reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki 2010!!!

13x13 ja własne wysłałam męża po zupki chińskie 2 x ser w ziołach knorra i raz gulaszowa amino :-)
no i oczywiście toffinki tago na herbatkę na deser,a co tam potem to się będę tylko odchudzać wiec korzystam póki mogę

reklama
czesc
dziewczynki mam pytanie, czy wy tez czujecie takie dziwne kopniaczki tuz nad sama pochwa...nie wiem jak to okreslic..ale normalnie takie mam odczucie jakby dzieciatko ruszalo czyms w szyjce macicy lub tuz nad nia.prosze o pomoc bo pamietam ze przed poronieniem tez tak czulam byl to miej wiecej ten sam okres ciazy, dzis jade do ginka o 17.

Witam dziewczynki!!

Jak widze mam troszke zaległości, ktorych nie nadrobie. Niestety walcze z jakąs okropną infekcją, temperatura 37.5 , nie wiem jak ją zbic... Zażywam jakieś tabletki do ssania stosuje domowe sposoby i jakos nie przechodzi. Kurcze wylezec tez sie nie moge, gdyz mam 4-latke na glowie < również chorą>, mąż w pracy i tak pozostałam sama sobie. Biegam latam i sie zamartwiam wkoło. Ehh jeszcze ILonka pisła o tych kopniaczkach.. Ja tez czuje je tak nisko w dole brzucha.. Matusiu, jutro mam wizyte u ginki, a tu goraczka i nie wiem czy isc. Ehhh.. Same strapienia. No mam potwornego doła... i do tego jestem wkurzona jak osa.. I chyba troszke wyładowuje sie na moje córuni. I wiecie co zauważyłam, ze mam dosc wysoki puls ok 100, a raz nawet 11o. Aż czasem czuje ze w uszach mi pulsuje:( Oki wyżaliłam sie.. Pozdrawiam... Jakas kolacyjke ide zrobic, choc apetytu u mnie brak... Do tego znowu L4... ciagle sie trapie co tam w pracy mysla... Oki zmykam buziaki:*

wiec tak, ja tez czuje tak nisko kpniaczki ale sie smieje ze Nikos probuje bawic sie w pilkarza i za pilke wzial sobie pecherz :-D.... dzisiaj wogole mam skopany caaaaly dol brzucha najwyrazniej tak sie obrocil ze nóżki mial na dole i se biegal :D.... nie panikuje, raczej wydaje mi sie to normalne - zalezy od ulozenia malca :)...

mnie tez mega chorobsko dzisiaj zlapalo - mam stan podgoraczkowy i gardlo mnie boli - ale sama sobie jestem winna - latanie bez szalika mi wyszlo :zawstydzona/y:...

ja mam wizyte w czwartek i na bank pojde nawet z goraczka :-).... nie odmowie sobie widoku malego :)....
jezeli temp. przekroczy 37, 9 st. C wtedy nalezy wziac panadol czy apap na zbicie goraczki :)...

Weź paracetamol. Można go stosować w ciąży, a gorączka jest bardzo szkodliwa dla dziecka. 13X13 też bym sie wkurzyła. Jedna zupka przecież dzidzi nie zaszkodzi. Nie przejmuj się:). Ja sie przynam,ze lubię takie zupki, choć jem je bardzo rzadko.

napisałam posta który liczył kilkanaście zdań i mi go wcięło:crazy::crazy::crazy:

co do zupek chińskich z Młodym jadłam je bez opamiętania , takiego miałam na nie smaka a teraz na początku zjadłam jedna i chorowałam ,przez cały dzień :no: tym razem słodkie i to tonami :zawstydzona/y:

zaś co do kopniaków i innych szturchnięć ,moja dziecina przechodzi dziś samą siebie.Od rana ja czuje. Na dodatek okazało się ,że nie lubi jeździć samochodem, rewolta zaczyna się po jakiś 10 minutach. A ,że musi mieć tam sporo miejsca to raz jest obrócona po prawej stronie raz po lewej.To co wyprawiała w sobotę i niedzielę przeszło moje oczekiwania i nic nie dawał zmiana pozycji fotela , moje obracanie się jak tylko wysiadłam cisza i spokój.
Szkoda mi tylko Szanownego bo jak tylko położy rękę na brzuchu nic się nie dzieję.Wczoraj widziałam ,ze bylo mu strasznie przykro więc obiecałam mu ,że jak tylko się urodzi i podrośnie to pozwolę jej/jemu skopać tatusia do woli :cool2:

Ostatnia edycja:
13x13, kwiatuszek.pregnet ja dzisiaj wchłonełam chińską zupkę vifon kurczak łagodny :-) nie mogłam się powstrzymać ale była pyszna raz na jakiś czas nam można PRAWDA ??:-):-):-)

co do kopniakow to Nikos od 4 nad ranem nie dawal mi zyc... o 4 przebudzilam sie siusiu i do 14 biegal i biegal, nie wazne jak sie obrocilam to ten biegal i biegal....
moj tez milknie jak inni przykladaja rece, jak ja to nie ale jak inni to pupa sie wypina na nich :)...

ej czy was tez wkurza to jak kolezanki dotykaja waszego brzucha i wogole?? - mam ochote wziac trzasnac po lapach i tyle...

