reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniówki 2010!!!

reklama
cześć Wam

Burza w nocy taka, że spać się nie dało:eek: i teraz tak chłodnawo jest.
B nadal biadoli i zmierzły jest. Sama sobie dzisiaj śniadanie musiałam zrobić:confused2: Dobrze, że dzieciaki poza domem, chociaż pusto i cicho jakoś:-(
Monia kurcze biedna H. Oby alergolog coś konkretnego wymyślił.
Aniam ależ Ci zazdroszczę.

idę sobie kawkę machnąć, bo zaraz padne

Dzien dobry :)
Dzisiaj w planie grillowanie.

Mam w domu kaczuszke. Bartula ugryzlo nad forma wargą :(
Troszkę pomaga żel Ziaji Antybzzz. Mogę polecić :)

Monia biedna Hanka.
Basia jak ja sobie przypomnę cyrki z Kuba, jak miał 3 lata... teraz mu się zdarza, ale rzadko i się uspokaja samodzielnie...oby W.szybko wyszedł z tego okresu.

Elvi, Basia, Gosienka psina ma się lepiej :D dziękujemy.

Z psem to śmiesznie było, jak poszliśmy do weta, babka myślała, ze ona ma 3 Maks 4 lata :D a gwiazda w sierpnie 8 lat skończy. Dostaliśmy pochwałę i, ze pies w dobrej kondycji, nieotluszczony :D wybiegany, z ładnymi zębami :D modelka znaczy się hehehe...no i najważniejsze, ze siwych włosów prawie wcale nie ma :D

Hej
Spotkanie babskie udane, ale droga powrotna to koszmar, jechałyśmy w ścianie deszczu. Do tego pioruny na około.

Dziewczyny dobrze, że @ przylazły.
Aniez Twoje rady jak zawsze cenne. :-) Skarbnico wiedzy ukłony :-D

Ja na szybko bo dopiero z Rio wrociłam i kawka i fornetti gorące już nam mnie czeka, a najbardziej czeka M.:)

monia - mam namiar na sprawdzoną alergolog. Cytuję koleżankę: "Dr Łątkowska - przyjmuje w poradni Eskulap, przyjmuje w poniedziałki i chyba w piątki; teraz jest na urlopie do 21.07, ale już możesz zrobić rejestrację tel.717810030. Gorąco polecam, bo na prawdę mamy za sobą dziesięciu alergologów i tylko ta jest inna:)"

dziewczyny pomocy - zauważyłam dzisiaj u Małej na pupie, pośladkach czerwone krostki - sporo ich jest. Smaruje maścią z cynkiem, ale efektów brak. Mała nigdy nie miała odparzeń.

nata - a jak naciśniesz taka krostkę to znika i po chwili się pojawia czy wcale nie znika? Jak wcale nie znika to szybko goń do lekarza, jak znika to alergia, wapno zapodaj i obserwuj. Tak nam lekarka zawsze kazała testować.

Annaoj no właśnie widziałam w TV, że takie ulewy na Śląsku, pozalewane wszystko...a u nas ani kropelka nie poleciała...

Aniez, biedny Bartula, a nie myślałaś aby mu w sezonie komarowym podawać leki antyalergiczne ? wszędzie pełno tego tałatajstwa i nigdy nie wiadomo gdzie i kiedy capnie...

Maonka, to pysznie, nie ma to jak czasami odreagować :-)

Elvie, dzięki, my mamy swoją alergolog, dr Marita Marszalska, też świetny fachowiec...ale dzięki na namiary, może skorzystamy...

Nata, to może być grzybiczne, proponuję clotrimazol...

u nas dziś lepiej...leki zaczęły działać...choć noc była ciężka, ataki kaszlu były nawet po dipherganie, także w nocy nie pospałysmy, za to rano wstałyśmy, śniadanko wciągnęłyśmy i potem do łóżka...mamusia kimałą do 12, a kochane dziecko bawiło się samo lub oglądało bajki...nie musze chyba mówić jaki "porządek" zastałam gdy otworzyłam oczy :shocked2:...mimo wszystko warto było, nie pamiętam dnia kiedy poleżałam w łóżku do południa...

Annaoj - ogarniaj się tam z małym i pojedziemy gdzieś :tak:
Zaczynamy kursy po parkach rozrywki , teraz gardaland , a za rok legoland w planie :tak:
Ciekawe kto się bardziej ucieszy ja czy dzieci :-D:-D
Dla mamy przewidziano atrakcje : - bo tatuś nie wejdzie :-D:-D

NEW 2011: Raptor at Gardaland (full HD) - YouTube

Magic Mountain Roller Coaster POV Gardaland Italy Vekoma Looping Corkscrew - YouTube

Dla dzieci też jest sporo .

Zielona oj żeby te miotły do ciebie tańsze tylko były .

Dzieciaki mi padły . Wybiegane cały dzień . U sąsiadów byli , potem ich dzieci u nas . Układ mamy fajny bo raz oni naszymi się zajmują , a potem zamianka :-D:-D
Jutro nad jezioro mamy zamiar śmignąć , oby te deszcze do nas nie dotarły .

w ramach ładnej pogody 11km na rowerze dziś :)

Ostatnia edycja:
reklama
Aniam- jakie deszcze??? Ja nie w temacie...
Moje też wybiegane :-) grill udany, teraz męża po piwo wypchnęłam, bo mam ochotę, a za kierowcę dzisiaj robiłam :p

Bartulek biedniutki, ale jak to on dzielny. Podaję mu to nieszczęsne wapno, no i psikam, najgorsze, że to go w nocy musiało udziabać... faktycznie pełno tego lata.

Monia- sama nie wiem, R. będzie w poniedziałek z naszą pediatrą gadać, są za i przeciw. Natomiast poprosi o jakiś odczulacz tak w razie W, do tej pory stosowaliśmy Azomyr, ale nie wiem, czy w tym wypadku należy podać, czy nie, a ja nie podaję leków bez konsultacji z pediatrą, oczywiście musiało go udziabać w weekend. Nie jest tak źle jak w wypadku oczka, ale ma wrażliwą skórę, zawsze miał to i odczyn alergiczny spory (nawiasem pisząc, Kubula też miał taką reakcję, ale z tego wyrósł, oby Bartula też wyrósł z czasem)... dobrze, że Hania już lepiej.

Nata- ja nie pomogę, bo w sumie ciężko laikowi diagnozę postawić... w poniedziałek do pediatry, chyba że nie będziecie czekać i na ostry dyżur pojedziecie. Oby się Julce poprawiło!

Ostatnia edycja:
Do góry