zielona maupa
Na skrzydłach melancholii
Aniez, jestem, tylko nie mam nic madrego czy konstruktywnego do powiedzenia. To nie bede bez sensu dziobem klapac ;-)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
W kwestii wpływu na gusta dziecięce, to muszę przyznać, że czasem mam wątpliwości czy jakiegoś błędu wychowawczego nie popełniłam. Igor tak trochę odstaję od rówieśników, gry komputerowe go nie kręcą, takie typowe jak chłopcy grają, nie szaleje za spidermanem, gormitami i innymi takimi, woli zabawy w indian, kowbojów albo konstrukcję z czego tam znajdzie układać. W TV to on chętnie ze mną programy podróżnicze ogląda. Z jednej strony się cieszę, ale oczywiście z drugiej martwię, że jak pójdzie do szkoły, to go dzieci wyautują. Mam nadzieje, że się zamartwiam na zapas.
Aniez mam nadzieje, że Pani da radę. B już mi zapowiedział, że "na dywanik do szkoły" ja będę biegać. Stresuję się tą szkołą bardziej od mojego dziecka.
EDIT: temperatura 39.6 w pupie. Odwołuję logopedę:-( Zaczynamy zbijać gorączkę
wczoraj przez pół godziny wybierała gatki a dzisiaj zrobiła awanturę o skarpetki ;-)że ona chce te a nie inne
Aniez, jestem, tylko nie mam nic madrego czy konstruktywnego do powiedzenia. To nie bede bez sensu dziobem klapac ;-)
Kuba obiecał, że będzie się starał... ciekawe, co z tego wyniknie :-) A teraz hit: w ramach nagrody co prawda zażyczył sobie czekoladę, ale także... mopowanie chaty
Maonka- no to witamy w klubie :-) my usuwaliśmy dziada, bo niedosłuch był już zbyt głęboki. Ale zrobiliśmy to dopiero jak miał 4 lata. I mam nadzieję, że dziad nie odrośnie... Katar to największy wróg Ali, a na nieszczęście, jak ma już takie tendencje, to katary będą nawracać. Kuba na jesieni dostawał Pneumovaccum Mite, można już od 3 r.ż. podać. Spytaj Waszego laryngologa, to jest donosowa szczepionka uodparniająca, ma się po niej mniej katarów, u Kubuli była poprawa, ale usuwania i tak nie uniknęliśmy.
Co do dmuchania, to może zacznij od baniek mydlanych, są rónie fajne gadżety logopedyczne, super jest taka elektryczna świeczka, dzieci ją kochają :-) tylko musisz jej gdzieś poszukać Magiczna świeczka
Tu masz inne gadżety Pomoce do ćwiczeń oddechowych
Ale możesz też stosować zwykłe baloniki, bańki, gwizdki, trąbki :-)
witam się i ja
podczytuję, ale czasu brak
maonka, u nas ten sam problem. Mati ma powiększony migdał. Laryngolog przepisał syrop,mamy wizytę za miesiąc i wtedy się dowiem czy wycinamy...boję się. Lekarz nic o słuchu nie wspomniał, nawet uszu nie badał, ale mam wrażenie, że mój syn mnie gorzej słyszy. Zastanawiam się tylko czy robi to celowo, czy coś mu się z uszami dzieje.
aniez, twoja babcia jest czadowa!
annoj, trzymam kciuki za wytrwałość w leżeniu, już niedługo!
mamusiu, czekam na wieści od gina i kciuki zaciskam.
Okres mi się spóźnia i dostaję na głowę...i też mnie w podbrzuszu pobolewa, zabiję tego mojego starego