reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Witam w dzień matki i wszystkiego najlepszego mamuśki

My już po wizycie na pogotowiu :-( Leon znowu ma zapalenie ucha + gardło zawalone + ropiejące oczko, więc tym razem zastrzyki :-( Aż 10 sztuk. Jednak miałyście racje, że zapalenie lubi nawracać. Całe szczęście mam mamę na ten weekend, więc zrobiła już zastrzyk. Wieczorem drugi. W piątek dziecko było zdrowe, wczoraj już miał chrypkę, więc psikałam tantum verde, a dziś od 4 rana się zaczęło. Mąż w pracy, babcia została z Alą, a my do szpitala, później do jednej apteki, tam nie mieli wszystkiego z recepty, do drugiej apteki, a tam farmaceutka mi mówi, że lekarka musiała się pomylić i źle wypisała receptę, bo pomyliła dawki. Dobrze, że mąż wyskoczył z pracy i pojechał na pogotowie skorygować receptę, bo już nie dałabym rady z Leonkiem kolejnej wycieczki do szpitala odbyć. Zostaliśmy po apteką i karmiliśmy się.
Teraz mama jest w trakcie załatwiła 2 dni urlopu. Będę musiała załatwić tylko pielęgniarkę na środę i czwartek do zastrzyku

Co do Alicji, to dała nam ścieżkę gdzie się udać i co robić. Pierwsze co to mamy zbadać jej słuch w poradni audiologicznej, bo ma dużo woskowiny, ale całe szczęście miękkiej, następnie laryngolog w celu sprawdzenia migdałów, bo są powiększone, a następnie do alergologa. Dała nam skierowanie na mocz+posiew, więc już mocz ma zbadany, w tym tyg wyniki.
To rozdrażnienie u Ali, może być spowodowane wiecznie zalegającym katarem, zapchanymi uszami. Może część niedosłyszeć, więc tym się denerwuje. Bo już od jakiegoś czasu wydawało nam się, że gorzej słyszy.
Kazała natychmiast odstawić jeden syrop, bo on ją otumania i usypia.
Z Leonkiem za to mamy iść do dermatologa, w celu sprawdzenia naczyniaka na czółku. Powinien się wchłonąć, ale lepiej, żeby obejrzał to lekarz.
Dzisiaj już w końcu kupiłam melisę, bo wysiadam psychicznie. Podziwiam nasze dzielne mamy, Martę i Dorotę, że tak walczą o swoje dziewczynki.

Impreza udana, tort wszystkim bardzo smakował, do tego wygląda efektownie. I robiłam też pierwszy raz świetną zapiekankę, wstawię Wam przepis.

reklama
Witamy i my :-)

Weekend bardzo udany, tak udany, że Tosia śpi już od godziny, tak się biedactwo dzisiaj umęczyło :-)

Pogoda się poprawia a my znów wolna chata :-) haha. Idę do W bo film załącza :-)

Maonka zdrówka biedny Leonek.

MamoPaulinki
siły i oby wszystko było ok :-)

Więcej grzechów nie pamiętam :-)

witamy

wczoraj cały dzień spędziłam na sprzątaniu a pod koniec dnia siedziałam i wyłam z bólu bo nadwyrężyłam sobie nogę dopiero jak nafaszerowałam się tabletkami przeciwbólowymi to trochę odpuściło i mogłam zasnąć.
Za to dzisiaj większą część dnia spędziliśmy na działce siostry mojego małża załapaliśmy się nawet na grilla mały jakby na powietrzu mniej kaszlał. A przed chwilą ostrzygłam mojego męża i mogę w końcu spokojnie posiedzieć przed kompem.

Agnieszka
dzięki na pewno skorzystam po długim weekendzie bo mamy zamiar wybyć na Boże ciało do moich rodziców:-) współczuję przygody z autkiem mi też swego czasu się ta sztuka udała co prawda o słup i tylko moje autko ucierpiało:zawstydzona/y:

zielona co się stało że cię tak wkurzył?

monia chętnie bym się podłączyła do tego drinkowania:-p

mamoPaulinki
współczuję biedulka mała

aniez witaj nam z powrotem brakowało mi ciebie kobieto fajnie że wyjazd się udał

annaoj jaka imprezka ? podobno miałaś odpoczywać, czyli trochę zwolnić z obrotów

maonka kurcze to nie ciekawie biedny Leonek współczuję zdrówka dla niego życzę. Trzymam kciuki za wyniki badań Ali

Aniam, co Ci bede tlumaczyc... Wiesz o co kaman;-) A poza tym, poki Kostka jest w niewyjsciowym wieku, to mam ograniczone pole do popisu. Przedszkole i UK czy w Kanadzie kosztuje krocie. Fakt w jukeju oddaja do 70%, ale najpierw trzeba zaplacic. Zakladajac, ze zarobilabym jakis 1000 funciakow, za mieszkanie zaplacila ok. 700 z rachunkami, to ledwie na zarcie by starczylo, ze o kolejnym 1000 na przedszkole i przejazdy nie wspomne...

Ale spoko spoko, jeszcze sie wina napijemy.

Zielona - co tu dużo mówić , do dupy czasem .
Jakby nie ta kasa , to by człowiek szczęśliwy był .

Aniam mnie tam szczególnie na wyjazdy nie trzeba namawiać;-) gorzej z moim chłopem-pracocholikiem, ale w zasadzie zawsze jak w większej ekipię to mogę sama z dzieciakami jechać:-)

uciekam Karen na ogród zabrać

Mój J się już najarał , bo mu się z fot spodobało , także rezerwację my już mamy .
Jakbyś pojechała nawet bez męża to i tak w takiej ekipie miałby Ci kto z dziećmi pomóc .
Starszaki , to i tak się same obsłużą , bo to story raczej stadne :p
Jak coś to Aniezowej mąż wprawiony w rezerwacjach .. bo naszą , to chyba z auta zrobił .

