reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniówki 2010!!!

O widze, ze macie pogodowa namiastke tego, co ja mialam przez 3 miechy... Teraz poki co znosnie, ale mam jakies nieodparte wrazenie, ze znow bedzie skwar.
Znajoma podarowala mi rower. Boski jest,. Stary jak swiat, ale piekny no i... Zielony, zieloniutki, malachicik taki. Bomba! Musze tylko go odrdzewic, naoliwic, podokrecac i bedzie moj szerszen szos mnie wozil. Teraz jeszcze jakis fotelik dla mlodej kupie i piekna jesien spedzimy na rowerowaniu. Kostka jakos miloscia do pedalowania nie pala, owszem troche popedaluje, ale chwile bo ja to nudzi, wiec bedziem sie wozic. Oczywiscie jesli emigracyjny nie postanowi inaczej.

Gosienko, no kiszka. Mam nadzieje, ze jakos rozwiazecie problem.

EDIT: udalo mi sie fotke znalezc. Kolor ten sam, model tez tylko bez tych koszykow na bagazniku. No i nazwa roweru: free spirit, no przeciez taki musi byc moj :) http://pistescyclables.ca/bikes/VA488/card.html

Ostatnia edycja:
reklama
Witamy i my :-)

Podczytuję Was, ale jakoś czasu brakuje na pisanie, bo ciągle coś się dzieje. Lubię to bo siedzenie na tyłku nie dla mnie :-)

Tosia dostała nowe łóżko z ikei i jest przeszczęśliwa, jednak duże łóżko to było dobre posunięcie. Nie ciąta w nocy do nas bo ma szeroko, a ona z tych co śpią w poprzek :-D Takie dostała https://www.google.com/search?gs_rn...n%2Fcatalog%2Fproducts%2FS79872957%2F;500;500

Gosienka ah tak edukacja kosztuje i jeszcze co roku zmiana podręczników, żeby nie można było odkupić...

Agnieszka ja też tak czasami mam, jak mogę spać to ja wstaje :dry:

Mamusiu super, odpoczywajcie :-)

Annaoj dzisiaj to tam u Ciebie już wielka radość panuje :-)

Nata nie wiem kobieto z czego Ty się odchudzasz, zawstydzasz mnie... ale gratulacje jak taka twa wola ;-)

Maonka chyba nie damy rady się do Was wybrać w te wakacje, ciągle coś chyba, że w przyszłym tygodniu, ale to jeszczcze nic pewnego. Napisz mi na priv jeszcze dokładny adres do Was :-)

Aniam brzuszek piwny powiadasz :-D Ja chce jeszcze z 6 zrzucic ale stoję w miejscu... grrr :wściekła/y: Przeszkadzaja mi cyfry na wadze jak na nią wchodzę, bo jak mówię ile waże to wszyscy takie oczy robią... a mi to przeszkadza choć może nie wyglądam

Aniez super, że pogodę macie, należy się Wam :-)

Zielona super rower :-) Szerokiej drogi :-)

Kittek, Aniez nie spijcie się :-)

Miłego dnia, lecę do rosołku, obowiązkowy u Tosi, a ja już patrzeć na niego nie mogę ...

tratatatata, jeszcze tylko 2
Rano wrócił synuś kochany, opalony , szczuplejszy i zadowolony:-) Alicja nie odstępuję go na krok. Poszli się już taplać do basenu.

Gosieńko najważniejsze, że nikomu nic się nie stało, ale faktycznie teraz ciężko pewnie będzie. Dobrze, że przynajmniej mieliście możliwość pożyczyć.
Agnieszka nie narzekaj na upały, w końcu lato jest. Lepsze to niż gdyby miało być zimno i deszczowo.
Aniez, Kittkowa jak tam główki dzisiaj?;-)
Iza u nas też dzieciaki mogłyby codziennie rosół jeść.

znikam na kawkę z B

cześć dziewczyny melduję się z powrotem. Wróciłam wczoraj ale musiałam wszystko rozpakować i wieczorem padłam jak kłoda do łóżka.:-D Mały był przesłodki w podróży zaskoczył mnie kompletnie zachowywał się cudnie tak był grzeczny że szok przez te 4 godziny jazdy.
Nie odzywałam się bo całe dnie spędzaliśmy na dworze a wieczorem mały okupywał komputer
Wiktor coraz więcej mówi. nawet pomału pojawiają się proste zdania np jak wołał psa to wołał "Pusia chodź tu" albo mówił że nie ma dzieci na dworze:-) tak że jest już lepiej chodź oczywiście jeszcze mu daleko do większości waszych pociech.

