reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Gosienko, tak z ta wycieczka, to tak i nie. Fakt, srednio na reke bylo mi tam dzis jechac, zwlaszcza zeby sie tylko z doktorkiem podroczyc. Zalezalo mi na jak najszybszym odebraniu wyniku, poniewaz od daty ostatniej wizyty (tej, na ktorej rozszyfrowuje sie hist-pat), musza uplynac przynajmniej 3 tygodnie zanim zacznie sie kolejna wycinke (ustalenia NFZ). A tak to bede musiala czekac dluzej. mam nadzieje, ze sie wyrobimy. Bylam tez w paszportowym, wiec zupelnie na marne sie tam nie tluklam :tak:
teraz to już wszystkie będziemy czekać na twoje zwierzenia
haha, ja malo zwierzalna jestem. posiedze, pomysle, przanalizuje i wtedy zdam relacje ;-)

Ide do lozka, bo cos mnie w gardziolku drapie.

reklama
Witam.
jestem dopiero dzisiaj bo wczoraj sie u lekarza z A. Naczekalam :no: wizyty mieli w odstepie 10 minut. M.przyjety nawet przed planem za to A. Godzine po planie... Dobrze ze odwiozlam M. do domu o wrocilam po A.

M. Dostal antybol. Mam nadzieje ze teraz juz szybciej dojdzie do siebie. A. Tylko jakis lek wykrztusny. Dzisiaj jest o niebo lepiej w jego przypadku. Musialo sie skumulowac kilka rzeczy i mi wczoraj padl. Ale dzisiaj juz go energia roznosi i humor mu wrocil i juz planuje co dzisiaj bedzie robic :-d
Mnie na migdale jakies 2 pecherzyki sie zrobily :no: ale potraktowalam je tamtum verde i juz jest kepiej.
musze ta energie A. Wykorzystac i zostawie mu dzieciaki i pojade na zakupy do miasta ;-)
Milego dnia

Witamy się w baaaardzo mroźny poranek :no:
I jak na złość ogień mi zgasł i w domu rano masakryczna zimnica :no:

Emilo dzisiaj ma turniej Mikołajkowy i właśnie przed chwilą pojechał:tak:

Agnieszko w takim razie zdrówka dla małego i dużego chłopaka :tak:

Zielona no i jak tam z tym paszportem dla Kostki? wyrobią się urzędasy?

Elvie trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę ;-)

Basia mam nadzieję że Wiktor dzisiejszą noc już nie gorączkował, zdrówka dla niego.

Aniam dokładnie, najważniejsze że wszyscy zdrowi:tak:

Nata jak się czujesz, leki pomogły?

Kawy mi się chce tylko kto mi ją zrobi:-)
Miłej soboty:-)

Gosienko, w paszportowym bylam po wnioski i numer konta, na ktore musze haracz odprowadzic ;-) Teoretycznie maja 4 tygodnie na wyrobienie dokumentu. Jesli Konstancja poczuje sie lepiej, to w poniedzialek pojedziemy zlozyc dokumenty i od razu powiedza nam kiedy mamy sie zglosic po odbior. Jak juz bede wiedziala kiedy, wtedy bede szukac biletu na odpowiednia date i w przystepnej cenie. Juz udalo mi sie jeden znalezc za naprawde fajne pieniadze, ale jako ze uplynelo troche czasu, to juz zdazyl zdrozec.
Moj optymistycznie nastawiony do zycia i wlasnego (zlodziejskiego) kraju, twierdzi, ze we srode dostanie czek od bylego pracodawcy (pracowal dla panstwa, a jakze!) za prace wykonywana od marca czy kwietnia do konca czerwca, za lipiec i sierpien mu z cala pewnoscia nie zaplaca. Jesli jego optymistyczne prognozy sie sprawdza, to w czwartek juz powinnam byc szczesliwa posiadaczka biletu. Jesli nie, to szukam prawnika, coby miedzynarodowy rozwod - zaoczny - przeprowadzil ;-)

cześć dziewczyny
wreszcie przespałam noc co prawda z przerwami na podanie leków (co 4 godz.) ale przynajmniej trochę udało się złapać snu.

