... albo porsche to możlwie, że moja miłość byłaby jeszcze większa :p żarty żartami, ale nie za kolor swoje auto kocham. Elvie mam nadzieję, że wybierzesz coś, co Ci się spodoba i nie będę doradzać ani odradzać, bo sami widzicie, co macie przed nosem i jakie są Wasze wymagania i priorytety, poza tym auto używane musi być w dobrym stanie, a kolor jest kwestią drugorzędną :-)

reklama
Gosienka - Ty no kurde Pani Krysia się opierdziela ;-) coś nie przyłazi :-)
matka poszła do weta... ale ten wet to z koziej d*upy trąba... nie zrobił badań krwi, nie ma aparatury do usg... uznał, że to pewnie po kleszczu powikłania i dał serie zastrzyków no i kazał czekać...

mamusiu - zdrówka dla N.

a co do sprzątania jeszcze... to my mamy mieszkanie 75m2 i wybaczcie, ale już po samym pojechaniu odkurzaczem zdycham :-p podziwiam te które całe domy ogarniają :-D

Do góry