reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniówki 2010!!!

hello
ja tylko na chwilkę, bo dzieciakom kino domowe obiecałam, mamy MERIDĘ, mam nadzieje, że fajna będzie i popcorn:-) i już się doczekać nie mogą.
Wzięłam dzisiaj Karen na 20 minut na ogród, tzn. B ją wyniósł, a ja z nią siedziałam, co by się nie przemieszczała i troszkę szczęśliwsza się wydaję.
Aniam ja mam nadzieje, że dzieciaki się sobą zajmą;-) a my będziemy miały czas na pogaduchy.
To ja mogłabym z Wami pić, tylko nie teraz:baffled: Muszę przyznać, że strasznie za mną mojito chodzi, a tu jeszcze tyle miesięcy posuchy:eek:
Mamusia podpytam B i dam znać, bo akurat go nie ma.
Basia mam nadzieje, że nic si,ę u W nie rozwinie.
Aga ja też wsio z autem przeżywam, jak sobie zimą drewnem zarysowałam to do dzisiaj mi spokoju nie daje, taki dziwok ze mnie.
Zielona też się muszę do fryzjera wybrać, bo już też co nieco się błyszczy we włosach:baffled:
Maonka udanej imprezki i daj znać.

uciekam, bo żyć nie dają

reklama
Annaoj, i jak Merida? Kiedys chcialam isc z mloda, ale aniez odradzala.

Wq*** mam takiego, ze lepiej do mnie nie podchodzic. Stary w swojej beztrosce przeszedl samego siebie i dzis mu chyba jebne...
Ide rozejrzec sie praca w jukeju buahahaha

Mi tam się zumba podoba nawet , ale efekt po tym żaden .

ja zumbe uwielbiam i waga mi po niej leci, znam też wiele innych osób które wylaszczyły się na zumbie, więc pewnie wszystko od typu sylwetki zależy...

Zielona tak sobie pomyślałam, że masz fajnie, bo możesz jechać u nas po starym, a on i tak nie zakuma :-)

Luśka na biwaku, H śpi, M w ligę wpatrzony...to ja podrinkuję....

Aniam ja mam nadzieje, że dzieciaki się sobą zajmą;-) a my będziemy miały czas na pogaduchy.
To ja mogłabym z Wami pić, tylko nie teraz:baffled: Muszę przyznać, że strasznie za mną mojito chodzi, a tu jeszcze tyle miesięcy posuchy:eek:

To musisz się do przyszłych wakacji ogarnąć z cyckami :-D EW. nauczyć swoje dziecko , że jak mama pije , to ono grzecznie popija MM .

Annaoj, i jak Merida? Kiedys chcialam isc z mloda, ale aniez odradzala.

Wq*** mam takiego, ze lepiej do mnie nie podchodzic. Stary w swojej beztrosce przeszedl samego siebie i dzis mu chyba jebne...
Ide rozejrzec sie praca w jukeju buahahaha

No widzisz babo . Siedziałabyś w UK , to bym czasem skołowała jakiś ticket za 50 PLNów w obie strony i wpadła na to wino . A tak to dupa .

ja zumbe uwielbiam i waga mi po niej leci, znam też wiele innych osób które wylaszczyły się na zumbie, więc pewnie wszystko od typu sylwetki zależy...

Zielona tak sobie pomyślałam, że masz fajnie, bo możesz jechać u nas po starym, a on i tak nie zakuma :-)

Luśka na biwaku, H śpi, M w ligę wpatrzony...to ja podrinkuję....

Pewnie Zumba coś tam daje , ale jest jednak wiele ćwiczeń które szybciej pozwalają uzyskać efekty :tak:
Tak jak właśnie TRX .

Pogoda do dupy .
Małż mnie wnerwił , to się zawinęłam i pojechałam z dziećmi do kina .
Co sobie będę dzień psuła :-D:-D niech siedzi za karę sam .
Byliśmy na
Tajemnicy Zielonego królestwa . Film mi się podobał , może nie koniecznie dla Oli , ale dla SZymka już ok .
W 3D to pewnie niezły wypas jest , ale ja dzieciakow na 3D nie zabieram póki co .
Potem były lody i wizyta w smyku w celu wybrania sobie zabawek na dzień dziecka .
Pomyślałam sobie , że co ja się będę wysilać , dzieci same wiedzą co im się podoba :-D
Ola wybrała
My Little Pony Modny Kucyk Księżniczka Celestia (3258539072) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
tylko w smyku to cudo kosztowało 59 zł
A SZymek wybrał
KRAKÓW ----- Lego CHIMA 70001 Rozpruwacz Crawley'a (3248533921) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

także mam z bańki . :-D:-D

Wariatka Aniez zarezerwowała nam wakacje razem z nimi za rok :-D:-D znaczy się przed wakacje , bo to maj . :-D

Witam się.
Padam, jak zawsze. W piatek zrobiłam objazdówkę po mieście i załatwiłam parę spraw.
Np alergologa na 6.12... bez komentarza.
W ramach ćwiczeń to ja miałam dziś przemeblowanie, jutro kończymy, trzeba domalować kuchnię itd.
Teściowa przychodzi na torcik bo imieniny Paulinki no i nasze święto:)

