reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Anna oj- Kubie film podobał się szalenie :-) Bartula najpierw conieco się bał, potem ciutkę nudził, zanim akcja się rozwinęła, a potem szalenie mu się podobało, z kina nie chciał wychodzić. Film fajny, z przesłaniem, nie tak zabawny dla dorosłych jak Krudowie, ale trzyma poziom. Zresztą wszystkie animacje Pixara są na poziomie, nie silą się na milion wersji, sequeli, prequeli itd. Przesłanie też jest :-)

Gosieńka- dobra, z ciastem zobaczymy kiedy się zobaczymy i co da się zrobić :-) oczywiście "mówisz i masz" ;-) dobrze, że synek już jest :-)

bię, 28 stopni, chociaż na szczęście jutro chłodniej, teraz już pada. Mi taki dzień oddechu pasuje.

Elvie- no faktycznie Kamila ma spokój, jak Maciek śpi ;-)

Zielona- też jakiś czas temu o Gosi myślałam, bo się pojawiła i znowu zniknęła.

13x13 Ala cała mamunia :-)

Agnieszka mój tatuś byłby z Ciebie dumny, bo ja się na wiechciach nie znam i nie mam do nich kompletnie serca, chociaż ponoć mam rękę, bo te co siedzą na balkonie kwitną jak szalone... no ale one muszą być zaradne, bo czasem żyją "własnym życiem" :D

Nata- zależy co Was interesuje, my ze znajomymi gromadnie jeździmy, najczęściej tu CHATA-PRZESIEKA - Opis obiektu - CHATA-PRZESIEKA w zimą super się podjeżdża :p
Tu poszukaj, albo gdzieś w necie, generalnie w Przesiece jest bardzo dużo noclegów, od pensjonatów, po domki Przesieka - serwis internetowy

W sierpniu to my po 18.08 możemy się spotykać, wcześniej u Aniamowej siedzimy :p

reklama
Hej

Własnie skończyłam pracować ufff. Szef mi z opóźnieniem faktury przywiózł i musiałam nadrabiać. Z dobrych wieści, niedługo odpocznę bo powiedział ,że śmiało mogę wziąć trzy tygodnie urlopu :-) juupi, także biore ostatnie dwa tyg sierpnia i pierwszy tydzień września by móc z być z Boryskiem jak będzie się adoptował w przedszkolu. Poza tym mieliśmy nigdzie nie jechać bo T pracuje ale uda nam się wyskoczyć na 5 dni nad morze, więc się ciesze tylko muszę coś zaleźć.

Ja się od poniedziałku rehabilituje, a potem szybko do domku i do roboty i tak mi dnie miają od rana do wieczora. Z nogą jest lepiej chciażby na tyle ,że nie chcdze już z kulą i nawet mogę rowerem jeździć co dzisiaj uczyniłam i pojechałam na rehabilitacje. Mam zresztą plan by codziennie dojeżdżać bo nie musze czekac na autobus:-)

Dzieciaczki zostały na działce z babcią, w niedzielę jak odjezdząłam to oczywiście łezka mi poleciała bo pierwszy raz Boryska zostawiałam, Wercia już większa i zostawała z babcią a Boryś pierwszy raz i ciężko mi było, oj strasznie krótka mam tą pępowinę heheeh. W poniedziałek pod wieczór udało mi się ich odwiedzić na godzinke, a wczoraj z T też pojechaliśmy bo córcia miała imieninki także poki co tylko dzisiaj ich nie widziałam. No ale na szczęście w piątek już do nich jadę:-0

Przepraszam ,że tak tylko o mnie ale już oczy mnie od kompa bola i nie dam rady poczytać. Jutro znowu ciężki i długi pracujący dzień mnie czeka , więc spadam do łóżeczka.

Dobranoc;-0

Dzień dobry :)
Gosieńko - dziękuję za zaproszenie i jak tylko będziemy w Waszych rejonach to na bank przyjedziemy.

