reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki 2010!!!

Ilona ja też mam kopniaki nisko, nawet się już zastanawiałam czy to normalne. Z tego względu że to moje pierwsze dziecko to dużo rzeczy trzeba się domyślać. Daj znać jak po wizycie u lekasrza, wypytaj o wszystkie szczegóły to napewno niejednej z nas pomożesz:-)

Ja dziś tylko tak na chwilkę bo mam tyle pracy że odrobić się nie mogę. A po południu kumpela przychodzi, a z nią jak się rozgadam to skończę może o 23:-)

Miłego dnia mamusie

reklama
My dla dziewczynki mamy zuzia lub oliwka :-):-).
A jeśli by się okazało że naszej córci urósł siusiak to byłby kordian , patryk.

Ale tak mi się wydaje że nie urośnie my z ginką przynajmniej na razie go nie widziałyśmy ale na 100% okażę się 8grudnia:-):-).

karola, ja 08/12 mam USG 3D i jak 04/12 się nie dowiem to własnie 08/12 liczę na informację o płci ;-)

ja tez jak czuje kopniaczki to tak na dole po srodku,mysle,ze to normalne ja ide do gina dopiero za tydzien tez sie zapytam czy tak moze byc

J też tak mam małe kopie zawsze w ten sam punkt pośrodku na dnie brzuszka.
Będę w sobote u mojej ginki to też podpytam - co prawda wierci się po całym brzuchu ale jak kopie to tylko tam:eek:

hej grubaski ;-)
nareszcie mam chwilę żeby się do was odezwać. Jakoś udało mi się przeżyć pierwszy dzień w pracy po tygodniowej przerwie ufff
rudzia789 Franek bardzo ładne imię mój dziadek tak się nazywa:-) a nasz syn o ile to będzie syn :-) będzie miał na imię Jaś
Ilona1985 moje kopniaki są mniej więcej w okolicach 3cm w dół od pępka raz z lewej a raz z prawej ale każda z nas może inaczej to odczuwać a skoro to cię niepokoi to lepiej jak zobaczy to lekarz daj znać jak już wrócisz od niego trzymam kciuki :tak:

Katik: co czytasz? :-)
Teraz czytam : Foxowie z Harrow, Franka Yerby`ego. Fajny opis Poludnia w czasach wojny secesyjnej, a do tego oczywiscie watek o milosci ;-);-)

a jeśli chodzi o ślub w welonie, to też taki miałam, mimo, ze miałam 5 miesięczne dziecko, welon można raz w życiu włożyć i nie chciałam sobie tego odmówić, nie kojarzyłam tego z dziewictwem, bo nie te czasy....
czy uważacie ze jak laska idzie od ślubu w welonie a nie ma brzucha albo dziecka, tzn. że jest dziewicą????
no proszę was....
gdyby tak bylo to ttaki widok bylby nie lada sensacją,
wiec dlaczego czepiac sie ciezarnych w welonach, a te co uprawiaja sex i ida do olytarza w welonie to sa ok??? bo ladniej?? a z dzieckiem to juz bleeee....? to jest hipokryzja
To tak by sie nie zwijac za bardzo w temat - dla mnie nie sam fakt bialej sukni w ciazy jest niesmaczny. Co kto robi jego sprawa, i moze nawet isc w stroju kosmity jesli ma na to ochote.
Bardziej chodzi mi o fakt, ze w Polsce niestety jak w zascianku jakims - ciaza nadal wzbudza "zgorszenie" a co za tym idzie - paniczne i na szybko planowanie slubu. Nie raz naciski rodziny i "zyczliwych" doprowadzaja do tego, ze para ktora wpadla, na szybko sie pobiera, by bylo zgodnie z kanonem i potem wychodza tego oplakane efekty.
Oczywiscie nie generalizuje - znam przypadki i w jedna strone i druga, i o tyle o ile w przypadku "zyli dlugo i szczesliwie" jest wszystko ok, o tyle gdy taki slub na predko konczy sie jeszcze szybszym rozstaniem sie czy rozwodem cierpia na tym najczesciej juz 3 osoby - nieszczesliwi malzonkowie i dziecko.

Len przezwyciezyl... Maz wychodzac do pracy zrobil mi 2 kanapki, ktore zjadlam o 9tej a teraz juz od godziny zoladek przyklejal mi sie do kregoslupa... A pod kolderka bylo milo i cudownie! Szybko wsunelam salatke owocowa, nastawiam zupke i lece spowrotem do lozeczka. A jak brzuszkowi takie lenistwo odpowiada hohoho... budzi sie co godzine, pobuszuje, i idzie znow spac :tak:

J też tak mam małe kopie zawsze w ten sam punkt pośrodku na dnie brzuszka.
Będę w sobote u mojej ginki to też podpytam - co prawda wierci się po całym brzuchu ale jak kopie to tylko tam:eek:

to moja druga ciaza i powiem ze mam powtorke z rozrywki :) w zasadzie wszystko sie powtarza :) rozumiem was bo za pierwszym razem mialam to samo... martwilam sie za kazdym razem jak cos sie dzialo... wkoncu to pierwszy raz i nie jestesmy az tak do tego przygotowane ale najlepiej uspokoic sie u lekarza :) wkoncu od tego sa :)

hej grubaski ;-)
nareszcie mam chwilę żeby się do was odezwać. Jakoś udało mi się przeżyć pierwszy dzień w pracy po tygodniowej przerwie ufff
rudzia789 Franek bardzo ładne imię mój dziadek tak się nazywa:-) a nasz syn o ile to będzie syn :-) będzie miał na imię Jaś
Ilona1985 moje kopniaki są mniej więcej w okolicach 3cm w dół od pępka raz z lewej a raz z prawej ale każda z nas może inaczej to odczuwać a skoro to cię niepokoi to lepiej jak zobaczy to lekarz daj znać jak już wrócisz od niego trzymam kciuki :tak:

ja mam chrzesniaka JASKA super imie sama takie chcialam ale jeden w rodzinie wystarczy :)

reklama
Katik, święte słowa, presja otoczenia "będzie dziecko, to musi być ślub" jest u nas straszna i nikt się nie zastanawia, jaką krzywdę można tym wyrządzić.

Tak sobie czytam Wasze posty dziewczyny i się jak symulantka czuję. Brzuch mam płaski, Małe pomimo próśb wiercić się nie chce, nawet kopnąć raz na dzień nie raczy, jak idę do gina, to w poczekalni spotykam same kobitki z wielkimi brzuszkami, gdyby nie USG i zpewnienia doktora, już bym chyba przestała w tą moją ciążę wierzyć.. :confused:

Do góry