reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Zostaje przy fieście, bo i30 jest mało na rynku, bardzo ceny lecą w dół, więc za 3lata mogę za grosze go dalej sprzedać, a fiesty zawsze poszukiwane i w dobrej cenie.

Mama po pierwszej dawce chemii czuje się ok, ponad godzinę pod tą kroplówką leżała i najpierw jej było duszno a za chwilę zimno, więc ją przykrywali kocem.

Rozpadało się za oknem i czekam aż lać przestanie, bo z psiurem gonić muszę..

reklama
Gosienka zdrówka dla Helenki, my za miesiąc wybieramy się do dentysty na przegląd ząbków, mam nadzieję, że moja też ładnie paszcze otworzy
Basia, Mamusia dla Waszych pociech również zdrówka
Mamusia a jak tam brzuszek rośnie?
Aniez mam nadzieję, że płyn zejdzie z uszka

witam się piątkowo... dzisiaj tfu tfu moje dziecko pierwszy raz nie powiedziało, że nie chce do przedszkola. Pyta się tylko za ile godzin go ktoś odbierze. Wczoraj jak go odbierałam to się obraził, że już przyszłam bo było ich już tylko 3 chłopaków w grupie i się świetnie bawili :-)
Kici przewrotne te dzieci :-)
Zielona & za pracę i day care
Annaoj szybko do nas wróciłaś :-) Pełna organizacja czasu

Witam się 2 kg lżejsza :-) Efekt grypy jelitowej. :-( Zdychałam dziś w nocy w toalecie. I doszłam do siebie dopiero o 17. Dopiero coca cola postawiła mnie na nogi. Dobrze, że sąsiadka kochana, to zajęła się Alicją. Bo inaczej nie dałabym rady. Leon został ze mną i pospaliśmy 2 godz.
Sezon grypowy uważam za rozpoczęty, Alicja przytargała wirusa i ją dopadło w sobotę. Więc zamiast na ślub, mąż poszedł z nią do lekarza.
Leon zaczął się przemieszczać, robi to siedząc na tyłku, macha rękami, dupcią posuwa się na przód :-D Przymierza się też do raczkowania, ale jeszcze mu jedna noga przeszkadza.

Witam wieczorkiem

Wypompowana jestem psychicznie :no:
Najpierw wizyta u onko a potem jak wróciliśmy do domu to musiałam Helence podać lek i się zaczęło, przez ponad godzinę histeria :szok: pierwszy raz w życiu widziałam ją w takiej akcji :no: nie pomogły prośby ani groźby dopiero jak powiedziałam że sama będzie spać, skapitulowała i wzięła lek .Masakra jakaś normalnie że sąsiedzi policji nie wezwali to się dziwię:no:
Jak sobie pomyślę że jutro rano znowu to mam mdłości :-(
Widać że lek pomaga, kaszel ustąpił, temperatury nie ma, ma apetyty i energię co pokazała ;-)

Maonka zdrówka , u nas też jelitówka była na tapecie na początku roku szkolnego. Czyli teraz będziesz musiała mieć znowu oczy dookoła głowy jak Leon zacznie na dobre się przemieszczać :-)

Elvie &&& za mamę zaciskam, oby miała jak najmniej dolegliwości związanych z przyjmowaniem chemii.

gosia Hanka to chyba śpiewaczką chce zostać ;-)oby dzisiejsza noc była spokojniejsza:tak:

Anna miłego goszczenia się :tak:

Onka zdrówka dla dziewczynek .

Agnieszka racja na małej przestrzeni bardziej bałagan widać ;-)

Mamusia powiem tak na opakowaniu srebra jest napisane , że jest to tylko dla osób dorosłych, ale nasz pediatra zalecił i ja daję tylko 5 kropel raz dziennie. pozostałe wiadomości na priv;-)
Sprawnego remontu życzę i bałaganu nie zazdroszczę .

Kici bo pani Krysia rozchwytywana więc sama wiesz ;-) Kurna biedny pies :-( może chociaż te leki przyniosą jej ulgę.

