reklama
zielona maupa
Na skrzydłach melancholii
bo ksiezom to sie w dupach poprzewracalo. zapomnieli @!#$#%^^&*, ze oni sa po to aby sluzyc, nie na odwrot. to jest jakis polski fenomen. tutaj ksiadz kaze, a wierny musi. jeszcze nigdy i niegdzie nie spotkalam sie z taka prawidlowoscia, nawet w bardzo katolickim Meksyku.Aniam ja nie Gosieńka ale wiem co miała na myśli... czasami są tacy durni księża że wymagają nie wiedziec czego jak chce się dziecko do komunii posłać. Jak dorosłym zależy (czytaj wierzący i praktykujący) to niestety musi sie podporzadkowaćbo na komunię w innej parafi też ten ksiądz musi wydać zgode...
Kark mnie boli
Powinnam isc wlosy podciac i zafarbowac, ale mi sie nie chce. hehe. OK chce mi sie, ale upatrzylam sobie fajne ciecie i musze wlosy zapuscic coby cos w tym stylu zrobic
Jasne, az tyle nie zapuszcze, ale za miesiac bedzie juz mozna przyciac w takim stylu. poza tym nie wiem jaki kolor sobie strzelic. no i musze schudnac te 3kg, ktore od przylotu do PL zyskalam, tylko jakos nie moge sie zmobilizowac.
gosienkag76
Fanka BB :)
Witamy się z kawką :-)
Tatuś trójcę do szkoły odstawił z czego ja się bardzo cieszę bo pogoda za oknem pod psem
Dodatkowo coś czuję, że za chwilę małżon do mnie zadzwoni bo będzie już po rozmowie z panią przedszkolanką, która oświadczy mu że szanowny małżon ma zostać Mikołajem ;-) dostanie mi się na pewno
Muszę się wam jeszcze pochwalić że Mateusz ma na poważnie dziewczynę i wczoraj mi oświadczył że za jakieś 5 lat razem wyjeżdżają do Niemiec i będą tam mieszkać Generalnie on tak poważnie o tym mówi całkowicie odwrotnie niż Emilo który go wczoraj uświadamiał ,że jeszcze w życiu będzie miał nie jedną dziewczynę
Mamusia wcześniejsze andrzejki były
Agnieszka też dzisiaj jadę ze swoim autem do mechanika bo mam problem z odpalaniem
Nic nie mów o otwieraniu monte bo ja wczoraj musiałam rozmowę z Kittkową przerwać bo przez przypadek otworzyłam monte i Helka zrobiła taką histerię z tego powodu że i rozmawiać się nie dało
Aniez u mnie na wsi jest super fryzjerka i o połowę tańsza niż twoja ;-) NIc nie rób w sobotę ocenimy jak wyglądaszJak nocka Bartoliniego?
Aniam no pewnie że chodzę bo się księdza boję ;-) Tak na poważnie to Agnieszka odpowiedziała na twoje pytanieja tylko dodam że moje dzieciaki lubią chodzić na roraty bo ksiądz co roku wymyśla różne konkursy, w zeszłym roku zbierało się obrazki a na koniec dzieci dostały plecaki, dodatkowo codziennie dzieci robiły serduszka z dobrymi uczynkami i potem było losowanie i dziecko dostawało drobną nagrodę.U nas nie ma generalnie problemu z pójściem do kościoła, nigdy dzieci nie zmuszałam, przyszedł czas że same zechciały chodzić, najlepsza jest Helenka, idziemy w Niedzielę na mszę i jak tylko wchodzimy do ławki to ona zasypia i budzi się jak msza się kończy
Monia u nas pewnie też bedzie taka reakcja jak z przedszkola wrócimy z paczką od MikołajaJak tam Laura nie zażyczyła sobie konia jako prezent gwiazdkowy;-)
Maonka gdybym samochodem nie jechała to codziennie kielicha bym wypiła coby się nie denerwować bo jak całej trójcy się smerf maruda włączy to powiem ci że niezła jazda rano jest i pewnie by wiadro melisy nie pomogło ;-)
U nas gaz zawsze kończy się w niedzielę
Miłego dnia kobietki:-)
Tatuś trójcę do szkoły odstawił z czego ja się bardzo cieszę bo pogoda za oknem pod psem
Dodatkowo coś czuję, że za chwilę małżon do mnie zadzwoni bo będzie już po rozmowie z panią przedszkolanką, która oświadczy mu że szanowny małżon ma zostać Mikołajem ;-) dostanie mi się na pewno
Muszę się wam jeszcze pochwalić że Mateusz ma na poważnie dziewczynę i wczoraj mi oświadczył że za jakieś 5 lat razem wyjeżdżają do Niemiec i będą tam mieszkać Generalnie on tak poważnie o tym mówi całkowicie odwrotnie niż Emilo który go wczoraj uświadamiał ,że jeszcze w życiu będzie miał nie jedną dziewczynę
Mamusia wcześniejsze andrzejki były
Agnieszka też dzisiaj jadę ze swoim autem do mechanika bo mam problem z odpalaniem
Nic nie mów o otwieraniu monte bo ja wczoraj musiałam rozmowę z Kittkową przerwać bo przez przypadek otworzyłam monte i Helka zrobiła taką histerię z tego powodu że i rozmawiać się nie dało
Aniez u mnie na wsi jest super fryzjerka i o połowę tańsza niż twoja ;-) NIc nie rób w sobotę ocenimy jak wyglądaszJak nocka Bartoliniego?
