reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

reklama
Dzięki dziewczyny. Borysek od rana nie gorączkuje, ale co jakis czas narzeka ,że go brzuzek boli, w zasadzie to tak miał trzy ataki,ze nagle wstał zgiety w pol i wołał..."mamuś ała, bziusiek boli". do tego nic nie je. Byłam u lekarza, zeby zobaczyć czy coś się nie rozwinęlo. Pani doktor stwierdzila, ze to wirus jakiś jelitowy, goraczki nie ma, ale wirus jeszcze go trzyma. Ma duzo pic, podawać mamy mu dicoflor i orsalit, a że nie je...trudno, wazne żeby pil. Trochę się uspokoiłam bo tak przed Świętami same wiecie. Musze tylko rodzinkę obdzwonić by powyjmowali z prezentów wszelkie slodycze bo mu nie wolno, a jak ja dziecku wytłumaczę jak w paczce zobaczy?. Także wszystkim mówię, by w jedną paczuszkę slodycze przepakować my wezmiemy i synus dostanie jak już bedzie mogl jeśc, a poki co Wercia po kryjomu bedzie czekoladki wcinać.

U nas porządki porobione, ja zrobilam śledzie pod pierzynką, a zaraz T bedzie robil sałatke jarzynową a ja salatkę z tunczyka, a jutro jeszcze planuje łososia z duszonym porem w sosie koperkowym. Resztę robi mama i bacia.

maonka, ja w tym roku ciasta z nutellą nie robie, bo potem przez cale święta siedze i wpieprzam a duuupa rosnie. Wystarczy ,ze moja mama je robi. Bo zawyczaj mamy dwa i potem mi cała blacha zostaję,a że ja je uwielbiam to potem maskara:-)

Kochane jutro pewnie nie uda mis ię wpasc więc:

Niech choinka się całą noc świeci
Niech cieszą się z tego też małe dzieci
Niech renifer grzeje z kopyta
A Mikołaj za prezent chwyta.
Niech życzenia sypią się wokół
Niech smutki opuszczą lokum
Niech nikt nie tonie w amoku
bo zbliża się najpiękniejszy dzień w roku.

Ostatnia edycja:
Witam wieczorowo

P na noc w pracy, dziewczyny pokąpane, każda w swoim łóżku i siostrzane rozmowy jeszcze prowadzą:tak:
U mnie dziś lajtowo było - tylko kompot, śledź pod pierzynką i rolada ze szpinaku z łososiem.

Wronia jak Borysek? Mam nadzieję, że już lepiej

Podziwiam dziewczyny za te ciasta. Ja w swoim życiu tylko marchewkowe popełniłam, ale my mało ciastowi jesteśmy więc jakiś jeden kupny gniot wystarcza

Elvie nie mogę się twojej choinki doczekać, najbardziej lubię takie choinki z własnoręcznie zrobionymi ozdobami, na naszej mnóstwo pierników wisi

Aniam
twoja teściowa to podobna do mojej babci, ona też miała bzika na punkcie wszystkich imprez, od świąt po urodziny i imieniny, żarcia na stole było tyle że cały następny tydzień można było jeść, kiedyś mi to strasznie przeszkadzało a teraz mi tego brakuje :-(
Jeśli chodzi o choinkę to nasza też co roku baaaardzo oryginalna ;-) bo robiona przez dzieciaki :tak: Ile metrów tego łańcucha zrobiliście ?

Pewnie masz rację co do babci . :tak: choć ja za wigilijnymi potrawami jakoś średnio przepadam . Kilka mi tylko pasuje , a karpia to nawet nie ruszę :no:
Tyle się trąbi wszędzie a łażą ludzie z tymi biednymi rybami w reklamówce , bo przecież być musi . Nie łaska wiaderko ze sobą zabrać :no: ew. poprosić na miejscu o zabicie - J tak zrobił w tym roku , bo on karpia nie ubije :-D
łańcucha dużo nie było , dziś zresztą z częścią ganiali i podarli .
Dziś wyklejaliśmy choinki , brokatami i papierem kolorowym , radocha była , jutro też coś sobie zrobimy .

Życzę wam zdrowych spokojnych świąt w rodzinnym gronie . Zdrowia dla was i waszych rodzin , kaski bo się zawsze przyda . Spełnienia marzeń i wypasionych prezentów .I dzięki , że jesteście . :tak:

Byliśmy dziś u Konstancji prababci. Dzięki temu nie będę musiała się już tam tłuc w święta, choć żal mi ciotki sernika... Ona też z tych, co polerują każdy kawałek domu, gotują tyle, że wioskę afrykańską można wyżywić i wcale nie na święta tylko, ale na każdą imprezę typu urodziny, imieniny, bógwico, a do tego zajmuje się wnukiem w rodzinnej wiosce i wnuczką w mieście oddalonym o 20km, gdzie dojeżdża autobusem, bo jej chłop wolał kasę przepić niż auto kupić... Anyway, ciotka robi taki tradycyjny, ręcznie ucierany sernik. BOMBA!
Ja się nażarłam makowca i chyba pęknę. Dojrzewam do zakupu jakiegoś tableta. Będziecie się mogły wykazać i powiedzieć mi skąd i co młodej poinstalować na podróż i Agnieszka, od Ciebie wezmę lekcję przerabiania ebookow na takie do tableta hehehe

A teraz moje kochane Baby

Na scescie, na zdrowie, na to Boze Narodzynie,
Coby sie wom dazylo, mnozylo kazde stworzynie!
Coby sie wom darzyły kury cubate, gęsi siodłate
Cobyście mieli telo wołków kielo w dachu kołków
Telo cielicek kielo w lesie jedlicek
Telo owiecek kielo mak mo ziorecek
Telo krów kielo w sąsieku plów

Coby sie wom darzyły konie z biołymi nogami
Cobyście orali śtyroma pługami
Jak nie śtyroma - to trzoma
Jak nie trzoma - to dwoma
Jak nie dwoma - to jednym
Ale co godnym!

Sięgnijcie do pieca - wyjmijcie kołoca
Sięgnijcie do skrzynie - wyjmijcie pół świnie
Sięgnijcie na wyzke - wyjmijcie masła łyzke
Piekliście, kłóliście - kolędnikom daliście

Coby sie wom darzyły dzieci - kielo przy piecu śmieci
W kozdym kątku po dzieciątku, a na pościeli troje
Ino cobyście nie pedzieli, ze to ftore moje!

Na scęście, na zdrowie, na tyn Nowy Rok!
Coby wom wypod z pieca bok!
Coby wom z pieca wypadła ruła!
Coby wom gaździno zhrubła!

Coby wom nicego nie chybiało
Z roku na rok przybywało
A do reśty - cobyście byli scęśliwi i weseli
Jako w niebie janieli, haj!

Dobrze, że Borysek lepiej :-) biedny, że na diecie musi być, ale Wronka masz rację, lepiej słodycze dajcie mu jak wydobrzeje.
Dziewczyny życzę Wam spokojnych świąt w rodzinnej atmosferze i pamiętajcie... w cycki niech nam kalorie pójdą :p

reklama
Do góry