reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniówki 2010!!!

hejka
Wróciłam z pobrania krwi i przy okazji zajrzałam do rodzinnego. Dostałam na cito skierowanie do pulmonologa na spirometrię, no i po porodzie mam się zgłosić to rtg płuc na wszelki wypadek zrobi. Przy okazji lekarz był tak miły, że dał mi skierowanie na wszystkie badania, które mam zrobić po 20 lipca i pewnie około 100 w kieszeni dzięki temu mam.

Annaoj :sorry2::zawstydzona/y:wpadaj na ciacho nie macie daleko :-)
tak mi się z domu chce wyrwać, że gdyby było to możliwe to nawet te kilometry do Ciebie na ciastko bym pokonała;-)
Piękne okazy.

Mamusia
zdrówka
Elvie to może umawiaj się z Kamilą dopiero po drzemce Maćka.
Gosieńko wiem co to gzika z ziemniakami:-), nawet jadłam, bratowa B bardzo lubi, mówi, że to ze stron jej mamy i robi czasami. Fajnie, że Emil już w domku.
Annaoj - wyobrażam sobie jaka to musi być frajda teraz dla Ciebie gdzieś wyjść , ale od moich urodzin , to masz już z górki :-D:-D
Aniam już się doczekać tej wolności nie mogę:-), ale to już tuż, tuż...
Nata mam nadzieje, że uda Wam się gdzieś wyjechać. Chorwacja faktycznie nie jest droga, my w zeszłym roku za tydzień, bez szczególnego zwracania uwagi na ceny wydaliśmy około 2600 (z jakimiś duperelkami, które poprzywoziliśmy 3000) + koszty dojazdu. Mieliśmy pokój w pięknym domku z ogrodem, z tarasem (40 euro za dzień płaciliśmy). Codziennie jadaliśmy w knajpkach, naprawdę jest tam pięknie, na pewno jeszcze wrócimy.

Dzisiaj moja mama ma urodziny, więc B mi tartę z owocami przywiezie, już ślinotoku na samą myśl dostaję.

reklama
Aniez, podobno z tym cudownym baltyckim jodem, to pic na wode. Nie wiem, nie znam sie.

Goraca dzien kolejny. Q, jak kogos nie ubije to bedzie cud. Przed prysznicem czy po - zadna roznica, rownie mokra jestem. Dobrze, ze wilgotnosc powietrza duza, bo przynajmniej sluzowek mi nie wysuszylo i moge oddychac. Niby ma byc tylko 30°, ale to i tak o dyche za duzo.
W dodatku jakies cos mi sie chyba zaleglo w brzuchu, bo od kilku dni czuje jakby cos sie dzialo. Darujmy sobie spekujacje - w ciazy nie jestem. Denerwuje mnie to jak cholera. @ rowniez dokucza, wiec jak latwo sobie wyobrazic - puszczam pare uszami i zione ogniem.
Wredota nic nie je. Dzis na sniadanie pochlonela cale dwa gryzy chleba z dzemem i dwa gryzki banana. Suchych klusek zjadlaby pewnie pol kilo...

witam
Zrobiliśmy sobie nieplanowany wyjazd i byliśmy od wtorku nad jeziorem. Pogoda boska, opaliłam się, Alicja pierwszy raz pływała w jeziorze i z tatusiem łódką. Tylko te komary, grrr, cała jestem pogryziona. W dzień to nie cięły, ale od 20 do 23 to był jakiś szał. Dobrze, że dzieci mało pogryzione. Jutro znowu wybieram się do Czestochowy z dzieciakami. Mam mini spotkanie z dziewczynami z liceum i z dzieciakami.
Może wieczorem uda mi się ponadrabiać.

Witam,
nam dach robią, ja zalatana, ledwo ogarniam, ale.. zorganizowałam się dzisiaj i wynalazłam miejsce na urlop - Ustronie Morskie. Wynajmiemy domek, zabieramy mamę i Kamilę z jej córką, żeby trochę odpocząć. Wszystko się fajnie poukładało.

Jeśli chodzi o Chorwację to my 4 lata temu byliśmy na 2 tygodnie (w tym 12 dni na miejscu) z czeskim biurem podróży, jedliśmy w knajpach i wyszło nam 6tys. zł za 2os.