A moja ma też taki guzek bliżej szyi, lekarze mówią, ze to powiększone węzły chłonne i ona to ma długi czas, potem się chowa i znów wychodzi.
Teraz nie ma ale za to ma wybroczyny na jednej nóżce i mówi, że ją bolą te nóżki. Do tego morfologia kiepska a muszę ją jeszcze bardziej pogorszyć:-( Bo w środę znów będą jej pobierać + żelazo trzeba sprawdzić a na to dodatkowa porcja idzie:no: Jak nic ma anemię ten mój kurczak. A waga stoi na 11.700g :-(
Po zmianie diety kupy 2x dziennie ale znów pupa odparzona aż mi się spłakała wieczorem.
Cyce opadają jednym słowem.
Zmykam spać

Jestem :) wybyczylam sie :)

Aniam nie wariatka Aniez, tylko szalony maz wariatki Aniez :p nad Anna oj Ty popracuj, jak sie spotkacie :) mozemy im tez zrobic rezerwacje. Dla maluszkow to w ogole super miejsce... cisza, spokoj i jest gdzie z wozkiem dylac :)

Zielona Merida jest fajna, ja sie usmialam, Kubula to lyknal, ale Bartek sie bal conieco, a czasem i nudzil. Moim zdaniem film fajowy, ale dla nieci starszych dzieci :)

Mamusia przemknal mi Wasz problem. Moze to faktycznie wezel. Ludzie maja duzo wezlow, powiekszone sa wielkosci fasolki i twarde. Bartek mial przy okazji infekcji. Tez sie niepokoilam, ale pediatra obmacal i mnie uspokoil. Po miesiacu sie wchlonelo.

Przewaga zumby nad trx... ja sie nie znam :) zumba mi noe podchodzi, pilates lubie, bo mnie przestaje lupac w plerach, ale tez sie na nim nudze. Chodze na cwiczenia wzmacniajace brzuch i plecy w polaczeniu z rozciaganiem i w moim przypadku to sie sprawdza, bo plery nie bola :) uwazam, ze kazdy powinien znalezc cos dla siebie :)

Wkrotce Was ponadrabiam :) tymczasem ide qykonczyc browarka, bo droga byla... hm... ciekawa... chlopaki zalatwily nam auto, bo w Slupsku jeden wymiotowal, a za Poznaniem drugi. Po przyjezdzie zjedli kolacje i teraz sie laduja :) wiec mam nadzieje, ze to byl objaw choroby lokomocyjnej... chociaz malo prawdopodobne... no dobra, jak wirus, to oby lekki. Flore bakteryjna im zapodalam i prosze kciuki za nich trzzymac.

A! Anna oj super, ze Karen juz po zabiegu. Moja psina po sterylizacji tez chodzila smutna i osowiala. Po tygodniu nagle ozyla :)

No widzisz babo . Siedziałabyś w UK , to bym czasem skołowała jakiś ticket za 50 PLNów w obie strony i wpadła na to wino . A tak to dupa .
Aniam, co Ci bede tlumaczyc... Wiesz o co kaman;-) A poza tym, poki Kostka jest w niewyjsciowym wieku, to mam ograniczone pole do popisu. Przedszkole i UK czy w Kanadzie kosztuje krocie. Fakt w jukeju oddaja do 70%, ale najpierw trzeba zaplacic. Zakladajac, ze zarobilabym jakis 1000 funciakow, za mieszkanie zaplacila ok. 700 z rachunkami, to ledwie na zarcie by starczylo, ze o kolejnym 1000 na przedszkole i przejazdy nie wspomne...

Ale spoko spoko, jeszcze sie wina napijemy.

hejka
wpadłam na chwilkę, bo imprezkę dzisiaj mamy. Mam nadzieje, że pogoda będzie ok, na razie słonko świeci.
Zielona tak jak Aniez piszę, bajka fajna, chociaż chyba dla ciut starszych. Igorowi się podobała, Alicja miała chwile, że się "bojała", ale ogólnie ładnie oglądała.
To musisz się do przyszłych wakacji ogarnąć z cyckami :-D EW. nauczyć swoje dziecko , że jak mama pije , to ono grzecznie popija MM .
do tego czasu to już na pewno sobie zrobię kilka dyspens:-p w końcu zawsze można odciągnąć.

MamoPaulinki wiem, że jesteście pod bardzo dobrą opieką, ale gdybyś chciała mogę polecić świetną lekarkę gastrolog. To właśnie ona wykryła u Igora bakterię w trzustce (wcześniej wszyscy nam wmawiali, że taka jego uroda, że my szczupli to on też..itp.itd.) i od tego czasu jest o niebo lepiej, ma apetyt, oczy przestał mieć podkrążone i nie wypróżnia się jak noworodek, co posiłek to WC. Biedna Paulinka.

Aniam mnie tam szczególnie na wyjazdy nie trzeba namawiać;-) gorzej z moim chłopem-pracocholikiem, ale w zasadzie zawsze jak w większej ekipię to mogę sama z dzieciakami jechać:-)

uciekam Karen na ogród zabrać

reklama
Witam,
A mnie smutno bo A. wybył aż do czwartku :-( właściwie zobaczymy się dopiero w piątek rano. Pogoda się kiepści a odpust u nas i chcę zabrać chłopców na karuzele i stragany... może damy radę.

Udanej niedzieli!

Do góry