reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki 2010!!!

czesc
dziewczynki mam pytanie, czy wy tez czujecie takie dziwne kopniaczki tuz nad sama pochwa...nie wiem jak to okreslic..ale normalnie takie mam odczucie jakby dzieciatko ruszalo czyms w szyjce macicy lub tuz nad nia.prosze o pomoc bo pamietam ze przed poronieniem tez tak czulam byl to miej wiecej ten sam okres ciazy, dzis jade do ginka o 17.

Witajcie:-)

Mnie Dzidzia też często kopie jakoś tak na dole...może nie aż tak niziutko ale też się zastanawiam czy to norma, ale jak byłam w czwartek u gina to mówił, że wszystko jest ok. Niemniej jednak ja wrócisz do lekarza to nam powiedz co i jak to rozwiejesz nasze wątpliwości ;-) Tylko się nie martw- napewno będzie wszystko ok :-)

A ja za 2 godzinki mam USG połówkowe 3D więc proszę 3majce kciuki żeby wszystko było ok i żeby Dzidzia pokazała nam swoją buźkę :-) No i oczywiście żeby się nagle w "Maksia" nie zmieniła :-D:-D:-D

Poza tym dziś mnie znów brzuszek pobolewa..ehhh...chyba już nie minie do końca :confused2: ale narazie nie jest najgorzej;-)

P.s. Produkcje macie taką, że jak mnie nie było przy kompie od wczoraj to nie sposób nadrobić :-):-):-)

reklama
Witam poweekendowo.

My w temacie imion co do dziewczynki bez żadnego uzgadniania ze sobą wymyśliliśmy to samo - Zosia. Z chłopcem było gorzej, bo na każdą moją propozycję P wymyślał argumenty typu "Łukasz czego szukasz", Bartek nie, bo buty itp. Dopiero z Wojtusiem doszliśmy do porozumienia. Więc będzie Zosia albo Wojtek

Dziś rano nieźle się urządziłam. Wieczorem nastawiając budzik musiałam jakimś cudem niechcący przesunąć zegar godzinę do przodu. Zadzwonił za 10 piąta tak jak miało być (w/g czasu sypialnianego). Wyszykowałam się w łazience, idę do salonu się ubrać, patrzę a tam 4.15 na zegarze. Wściekłam się na maksa, godzinę snu sobie zabrałam. Nie bardzo miałam pomysł co ze sobą zrobić przez godzinę, położyłam się, na chwilę przysnęłam i wstałam taka rozbita, do d... jestem przez cały dzień.

ech w końcu nadrobiłam te 30 stron....

To tak by sie nie zwijac za bardzo w temat - dla mnie nie sam fakt bialej sukni w ciazy jest niesmaczny. Co kto robi jego sprawa, i moze nawet isc w stroju kosmity jesli ma na to ochote.
Bardziej chodzi mi o fakt, ze w Polsce niestety jak w zascianku jakims - ciaza nadal wzbudza "zgorszenie" a co za tym idzie - paniczne i na szybko planowanie slubu. Nie raz naciski rodziny i "zyczliwych" doprowadzaja do tego, ze para ktora wpadla, na szybko sie pobiera, by bylo zgodnie z kanonem i potem wychodza tego oplakane efekty.
Oczywiscie nie generalizuje - znam przypadki i w jedna strone i druga, i o tyle o ile w przypadku "zyli dlugo i szczesliwie" jest wszystko ok, o tyle gdy taki slub na predko konczy sie jeszcze szybszym rozstaniem sie czy rozwodem cierpia na tym najczesciej juz 3 osoby - nieszczesliwi malzonkowie i dziecko.

