reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

reklama
Zielona, Agnieszka pisała że do Chin...kawał drogi...

Chorowitkom dużym i małym zdrówka życzę...

wracając do soczewek - nosiłam ponad 10 lat, dopóki nie dostałam tzw. zespołu suchego oka, popękały mi naczynia, wyglądałam 2 tygodnie jak królik i było groźnie...od tej pory chodzę w okularkach, ale ich nie lubię...nigdy nie lubiłam...chcę wrócić do soczewek, ale jakoś mi nie po drodze do okulisty...wiecznie brak czasu :sorry:

poza tym u nas nic nowego...H ma narzeczonego w przedszkolu i pani-ciocia musi ingerować, bo jak się razem dobiorą, to roznoszą przedszkole...ponieważ narzeczony jest młodszy i wiele jeszcze nie umie, to H mu podciąga nawet rękawki przy myciu rąk - taka opiekuńcza...poza tym zrezygnowała już całkowicie z popłudniowej drzemki, co mnie nawet cieszy, bo spać chodzi ok. 19...grunt aby było ciemno, więc może się to wkrótce zmienić, bo dzień co raz dłuższy :-)

L natomiast usilnie szuka obozu konnego na wakacje, nawet ją na jeden zapisałam, a dziś się zorientowałam, że to jeszcze ws czasie roku szkolnego :eek:...lepiej późno niż wcale :-)

miłego wieczorku...

Monia, doszlam do wniosku, ze jakas stara kontuzja dala znac o sobie. Jakies dwanascie, moze trzynascie lat temu jechalismy ze znajomymi jakims deawoo i wpadlismy w poslizg. Auto wlecialo do rowu (zadnych mlynkow, nic, tak ladnie sie wslizgnelo tylem). Ja siedzialam po srodku tylnej kanapy, a tam sa jakies laczenia, ch wie co... Bolalo troche, ale ze Sylwestrowa pora to byla, a my wlasnie za czeska granice jechalismy... Sama rozumiesz, nie myslalam o tym, pozniej sie skutecznie znieczulilam... ;-) No i jakies 3 miesiace temu zaczelo mnie bolec. I boli... Raz mniej, raz bardziej, ze chodzic, siedziec ani lezec nie moge. Pozniej przestaje na chwile bolec...

Wiec zarty zartami, ale mnie to niepokoi. Do tego moj rozwalony w drobny mak kregoslup... Ech...

Żyję :-) i nawet dobrze się czuję :-)
Wczoraj pół dnia przespałam, a dzisiaj jestem jak młody bóg! I o to chodzi! Nawet się do okulisty doczłapałam i niestety moje obawy, że mam w końcu ten cylinder na szkłach "zamontować" się ziściły :-( teraz muszę nowe okulary kupić...bo do starych wzornik szkieł zgubiłam. Zresztą one i tak są do wymiany. Aż się boję sprawdzić jakie koszty poniosę, ale skoro okulista twierdzi, że bóle głowy mogą się brać z astygmatyzmu bez korekty, to nie pozostaje mi nic innego, jak mu uwierzyć. Pocieszające jedynie jest to, że kontakty mogę nosić "normalne" byle przy kompie w nich nie pracować.

T

Aniez nigdy nie miałam wzornika do zrobienia nowych szkieł :tak: stare sobie wykorzystają :tak:
Soczewki też są toryczne bo ja takie nosze . jedyny ból że są droższe i trudniej dostępne . Najczęściej zamówienie .

Zielona sypiesz się babo :tak: zdrowia .

Elwira - list mi dalej nie doszedł :-( No przy Twoim gadaniu to jesteś biedna .

Agnieszka - to teściowie zaszaleją . Co do dzieci i odśnieżania to wrzuć im bajkę i tyle , co innego możesz zrobić . Ja jak jestem sama , a potrzebuję np wejść na strych to tak się posiłkuję .

Wczoraj byłam z Olką u dentysty , drugą plombę już ma tym razem pomarańczową .
Być może grozi jej usunięcie tej jedynki co jej brat bujawką ułamał .
Na czerwoną kropkę na dziąśle i lekarka się boi że tak się może jakaś przetoka ropna robić . Będzie miała fotę , jeśli się potwierdzi to czeka ją rwanie tego zęba :-( No ale jak trzeba to trzeba co zrobię :-(

Zielona znam jednostkę, co miała pęknięta kość ogonowa i do dziś odczuwa skutki np. przy zmianie pogody. Wiem od niej ze to paskudne i dokuczliwe. Wspolczuje.

