reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Wczoraj ostatnia, dziś pierwsza się melduję:)

Przetrwałam noc sam na sam z dzieciakami. Uff.. Już wiem, że nie lubię i boję się tu sama w nocy być.
Wzięłam Lenkę do siebie do łóżka, abyśmy wszyscy w jednym pokoju byli. Mała jest jak kaloryfer:)

Znikam się ogarniać, M. już w drodze, a na 12:30 fryzjer:happy:

reklama
Ja już chce wiosny!!! Znowu sypie:eek:
Mojemu starszakowi coś się poprzestawiało i już trzeci dzień o 6 do nas przyłazi:wściekła/y: i twierdzi, że już jest wyspany i przyznam, że niedospana jestem.
Najchętniej bym drzemke zaliczyła, ale B ma trochę pracy, więc nie ma szans.
Ella jeszcze troszeczkę, mam nadzieje, że Twoja córcia zaczeka do wiosny.
Elvie wrzuć fotkę po wizycie.
Monia mam nadzieje, że to nic poważnego z pieskiem
miłej soboty życzę

Witam :-)
Dzisiaj nockę mieliśmy spokojną. M. pięknie przespał całą noc nawet mu katar nie przeszkadzał... ale też prawie cały dzień mamy jakieś sole "włączone". Teść przywiózł od znajomej jakieś takie z morza martwego i wszyscy się inhalujemy;-) grunt że pomaga :tak:

Annaoj
i jak tam w pracy po poinformowaniu o stanie błogosławionym??
Ella mam szczerą nadzieję, że ty i Zuzia dzielnie doczekacie do terminu :tak: trzymam za to &&& jakby coś się działo to pisz sms :tak:
Monia biedna psinka...
Swoją droga coś w tej pogodzie bo nasz pies też zaczął utykać na jedną łapkę i nie wiemy czemu...\
Elvie odstresuj się kobieto :tak: mam nadzieję że M. bezpiecznie dojechał do domu :tak:

Idę pomóc M. sprzątać bo mnie o to pięknie prosi.

Hejka,
witam się z zaśnieżonej krainy:wściekła/y: nawet nie ma jak wyjść, tak sypie.
Aga, u nas też dziś w miarę spokojna noc, aż człowiek lepiej funkcjonuje.

elvie, pokaż efekty pracy fryzjera, jestem ciekawa.
Ella, już bardzo blisko i będziecie razem, trzymam kciuki, żeby mała jak najdłużej w brzuchu siedziała.
monia, zdróweczka dla psiaka.

Uciekam, dzieci śpią, idę chatę ogarnąć.
Udanego weekendu

Ella, dasz rade!

Pogoda kiepska, a mialam mloda do polskiego sklepu wyciagnac... Chyba sobie odpuszcze.
Wredzia wreszcie zaczyna odzyskiwac apetyt. Cieszy mnie to niezmiernie, bo juz zaczynalam sie martwic. No i od kilku dni znow wstaje przed 6ta...Ech.

Zabraliśmy z mężem chłopców na chwilę na podwórko ulepić bałwany (oczywiście 2 szt. ;-)) a teściowie poszli na kulig. My go sobie odpuściliśmy ze względu na katar marka bo ma nosek obszczypany i bałam się że będzie go boleć...I teraz tak patrzę na to co się dzieje za oknem i dziękuję niebiosom za moją stanowczość dot. tego kuligu :tak: (mąż chciał żebym z J. poszła). Wyobraźcie sobie że za oknem teraz jest 4 st. i deszcz pada :szok:

Kot mi się właśnie do nogi tuli :eek::-D

Byliśmy dzisiaj w marko na jakimś mięcho ciekawe ;-) a przy okazji kupiłam sobie 2 prymulki i żąkila ...od razu lepiej i weselej się zrobiło na oknie :tak: wiosny mi trzeba.

