reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Witamy i my :tak:

Przepraszam, że nas tak mało, ale muszę ogarnąć nas, teściową i babcie a te ostatnie dwie są jak małe dzieci i nic do nich nie dociera racjonalnego grr.... :wściekła/y:

A tak po za tym to u nas jak u wszystkich (prawie :-D) gotowanie... tylko na sprzątanie nie mam parcia, jakoś tak doszłam do wniosku, że gotowanie mi wystarcza :tak:. Bigos ugotowany, flaczki sa, jeszcze 3 sałatki, sernik, barszczyk, sos grzybowy i będzie wsio.... reszta do teściowej należy !

Choinka ubrana, żywa jak co roku, wujek wyręczył w tym roku tatę który grzeje dupsko na florydzie i pomógł mi przytargać do domu, bo W w pracy ciągle no i mamy piękną choinkę :-)
Zielona cieszę się, że już bliżej niż dalej :tak:

Wronka zdrówka dla Borysa, ja też gile i kaszel jak u gruźlika ....

Nie wiem czy jeszcze zajrzę więc na wszelki wypadek chciałam wam już życzyć : Zdrowych i wesołych świat Bożego Narodzenia, oby były przepełnione ciepłą rodzinną atmosferą która będzie trwała tak przez cały rok

reklama
Witam wieczorkiem

Isabela wiesz jak to jest dwie baby w kuchni to zdecydowanie za dużo ;-) a co dopiero trzy :-DZdrówka dla ciebie, chyba cię zaraziłam tym kaszlem ;-)

Aniam
twoja teściowa to podobna do mojej babci, ona też miała bzika na punkcie wszystkich imprez, od świąt po urodziny i imieniny, żarcia na stole było tyle że cały następny tydzień można było jeść, kiedyś mi to strasznie przeszkadzało a teraz mi tego brakuje :-(
Jeśli chodzi o choinkę to nasza też co roku baaaardzo oryginalna ;-) bo robiona przez dzieciaki :tak: Ile metrów tego łańcucha zrobiliście ?

Wronka mam nadzieję że leki zadziałają, spokojnej nocy dla was.

gosia poproszę o parę ciasteczek :tak:bo ja antytalencie do pieczenia :zawstydzona/y:

Elvie nie ma za co, bałam się że nie zdąży dojść :-)Ciekawa jestem zdolności plastyczny twojego M :-)

Monia trzymam cię za słowo :-p Zdrówka dla ciebie i Hanki.

Sonia zdrówka dla dzieciaczków a tobie życzę cierpliwości w związku z wizytą teściowej ;-)

Aniez zawsze robiłam w samą wigilię ale w tym roku wywar do barszczu robiłam na żeberkach i potrzebowałam mięso które na nich było do bigosu :tak:więc barszcz szybciej się zrobił ale do wigilii się nie zepsuje ( mam takie magiczne miejsce w domu gdzie jest chłodniej niż w lodówce ;-))
Trzymam kciuki za jutrzejsze pieczenie, podobnie jak ty nienawidzę piec :no:

Spokojnej nocy babeczki :-)

Witam
Zdrówka dla Borysa. Moja wczoraj jak usnęła to tak kaszlała, dopiero pomógł syrop Dexa Pico, dobrze, że go kiedyś lekarka przepisała. Wronka robiłam wczoraj ciasto z nutellą i wiśniami i wyszło ogromne!!! Ciekawe jak w smaku, dzisiaj sprawdzę, bo odkroję po kawałku. Tylko źle zrobiłam z sucharkami i od razu dodałam nutellę i ciężko się mieliło, ale jakoś dałam radę.
Zdecydowałam, że zrobię jeszcze sałatkę, którą robię zawsze w święta.
I jednak zdecydowaliśmy, że jedziemy już dziś do teściów, bo w końcu mąż ma wolne. Widzimy się więc po świętach.

Życzę wszystkim spokojnych, rodzinnych świąt, w miłej i przyjaznej atmosferze

Załączniki

• choinka_15.jpg
    choinka_15.jpg
    12,4 KB · Wyświetleń: 30
Czesc dziewczyny. Ja teraz na szybko.z.kom. wpadlam by zapytac Wronki jak Borysek? Bo wyobrazcie sobie ze Julcia od wczorajszego wieczoru ma cos podobnego- goraczka 39 stopni i prawie zadnych objawow innych. cos tam niby mowi ze brzuszek ja pobilewa ale.nie.wiem. czasem cos zakaszle.i tyle. tylko ta goraczka :( co 4h po czpopkach znow rosnie. nie mam pojecia.co jej???

