reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Elvie a ile taki pan sobie liczy ? Z ciekawości pytam .
Moja znajoma chodzi do jakiegoś wypas fryzjera w wawie gdzie ścięcie kosztuje ok 200 zł :szok: samo ściecie bez niczego . Nie pytam ile kosztuje koloryzacja :-D:-D
Ale skubana nic z włosami nie robi a codziennie wyglada jakby u fryzjera była , tak się fajnie układają .

Dostałam za zadanie nauczyć się wszelakich kontrolek w moim aucie i całego menu ... Bo dziś oczywiście telefon jak debil " Kochanie taka lampka mi się pali .. kółeczko i coś tam w kółeczku i nie wiem czy mam jechać :-D:-D"

reklama
no cos tam sie zaczyna dziac z gadaniem. Mloda niektore wyrazy powtarza ladnie, inne po swojemu...
tom ci ba - ta bajke czytaj
na puppy - snuggle puppy
to je kju - to jest krolik
ko ba - koniec bajki
i takie tam... Jestem dobrej mysli

Elvie, dzięki, pochwal się jeszcze cenami, to i ja tam zawitam...

Zielona, tak myślę, że Kostka i tak nasz jeszcze wszystkich zaskoczy, jak zacznie w 3ech językach nawijać :-)...na pewno wyjdzie jej to na dobre...

ja dziś na shopping wybyłam i od razu mi lepiej :-)...M w tym czasie był z dziewczynkami w aquaparku, tak je zmęczył, że H padła jeszcze na basenie, a L od razu po przyjściu do domu do łóżka wskoczyła :-)

Zielona mi ktoś kiedyś powiedział że jak dziecko gada po swojemu to często trzeba mu mówić w delitaktny sposób że się go nie rozumie . To ma zmuszać do poprawnego mówienia . I w sumie z Szymkiem tak czasem robiłam jak walił jakiś tam swój skrót . Jak zobaczył że się ze mną nie dogada zaczął się bardziej starać :tak:

Monia wrzuc mi prosze namiar na dentyste. My tez prywatnie chodzimy, ale moze bede chciala problem K.skinsultowac, bo to jest naprawde nietypowe. Wyglada jak wada zeba i zapewne nia jest.

Dorota witaj z powrotem, zostan na dluzej :)

Aniam Wrocek raczej tani nie jest. Moja byla fryzjerka bierze 170 zeta, u nowej 300. Koloryzacja, odzywianie, ciecie, modelowanie.

Elvie tez nie lubie domow, jak R.nie ma i dlatego nie zgodzilam sie na dom :) super, ze sie ufryzowaliscie :))) taki rodzinny wypad, hehehe. Potem Cie poogladam, bo mi cos komorka chodzi jak nie powiem co.

Basia my tez w weekend przed 8.00 nie wstajemy :) dzisiaj wyszlam z lozka o 10.00 :)

Zielona bedzie Kostka niedlugo smigala w 2 jezykach. A moze i w trzech :)

Anna oj super, ze z Karen lepiej. Zdrowka dla Igora. Macie taki sam cyrk z katarem jak my :(

Gosienko nooo...ta kura kusisz...oj kusisz...:)

Aniam najwiecej rezultatow przynosi powtorzenie w poprawnej formi wyrazu, ale co wazne w zdaniu. Nie powinno sie akcentowac braku zrozumienia, bo dziecko bedzie to zniechecalo.
Kostka ma czas. Dzieci dwujezyczne mowia pozniej. To normalne. Im jest po prostu 2 razy trudniej: 2 systemy fonetyczne, 2 systemy gramatyczne i slownictwo... takie dzieci czesto tez mieszaja np.slowka. z czasem jednak to sie stabilizuje :) mozg musi to poukladac.

Ella zaciskaj co sie da.2 kwietnia juz niedlugo :)

Aniam najwiecej rezultatow przynosi powtorzenie w poprawnej formi wyrazu, ale co wazne w zdaniu. Nie powinno sie akcentowac braku zrozumienia, bo dziecko bedzie to zniechecalo.
ja wlasnie tak robie. powtarzam nawet cale zdania, poprawnie oczywiscie. Mala czasem sama z siebie cos powie zrozumiale. Kiedys malzon wraca z pracy i zawolal: daddy is here. na co Kostka krzyknela daddy here!