Elvie jak tam fryzurka??

witam sobotnio, wrr właśnie u nas padło ogrzewanie :wściekła/y:więc na szybko umyliśmy się bo potem prawdopodobnie będzie tylko zimna woda. Na szczęście mamy kupiony grzejnik elektryczny więc nie zmarzniemy bardzo.
Sobota minęła nawet sympatycznie mąż odkurzył i umył podłogi a ja posegregowałam ciuszki małego bo już dużo rzeczy zrobiło się za małe, poprasowałam co było nowe pranie schnie w międzyczasie uśpiłam małego a mąż był na zakupach. Teraz siedzimy i narzekamy na ogrzewanie

aniez
dobrze że już lepiej się czujesz

mamusiu dzięki za info. Super że dieta pomogła Natalce

Agnieszka zdrówka dla M. To teście pewnie wrócili z kuligu niezbyt szczęśliwi:tak:

mamoPaulinki
dobrze że jesteś czekam na fotki. Z Paulinki dzielna dziewczynka dobrze że mówi bo mój dalej niemowa:-(

ella
na razie się na to nie zanosi ale będę próbować zobaczymy jak to pójdzie z tym jego niejedzeniem. Kciuki zaciśnięte &&&&&&&&&&&

elvi ubiję cię ale mi smaka na szarlotkę zrobiłaś:-) jak wrócisz musisz koniecznie wrzucić fotkę

monia
fajnie że Hania doszła już do siebie

aniam ja za niestety mam zęby zupełnie do bani strasznie kruche i ciągle się psują . trzymam kciuki za udany zakup auta

zielona rannego wstawania nie zazdroszczę my wstajemy bo musimy ale w sobotę i niedzielę to spanko do 8:-)

Bry wieczór
I znowu z doskoku
U nas też sypie i sypie i chyba nas zasypie, ale dobrze, że odwilż idzie. W tym roku to jakoś mnie ta zima omija, ale to nie zmienia faktu, że chcę już tej wiosny!!! Leonka od 3 dni wereanduję i to w porze Alicji przedszkola, więc dziś Ala była świadkiem jak go wystawiam na balkon. Była przerażona i lawina pytań, a po co on tam idzie, a czemu go zamykam samego na balkonie itp. Ale w końcu jakoś dziecko przełknęło temat.
Aniam mam do Ciebie sprawę, ale to na dagsillegro
Elvie widziałam, że zdjęcie na FB i widzę, że wizyta u fryzjera wyjątkowo udana
Ella będzie dobrze i mam nadzieję, że dotrwasz do bezpiecznego 37 tyg
Mamopaulinki gratuluje postępów w mowie
Zielona Kostce również gratuluje, widać że angielski to będzie jej język, w końcu łatwiejszy jest niż polski

witam -ja na szybko, bo padam na twarz i lecę już spać. Fotkę jutro na zamknięty wrzucę. Z wizyty jestem bardzo zadowolona, już się umówiłam na koloryzację na 23.03.:) Fotel do mycia głowy taki z nóżkami do góry, masaż Paweł robi taki, że się odpływa, odżywki regenerujące cudnie pachnące i od razu czuję, że włosy miękkie. Ciach profesjonalne, dobre -15cm, ale włosy układają mi się super, zamieć śnieżną już przeszły i dały radę;-) M. zachwycony:happy: Poza tym M. na drugim fotelu siedział i tez włosy ścinał, też zadowolony, więc polecamy unique każdemu.

reklama
Joł .

U nas śnieżek się topi i dziś nie sypało :-D
Już widzę te psie kupska jak to wszystko się stopi :wściekła/y: ale jednak wolę ciepło .

Koleżanka z byłej pracy , która już zresztą też tam nie pracuje , zrobiła mi dziś niespodziankę .
Okazało się że przenoszą magazyny triumpha i mają wyprzedaż , bo nie chcą tego wozić . To ja myk w auto , przyjaciółkę zgarnęłam i na zakupy . KUpiłam 3 piżamy po 19, 20 zA sztukę , staniki po 15 zeta , podkoszulki za 15 zł ( dwupak ) i sporo majtów po 8 zeta za sztukę . Nie pałam jakąś ogromną miłością do tej marki , no ale za tą kasę :-D:-D No a wicie jak to baba się raduje , jak wraca z olbrzymią reklamówą do domku :-D:-D
POtem na krótki test do serwisu zawitałam , bo mi się lampka od kół zapaliła ... i jechałam z myślą czy trzeba nowego run flata kupić czy nie :wściekła/y: Ale się okazało że czujnik ześwirował :-D:-D i całe szczęście .
Po południu miałam wizytę naszego sąsiada w Szymka wieku , więc dzieci nie miałam .
I tak sobie dzionek zleciał .

Jutro na 10 tą na ogladanie autka , także kciuki trzymać .

Zielona dobrze że Kostka rusza z gadulstwem .

Elvie super wyglądasz .

Do góry