Przepraszam że na razie tylko o sobie ale jak widzę mam sporo do nadrobienia i te 26 stron trochę mi zajmie:szok::-D

Niestety co do odzwyczajania nie poszło zbyt dobrze co prawda praktycznie przesypia noc bez jedzenia to jednak co którąś noc jeszcze potrafi się obudzić i poprosić ale w ciągu tych dwóch tygodni zdarzyło się to 3 razy.
Natomiast jeśli chodzi o pieluchy to kompletna porażka nie udało się jak chodził bez pieluchy to sikał gdzie popadnie i informował mnie że zrobił siusiu po fakcie co prawda usiadł kilka razy na sedes ale bez rezultatu:no:

Ostatnia edycja:
Bry...
Co ja taka wiecznie niedospana?? Mąż grzeczny a ja oczy na zapałkach :eek:

Gosieńko no właśnie jak wiesz ja na piętrze mieszkam ... więc klima to dla nas zbawienie :tak:
Annaoj no tak ale bez przesady z tą temperaturą ;-) ja tam zawsze mówię że mnie wystarczy 28 st. i basta
Basia witaj na starych śmieciach :-) I bardzo się ciesze że W. się rozkręca. Pamiętaj że nie wszystko na raz :tak: jak rozkręca się z gadaniem to już nie marnuje sił i czasu na pamiętanie o sikaniu ;-)

Idziemy dzisiaj na obiad do restauracji ;-) jak świętować rocznicę to świętować ;-) Bo jutro męża jak zwykle niet :dry:Na 7 lat w domu był 3 razy w dniu rocznicy?? :-p
Zapas piwa mamy więc może nie uschniemy :-D
Udanej niedzieli

Dzieńdoberek :-)

W niedzielę zamiast sobie pospać to wstałam o 6:30 :szok: chyba mój organizm się przestawił przez remont dachu bo robotnicy na 7 zawsze przyjeżdżają a ja nie chcę aby mnie w piżamie zastali więc też się z wyrka zwlekam ;-) Plus jest taki , że kawę wypiłam w ogrodzie w ciszy tylko psiaki mi nogi grzały :-)

Helenka od rana okupuje basen z Mateuszkiem i kolegą Andrzejem , bo u nas jak zwykle pełno dzieciaków ;-) Emilo wariat na piłkę pojechał , dwie butle wody zabrał i obiecał , że nie będą przeginać :tak:

Zielona ja uwielbiam takie rowery z duszą :tak: ale niestety na nasze drogi potrzebuję typowo trekingowy , już negocjuje z małżem coby mi dołożył bo niestety kury musiałyby znosić każda dwa jaja dziennie :-D Mam nadzieję ze Kostce spodoba się siedzenie w foteliku rowerowym, Helenka uwielbia, nie raz nawet zasnęła a powiem ci że podziwiam ją bo dziury u nas okrutne :-D Ty nam chyba taki upał wysłałaś ;-)

Agnieszka udanej wizyty w restauracji :tak: dzisiaj to pewnie A nie będzie już taki grzeczny :-p i będziecie rocznicę odpowiednio świętować ;-):-D U nas na górze to teraz w ogóle masakra jak ten dach robią :no:

Isabela rosół w niedzielę to u nas obowiązkowo :tak:Super to łóżeczko:tak: co do wagi to jak dla mnie bardzo dobrze wyglądasz, obawiam się że jak te 6 kg zrzucisz to będziesz mega szczuplakiem ;-) ale w sumie to ty musisz się czuć ze sobą dobrze :tak:

