reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Aniam wiem, ze są toryczne, ale ponieważ nie muszę korygować astygmatyzmu kontaktami, to nie zamierzam :p właśnie ze względu a cenę. W przypadku moich okularów odmówiono mi swego czasu zrobienia nowych szkieł bez wzornika :( nie wiem czy to dlatego, ze one maja oprawkę tylko górą, czy dlatego, ze miałam pecha. Wnikać w to nie będę. Cena za same szkła i tak pewnie mnie dobije, wiec kupie i nowe oprawki...na otarcie łez :p

Basia ja tam ja włączam smerfa marude to na całego :D

Odmówili , bo się nie chciało , a nie że nie mogli .
Co do szkieł to od 250 w górę , w zależności jak bejeranckie powłoki będziesz chciała na nie nałożyć .
Ja zwykle kupuję utwardzony bardziej plastik i zwykły antyrefleks .
Wkurzają mnie miliony powłoczek , a w lato i tak noszę soczewki .
W vision ostatnio było 50 % na oprawki i fajne firmówki można było za dobrą kasę kupić .

no Aniez to u mnie identycznie...

Zielona, to współczuję bo ta kość to potrafi boleć, oj potrafi...

co robicie na majówkę ? jakieś propozycje ? ktoś był w maju w Chorwacji ? można się wtedy już kąpać ? czy za zimno ?

A Hiszpania ? poradźcie coś...

Po tym co się dzieje w pogodzie to kit wie jak będzie . Jedyny pewniak to egipt chyba teraz :-D

Aniam ja to i tak jestem pełna podziwu dla Oli, moja na fotelu by nawet nie usiadła a co dopiero o leczeniu jakimkolwiek strach pomyśleć :no:

Olka lepiej znosi niż SZymek . Ona siada otwiera dzioba wybiera kolor plomby ( pani pokazuje dziecku cały zestaw kolorów ) i potem ten dziób zamyka jak już pani skończy . W ręku trzyma już nagrodę od pani którą sama sobie wybiera . A no i oczywiście bajka , ale to się ustala już na początku wizyty .
Wczoraj był płacz bo SZymek jej powiedział że on ma więcej plomb niż ona , to się uryczała że ona też chce :-D
Była też wczoraj dziewczynka , przez 3h nic jej nie byli w stanie zrobić , nie wiem jak się skończyło , bo pani Olce zrobiła w międzyczasie .

reklama
aniam - brawo dla Olki! Moja też by pewnie nie dała się nawet na siedzenie w fotelu namówić. Jutro wznowię wysyłkę, tym razem poleconym. Dziady kradną na tej poczcie jak cholera:/ Jesteś szóstą osobą której zaginął.

Pierwsza :p reszta pewnie zapadła w sen zimowy :-)

Wstała rano, kuknęłam za okno, powiedziałam !@$$^%$%$#*&^^$
Poczłapałam odpalić grajbudę, pokazali Warszawę, od razu przeprosiłam się z pogodą u nas.

Wczoraj zrobiłam chłopakom burgery z łososia z salsą z awokado i muszę naprawdę polecić. Pyszne są. Podlinkuję przepis, bo wart wypróbowania. Łosoś ma super smak i przez siekanie fajną konzystencję, smakuje zupełnie inaczej niż smażony w całości :-)
Nawet mój maż, który za łososiem nie przepada się zajadał.

Bry...
Ehhh M. obudził się w nocy o 1 i nie spał do 4... do tego miał stan podgorączkowy ale czoło miał jak piecyk gorące. W końcu o po 3 dałam mu syrop p-ko gorączce i potem zasnął... wstał o przed 7. Teraz chodzę i mi się oczy zamykają. Ważne że chłopcom się odrywa, nosy się oczyszczają. Oby im się poprawiło bo w niedzielę odprawiamy urodzinki M. i A. a innego terminu niet :-(

Jejku myśleć mi się dzisiaj nie che :no:

Dzieńdoberek :-)

My naprawdę w sen zimowy zapadamy zwłaszcza Helka jeszcze śpi ;-) więc korzystam i do was zaglądam bo potem się moja przylepa przyczepi i nie ma zmiłuj. Od wczoraj męczy mnie i układamy sławienne PUSY ( Zielona pamiętasz :-D) i muszę stwierdzić że dobrze jej idzie :tak:

Agnieszka zdrówka dla chłopaków, ech te choróbska :no: Super że teście dali się namówić na wycieczkę i też zazdroszczę :tak:Energię ci przesyłam :tak:

Aniez od rana smaka narobiłaś :-p Super że czujesz się lepiej :tak:

Aniam Olka to zuch dziewczyna i tyle, zresztą pewnie duże znaczenie ma fakt że dentystka jest z powołania no i Szymek jest dla niej przykładem, widzisz nawet mała rywalizacja jest kto ile plomb ma :-D

Isabela teraz Tosia będzie miała wszystkie kolory tęczy na policzku;-) i wcale mnie to nie dziwi że nic sobie z tego nie zrobiła tylko nadal szaleje ;-) mały szogun i tyle. Po drób zapraszam do siebie :tak: Zapomniałam ci powiedzieć że w tym Renbucie nic ciekawego z bucików nie było, sama zimówka albo rozmiar nie ten , wszyscy czekają na wiosnę :baffled:

Zielona bóli wszelakich współczuję :no: wiem że pisze to setny raz ale mi pomogły tańce :tak: a wiesz że prawie rok męczyłam się z potwornym bólem i lekarze tylko o operacji wspominali . Teraz ma spokój , ale boję się że przyjdzie taki dzień że znowu gdzieś coś wyskoczy :no:

Monia tak czytam o Hance i może byś tak spełniła życzenie noworoczne D ;-):-pskoro Hania taka opiekuńcza :-D
Trzymam kciuki aby Laura coś fajnego sobie na wakacje znalazła :tak:
Majówkę w domu spędzamy więc niestety nie pomogę :-)

Anna widać że Igor załapał bakcyla z tymi nartami :tak: super.

