reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki 2010!!!

Mamusiu, przeoczylam cos, ale dlaczego N ma miec aparat? No i nie wiem jaki sens jest nakladac aparat na mleczaki, wiec moze to lepiej, ze kolejka tak dluga.

Annaoj, nie ma francuskiej czesci Ontario. Ontario od polnocy graniczy z Quebek - francuskojezyczna prowincja. Miasta mieszczace sie przy granicy czesto sa dwujezyczne, zwlaszcza Ottawa - stolica kraju.

To nie jest tak, ze Konstancja nie kocha taty, bo jesli sie jej spytac kogo kocha, to ojca wymieni. To jest tak jak annaoj pisze - jestesmy razem ciagle, wiec to naturalne, ze tak mowi - mimo, ze czasem na nia strasznie nawrzeszcze. Ojciec ja irytuje czesto swoja nachalna obecnoscia. Konstanmcja jest jak kot. To ona decyduje kiedy i do kogo podejdzie. NIe lubi gdy ktos - poza mna - zaczepia ja, zwlaszcza gdy jest czyms zajeta. Ojciec tak wlasnie robi, ze wszystkimi. POdchodzi, gdy mala na przyklad oglada bajke, gada do niej (przeszkadza), chce przytulac i calowac, a ona nie chce. On zdaje sie nie rozumiec, ze kazdy potrzebuje przestrzeni, a narzucanie sie z czulosciami moze tylko przyniesc odwrotny efekt.
Oczywiscie powiedzialam mu, jako ciekawostke z przebiegu rozwoju mowy, co K powiedziala. Stwierdzil, ze ja tego nauczylam. Popatrzylam jak na idiote i odparlam tylko, ze od zawsze powtarzam jej, ze tata ja kocha, a ze ona ma do niego taki a nie inny stosunek, jest tylko i wylacznie jego zasluga. Do niego chyba nic nie dociera... Jego sprawa.

reklama
po wizycie u stomatologa dostaliśmy skierowanie do ortodonty aby skonsultować zgryz Natalki , więc wczoraj po 2 miesiącach przyszła na nas kolej i pani ortodontka powiedziała że N nie ma krzywych zębów tylko skrzywienie żuchwy, coś tam z mięśniami odpowiadającymi za żuchwę (nie potrafię dokładnie przytoczyć jej słów) chodzi o to że szparka między dolnymi i górnymi jedynkami nie schodzi się, jest przesunięta. W pierwszej wersji mieliśmy nosić trener sylikonowy na noc i na drzemkę w dzień koszt 500zł, ale pani dr uznała że to nie ma sensu i nic nie pomoże bo N jest jeszcze za mała. Więc zapisała nas w kolejkę do ruchomego aparatu, w naszym przypadku czas oczekiwania jest bez znaczenia bo i tak musimy zaczekać na stałe jedynki dwójki i szóstki. Chodziło mi ogólnie o to ile czasu trzeba czekać w tym kraju aby otrzymać coś co ci się należy, a tymbardziej jeżeli chodzi o dzieci! gdybym tego nie dopilnowała i zaczekała aż N będzie miała np. 8lat to byśmy się nie doczekali gdyż aparaty są refundowane tylko do 12 rż.

U nas tragedia - Kamila niosąc Maćka spadła ze schodów, Maćkowi nic się nie stało, ale Kamila złamała nogę. Dobrze, że mój wujek (nauczyciel WF-u i trener piłkarski) z kuzynem w domu obok byli to pobiegłam po nich, bo wszyscy płakali i nie wiedziałam komu pierwszemu pomagać. Lena przeżyła najbardziej, uspokoić się długo nie mogła, wystraszyła się, bo szła przed nimi i nagle na nią polecieli, ale była już na szczęście na ostatnim schodku, więc nic jej się nie stało. Teraz czekam na telefon od Kamili i wieści po wizycie u lekarza.

Na dodatek ja nie widzę na prawe oko, boli mnie i ropieje, wszyscy po kolei ten wirus złapaliśmy, najpierw Maciek, potem M., moja mama, Lena a dziś w nocy ostatnia ja. Zakrapiam tymi kroplami, które dzieci dostały i czekam na poprawę, bo z opuchniętym i załzawionym okiem nie jest fajnie.

Kittek - współczuję, ale dobrze, że jest diagnoza - teraz protezy są tytanow, prawie nie zniszczalne a i do sprawności szybciej się wraca i wicej mozna robić.