Maciek mi właśnie z drugiego schodka spadł głową w dół:-( guza ma ale prawie nic nie płakał, ja omal na zawał nie zeszłam jak to zobaczyłam.

witajcie

ostatnio przez parę dni nie było mnie na forum ale nie mogę się jakoś obrobić, w sobotę wyjeżdżam na 2 tygodnie z małym do rodziców i przez to więcej spraw do ogarnięcia a ponadto mały znowu kaszle wrrr:wściekła/y:

Wczoraj byliśmy po południu na SI mały ćwiczy bez marudzenia ostatnio nawet polubił te ćwiczenia:-) i sam pędzi po pogania Panią. Jutro muszę podjechać do sklepu z artykułami do SI i zakupić na wyjazd szczotkę do masażu Wiltona (nie wiem czy dobrze napisałam nazwisko:-p)

dalej jeszcze nie zdecydował się na stałe pokarmy ale zupy ładnie je a ponadto robi się z niego papuga powtarza po nas praktycznie co drugie słowo i nawet można się z nim całkiem nieźle dogadać choć zdań dalej nie ma ale słownictwo ładnie się powiększyło potrafi podejść do mnie i powiedzieć że coś np nie działa:-)

A tak to ciągle piorę prasuję gotuję i tak w kółko.
No i wygląda na to że muszę już wymienić fotelik samochodowy na ten ostatni 15-36 bo mały rośnie jak na drożdżach właśnie musiałam mu kupić znowu sandałki poprzednie nosił raptem 1,5 miesiąca:no:

nata
mam nadzieję że z małą wszystko już w porządku. a swoją drogą nie wiedzialam że dzieci w tym wieku mogą przechodzić trzydniówkę:szok:

annaoj biedna Karen. Trzymam kciuki za ten koniec lipca

aniez mój bez konkurencji daje czadu co drugi dzień mamy skargi że bije dzieci ale muszę porozmawiać z Panią czy on faktycznie złośliwie bije czy w zabawie popycha bo on niestety nie ma wyczucia w rękach i nie zdaje sobie sprawy że używa tej siły za dużo. Mam nadzieję że SI pomoże mu w tym

monia
.szkoda, że te dziady nie wysysają tłuszczu zamiast krwi
sorry2.gif
zgadzam się z tobą w pełni:tak:

mamusiu nie ma sprawy zaraz wrzucę przepis na odpowiedni wątek. Zdrówka życzę

mamoPaulinki zdrówka dla malutkiej my też dopiero co wróciliśmy od lekarza bo kaszle niemiłosiernie i też dostaliśmy antybiotyk na wszelki wypadek - jak do niedzieli nie przejdzie to mamy podać

zielona
bo ma rację:-) mądra dziewczynka

kici wróciłaś do panieńskiego ? super że masz gdzie pojechać baw się dobrze

isabela
fajnie że spotkanie z Gosieńką udane. Mój tak wcześnie chodzi spać tylko wtedy jak nie śpi w dzień i spędzi większość dnia na dworze:-)
13 x13 witaj pewnie że pamiętamy:-) a Ali ślicznotka nam wyrosła. Super że u was wszystko w porządku a studia szybko miną to jeszcze tylko dwa latka, zleci zanim się obejrzysz. Powodzenia mam nadzieję w tym rozgardiaszu znajdujesz czasem chwilkę dla siebie

Gosienko choć bardzo bym chciało to tym roku nie da rady ale w przyszłym nie ma zmiłuj jak trzeba będzie to nawet się doczołgam:-D

Agnieszka fajnie że udało wam się rozstać z pampkiem. U nas na razie bez zmian nie wiem dlaczego mały nie chce usiąść na toalecie czy nocniku nic nie działa i jak wcześniej wołał że chce siusiu i wtedy na chwilę wkładałam mu pampka teraz informuje dopiero po fakcie że zrobił siusiu :baffled: już nie wiem co robić teraz jadę z małym na wieś i zrobię nowe podejście może babcia przekona go do korzystania z nocnika
Twój ogród musi pięknie wyglądać

wronka
super że możesz wziąć urlop a tego wypadu nad morze zazdroszczę

maonka super że wypad udany

elvi udanych negocjacji z nianią

Ostatnia edycja:
Basiu super ze W tak fajnie cwiczy i coraz wie
cej mowi oby tak dalej
Elvie rozumiem ze Kamile jako nianke zabieracie tylko po co wam wtedy mama?
Maonka udanego spotkania
Zielona czyli humor masz taki , ze "bez kija nie podchodz" cos nam ostatnio za bardzo w stany depresyjne wpadasz, co sie dzieje ? Tyle czasu czekalas na ta Kanade a teraz mam wrazenie ze strasznie sie tam meczysz

Ja leze juz drugi dzien pije syrop z czarnego bzu , herbatke z miodkiem i cytryna sacze i nic poprawy nie widze. Dzisiaj robilam kolejna bete i wyszla 96tys juz sama nie wiem xzy to dobrze czy zle? A wizyta dopiero w srode ...

Mamusia, widzisz, tak jak aniam narzeka na niskie temperatury, tak ja na wysokie. Bo jak dlugo do k. nedzy moze byc powyzej 30°C...