Len przezwyciezyl... Maz wychodzac do pracy zrobil mi 2 kanapki, ktore zjadlam o 9tej a teraz juz od godziny zoladek przyklejal mi sie do kregoslupa... A pod kolderka bylo milo i cudownie! Szybko wsunelam salatke owocowa, nastawiam zupke i lece spowrotem do lozeczka. A jak brzuszkowi takie lenistwo odpowiada hohoho... budzi sie co godzine, pobuszuje, i idzie znow spac :tak:

no to zwracam honor, nie zrozumiałyśmy się,
Twoją wypowiedź odebrałam tak, jakbyś mówiła, ze "nie znosisz takich szopek" jak kobieta w ciaży idzie w welonie do ślubu jakby była dziewicą,a Tobie chodziło o to, ze ona w ogóle idzie do ołtarza z brzuchem bo czuje presje, to dwie odległe rzeczy

czesc
dziewczynki mam pytanie, czy wy tez czujecie takie dziwne kopniaczki tuz nad sama pochwa...nie wiem jak to okreslic..ale normalnie takie mam odczucie jakby dzieciatko ruszalo czyms w szyjce macicy lub tuz nad nia.prosze o pomoc bo pamietam ze przed poronieniem tez tak czulam byl to miej wiecej ten sam okres ciazy, dzis jade do ginka o 17.
Ja też ruchy dzidzi odczuwam zazwyczaj tak nisko, w poprzednich ciązach tak nie miałam. Jednak mam nadzieję że nie dzieje sie nic złego. Trzymam kciuki aby u Ciebie wszystko było dobrze. Ja na wizytę śmigam jutro.

Cześć dziewczynki!

Tylko się wkurzyłam -miałam ochotę na zupkę chińską -ale to jak!! i co usłysząłam?? no jak Ty takie rzeczy w ciąży jesz:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: nie takie rzeczy tylko 1 zupka i nie w ciąży tylko pierwszy raz od 2003 roku:confused2::confused2::confused2::confused2::confused2: jak mnie to wkurza:wściekła/y: jale babeczka która tak mnie zganiła za zupkę nie widziała nic przeciwko jedzeniu w ciąży 4 tabliczek czekolady dziennie:no: bo to dla dzidzi było:confused2: i z 60kg urosło się do 110

A ja na dole mam suwaczek wgi -taki trochę przekombinowany ale wynika z niego ze jestem 3 kg na plusie -chyba -bo co jakiś czas się pojawia pytanie a ja nie mam nic do ukrycia -jeszcze:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Marlenka2233 dziękuję -wiesz jak się cieszę ze jest:tak: a S łazi za mną i mówi -ale jesteś kobieca z tymi krągłościami, ale seksowna jesteś:confused2: i maca w kółko i masuje ech te chłopy

Ilonka1985 chyb ateż tak dziś miałam -ale to chyba zależy jak leże:eek: zapytaj lekarza mnie też to uspokoi jak powie że to normalne:tak:

Kici69 mój fryzjer też w to gra:-Dspóźnił się ostatnio 10 min bo musiał jakiś groszek czy coś zasiać:-D:-D:-D sam powiedział ze sie czuje jak czubek wstajac wcześniej dla wirtualnego ogródka

Aniez
dziekuję -miło to słyszeć:-) no tak --mi się podobało zuzia i myślałam że to takie nieznane -a tu nawet pielęgniarka w klinice mówi ze Ona tak da... i jest ono jako 3cie w najpopularniejszych imionach

Justys84 no zaglądaj zaglądaj bo mało Ciebie ostatnio:tak: czekam na wieści do poniedziałku

Katik a co się stało -gdzie Cię przewiało -bez czapki chodzisz niedobra:wściekła/y: eeee tam -ja byłam w czerwcu gdzie ślub zaplanowany od roku a oni wpadli i ślub był -choć ja bym odwołała -bo ani sie napić ani pobalować -lipa

Wronka hahahaha u mnie też Agnieszek było pełno w szkole -ale za to Agata jedna:-D dopiero w pracy się na drugą natknęłam i dziwnie mi z tym było:eek:

Rudzia789 no to nadrabianie to kosmos jest:-D ja weekendy mam wolne od forum bo z S wolę czas spędzić;-) ładnie i Franio i Antoś:-D

Aga002 to masz prawdziwy ogródek no proszę:-D co za gospodyni hohohoho

Ewka
84 jak po wizycie??? no u mnie widać:-) a ze to było w nocy po kinie czyli tonie popcornu i 2 litrach sprita to uż w ogóle super:-D

Karola322
strasznie długo te zastrzyki masz...