Aniez czerwone porsche powiadasz :-) no takim to możesz mnie z dworca odbierać :-D

Uciekam kąpiel odstresowującą sobie zrobić :tak:

Aniez - robiłam na zamówienie na ślub bo mi babka kazała w komunijnym szukać :) pamietam, że płaciłam za nie trochę więcej niż w sklepie. Tylko widzisz u mnie na prowincji nie ma gdzie takich butów zamówić - a nie będę jechać 180km w jedną stronę aby byty zamówić - bo majątek stracę.

ja sobie bardzo chwale geoxy - mają rozmiarówkę od 35 i super wygodne - mam dwie pary takich czułenek - kocham je milością prawdziwą. Dzisiaj mierzyłam cudne zamszowe na koturnie i czymś co wyglądało jak pomponik - chyba się skuszę. W prawdzie miałam kupic kozaki, ale co tam - jak nie ma kozaków to w czymś chodzić muszę.

Kici - mam nadzieje, że zastrzyki dla psiny pomogą.

Dzisiaj jechałam na angielski po pracy - zmokłam, zmarzłam i w efekcie tak się wkurzyłam, że tam nie dotarłam, a co do sprzątania - ja lubię sprzątać, a jak jestem wkurzona to prawdziwe tornado ze mnie - znajdę najmniejszy pyłek i test białej rękawiczki mi wtedy nie straszny - a co się przy tym naklnę to moje. Wolę tak się wyładować niż tłumić to w sobie.

witam wieczorkiem,
byłam z M. u ortodonty i niby wsio ok, dwie jedynki w miejscu gdzie powinna być jedna, to w przypadku M. tylko problem estetyczny, więc póki to mleczak, to nie będziemy nić robić. Zobaczymy jakie stałe wyrosną.
Gorzej ze mną, ale to już nie tutaj.
Dzisiaj miałam ubaw. Mati ćwiczył a moja Hania oczywiście kalkująca brata na każdym kroku, za nim nóżkami wymachiwała, śmiechu było co niemiara.
A najlepszy był tekst Matiego, - Mała, szkoda, że tak mało rozumiesz, to byśmy się pobawili:-D

Maonka, współczuję jelitówki, dochodź szybko do siebie. Dobrze mieć sąsiadkę. Gratuluję Leonkowi przemieszczania się, teraz to ci się zacznie.

gosienko, współczuję. Mam podobnie, szczególnie jak podaję orsalit, albo inne nawadniające, bo M. na to uczulony. Oby udało ci się Helę oszukać. Zdróweczka dla niej.

mamusiu, zdróweczka dla N. Bajzelu okoremontowego też nie lubię, ale niestety coś za coś. Ty w tym stanie i to za wiele nie możesz, więc uświadom męża ile będzie miał roboty, żeby się chłop później nie zdziwił:-D

Witam się deszczowo we wtorek. Odebrałam wyniki biopsji tarczycy, tak jak myślałam zmiany o charakterze łagodnym :-)
mój dzieć mam wrażenie, że robi się coraz bardziej pyskaty. a jak coś zbroi to od razu jest: Mamo, ale wiesz, że Cię kocham? cwaniaczek mi rośnie.

maonka
- no to współczuję jelitówki :eek: to nic przyjemnego... jedyny plus to 2kg mniej... zdrówka dla Alusi. a co do przemieszczania się to nie pamiętam która, ale chyba aniezowa mi mówiła, że takie dupko-łażenie to też jest raczkowanie - bo mój Q właśnie tak się poruszał - raczkować tak na kolankach to dopiero zaczął jak już umiał chodzić :-D

Gosienko - ciesze się, że Helence się poprawia, ale akcji z lekiem nie zazdroszczę, ale znam ten problem :eek: aaaaaa wczoraj z Q malowałam i jak dawałam mu farbki to powiedział, że ooo takie jak u Helki i poinformowałam go, że Helka teraz jest chora i musi brać lekwarstwa. w tym momencie Kuba z wielką powagą na twarzy i przejęciem: Mamo, a Emil też jest chory? Powiedziałam mu, że Emil i Mateuszek na szczęście nie złapali od Helki anginy. Q był bardzo szczęśliwy i powiedział, że przykro mu, że Helka jest chora, więc życz jej zdrówka od Qby :-)
a co do psa to potem zadzwonie do matki i się dowiem jak suka :eek:

nata - to może jak będziesz miała @ następnym razem to wpadniesz pomóc mi posprzątać, bo z tego co widzę mamy @ w podobnym czasie ;-)

Gosia - dobrze, że Hania nie powiedziała mu, żeby nie mówił do niej mała :-) bo mój Q to się oburza jak ktoś do niego mówi mały :-)

Maonka- zdrówka dla Was od nas.

Nata- no wał...Geoxy są super wygodne, miałam kiedyś i sobie bardzo chwaliłam, moje dzieci też je często noszą i naprawdę buty warte ceny, tzn. oni nie noszą czułenek, ani botków.