Ostatnia edycja:
ech...
taki jakis leniwy ten dzien, no ale jutro juz bedzie inaczej.jedziemy z samego rana z K. na usg połowkowe 3d. okaze sie czy nasza Oleńka nie zamieni sie w Karolka i czy wszytko z dzidzia ok. troche sie boje, no ale to juz nasza naturalna przypadłosc. jak tylko poczujemy sie odpowiedzialne za jakis byt to głowe zaprzata wiele mysli. tak tez z naszym kiciusiem - ciagle wymiotuje, moze juz nie tak czesto ale jednak. ma twardy brzuszek i K. co jakis czas mu masuje zeby pobudzic do dzialania. biedny siersciuszek nasz.

pisałyscie o dolegliwościach - no i mnie tez one nie omijaja - wczoraj na kolanach szłam siusiu, bo taki ból mnie dopadł, rwa kulszowa tez jest no i wszelkiego rodzaju bóle brzucha. moja siostra, u której bylismy wczoraj na urodzinach, troche sie przerazila widzac mnie taka sparalizowana... ale nikt nie mowil ze bedzie latwo:-)
posiadówke urodzinowa poprzedzilismy zakupami w ikea, wiec troche sie nalazilam ( ale mam moja ulubiona przykrywke na przewijak :-)) przy zakupach meblowych. dodatkowo okazalo sie ze nie musimy wydawac 800 zl na komode z przewijakiem tylko polowe z tego, a babel pozniej bedzie mial fajny mebelek do pokoju.

jednak najwazniejsze ze jutro to usg a w pt wizyta kontrolna u gin i oby wszystko bylo dobzie.

dobrej nocy mamusie

co do kopniakow to Nikos od 4 nad ranem nie dawal mi zyc... o 4 przebudzilam sie siusiu a noc odkad sie obudzilam do 14 biegal i biegal, nie wazne jak sie obrocilam to ten biegal i biegal....
moj tez milknie jak inni przykladaja rece, jak ja to nie ale jak inni to pupa sie wypina na nich :)...

ej czy was tez wkurza to jak kolezanki dotykaja waszego brzucha i wogole?? - mam ochote wziac trzasnac po lapach i tyle...

nie pozwalam dotykac. nawet moj tesc dostal po lapach. nie nawidze byc dotykana - to swoja droga, a poza tym mieszkanoko mojej dzidzi to dla mnie mega intymna sprawa. jedyna osoba w 100% uprawniona jest moj mąż.
czytalam o tym artykuł i naturalny jest odruch obronny matki przed lapami obcych. a w ogole co to za zwyczaj, czy ja podchodze do innych i ich po brzuchch macam. wrrr.... wara od mojego dziecka i mojego brzuszka

taka jestem niemila:-)

reklama
Cześć Dziewczynki :-)
No i ja już po USG. Jestem bardzo zadowolona bo trwało 20 minut i lekarz zbadał dosłownie wszystko! i podsumował badanie stwierdzeniam "oby same takie ciąże były" :-D Wszystko jest super!!! Wszystkie parametry organy itp nasza Dzidzia ma doskonale w normie! :-D Waży juz prawie 500g! :szok::szok::szok: szok dosłownie! Nie da sie powiedzieć ile ma w całości bo jest już za duża :-D Stópka 3,65cm, kość udowa 4,12cm, obwód główki 20,25cm :-) No poprostu kawał baby!!! :cool2: bo jednak lekarz potwierdził- będzie dziewuszka! Widzieliśmy jak Mała ssie kciuk, mach anózkami a nawet się uśmiecha!!! :-D:-D:-D a teraz sami chodzimy uchachani i szczerzymy się bez powodu jak głupi do sera :sorry::laugh2: Jedyny minus to to że ułozona była tak że nie miało sensu badanie 3D więc mamy tylko 1 filmik z 3D (na którym mruga oczkami i sie uśmiecha) a tak wszystkie są w 2D, ale i tak super! Najważniejsze jednak że rośnie zdrowo i oby tak dalej! :tak:

Co do wyboru imienia to u nas też są wielkie myślenice i nie mamy żadnej decyzji :confused2: Może Emilka albo Lenka...albo...Bóg jeden wie?! :sorry:

Aniołek wspomniała o dotykaniu brzucha- ja tez nie znoszz, żeby ktoś zwłaszcza "dalsi" mi ludzie to robili!:eek: wyjątkiem jest Mężuś - tu wręcz uwielbiam jak głaszcze mnie po "kuleczce" :-D

Ale się rozpisałam...ojoj...:-p Dobrej nocki Mamusie!

Do góry