Dzieńdoberek:-)

Małżon w Gozdnie siedzi i placek piecze :tak: zobaczymy co mu wyszło, ale pochwalę go najmocniej jak potrafię;-)
Rosół ugotowałam i czekam na chłopaków jak z kościoła wrócą a potem zabieramy się za lepienie pierogów i uszek , taki plan mam na dzisiaj :tak:

Ella zdrówka dla Julki.

Wronka jak tam Borysek?

Maonka Helka też od dwóch dni w nocy pokasłuje, ale to pewnie moja wina bo ja chora i dziecko zaraziłam, dzisiaj jest już lepiej tylko gileposampas się pojawiły :no:Spokojnej podróży :tak:

Zajrzę później bo widzę że wszystkie zajęte przygotowaniami do świąt :-)

my, jak przystało na przygotowania do świąt - PRASUJEMY ;-)...zagoniłam L, coby Emilowi dorównać :-)...nawet jej się podoba...

H też chora, od 3ciej do 7mej miała takie ataki kaszlu, że nocka do bani...

Zdrówka dla wszystkich chorowitków i oby jutro już wszyscy byli zdrowi!

Ja wyrobiłam chyba ze wszystkim, sernik z bezą upieczony (ufff) jeszcze makowiec, ale to już zostawiam na wieczór, jak stonka pójdzie spać, bo inaczej to ja tego nie zawinę ;-) bo wiadomo, że dzieci zaraz w masie by siedziały :p

Teraz obiadek i chyba skoczymy zamarzać na jarmark, bo Kuba od rana brzęczy, że musi jeszcze raz, a dzisiaj wieczorem wszystko zwijają.

Wpadę wieczorkiem.

Doberek :-)
Wszystkie wywiało do przygotowań a ja mam luz :eek: jakoś tak wszystko zorganizowałam że dzisiaj od obiadu mam totalny luz :-) jutro tylko zupę i kapuche zrobić no i rybki na świeżo :tak:

Ale kurcze należało mi się :tak: cały tydzień miałam tak pogoniony jak nigdy w życiu jeszcze i niby drobne rzeczy to byly ale skutecznie mnie rozbiły organizacyjnie.
Poczytałam tak przelotnie co tam naskrobałyście i przede wszystkim zdrówka dla chorowitków.
Wronka i jak Borysek przeszło mu w końcu???
Ella dla Julki równiez zdrówka!
Aniez my też wczoraj bylismy na Rybnickim Jarmarku Bożodzeniowym i największa atrakcją to były chyba żywe renifery :tak: i takie świecące "różdżki" które chłopcom A. kupił :tak::tak:

Gdzie indziej napisze o niespodziance która mnie spotkała ;-)
Ide kawę parzyć i A. wołać :-D

Życze wam kochane dziewczynki Radosnych, spędzonych w rodzinnej atmosferze Świąt. Pełnych miłości i wzajemnego dobra. Aby Boża dziecina błogosławiła Wam i Waszym rodzinom. Aby nigdy nie zabrakło wam tego co najważniejsze.

Agnieszka z rodzinką

Witam i ja,

wronka - jak Borysek?

Ella - zdrówka dla Julci!

gosienka -mnie zdolności a przede wszystkim cierpliwość M. zaskoczyła bardzo na plus. Takie cuda zrobił, że szczęka opada. Zrobię foty później to zobaczycie same. Na naszej choince nie ma w tym roku ani jednej bombki.

monia - podeślij L. i do mnie, sterta prasowania została poskładana i wrzucona do szafy.

Jutro nam busem teściowa poda pierogi i uszka, ale nie przyjadą. Szczegóły wiecie gdzie;)

Zmykam,bo Mać wzywa.

reklama
Cześć!
Flaczki sie dogotowują, jutro tylko mięska popiec na święta i przygotować wigilię,ale to juz z górki.
Więc juz w tym zamieszaniu świątecnym pragnę złożyć Wam , dzieciakom i Waszym Rodzinom najserdeczniejsze życzenia Bożonarodzeniowe, samych radości, miłości, usmiechu na twarzy, zrozumienia,zdrówka,i wiele łask bozych, bogatego mikołaja.!!!!!!!

Do góry