Zielona - no to Kostka zaszalała z mową :)

Elvie - oby to nie było jakieś poważne złamanie

reklama
Witamy się :-)

Przed chwilą skończyłam kosić trawnik, w sumie miłe ciepełko a nie to co wczoraj, rano była burza i dlatego się ochłodziło.Zaliczyłam też fryzjera bo jakoś nie czułam się dobrze w tych jasnych pasemkach, rzuciłam sobie brąz na całość i teraz jest ok :tak:
Mamy dzisiaj babski wieczór bo Emilo u kolego, Mateusz dopiero wraca jutro a pan małż w pracy :tak:

Co do umiłowania dzieciaków swoich i cudzych ja jak zawsze jestem inna ;-) swoje dzieciaki uwielbiam a cudze generalnie mi nie przeszkadzają, dom otwarty prowadzę i naprawdę musi się zdarzyć aby ktoś mnie wyprowadził z równowagi (no chyba że Emil ;-))ale ja tak miałam od dziecka , zawsze chciałam w szkole pracować ;-)

Elvie kurcze to się porobiło:no: mam nadzieję że to złamanie Kamili nie jest bardzo poważne.Zdrówka dla ciebie.

Mamusia niestety takie są terminy :wściekła/y: my też czekamy aż Mateuszowi wyjdą dwójki stałe i zakładamy aparat, od dwóch lat chodzimy na nfz bo jak usłyszałam ceny aparatów prywatnie to :szok: ale pewnie jak by nie było innego wyjścia to kasę trzeba by było skołować:no:

Zielona Kostka rozczulająca :-):tak: Wiesz co ja tak sobie to wszystko czytam to dochodzę do wniosku ( mam nadzieję że mogę sobie pozwolić na szczerość ;-)) że Kostka traktuje ciebie jako swoją własność a ojciec w tym momencie jest złem koniecznym. Jesteś z nią bardzo blisko i kto wie czy Kostka nie jest o ojca zazdrosna ? Zawsze miała cię na wyłączność a teraz pojawił się ktoś jeszcze i to ktoś kto tak naprawdę jej nie zna i z tego co piszesz wcale jej poznać nie chce :-(

Martwię się o was bo znając ciebie pewnie o wielu rzeczach nam nie piszesz :-( a ta chora sytuacja jak dla mnie trwa za długo :no:

Wronka ty chyba chcesz przez tyłek dostać, miałaś się oszczędzać .To rzeczywiście musiał się T wkurzyć na te upały ;-)

Anna kusisz tymi czereśniami :-pMateusz wraca jutro , tylko na tydzień pojechali :tak: Super ma Igor w szkole z tą zieloną nocą:-)

Maonka Leonek kawał chłopa :-) niezłe mam mamo mleko :-D Słyszałam w wiadomościach , że w waszych okolicach jakieś problemy własnie ze śmieciami, podobno kosze gdzieś pozabierane :no:

Sonia jak tam przygotowałaś się psychicznie na wakacje z trójcą ?;-):-)

Aniez to ci ciekawski R :-p chłopaki się już zgadały i mam nadzieję że wszystko da się zgrać ;-):tak:Super że zakończenie roku udane:tak: &&&&& za imprezę i niech tort będzie w całości ;-)

Aniam u nas w przedszkolu też dzieciaczki maja galowe stroje, właściwie dziewczynki tylko, czerwone spódniczki a chłopcy dostają czerwone krawaciki :tak:Biała bluzeczka zawsze się w domu znajdzie :tak: Miłego smażenia na działeczce ;-)

Kittek rzeczywiście się porobiło, najważniejsze że przyczyna znaleziona,&&&&& za T aby wszystko się udało i gdybyście czegoś potrzebowali to dzwoń :tak: Dobrze że udało ci się załatwić zamianę z koleżanką:tak:

Basia depresję zakopujemy w głębokim dole:tak: Dużo się u was dzieje i pewnie dlatego taki nastrój ale szybko go przegonimy:tak:Brawo dla Wiktora :-) Trochę drogie zrobiłaś sobie to zdjęcie ;-) ale każdemu się może zdarzyć :tak:

Isabela i jak tam do przodu ? &&&&& zaciskam za jutro :tak:

Helenka zasnęła więc będę miała samotny babski wieczór, któraś chętna na winko przy basenie ?;-):-)

Miłego wieczorku :-)

Do góry