Maonka współczuję przejść chorobowych i oby szybko było lepiej .
A czy Ala to do przedszkola chodzi ? Bo jak tak , to chyba sobie powinnaś darować przynajmniej do września . W sumie to już i tak koniec roku . Trzymaj się i zdrówka dla dzieciaków .

Aniez dobrze , że wybyczona i tryskająca dobrą energią .
Ja teraz mogę już zacząć odliczanie .
Nawet sobie walizki ze strychu przytagrałam A co :p .

Szymek padł :-D:-D Przy kolacji , przy stole .
Mąż mi rower swój wytaszczył , przystosował do moich celów . Znaczy się jego rower , już stał się moim rowerem , no i z małolatem pół dnia jeździłam . Wykończyłam moje dziecko , a myślałam , że nie jest to realne . Ale co km. nakręcił , to tylko on wie :-D:-D Do tego dodać należy ile się musiał napedałować , bo raz że na 4 , to jeszcze na 16:-p:-p

Hejka!
Wiem, ze wieki nie pisalam, ale tylko na podczytywanie mi czasu starczalo ostatnio :(

U nas też zimnica, najbardziej zaskoczona byłam jak w piątek o 6tej rano zobaczyłam szron za oknem i 0st na termometrze. Mielismy dzis do Gdańska do zoo jechać, ale nam się odechcialo w ta pogode, choc Maja marudzila,ze ona chce do hipciow, małpek i surykatek. Na przyszly weekend jednak jej obiecaliśmy wyjazd. Chciałabym ja tez w wakacje zabrac ja do Serengetti parku w Hodenhagen, sama bylam dwa razy i fajnie wspominam. Polecam wam to miejsce, mapki tam na glowy wskakuja, przejzdza sięautem po mee ega duzym, przepieknym terenie, do tego w cenie jest duzy parkrozrywki (Hodenhagen jest blisko Soltau, gdzie jest Heide Park).

Mam kryzys po majowym maratonie, coraz bardziej mnie praca w szkole denerwuje. Siedzę po nocach nadrabiając sprawdziany, w dzień, w pracy urwanie glowy, telefony do rodzicow, co chwile rady, zebrania, szkolenia. Gdyby nie to, ze lubie uczyc to bym ta prace przez biurokracje i inne irytujące mnie sprawy w cholere rzucila.

Annaoj biedna Karen. Mam nadzieję, ze szybko wróci do formy.A ty odpoczywaj i dbaj o siebie.
Basiu mam nadzieje,ze Wiktorek szybko się przyzwyczai i będzie ladnie pracowal na zajeciach J
Gosienko wcale ci się nie dziwie, ze zmeczona bylas po przyjeciu komunijnym. Takie imprezy w domu na kilkanaście osob tez mnie zaczely meczyc.
Zielona pomyślałam sobie dokładnie to samo co Monia. Możesz pisać co tylko chcesz, a małżon i tak nie skuma, ze na nim psy wieszasz ;)
Mamusia ciesze się, ze wyniki wyszly dobre, nie moglo być inaczej. Ogromny buziak dla Natalki!
Aniam fajne prezenty sobie Ola z Szymkiem wybrali. Kiedy lecicie, ze juz walizki przytargalas?
Ella my Ciebie i Twoją rodzinkę również pozdrawiamy J 3maj się mamusko!
MamoPaulinki ucaluj od nas Paulinke w dniu jej imienin. Duzo zdrowka dla niej! 3majcie się dzielnie dziewczyny!
Filonka pochwal się strojem. Tez musze poszukac jakiegos fajnego na lato bo zeszłoroczny zajechałam na basenie.
Aniez nastepnym razem jak będziecie w okolicy to przedłużcie sobie wyjazd przyjedzcie do nas, zrobimy grilla i zostaniecie na noc:)-zwlaszcza, ze nastepnym razem jeszcze blizej będziecie na wywczasach.
Maonka biedny Leonek, zdrowka dla niego oraz kciuki zawyniki Ali.
Aga nie smutaj się, kilka dni szybko zleci. Ty się zaopatrz w fajne książki i nadrabiaj wieczorami J
Isabela i jak impreza? mam nadzieje, ze udalo ci się zdystansowac ;)

Zmykam do moich robotek recznych (czyt. tłumaczenia dla dziekana,który mnie ostatnio wq***wia na maxa zasypując dzikimi streszczeniami na jakas konferencje)

Chyba zacznę odliczać jak Aniez, tyle, ze musiałabym zacząć od 34, hehe. Na razie zaczynamy obierac kierunek na wczasy. W sumie powinnam byc w pracy do 15 lipca na rekrutacji,ale jestem umowiona z kolezanka, ze mnie zastapi, jak sie nie uda to bedzie lipa, bo T w pracy ma urlop ponad miesiac,ale w klubie zaczynaja 12 lipca i musimy do tego czasu juz wrocic wiec trzymajcie kciuki aby dyrekcja poszla na taka zamiane.

dobrej nocki!

Ostatnia edycja:
reklama
Zielona pomyślałam sobie dokładnie to samo co Monia. Możesz pisać co tylko chcesz, a małżon i tak nie skuma, ze na nim psy wieszasz ;)
E tam, takie cos mnie nie kreci ;-) Jak mam mu nawrzucac, to w jezyku, ktory przynajmniej teoretycznie, rozumie. W sytuacji, w ktora uwiklane sa normalne osoby, istnieje szansa, ze strony zakumaja o co chodzi. W przypadku malzona szanse sa nikle, mimo, ze staram sie mowic glosno, wyraznie i zrozumiale w jezyku, ktory on zna.

Do góry