Monia ja mam zespół suchego oka i bez soczewek...od kompa...braku mrugania itd. Krople mnie nieco ratują, ale nie wolno mi też pracować przy kompie w soczewkach. Dla mnie to nie kłopot bo z ulga je ściągam. H.super :D

Anna oj ja w tym roku jestem mega zdrowa :D tzn.moje zdrowotne kłopoty, o których wcześniej pisałam nie dotyczą tzw.chorob sezonowych, maja inne podłoże :(

Aniam wiem, ze są toryczne, ale ponieważ nie muszę korygować astygmatyzmu kontaktami, to nie zamierzam :p właśnie ze względu a cenę. W przypadku moich okularów odmówiono mi swego czasu zrobienia nowych szkieł bez wzornika :( nie wiem czy to dlatego, ze one maja oprawkę tylko górą, czy dlatego, ze miałam pecha. Wnikać w to nie będę. Cena za same szkła i tak pewnie mnie dobije, wiec kupie i nowe oprawki...na otarcie łez :p

Basia ja tam ja włączam smerfa marude to na całego :D

Ostatnia edycja:
no Aniez to u mnie identycznie...

Zielona, to współczuję bo ta kość to potrafi boleć, oj potrafi...

co robicie na majówkę ? jakieś propozycje ? ktoś był w maju w Chorwacji ? można się wtedy już kąpać ? czy za zimno ?

A Hiszpania ? poradźcie coś...

Aniam bajki działają na chwilę... bo się tłuc zaczynają, to samo z grami i innymi "atrakcjami" a wsio inicjuje M. się mi taki zadziorny i złośliwy zrobił że normalnie ręce mi już opadają.

Po lekarzu J. dostał ten sam zestaw co ostatnio a M. diphergan i neosine... jednym słowem miałam rację co do podejrzeń że to krtań z początkami oskrzeli. Ale powinno szybko przejść :tak:

Monia moja koleżanka prowadzi agroturystykę i ma tzw. wakacje w siodle. Zobacz sobie tutaj Ośrodek Górskiej Turystyki Jeździeckiej . Kasia to super babka i ma serce do tego co robi. Do wszystkiego doszli własną ciężką pracą.

Nic idę się zrelaksować bo gadzina śpi :-)

Witamy i my

Oczy mnie szczypią... aaa znów wraca moje "suche oko". Tosiek już dawno śpi a W razem z nią :-) Ja zmykam do wanny bo jutro muszę w miasto ruszyć w jakiś drób się zaopatrzyć bo zamrażalnik świeci pustkami :tak: a u nas na wsi mięsa nie uraczysz :-) :-D

I Tosi buty kupić/przymierzyć. Zobaczymy co nam z tego wyjść.

Siniak jakby bledszy, ale nie chcę widzieć co będzie jak będzie schodził jak policzek zmieni kolor na niebiesko-żółty. Smarujemy maścią arnikową i wszystko, ale nic się mały szogun nie nauczył dziś znów biegała koło tego stolika i z rozpędu na łóżko skakała :no:

Co do wagi to dziękuje, ale pogratulujecie jak dotrę do celu :-) Jeszcze dwa razy tyle przede mną :tak: Ale nie poddaje się jak zaczęłam to skończę :-)

Aniam ja to i tak jestem pełna podziwu dla Oli, moja na fotelu by nawet nie usiadła a co dopiero o leczeniu jakimkolwiek strach pomyśleć :no:

Annaoj na mnie też książka czeka, a oczy odmawiają :-)

Agnieszka zdrówka dla J, a teściowie super wycieczkę sobie zafundowali :-)

Monia Tosia już dawno w południe nie śpi, od roku ponad, a wolałabym żeby spała, bo ma taki punkt dnia w centrum, że jest nieznośna i widać, że z sobą walczy, ale spać nie pójdzie :no:

No to tyle, lecę do kąpieli :-)

reklama
Do góry