Polazlam z mloda na bodycombat. Znaczy mloda do klubiku, a ja cwiczyc. Nawet w brzuchu przestalo sie ruszac na chwile, ale znow ozylo... No i jakis facet pracujacy w banku wcisnal mi wizytowke z prywatnym numerem - chcial zadzwonic do mnie, ale ze ja beztelefonowa, to dal swoj - zebym koniecznie zadzwonila, to wyjasni mi szczegoly jakiejs tam oferty... Hehe. Nawet dziecko go nie wystraszylo ;-) Humor mi sie od razu poprawil. Facet przystojny, wysoki taki, ze glowe musialam zadzierac rozmawiajac z nim, czarny jak smola i w dodatku troche po polsku mowi - iles tam lat w Rzeszowie mieszkal... Hmm, moze zadzwonie. hehehehe

Basia, udanych wakacji. Ciesze sie ze W ladnie wspolpracuje i coraz wiecej mowi. Oby tak dalej:tak:

Mloda wlasnie walnela sie na podloge i wrzeszczyÑ ja down mom, ja down dad :-D

Anna oj- Kubie film podobał się szalenie :-) Bartula najpierw conieco się bał, potem ciutkę nudził, zanim akcja się rozwinęła, a potem szalenie mu się podobało, z kina nie chciał wychodzić. Film fajny, z przesłaniem, nie tak zabawny dla dorosłych jak Krudowie, ale trzyma poziom. Zresztą wszystkie animacje Pixara są na poziomie, nie silą się na milion wersji, sequeli, prequeli itd. Przesłanie też jest :-)

:p

Dzięki , dzięki szlaki przetarte czyli można iść :p

Aniam - Wlochy - wiesz od nas to jednak 18h :) a poważnie - jak masz sprawdzone namiary to dawaj - zawsze mogę zmienić plany :)

Kurde co mi się porąbało , że wy z dołu he he .
Ja byłam w apartamentach za cholerę nie pamiętam nazwy , dwa razy na tym kempingu
kemping san francesco zdjęcia - Szukaj w Google
teraz jedziemy też na kemping . Fajna miejscowość to biobione i tam można czegoś szukać .

Nata co prawda to prawda wakacje w Polsce jeżeli szuka się jakiś lepszych warunków też kosztują sporo. Kolega W z trójka dzieci co roku jeżdzi do Chorwacji do poslkiego pensjonatu i kosztuje go to na gotowo 3tys, u nas by mu pewnie nie starczyło, a tam pogodę ma gwarantowaną. Ja lubię Polskę, mamy tyle miejsc pięknych tylko nie odkrytych, ale jakbym miała taką możliwośc czemu nie :-)

Kurde daj namiar :tak:

Ja to nie wiem jak wy tą chorwację patrzycie . Jak zawsze coś chciałam znaleźć , to mi drogo jak cholera wychodziło , albo ja tam u nich szukać nie umiem :-D:-D
Ew. to z racji tego że zwykle szukałam hoteli - dwoje małych dzieci + robienie żarcia jakoś do mnie nie przemawiało :-D:-D ale że teraz robi się luzik , to już mogę i ze swoim żarciem jechać :tak:

Aniez - no już bliżej niż dalej do waszego przyjazdu :tak: Fajnie , ale kurde czemu ten czas tak leci :no: dopiero maj był :-D:-D I znowu za niedługo będę maruderem , że zimno :-D

Zielona ja też się nie znam, ale ze komuś muszę ufać, zostaje laryngolog i wyniki Kubuli na tempanogramie, które po wizycie nad morzem sa lepsze. Ja tam zreszta wychodzę z założenia, ze powietrze morskie I gorskie hartuja ;) też marudzę jak jest za gorąco. Wspolczuje.

Basia super, ze mały dobrze reaguje na terapie :)

Mamusia kuruj się!

Aniam no leci czas jak szalony :D

Gosienka ciasto się piecze :D

Miałam dzisiaj wyjście z przyjacolka, która maz kopnal jakiś czas temu. Cieszę się bardzo, bo się laska pozbierala :)

reklama
Nata co prawda to prawda wakacje w Polsce jeżeli szuka się jakiś lepszych warunków też kosztują sporo. Kolega W z trójka dzieci co roku jeżdzi do Chorwacji do poslkiego pensjonatu i kosztuje go to na gotowo 3tys, u nas by mu pewnie nie starczyło, a tam pogodę ma gwarantowaną. Ja lubię Polskę, mamy tyle miejsc pięknych tylko nie odkrytych, ale jakbym miała taką możliwośc czemu nie :-)

ja byłam dwa razy w Chorwacji - samochodem - było super i do tego tanio. teraz mnie przeraża przehechanie 1800km w jedną stronę z Julką.

Iza możesz zapytac się W, czy mógłby zdobyć od kolegi namiary na ten pensjonat :)

Do góry