Kwiatuszek hahahahaha no tak -wyspowiadane zadziewiczone hahahaha masz rację -to jest dzień dla każdej z nas -i tak jak jedni nie chcą ślubu i nie lubią jak ktoś się wtrąca tak powinni rozumieć że Ci którzy chcą -dobrze sie przy tym bawią:tak: i oczywiście w drugą stronę:-) dla mnie to był cudny dzień i nie zamieniłabym ani chwili z tego dniana nic innego:-D

Wesoła24
czekam na więcej informacji jak już się obrobisz:-)

Paulka90 a ten krzyk wzywania to co:eek:

Basia0412
może tak maluchowi pasuje??? tak mu wygodnie czy co??

Mamusia87 gratuluję -pierwszy dzień w pracy fiu fiu;-) mi by było ciężko

Agawki spoko -mi brzuch urósł w 2 dni!!! serio!!! dokładnie w 19t3dc bolało strasznie -małe się rozpychało że chciałam juz do gina lecieć ale po no spie przeszło!! a brzusio został!! na zamkniętym możesz zobaczyć zdjęcia -nie było i jest:-D a też sie martwiłam i dziewczynom płakałam że nie widzać:tak:

Ella1 czekam na wieści!!!!:-D

Magda ciosek to teraz na Wojtusie moda:-D wkoło mnie nagle się posypali:tak: ulubione imię mojej mamy;-) a Zosie dwie moje babcie

Studiująca mamo -my też nie mieliśmy aż usiedliśmy razem do netu i znaleźliśmy listę:-D:-D zabawa świetna i dzień miło spędzony -a jak znajdę gdzie S linki zapisał to Ci wkleję:tak:

Sonia84 myslę że wszystko jest ok skoro tyle kobitek tak ma i każdy gin mówi ze ok -to nie ma innej opcji:-)

To ja też Wam powiem jak tak o tych imionach....
dla dziewczynki Alicja jednogłośnie (choć podoba mi się Anastazja, Zuzia, Aleksandra) a na drugie Elżbieta -powody nieistotne w skrócie Ala Ela
dla chłopca hmmmm i tu problem ja obstawiam Paweł mój S Piotr:confused2: a na Drugie Adam (choć podoba mi się też Aleksander, Mateusz i Filip)

Miłej nocki dziewczynki -mam nadzieję ze rano nie zastanę bomby postowej bo nie wydolę

Len przezwyciezyl... Maz wychodzac do pracy zrobil mi 2 kanapki, ktore zjadlam o 9tej a teraz juz od godziny zoladek przyklejal mi sie do kregoslupa... A pod kolderka bylo milo i cudownie! Szybko wsunelam salatke owocowa, nastawiam zupke i lece spowrotem do lozeczka. A jak brzuszkowi takie lenistwo odpowiada hohoho... budzi sie co godzine, pobuszuje, i idzie znow spac :tak:

hehehe ale Ci dobrze:tak:. Ja tez dzisiaj troszkę poleniuchowałam, odprawiłam rano córcie do przedszkola i do wyrka, wyszłam z niego o 12.30:zawstydzona/y:

Witam poweekendowo.

My w temacie imion co do dziewczynki bez żadnego uzgadniania ze sobą wymyśliliśmy to samo - Zosia. Z chłopcem było gorzej, bo na każdą moją propozycję P wymyślał argumenty typu "Łukasz czego szukasz", Bartek nie, bo buty itp. Dopiero z Wojtusiem doszliśmy do porozumienia. Więc będzie Zosia albo Wojtek

Dziś rano nieźle się urządziłam. Wieczorem nastawiając budzik musiałam jakimś cudem niechcący przesunąć zegar godzinę do przodu. Zadzwonił za 10 piąta tak jak miało być (w/g czasu sypialnianego). Wyszykowałam się w łazience, idę do salonu się ubrać, patrzę a tam 4.15 na zegarze. Wściekłam się na maksa, godzinę snu sobie zabrałam. Nie bardzo miałam pomysł co ze sobą zrobić przez godzinę, położyłam się, na chwilę przysnęłam i wstałam taka rozbita, do d... jestem przez cały dzień.

Ja mam brata Wojtka:tak:
Kobieto, o której Ty wstajesz...:szok:, ja o tej porze na drugi bok się przewracam:-D

Cześć dziewczynki!