Aniez - no my tylko w trójeczkę - poszukam

Elvie - podeślij namiary na ten fajny pensjonat

Aniam - Wlochy - wiesz od nas to jednak 18h :) a poważnie - jak masz sprawdzone namiary to dawaj - zawsze mogę zmienić plany :)

Witam się czwartkowo. poczytalam co u was, ale mam takie zapiernicz, że od razu znikam.

mamusiu
zdrówka życzę!

13x13 - jak miło Cię tutaj zobaczyć :-)

Witamy i my

U nas dziś dzień lenia, Pani Krysia się wczpraj spieła i dzisiaj ma wolne :-) :-D Tosia siedzi na podłdze i duma, a ja drugą kawkę pije, pochmurne niebo i jakaś znośna temperatura na dworze, ale dzięki temu jestem mega śpiąca i nie moglam się dziś z łóżka podnieśc, ale Tosia stwierdziła radośnie "wstawamy" i nie było rady :nie:

W w robocie, wczoraj był na piłce więc szcześliwy i jest spokój, jak nie wiele potrafi chłopa uspokoic :-) Tosia wróciła do trybu spanie o 20 aż w szoku byłam, bo ostatnio chodziła spa bliżej 21, a ona o 20 stwierdziła, że jest śpiąca i chce spac, i miałam czas dla siebie. Książkę od Gosieńki przeczytałam. A no i wczoraj stwierdziłam, że jednak nie pojedziemy w sierpniu do Bukowiny po rozpatrzeniu alternatyw nie stac nas na jazdę tam gdzie moi rodzice, ale nic straconego ;-)

Aniez prędzej my się we wrześniu na tym szlaku spotkamy ;-)

Mamusiu zdrówka :tak:

Kici pracusiu ty nasz :-)

Wronka
dobrze, że z nogą coraz lepiej. Ja mam to samo jak zostawiam Tosię na noc u mojej mamy (a zdarzyło sie to dwa razy) to nie mogę spac.

Gosieńka
podeślij trochę cista w naszą stronę :-) Ah już widzę to szczęście w oczach Emila :-)

Agnieszka piękne kwiaty :-)

Nata chciałabym miec takie dylematy :-)

Elvie dobrze, że dach naprawiony bo deszcze zapowiadają.

Miłego dnia

Iza - takie dylematy - nawet mnie nie dopadają - chciałabym pojechać do Włoch - byłam kilka razy i jest cudownie, ale cóz - kasa, kasa, kasa. Z drugiej strony w Polsce urlop też nas kosztuje i to nie małe pieniądze (bo i morze i góry są w Polsce koszmarnie drogie), więc czasem koszty zagranicznych wojaży wychodzą znacznie mniejsze.

więc gdybam, kalkuluje, przeliczam i przesuwam środki :) zobaczymy może coś z tego wyjdzie

Dzieńdoberek :-)

Wiem że za chwilę mnie zabijecie , ale z Helenką zwlekłyśmy się z wyrka przed 10 ;-) ja nie wiem jakiegoś lenia załapałam czy co :zawstydzona/y: dobrze że starszaki samowystarczalne i śniadanie sobie uszykują :tak:

Agnieszka super okazy:tak: Jak A będzie na dłużej w Legnicy to zabieraj się z nim :tak: I co znalazłaś to ocieplenie?

Aniam mnie zaczyna przerażać że nasi chłopcy coraz nie chętniej z nami wyjeżdżają, wybierają kolegów albo kompa :-( dorastają niestety :-(

Aniez twoje ostatnie ciacho było bardzo dobre , ale niestety muszę cię zmartwić że nic nie przebije szarlotki z truskawkami twojej mamy ;-):-) Fajnie że wypad do kina udany, muszę S pomęczyć może i my się kiedyś wybierzemy ;-)

Wronka dobrze że z nogą lepiej :tak: udanego urlopu :-)

Nata mam nadzieję że coś odpowiedniego znajdziecie :tak: Ja tam uwielbiam wakacje w Polsce i jakoś za granicę mnie nie ciągnie, ale może dlatego że panicznie boję się latać samolotem :no:

Isabela nic straconego z tymi wakacjami , jak to mówią nic na siłę;-) rozumiem że wakacje przekładacie na wrzesień aby odwiedzić Sokołowiec :tak::tak::tak: Fajnie masz z ta panią Krysią :-D moja na urlopie ;-)

Mamusia jak się czujesz? mam nadzieję ze lepiej .

