reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniówki 2010!!!

dziewczynki ja tak tylko na chwilke i mam pytanie czy moge sie napic piwa bezalkoholowego jakiegos>? tylko jedno? czy ono tez ma w sobie cos co moze zaszkodzic dzidz?

nie chcę wyjść na zawodowca w piciu alkoholu ale odkąd nie mogę go pic mam na niego wielką ochotę :zawstydzona/y: Wszelkiego rodzaju wina i drinki odstawiłam zupełnie ale 2 x podczas tej ciąży wipiłam 50 ml (odmierzone :-D)piwa z colą. Przyznałam się mojemu gin.w Polsce i nie krzyczał na mnie wcale ani nic podobnego;-). Teraz na szczęście juz nie mam takich zachcianek ale za pierwszym razem po tej 50 -ce spałam całą noc :-D
ps. przyznaje się ,że jak nie wiedziałam ,że jestem w ciąży świętowałam swoje 30-te urodziny i to nie mineralna a żurawinową :-p

reklama
A ja wręcz przeciwnie powiem, że jeśli masz wielka ochotę napić się piwka, bo masz smaka, to je po prostu wypij (bezalkoholowe oczywiście). To samo tyczy się słodyczy, fastfoodów itd. Jak to szło??? "Czasami człowiek musi... inaczej się udusi..." :-D

Doprawdy- myslę, że np. sterczenie na środku ruchliwego skrzyżowania we Wrocku jest dużo bardziej szkodliwe dla dziecka nić 1 piwo, bezalkoholowe do tego.

brawa dla tej pani :tak:

nie chcę wyjść na zawodowca w piciu alkoholu ale odkąd nie mogę go pic mam na niego wielką ochotę :zawstydzona/y: Wszelkiego rodzaju wina i drinki odstawiłam zupełnie ale 2 x podczas tej ciąży wipiłam 50 ml (odmierzone :-D)piwa z colą. Przyznałam się mojemu gin.w Polsce i nie krzyczał na mnie wcale ani nic podobnego;-). Teraz na szczęście juz nie mam takich zachcianek ale za pierwszym razem po tej 50 -ce spałam całą noc :-D
ps. przyznaje się ,że jak nie wiedziałam ,że jestem w ciąży świętowałam swoje 30-te urodziny i to nie mineralna a żurawinową :-p

Mojej koleżance gin zalecił raz na jakiś czas wypicie pół lampeczki wina wytrawnego, w celu podwyższenia ciśnienia:szok:ja bez tego mam wysokie
nawet nie muszę patrzeć na 5 litrowy gąsiorek swojskiego wina wiśniowego , które dochodzi w kuchni:)Został tak samo poczęty jak nasz Antoś

Ja też się przyznam że nie wiedząc jeszcze że jestem w ciąży oblewałam nasze pierwsze samodzielne mieszkanie....wypiłam kilka szklaneczek martini a na drugi dzień miałam zejście smiertelne, co nigdy wcześniej mi się nie zdarzało...a po tygodniu okazało się że jestem w ciąży.Ojj ale ja miałam wyrzuty sumienia:cool:

Mojej koleżance gin zalecił raz na jakiś czas wypicie pół lampeczki wina wytrawnego, w celu podwyższenia ciśnienia:szok:ja bez tego mam wysokie
nawet nie muszę patrzeć na 5 litrowy gąsiorek swojskiego wina wiśniowego , które dochodzi w kuchni:)Został tak samo poczęty jak nasz Antoś

Ja też się przyznam że nie wiedząc jeszcze że jestem w ciąży oblewałam nasze pierwsze samodzielne mieszkanie....wypiłam kilka szklaneczek martini a na drugi dzień miałam zejście smiertelne, co nigdy wcześniej mi się nie zdarzało...a po tygodniu okazało się że jestem w ciąży.Ojj ale ja miałam wyrzuty sumienia:cool:

Mój lekarz który prowadził pierwszą i druga ciąże też tak mówił bo ja też z tych co maja niskie ciśnienie.wiadomo ze nie mozna przeginać:tak:
Tez miałam problem bo nie wiedziałam że jestem w ciązy i też zaliczyłam impreze fakt że nie było katastrofy ale tez później miałam wyrzuty sumienia:zawstydzona/y:
Lekarka powiedziała mi ze nie mam o tym mysleć i że wszystko będzie dobrze.

a ja uprawiajac seks bez zabezpieczenia (jadac na kalendarzyku) odmawialam sobie alkoholu zawsze - oprocz dni okresu (tylko wtedy pozwalalam sobie na %, bo bylam pewna na stowe ze nie jestem w ciazy!)...
Nie bede szkodzic dziecku ani papierosami ani alkoholem..... :no:!!!!!

o ile dobrze rozumiem to jestesaniolkiem chce nam zakomunikować że bedzie syn tylko nie wiem dlaczego tak nieśmiało :-) gratuluje
hehe L:) - zajrzelismy tylko go zmierzyc i maly wariując poświecił jajeczkami :-D
Gin powiedzial ze na 75% chlopak ale upewnimy sie za tydzien :D... wiec nie wiadomo do konca :)...

Hej:-)Ja już po USG i będziemy mieli córeczkę:tak::tak::tak::tak::tak::tak:
Ja dalej nie mogę w to uwierzyc:-)Jak ja się ogromnie cieszę:-):-):-)
Cały czas czułam że będzie chłopak, nawet wszyscy mi tak mówili, a tu zrobiłam wszystkim niespodziankę:-D:-D:-D
Nie wiem kiedy dojdę do siebie:-)
A jeśli chodzi o samo usg to wszysko w jak najlepszym porządku:-)Córeczka waży już 330 g. Duża laseczka z niej:-)

a ja uprawiajac seks bez zabezpieczenia (jadac na kalendarzyku) odmawialam sobie alkoholu zawsze - oprocz dni okresu (tylko wtedy pozwalalam sobie na %, bo bylam pewna na stowe ze nie jestem w ciazy!)...
Nie bede szkodzic dziecku ani papierosami ani alkoholem..... :no:!!!!!

Kochana my staraliśmy się prawie rok i przed każdą impreza(nie tylko ;-)) robiłam test na wszelki wypadek i raz jedyny nie zrobiłam a okazało sie ,że kilka dni wcześnie zrobiliśmy szkraba.
Kamisia potwierdzam ,że była to pierwsza impreza od lat po której nie mogłam dojść do siebie całą noc:-D

reklama
Do góry