reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniówki 2010!!!

hejka
Alicja ma dzisiaj wolne od przedszkola, więc oczywiście 6:15 pobudka:eek: B zaczyna jakaś choroba rozkładać, kazałam mu się szybko kurować, póki Igor w Żywcu, a Alicja dzisiaj jedzie na noc do mojej mamy. Jak on się rozłoży to nie wiem co będzie:sorry:
MamoPaulinki dobrze, że leki działają.
Gosieńka a czemu nas opuszczasz? Nie dziwie się Emilowi, ja na pierwszy obóz pojechałam jak miałam 14 lat, a wcześniej nie chciałam i koniec, nawet do rodziny wyjeżdżać nie chciałam, taki domator był ze mnie;-)
Agnieszka u nas też taka nijaka pogoda.

Mamy jakąś plagę komarów. Pomimo różnych odstraszaczy gryzą bestie jak wściekłe. Już nie wiem co robić.

reklama
Basia - no to fajnie, że masz możliwość takiego wyjazdu :-)

gosienkag - Dziękuję :-* :-* i Ty dobrze wiesz za co :-)

mamoPaulinki - Kuba za Lipomal to by zabił... tak samo jak za chlorochinaldin... jakbym zostawiła pudełko na wierzchu to by całe zeżarł.

Dzisiaj miałam usg tarczycy :-( i w sumie nie wiem co mam myśleć. 22 lipca idę do endokrynologa. tarczyca nie jest powiększona - to dobra wiadomość... ale, znaleźli niewielki guzek. wskazania: obserwować.

Kici- oby to nic poważnego.

Aniam- tak myślałam, że pogoda Tobie akurat pasuje :-)

Gosieńka- wypoczywaj!

Anna oj- oby jednak chłop się nie rozłożył, bo jak nic Igor zostanie w Żywcu, a Ala u mamy :D moje dzieci też cygańskie, cały czas mnie męczą, kiedy u babci na noc zostaną. A dzisiaj mimo, że ja w chacie, kazali się zawieźć do babci, może to i dobrze, bo nic bym przy tej stonce nie zrobiła.

Dorota- Kuba też lekoman ;-) śmieszne te dzieci.

Imieniny Kubuli rozpoczętę, mój synek tak się cieszył z życzeń, że aż się wzruszyłam, jak dostał Plastusiowy Pamiętnik, zabrał do babci i teraz babcia siedzi i czyta, zamiast imprezę urodzinowo- imieninową szykować :-) za to Bartosz z zazdrości rzucił się na tzw. twarz, obraził się i walnął focha... hehehe twardy z niego zawodnik.

Ciekawe, jak Wronka i jej noga. Mam nadzieję, że na komisję ZUSu dotarła ;-)

Kici bardzo dużo osób ma guzki tarczycy, to nic poważnego należy tylko co jakiś czas usg robić. Nowotwór tarczycy wystepuje bardzo rzadko, jesli guzki nie maja zwapnień to naprawdę nie masz sie czym przejmować:tak:

Korzystam z tego że słonko za chmurami i wyplewiłam truskawki. Jeszcze tylko mój miniaturowy warzywnik mi został :-)

Uśmiałam się dzisiaj z rana :-) Rozmawiałam z panią dyrektor przedszkola w sprawie sposobu rozliczenia pobytu M. w przedszkolu. Nie ważne nasze ustalenia... istotny fakt że po 4 dniach pobytu M. w placówce panie już go rozpracował :-) opinia: jest BARDZO UPARTY i za wszelką cenę chce postawić na swoim. Próbuje ciągle i non stop :-D jak nie jest po jego myśli złości sie bardzo mocno przez co się męczy...i potem musi odpocząć zamiast sie bawić :-p No cóż ja to wszytko wiem. Ja tam mam swoje sposoby na niego nie zawsze skuteczne więc jak go całkowicie okiełznają to chętnie podpatrzę ich metody :-)
Do tego zaproponowano mi żeby nie robić M. takiej długiej przerwy czyli cały sierpień bo to typ taki że znowu we wrześniu będzie polka galopka z powtórka z lipca. Propozycja jest taka żeby chociaż na 2 godzinki go przyprowadzać... i raczej tak zrobimy. Wprawdzie i tak 18 wyjeżdżamy ale do tego czasu bedzie dylał na 2 godziny do przedszkola...
idę dalej męczyć plewienie

wreszcie piątek :-) jeszcze na dodatek wracając z pracy musiałam zahaczyć o dentystę bo tak mnie rozbolał ząb że szok:wściekła/y:

wczoraj Wiktor dał popis wieczorem najpierw na pacu zabaw atakował dziewczynkę mniejszą od niego - popychał ją bez przyczyny potem w domu sprawdzał siłę swojego wrzasku i o wszystko się złościł i rzucał próbował nawet uwielbiany przez niego wiatrak pobić:no:. Uff