Basiu daj znać co po wizycie u laryngologa.

Onka czyli nadal w dwupaku, ciekawe co lekarz ci dzisiaj powie ? Dzidzi się nie dziwię bo kto by chciał w taki ziąb wychodzić :-)

Elvie no dla ciebie utrata głosu to rzeczywiście tragedia :-p:-D Super że dzieciaki już lepiej :tak:

Młoda wstała i jeść woła :-D
Miłego dnia kobietki :-)

hejka
Igor siostrze pozazdrościł i jest dzisiaj ze mną w domu. Wczoraj wieczór na ucho narzekał, a rano miał 38,5, więc go zostawiłam w domu. Teraz muszę jakąś zupkę wykombinować.
Aniam fajnie, że dzieciaki nie mają problemu z dentystą. Igor ma wizytę na sobotę, B pojedzie z obydwoma, więc może jak Alicja popatrzy też nie będzie problemu.
Agnieszka zdrówka dla chłopaków.
Monia jak pod koniec roku szkolnego to te kilka dni jak urwie nic się chyba nie stanie.
Gosieńka zazdroszczę Ci, u nas święto jak do 7:30 raczą podrzemać.
miłego dzionka

Hehehe... u nas PUSY też w obiegu :p u starszego i u młodszego :-)
Muszę książeczki dla najmłodszych dokupić, bo nie mam.

Dziewczyny na przydatnych linkach wrzuciłam przekierowanie do strony z formularzem akcji Ratuj Maluchy. Chodzi o cofnięcie decyzji o obowiązku szkolnym dla wszystkich sześciolatków (niezależnie od gotowości szkolnej). 500 000 podpisów otwiera drogę (jeszcze trudną, ale zawsze) do referendum.

Hej,
nie odzywam się, bo mam szpital w domu:wściekła/y:Zapalenie oskrzeli od najmniejszego do największego:wściekła/y::wściekła/y:
Chociaż chora jestem, muszę być "na nogach", bo coś jeść musimy. Poza tym H. chce być noszona od samego rana do wieczora:szok:
Niech w końcu ta wiosna przyjdzie, to może będzie lepiej.
Zdróweczka dla chorujących małych i dużych.

pozdrawiam

Hehehe... u nas PUSY też w obiegu :p u starszego i u młodszego :-)
Muszę książeczki dla najmłodszych dokupić, bo nie mam.

Dziewczyny na przydatnych linkach wrzuciłam przekierowanie do strony z formularzem akcji Ratuj Maluchy. Chodzi o cofnięcie decyzji o obowiązku szkolnym dla wszystkich sześciolatków (niezależnie od gotowości szkolnej). 500 000 podpisów otwiera drogę (jeszcze trudną, ale zawsze) do referendum.

Zaraz podpiszę!

Witam jak zwykle mega szybko
wszystkim chorowitkom duuuuuuuużo zdrówka !!!
Aniez już wydrukowałam i zbieram podpisy oby się udało doprowadzić do referendum!
apropo zabaw i gier z 3 latkami to u nas na topie jest teraz "Nawlekaj nie zwlekaj" Alexander, Nawlekaj nie czekaj, gra zręcznościowa - Alexander - Zabawki i gry dla dzieci - Smyk.com Natalka dostała tą grę na święta i codziennie nas zamęcza żeby z nią grać. Polecam uczy kolorów, ćwiczy umiejętności manualne i pamięciowe.

reklama
Witam się wreszcie mam chwilkę i od razu wszystkim duzym i małym chorowitkom zyczę zdrówka.
Nam udało się po 2 tygodniach walki pozbyć wirusa ale dalej w nosie coś zalega i krewka nawet jej pójdzie. Za to J coś rozbiera bo dziś już leki do pracy sobie wziął...

Anna trzymam kciuki, żeby badanie jednak źle nie wyszło. Szkoda, że Karen się tak męczy i to już dość długo:-(
Mamusia młoda z tego Aleksandra duzo pomocy na terapii wykorzystuje, na SI i u logopedy;-)Nawlekanie na gruby sznurek ma opanowane a teraz na żyłkę się uczy;-) Ale na sprawność rączek to jest super :tak:

Aniam nienawidzę białego syfu, łącze się w bólu i marzę już o lecie, jak najszybciej!!! Ja z dentystą tez problemu nie mam ale młoda od roku już chodzi na zabezpieczanie próchnicy, walczymy o dwójkę, żeby jak najdłużej pobyła, na razie jej się nie pogłębia ale wszystkie ma zabezpieczone przy każdej wizycie. Bez bajek i cudowania, na kolana do mnie i paszczę otwiera, czasem popłacze ale wtedy lepiej dotrzeć do tylnych ząbków. Ją cieszą naklejki dzielnego pacjenta, ma ich tyle że szok.

Jakoś przeżyliśmy z domu się nie ruszaliśmy, teraz dogrywamy naszą umowę najmu, tak, żeby była korzystna dla nas. A że na rynku zastój to możemy powalczyc;)
Zmykam budzić młodą i drugie danie obiadowe podać.

Do góry