Hej dziewczyny,
Sorki, że tylko jeden dzień obcykam, ale odkąd wróciłam po feriach do pracy nie mogę znaleźć czasu dla siebie… i dla Was… najpierw przywracanie równowagi w klasie, a potem jakieś choróbsko mnie złapało, ale że do lekarza nie poszłam i pracowałam ciągle mnie dręczy. Do tego zapisałam się na szkolenie i 2 weekend mam wyjęty z życia. No i też czekam na doładowanie moich baterii cieplnych słoneczkiem wiosennym :)

Ella, również trzymam kciuki, aby maleńka jak najdłużej wysiedziała w ciepełku… a z drugiej strony widać, ze ciekawa świata będzie
Doroto, świetnie Cię znowu czytać… no i te postępy Paulinki… super!!!
Annaoj, nie zazdroszczę tak wczesnych pobudek, szczególnie jak nie trzeba się nigdzie śpieszyć…
ja potrafię wstać o 6 jak potrzeba, ale jak któraś z dziewczyn wstanie razem ze mną to jakoś nie potrafię się zorganizować do wyjścia o 7
Agnieszka, powodzenia w odka tarzaniu się…
Elvie, nie ma jak chwila relaksu, a do tego podobno faceci-fryzjerzy świetnie dobierają fryzury i kolory… ja też zamierzam sprawdzić szczególnie po metamorfozie mojej siostry
Basia, mimo braku ogrzewania, miło czytać, że sytuacja między Toba i mężem się ociepliła…
Maonka, no to nieźle musiałaś się córce tłumaczyć ;D
Aniam&Monia, nie ma jak dobre zakupy :)
Zielona, a ja bym się tak bardzo tym niestresowana… szczególnie po tym co przeczytałam w tym artykule:
Dziecko dwujęzyczne: czym różni się od rówieśników - Rodzina - dobra-rada.pl

O, nie… net mi chodzi tak woooolno, że odpisanie tutaj zajęło mi prawie godzinę…

bry
Dzisiaj doszłam do przekonania, że nasze dzieciaki się zmawiają ("dobra jutro ty śpisz, a ja ich obudzę, a następnego dnia ja śpię, a ty wstajesz). Dwa dni przyłaził Igor o 6, a Alicja spała do po 7, a dzisiaj zamiana. Wczoraj byliśmy u psiunicy i B robił jej zabiegi zalecone przez veta, powiem, że to nie na moje zdrowie, wiem, że to dla jej dobra, ale pies skomlał, ja ryczałam zamknięta w kuchni, a po wszystkim brzuch mnie rozbolał i do wieczora na kanapie. Jeszcze dzieciakom się w między czasie poobrywało, bo nerwowa się zrobiłam:eek:.
Na szczęście dzisiaj już się dobrze czuję.
Niech to się już skończy, a ona niech zacznie chodzić, nie musi być jak przedtem, byle sobie jakoś kuśtykała.
Dostałam za zadanie nauczyć się wszelakich kontrolek w moim aucie i całego menu ... Bo dziś oczywiście telefon jak debil " Kochanie taka lampka mi się pali .. kółeczko i coś tam w kółeczku i nie wiem czy mam jechać :-D:-D"
u mnie jest podobnie i też na pewno bym dzwoniła po pomoc;-)
Agnieszka ogólnie szefowa dobrze to przyjęła, tylko ona liczy, że będzie tak jak w poprzednich ciążach.
Zielona Kostka się rozkręci. Na razie najważniejsze, że Ty ją rozumiesz.
Beti zdrówka życzę
miłej niedzieli życzę

reklama
Witam,
maciek pospał od 23:30 do 7:05 bez pobudek. Niech mu już tak zostanie, plisssssss:happy2:

aniam - kciuki zaciskam! 190zł zapłaciłam, M. 60zł.

monia - polecam Pawła, ale rezerwację musisz na 2-3 tygodnie wcześniej zrobić.

annaoj kce - oj.. biedna psinka, też bym tego słuchać ani oglądać nie mogła. Ja to nawet na szczepienia z dziećmi nie chodzę, tzn. idę ale stoję obok i ryczę wraz z nimi, a M. trzyma dzieci.

zielona - fajnie, że Kostka zaczyna mówić. Jeszcze się taka gaduła zrobi, że będziecie mieli dość. Naszej się gadulstwo włączyło, nadaje non-stop, po mamusi:-D

Z życia Leny:
Córcia naszej niani to Marta, Marta tu u nas już 3 razy była na feriach. Przedwczoraj przyjechała do mnie koleżanka, a dawno nie była, więc przedstawia się Lenie:
- Cześć Lenka, jestem Marta. Pamiętasz mnie?
Lena: Ty nie jesteś Marta, Marta jest mała. Ty jesteś inna ciocia. Jak się kłamie to Ci nos urośnie.
:szok:

Do góry