monia
porąbało mnie...przyszłam z pracy i wymyłam wszystkie okna na górze, sztuk 11..
to może tak z rozpędu do mnie wpadniesz:-D ha ha wyobraziłam sobie tą akcję z wanną

mamoPaulinki biedna maleńka oby szybko sobie choróbsko poszło precz. Nasza terapeutka robi mu masaże twarzy i kupiliśmy szczoteczkę silikonową do masażu dziąseł ale na razie jeszcze nie daje sobie tego zrobić więc na razie jest oswajanie

elvi
trzymam kciuki aby szybko te ząbki wyszły

kcici Kuba wymiata. Co do tarczyce to pólki nie zbadają to nie ma co się na zapas martwić

gosieńko biedny Emilek ale może następnym razem nie będzie tak źle. U mnie też prasowanie i pranie w kółko odchodzi codzienne naprzemiennie:-D i tak w koło

annaoj
ja za to chętnie bym małego babci choć na jeden dzień sprzedała ale niestety nic z tego:no: No nieźle z tą ginką wyszło

aniez
Pies nam zachorował
unhappy.gif
nic poważnego, ale szkoda mi jej jak nie wiem... moja mała-duża bida. Chłopaki się nią zajmują, kocykiem w upał wczoraj przykrywali :p nakarmili psa, napoili, wyczesali... SPA normalnie
biedna psinka oby szybko wyzdrowiał

moniato może tak z rozpędu do mnie wpadniesz:-D

nie, nie, to było chwilowe zamroczenie i już mi przeszło :tak:

zawsze jak śni mi się brudna woda, to mam potem problem zdrowotny z moimi pannicami...tym razem H - ma poważne ataki kaszlu, które od wczoraj mega się nasiliły...dziś będąc u lekarza, 2 razy zwymiotowała z tego kaszlu, nie mogłam normalnie stamtąd wyjść...dostała silne antyalergiczne leki, niestety lekarka mnie nie pocieszyła, bo stwierdziła, że to kaszel mocno astmatyczny, więc nie wiadomo, czy H nie ma astmy :-(...w przyszłym tyg podejdę z nią prywatnie do alergologa, musimy się mocno przebadać :-(...najbardziej bym chciała by ja przestał męczyć ten kaszel, bo bida ledwo co żywa...zasnęła 5 min temu, ale po dawce dipherganu, bo już nie mogłam sobie poradzić z tym kaszlem :-(

także ciężki dzień za mną dziś, potrzebuję relaxu.....

Gosieńka te kurczaki by się u mnie w kuchni wykarmiły z podłogi .

Annaoj - byłam u koleżanki na działce i miała brosa do psikania po krzaczorach . Montuje się butelkę pod węża ogrodowego i tym psika . Nawet nieźle działał . ok 160 zł to cudo kosztowało . oczywiście to nie jest na raz .

Mi tam upałek pasuje :-D:-D oby jak najdłużej .
mam nadzieję , że w niedzielę też tak będzie .
Przemeblowałam sobie troszkę wakacje . Po 7 dniach jedziemy nad jezioro garda ( 200 km od miejsca gdzie będziemy )
jezioro garda zdjęcia - Szukaj w Google
a jedziemy tam w celu zabawy w gardalandii :-D:-D
gardaland zdjęcia - Szukaj w Google

Monia to nie ciekawe wieści .

Witam,
ogarnęłam na szybko, bo padam, od rana w biegu jestem - spotkania dwa, potem dyrektorskie, potem gości i na koniec zakupy w ikei. Uff.. A jutro do Rio jadę zawieźć to, co dziś do biura kupiłam.

aniam - pięknie tam! zabawa będzie świetna.

gosienko - uściskaj najstarszego;-)

kici - nie stresuj się, będzie dobrze:tak: Daj znać po wynikach, ciotki już zaczarują by było ok.

zielona - doczytałam o twoich planach na FB. Upałów aż takich współczuję. Z aniam pogadaj, może na podmiankę poleci;-)

Agnieszka - ja tam plewienia nie znoszę, więc roślinek na ogrodzie nie mam. Tylko drzewka, trawa i jest ok:)

basia - dziękuję, miniona noc już lepsza była a dziś śpi spokojnie.

aniez - biedna psinka. mam nadzieję, że już lepiej.

monia - za okna podziwiam, ja swoje balkonowe 4 umyłam kilka dni temu i odpuściłam resztę. Jesli chodzi o alergologa to jutro mam dostać namiary na jakiegoś sprawdzonego z Wrocka to Ci napiszę. Zdrówka dla H! Spokojnej nocy!

Zmykam się myć i spać, bo wypompowana jestem.

reklama
Do góry