Basia witamy po urlopie :-) Super się czyta o Wiktorze , że tak się rozkręca z mową, widać terapia zaczyna przynosić rezultaty. Co do odpieluszkowania to wszystko w swoim czasie, nie rezygnuj i zachęcaj go a zobaczysz pewnego dnia cię zaskoczy :tak:A widzisz tak martwiłaś się o podróż a mały cię zaskoczył ;-) czyli na bank w przyszłym roku musisz mnie odwiedzić :tak:

Anna to jesteś szczęśliwa bo masz wszystkie dzieci w domu ;-):-D

Zmykam do ogrodu książkę w cieniu poczytać, tylko nie wiem czy się skupię bo dzieciaki przy basenie szaleją :blink:

Miłej niedzieli

Moja skleroza :zawstydzona/y: przekazuję pozdrowienia od Gosi , zajęta jest strasznie Mateuszkiem i Hanką ale cały czas o nas myśli :-)

Ostatnia edycja:
ja uwielbiam takie rowery z duszą
yes2.gif
ale niestety na nasze drogi potrzebuję typowo trekingowy , już negocjuje z małżem coby mi dołożył bo niestety kury musiałyby znosić każda dwa jaja dziennie
laugh.gif
Mam nadzieję ze Kostce spodoba się siedzenie w foteliku rowerowym, Helenka uwielbia, nie raz nawet zasnęła a powiem ci że podziwiam ją bo dziury u nas okrutne
laugh.gif
Ty nam chyba taki upał wysłałaś
wink2.gif

Uwazaj, bo Ci malzonek nowe kury da zamiast kaski ;-) A Konstancja w Polsce w foteliku rowerowym jezdzila i bardzo lubila, zwlaszcza jesli jezdzilysmy po dziurach. Jak juz bede kupowac, musze poszukac sporego, bo moje malenstwo jakies 108 - 110 cm wzrostu ma :tak:

Laski ktoś wykorzystał mój adres na założenie konta na fb ...:no::wściekła/y::wściekła/y:już zorbiłam co miałam zrobić żeby pousuwać wsio i już jest ok... sprawę oczywiście zgłosiłam...

spadam do gości

Mamy nowego gościa ;-) przyleciał do nas gołąb, nie nie z żadną wiadomością:blink: siedział bidula niedaleko kurnika, widać że wyczerpany, dałam mu picie w misce, ziarno i pokruszony chleb :tak: Dzwonię do małża i się pytam co zrobić bo widzę że ma na łapach obrączki.Kazał mi go złapać bo podobno każdy gołąb ma na nogach numer tel. swojego właściciela , ten nasz niestety nie ma .Gdyby miał to dzwoni się pod ten numer i mówi że gołąb jest tutaj i wtedy mówi co zrobić , czy zostawić aby poleciał sobie dalej czy po niego przyjedzie ( mamy znajomego który jest miłośnikiem i hodowcą gołębi :tak:)
Spisałam tylko te numery i zostawiłam go tam gdzie siedział , cały czas jest, może jak odpocznie i się naje i napije to poleci dalej :tak:

Książkę dokończyłam :tak: nawet hałas dzieciaków mi nie przeszkadzał ;-) Zaliczyłam też kąpiel szczeniaków ponieważ nadal mają pchły :confused: no nic to Aniez rachunek przyślę ci pocztą a właściwie to R wyślę :-D

Zielona nic mi o zakupie kur nie mów, ostatnio też bez mojej wiedzy je zamówił :wściekła/y: w sumie byłam trochę zła, ale teraz się cieszę bo zamówienia na jajka mam cały czas i generalnie są dni że brakuje ;-)
Helenka też woli po dziurach jeździć albo po drogach typowo polnych, ale u nas niestety zwykłe drogi są bardzo wąski i naprawdę strach jest jak nas jakiś samochód wymija bo czasami do rowu by musiał człowiek wjechać :no:

Agnieszka to nieciekawie z tym fb :wściekła/y: dobrze że udało ci się coś załatwić . Udanej imprezy :tak:

reklama
Do góry