Gosieńko- jak moja mała złośnica :-) ona jest bardzo charakterna... ciekawe po kim to ma... hm... ja nie mam na razie tego problemu, bo Kubuś to lekoman (hehehe), a Bartek w sumie poza paracetamol to nie wyszedł. Sarę wczoraj widziałam, wielka jest i śmieszna, Nana się nią zajmuje, bo to pies z instynktem macierzyńskim. Ale młoda zarządza na podwórku :-) mam foty, to jak się spotkamy zobaczysz, jak to wygląda.

Jutro muszę do przyjaciółki do szpitala jechać, tzn. chcę nie muszę. Kciuki zaciskajcie jak nie wiem, bo nie jest dobrze :-(

I doszłam do wniosku, że jednak jestem dość ciepłoluba, bo wszyscy dzisiaj opatuleni jak nie wiem, a ja w kurteczce co prawda, ale w sandałach, takich bardziej zabudowanych, ale zawsze... ludzie na mnie chyba nieco dziwnie patrzą, ale mi naprawdę zimno nie jest.

Cześć dziewczyny. Już czytam co u was :) U mnie byl młyn popowrotowy z małżem a do tego co chwile choroby. Julik z przedszkola tj myslalam zosi do domu wszelki syf. Jeszcze dobrze nie wyszliśmy z przeziebień jak w weekend dopadła ją grypa żołądkowa, Jakaś masakra, Przerażona o ALisie byłam ale na szczęście się nie zaraziła. Teraz wychodze na prostą więc powinno być ok do następnego razu ;)

hejka
Fanie wczoraj wieczór spędziliśmy, foty mojego kuzyna z Portugalii obejrzeliśmy, rozmarzyłam się...
Igor był wczoraj pierwszy raz na zajęciach ścianki wspinaczkowej i w końcu "zatrybiło", podoba mu się bardzo:-) Dzisiaj w szkole wybiera się na zbiórkę zuchów, sam chciał, zobaczymy jak mu się spodoba.
Tańce odpadły, bo mu się nie widziało, niby sam chciał, a potem, po pierwszych zajęciach, że jednak nie. Jak nie to nie.
Mamusia oby remont szybko i sprawnie poszedł, a Ty się nie przemęczaj.
Anna oj- chyba dam Ci czyjś nr i Ty będziesz te osobę prostować... jako matka zaradna i widująca ludzi :)
Aniez mogę być niezaradna i nieogarnięta, ale ludziów to sobie nie wyobrażam nie widywać. Nie bardzo potrafię ogarnąć mamy, które się w domach dobrowolnie zamykają.

Maonka współczuję jelitówki. Dobrze, że Leonka ominęło.
Gosieńka zdrówka dla Helenki. Moje dzieciaki to na szczęście lekomaniaki. Mam nadzieje, że dzisiaj lepiej poszło.
Aga to fajnie, że J nadal zachwycony. Ja się przed trójką klasową brzuchem wybroniłam;-) U nas wychowawczyni też fajna, dyrektorka nie bardzo na mnie wrażenie zrobiła, no ale cóż zrobić

uciekam pranie wywiesić i kawkę sobie zrobić

reklama
Co się dzieje z tyn zdrowiem?!

Maonka zdrowka!

Elvie zdrowia dla mamy!

Aniez zdrowia dla przyjaciółki!

Gosienka zdróweczka dla Helenki. Wspołczuje akcji.

Wogóle zdrowia dla Was bo wszdzie choroby tylko jak widze.

Kici- super wiesci! :)

AgnieszkaSz- jak cię znam od lat tak jestem pewna że baiła rękawiczka byłaby biała skromnisiu :)

Gosia dobrze że na razie nic z zebami robić nie trzeba

Zielona &&&&& za pomyślny rozwój spraw!

DZIEWCZYNY A CO ZE SPOTKANIEM WE WROCŁAWIU????:-) ZORGANIZUJEMY COŚ????:cool2: Bo ja się z familią bycm chaiała wybrać w przyszły weekend (28-29.09) dałoby się?:confused:
I jeszcze raz ponawiam pytanko- znacie lub ktoś może z Waszych znajomych wynajmuje jakieś pokoje dla 2 os na 1 noc? dzieciaki przekimamy turystycznie ;) szukam czegoś niedrogiego. Luksusów nie potrzebujemy.:tak:

Tymczasem pozdowionka i zmykam do obowiązków ;)

Do góry