reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Hej

Borys ma 39,5 temp:-(. Jest 13,30 a on nic nie jadł....sama niewiem co mu jest:-(. Wczoraj lekarka stwierdzila ,że gardlo czyste, kataru nie ma. Przez wczorajszy dzien zjadł kaawałek chlebka, parę chrupków i kawałek pierniczka. dzis jak wspomnialam nic.....cholera:-(. Podałam mu paracetamol i licze,że może jak spadnie mu gorączka to cos zje. Póki co od 1,5 godziny śpi.

reklama
Dzień dobry Kobitki.

Puchy więc zakłądam że każda w domu przedświątecznie szaleje;-) Tylko ja leżę jak łajza ostatnia bo brzuch mnie znowu boli:confused2: W każdym razie pozdrawiam Wszystkie i udanych przygotowań życzę:-)

Wronia- A Borys miał juz trzydnówkę? Może to ta cholera? Julka nie miała, ale pamiętam jak dziewczyny pisały że to nie daję żadnych objawów poza gorączką...brzuszek go jeszcz eboli czy po prostu nie je? Swoją droga ja tez bym nie jadął mając 39.5st :no: Jak ta temp nie spadnie to może przejedźcie się później na jakiś dyżur bo to już dość masakryczna temperatura:no: W kazdym razie zdrowia dla naszego przystojniaka życzę!

A ja nadal nie rozumiem czemu na święta trzeba prać firanki i szorować wszystko , tylko potem żeby potem 3 dni żreć :-D Dla mnie święta to taki rodzinny czas i przede wszystkim odpoczynku .
Czego wszystkim sprzątającym serdecznie życzę :tak:

Toż w święta już nikt sprzątać nie ma zamiaru, tylko się rodzinką cieszyć.
Mnie też zawsze mniejszy lub mniejszy szał ogarnia (w tym roku zdecydowanie w rozmiarze XXL co zważywszy że w święta nas prawie nie ma nawet dla mnie jest niepojęte).
Ale mnie tylko święta mobilizują to wysprzątania wszelkich zakamarków w które cały rok nie zaglądam.
Aczkolwiek jak z czymś nie zdążę to też tragedii nie ma

Wronia biedny Borysek, przy temp powyżej 39 zawsze dodatkowo okłady zimne robię

Zielona piękny nowy suwaczek:tak:. Oby już ostatnie takie odliczanie

Ja dziś sanki zaliczyłam, przedpołudnie w kuchni, teraz już LB.

Spadam, bo już Ola do kompa tupie. Oj chyba czas na drugiego lapka

Witam drogie panie :-)

Barszczyk się gotuje, ryba po grecku już sobie w zalewie siedzi więc na dzisiaj mam wolne ;-)
Śnieg u nas zaczął padać więc jest nadzieja że biało na święta będzie :tak:

Magda u nas też laptop ciągle okupowany ;-)

Wronka jeśli Borys nie miał trzydniówki to może być to, najważniejsze aby pił i się nie odwodnił, ja przy tak wysokiej temperaturze ( a moje trzy egzemplarze też tak wysoko gorączkują :no:) robię okłady na czoło i nóżki.Zdrówka dla Boryska.

Ella ty leż i nie marudź, dzidzia najważniejsza :tak:

Maonka zdrówka dla Alicji i cieszę się że aniołek się spodobał i poczta dotarła na czas :-)

Basia dziękuję za życzenia, spokojnej podróży :-)

Monia no ja bym się przeszła, to co kolejne spotkanko wrocławskie? :-D:-p

Aniam wyczuwam nutkę złośliwości ;-)Ja tam firan nie piorę bo nie mam :-p:-D

Aniez
u nas to samo, małżon za nic w świecie za okna by się nie zabrał gdyby nie święta, chociaż teraz też stwierdził że okna czyste i wszystko przez nie widać ;-)

Zielona czyli już bliżej niż dalej :-)

Papatki

Dziewczyny trzydniówke juz miał, więc to nie to. Na brzuszek dzisiaj rano narzekał, teraz juz nie, poza tym puszcza strasznie śmierdzące bączki i dwa razy zrobil dość luźną kupke. okłady zrobilam. Po podaniu paracetamolu temp spadła do 38,5, nie mineły jeszcze 2 godz a on znowu ma 39,5. T wlasnie poleciał po nurofen, bo sie cholera okazalo ze na dnie butelki tylko coś zostało. No i w związku z tym mam pytanie...Po jakim czasie od podania paracetamolu, mogę mu podac ten nurofen??? , bo juz kurna zapomniałam jak to było:zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
Hej ho, pracusie :-) My dzisiaj ciasteczka sobie upiekliśmy i teraz czuję się nimi napchana :p

Wronka pchnęłam Ci esa ;-) buziaki i zdrówka dla Borysiątka.

Gosieńlo- szybko barszcz robisz... ja zakwas zakisiłam i siedzi w lodówce, natomiast u nas barszcz robi się w Wigilię. W sumie nie wiem czemu ;-)

Jutro mam w planie sernik i makowiec, więc proszę o kciuki, bo ja nienawidzę piec... jeść też średnio... eh...

No i w sumie jakoś po trochu robiłam, część w zamrażarce siedzi, rybę po gregku robi na szczęście moja mama, więc oprócz ciast, to mi został barszcz i sałatka :-) myślę, że wyrobię i nie zwarjuję ;-)

Z ciekawostek, to nie mam choinki, bo stary od wczoraj próbuje kupić jodłę w donicy i nie ma... normalnie zostały tylko cięte choinki... ciekawe, czy go to nauczy tego, że takie rzeczy można zrobić wcześniej... chociaz mocno w to wątpię.

Tymczasem idę się upiększyć, bo mam gości mieć :-)

Hej!
Popijam kawkę i odpoczywam między porządkami, choinka juz stoi zaraz przytargam ozdoby i bedziemy ubierać:-)
Kuba w domu od wtorku ponownie ucho ale tym razem bez antybola, Ola wczoraj rano wstała z temperaturą, innych oznak choroby brak, Mania ma gluta już chyba trzeci tydzień, także u nas bez zmian:no:, jak by tego było mało od wczoraj mam teściową w domu:eek:
Na jutro mam w planach tak jak Aniez makowiec i sernik:-) oraz karmelowe.
Kawa się skończyła co oznacza powrót do roboty:rofl2:
pa pa

reklama
Monia no ja bym się przeszła, to co kolejne spotkanko wrocławskie? :-D:-p

Gosienka, promo się skończyła, ale jak będzie następna to idziesz ze mną, nie ma bata :-) pooglądamy sobie, chociaż tyle :-D:-D:-D

Wronka, zdrówka dla B...jak H miała wysoką gorączkę, to ja ładowałam do dzioba ibum a w tyłek paracetamol, nawet w tym samym czasie....jeśli nie chce jeść, to wielce prawdopodobne, że angina idzie, tak zazwyczaj się zaczyna: wysoka temp. + biegunka...

Z ciekawostek, to nie mam choinki, bo stary od wczoraj próbuje kupić jodłę w donicy i nie ma... normalnie zostały tylko cięte choinki...

Aniez, jeszcze wczoraj były w Radw. (http://www.kulas.pl/) jeśli chcesz to jutro podjadę sprawdzę, czy są jeszcze...

u nas chorobowo: H ze sterydem i antybolem do nosa, ja mam chyba krtań...jak zwykle w parzysty rok przed świętami, coby tradycji stało się zadość, rozkładamy się po kolei...czy jak już wspominałam, ze dla mnie lata parzyste mogłyby nie istnieć :no: ???

Ostatnia edycja:
Do góry