U nas delikatnie pada a ja chciałam okna ogarnąć , wiem wiem niedawno pisałam że przez wakacje ich nie ruszę ale... już nie mogę na nie i przez nie patrzeć :wściekła/y:

Nata co prawda to prawda wakacje w Polsce jeżeli szuka się jakiś lepszych warunków też kosztują sporo. Kolega W z trójka dzieci co roku jeżdzi do Chorwacji do poslkiego pensjonatu i kosztuje go to na gotowo 3tys, u nas by mu pewnie nie starczyło, a tam pogodę ma gwarantowaną. Ja lubię Polskę, mamy tyle miejsc pięknych tylko nie odkrytych, ale jakbym miała taką możliwośc czemu nie :-)

Gosieńko jak się dowiem kiedy ma w sierpniu to zlecenie to dam ci na pewno znać :tak: i jak co to najpierw nas A. do ciebie zawiezie a potem wróci do Legnicy pracować :-p taki mam niecny plan :-D
I nie szukałam tego ocieplenia... to nie moje zadanie... że będziemy ocieplać i jakim systemem to wiedzieli już od ubiegłego roku więc sory niech teraz kombinują...

Ochłodziło się, zachmurzenie dość duże z przejaśnieniami... a mnie się nic nie chce...

reklama
Ciśnienie padło, ja też ;P wstać nie mogłam... gorzej, nadal nie mogę się ogarnąć... Kuba ma takie dni, że jak kogoś nie wystrzeli w kosmos, to będzie cud... moja mama, która ma doń wielką cierpliwość przestała wyrabiać... muszę go w weekend porządnie zmęczyć, coby babcia może miała nieco lżej.
Dzisiaj to już dał popis taki, że nogę miałam w aucie, żeby go zabrać do siebie, ale R. był szybszy, zawrócił i dziecko werbalnie ustawił, na razie jest jak w zegarku...

Izabela, Nata- zgadzam się, wakacje w Polsce kosztują. Ja akurat lubię, bo ja łazik jestem i łażę, baseny w kurortach mnie w ogóle nie interesują, a jak gdzieś przyjeżdżam, to szukam biblioteki :-) no i też nieco z musu, bo laryngolożka się upiera, że jodu dziecku mam dostarczać. Staram się wybierać miejsca z ładnymi okolicznościami przyrody i nie tylko, a to kosztuje...
Teraz za mną Pasterka chodzi, więc nie wiem, czy na chwilę we wrześniu w Stołowe nie pojedziemy... może ktoś do nas dołączy? Tam też jest cudownie, a z małymi dziećmi to w ogóle raj, bo górki nie są wysokie. Kilka razy nocowałam w schronisku w Pasterce (chociaż to dawno było), miejsce położenie ma prześliczne, do tego stanowi świetną bazę wypadową w górki... do przemyślenia...
WITAMY! - Schronisko PTTK Pasterka
Obiekt z zewnątrz i okolica
Myślę, że my w któryś weekend września zaplanujemy pobyt tam, żeby sobie spokojnie wejść na Szczeliniec i Błędne Skały i może zjeżdżając do Kudowy wdepniemy, bo to blisko. Chętnych szukam :D

Gosieńka- ja się wcale nie gniewam, bo wiem, jak szarlotka mojej mamy smakuje :p namówię ją żeby kiedyś upiekła z jabłkami, też jest MEEEEGAAAA! Tylko z szarą renetą najlepsza, więc musimy poczekać :-D za to na już mogę zrobić porzeczkowca... ciasto, które jak wyjdzie to spokojnie może w konkury z szarlotką mojej mamy iść :p

Do góry