To ja też Wam powiem jak tak o tych imionach....
dla dziewczynki Alicja jednogłośnie (choć podoba mi się Anastazja, Zuzia, Aleksandra) a na drugie Elżbieta -powody nieistotne w skrócie Ala Ela
dla chłopca hmmmm i tu problem ja obstawiam Paweł mój S Piotr:confused2: a na Drugie Adam (choć podoba mi się też Aleksander, Mateusz i Filip)

Miłej nocki dziewczynki -mam nadzieję ze rano nie zastanę bomby postowej bo nie wydolę

Moja mama jest Alicja, w niedziele byla w kościele, były akurat chrzty i opowiadała,ze jedna z dziewczynek miała na imię Alicja i ze to tak pięknie brzmiało jak ksiądz mówił " Alicjo, ja Ciebie chrzczę.....":tak:

no to zwracam honor, nie zrozumiałyśmy się,
Twoją wypowiedź odebrałam tak, jakbyś mówiła, ze "nie znosisz takich szopek" jak kobieta w ciaży idzie w welonie do ślubu jakby była dziewicą,a Tobie chodziło o to, ze ona w ogóle idzie do ołtarza z brzuchem bo czuje presje, to dwie odległe rzeczy
To pewnie moja wina, ostatnio mam takie skroty myslowe, ze tylko ja wiem o co chodzi... Od Ł sie nauczylam, a zawsze go strofowalam, ze nie kazdy potrafi czytac w innego myslach:-D:-D

Tylko się wkurzyłam -miałam ochotę na zupkę chińską -ale to jak!! i co usłysząłam?? no jak Ty takie rzeczy w ciąży jesz:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: nie takie rzeczy tylko 1 zupka i nie w ciąży tylko pierwszy raz od 2003 roku:confused2::confused2::confused2::confused2::confused2: jak mnie to wkurza:wściekła/y: jale babeczka która tak mnie zganiła za zupkę nie widziała nic przeciwko jedzeniu w ciąży 4 tabliczek czekolady dziennie:no: bo to dla dzidzi było:confused2: i z 60kg urosło się do 110
Trzeba bylo jej swoje powiedziec... U mnie w pracy babka od poczatku ciazy patrzy na to co jem, jakby jej cos do tego bylo. I tak jak kiedys przynosilam np ciastka czy orzeszki wykladalam na wspolny talerzyk, tak teraz jak przynosze to jem sama. Jak tez chce to niech sobie kupi. OT.:-D

Witam dziewczynki!!

Jak widze mam troszke zaległości, ktorych nie nadrobie. Niestety walcze z jakąs okropną infekcją, temperatura 37.5 , nie wiem jak ją zbic... Zażywam jakieś tabletki do ssania stosuje domowe sposoby i jakos nie przechodzi. Kurcze wylezec tez sie nie moge, gdyz mam 4-latke na glowie < również chorą>, mąż w pracy i tak pozostałam sama sobie. Biegam latam i sie zamartwiam wkoło. Ehh jeszcze ILonka pisła o tych kopniaczkach.. Ja tez czuje je tak nisko w dole brzucha.. Matusiu, jutro mam wizyte u ginki, a tu goraczka i nie wiem czy isc. Ehhh.. Same strapienia. No mam potwornego doła... i do tego jestem wkurzona jak osa.. I chyba troszke wyładowuje sie na moje córuni. I wiecie co zauważyłam, ze mam dosc wysoki puls ok 100, a raz nawet 11o. Aż czasem czuje ze w uszach mi pulsuje:( Oki wyżaliłam sie.. Pozdrawiam... Jakas kolacyjke ide zrobic, choc apetytu u mnie brak... Do tego znowu L4... ciagle sie trapie co tam w pracy mysla... Oki zmykam buziaki:*

reklama
karola, ja 08/12 mam usg 3d i jak 04/12 się nie dowiem to własnie 08/12 liczę na informację o płci ;-)
kici to jak się nie dowiesz 4 grudnia to 8 będziemy razem wypatrywały na wizytach:-) ja miałam usg dowcipne i z ta wiemy bo siusiaczka między nogami nie było:-) ale to mniej ważne , najważniejsze żeby dzidzia była zdrowiutka:-):-).

Do góry