Mały tak jak pisałam w poniedziałek wieczorem dostał gorączki i we wtorek poszłam z nim do lekarza który stwierdził że ma lekko zaczerwienione gardło i dał tylko przeciwzapalne leki typu pulmeo i itd.
Ale przez jeden dzień było dobrze a w nocy dostał 40 st gorączki, zbiliśmy i dalej podawaliśmy te leki ale w czwartek po kilku atakach 40 stopniowej gorączki poszliśmy do innego pediatry i co gardło ciemno bordowe i posklejane migdały które nie pozwalały małemu ani prawidło oddychać ani jeść bo nie mógł nic przełknąć. Dostał antybiotyk i dopiero chyba dzisiaj jest odrobinę lepiej bo w nocy wypił mleczko a wieczorem zjadł serek homogenizowany i tak się bujamy. W tym tygodniu ja byłam na zwolnieniu lekarskim a przyszły bierze mój mąż

Hej
miałam koszmarny wieczór wczoraj, bo mały znów sie przewrócił nie tak jak zea i znów dopadły mie bóle ze chodzić nie mogłam, dopiero jak szłam spać znów fiknął inaczej i przeszło, tak więc leki swoją drogą a on swoją.

Pada śnieg, mały nie może sie doczekać jak tatuś ze sklepu pracowniczego wróci i powozi go na sankach.

Narazie tyle , nadrobie później.
Zdrówka wszystkim imiłego weekendu

u nas mroźnie dzisiaj - ale za godzinkę idziemy na sanki - tzn ja i Julka - bo małż na wyjeździe.

troche mniej mnie boli, wiec prochy działają

Pozdrawiam
wszystkich

isabela gratuluję "odmlekowania" u nas daleka droga chciałam odzwyczaić od nocnego karmienia ale zatrzymałam się drugi tydzień na razie na zmniejszonej dawce bo on tylko jak śpi to je cokolwiek.

Agnieszka ZDRÓWKA życzę trzymam kciuki aby przestało w końcu boleć

ella trzymaj się kobitko dasz radę oby jak najdłużej w dwupaku

zielona ja też z kalendarzykiem raczej się nie zaprzyjaźnię bo mam nieregularne miesiączki wyszłabym na nich jak Zabłocki na mydle a ja drugiego już nie chcę wystarczy mi to jedno diable wcielone.
Ja zaczęłam odchudzanie od wczorajszej wieczornej ( ok. 21) pizzy
Twój ludzik pokazujący język tak podoba się mojemu małemu że nie pozwala mi czytać dalej postów jak go zobaczy to przymusowy postój

filonka trzymam kciuki wytrzymaj jeszcze chwilkę w dwupaku aby jeszcze te 6 tyg. zleci szybciutko a ty pogadaj z synkiem co by się za bardzo nie śpieszył

elvi na zaparcia świetny jest syrop Lactulosum można stosować od miesiąca

aniam przygód na bilansie 4 latka nie zazdroszczę tacy to nasi lekarze cudni są.

wronka
ja też chętnie pojechałabym na takie szkolenie chociaż na dwa dni

gosieńko zdrówka dla dzieciaczków

aniez zazdroszczę mój w stronę plasteliny czy to ciastoliny nawet nie spojrzy w ogóle go nie interesuje

W moich rodzinnych stronach na mikołaj wkładał prezenty do butów zazwyczaj coś słodkiego

Dziewczyny jesteście boskie jak bym miała chociaż trochę bliżej to bym się wprosiła do was na sylwestra a tak siedzę padam ze śmiechu

Hej
Zima dotarła i do nas. Mróz trzyma.
Po dniach pełnych wrażeń, Aluśka wczoraj padła o 18:30 w drodze do domu i pospała do 8:30! Wczoraj w końcu też wcześniej się położyłam więc jestem nareszcie wyspana.
Idę gotować jakiś obiad i ogarnąć chatę. Do później

reklama
Do góry