Aniam no pewnie że chodzę bo się księdza boję ;-) Tak na poważnie to Agnieszka odpowiedziała na twoje pytanieja tylko dodam że moje dzieciaki lubią chodzić na roraty bo ksiądz co roku wymyśla różne konkursy, w zeszłym roku zbierało się obrazki a na koniec dzieci dostały plecaki, dodatkowo codziennie dzieci robiły serduszka z dobrymi uczynkami i potem było losowanie i dziecko dostawało drobną nagrodę.U nas nie ma generalnie problemu z pójściem do kościoła, nigdy dzieci nie zmuszałam, przyszedł czas że same zechciały chodzić, najlepsza jest Helenka, idziemy w Niedzielę na mszę i jak tylko wchodzimy do ławki to ona zasypia i budzi się jak msza się kończy
Monia u nas pewnie też bedzie taka reakcja jak z przedszkola wrócimy z paczką od MikołajaJak tam Laura nie zażyczyła sobie konia jako prezent gwiazdkowy;-)
Maonka gdybym samochodem nie jechała to codziennie kielicha bym wypiła coby się nie denerwować bo jak całej trójcy się smerf maruda włączy to powiem ci że niezła jazda rano jest i pewnie by wiadro melisy nie pomogło ;-)
Miłego dnia kobietki:-)
AgnieszkaSz-r
Mama VI 2007 i IV 2010
Ha ha ha ha to tak jak u mnie
Co do odpalania to mój teść miał ostatnio ten sam problem. Raz auto odpaliło raz nie, raz musiał z 5 minut kręcić w te i spowrotem żeby odpalić w końcu. Na szczęście mój brat jest mechanikiem z zamilowania (naprawia auta od 4 rż) i z wykształcenia w końcu (od 3 lat). No to teściowi naprawił bo poszedł...eeee bendix czy jakoś tak... jeszcze jutro teść odstawia auto do brata bo jeszcze tam jest jakiś filtr przed tym i jest zawalony cały...
Wczoraj jak mówiłam o tym aucie mojemu A. to coś mówił o mikołaju dla mnie i aż się boję czy nie kupi mi auta bo te to co chwilę robi takie jazdy że praktycznie równowartość jakiegoś 5-6 latka zaraz w niego włożymy...a po co? Wiem że planował zakup na luty, ale jakoś tak wczoraj dziwnie o tym mikołaju i o naprawie mówił...
Mam dzisiaj ubaw z M. Wynalazł w szufladzie kąpielówki... i ryk bo on chce na basen, on chce kąpielówki... w efekcie łazi w spodniach dresowych i kąpielówkach na to naciągniętych bosko wygląda
basia0412
witam porannie z nad kawci mały w przedszkolu i znowu kaszle
Co do słodyczy to mój właściwie codziennie je ale dostaje po południu 1 -ego kinderka- tatuś tak nauczył i żadne perswazje nie pomagają.
Mój był dzisiaj bardzo łaskaw i zbudził mnie na jedzonko w nocy tylko raz (zazwyczaj dwa lub trzy razy).
zielona jak ja ci zazdroszczę wczorajszego spokojnego wieczoru ja mojego w końcu na siłęn spacyfikowałam o 21.20 bo rano przecież trzeba wstać do przedszkola
gosieńka ja chyba cie pobiję bo mam 35 km do pracy. Chłop chciał dobrze ale jak większość nie pomyślał, ostatnio mój też nie wyłączył kuchenki na szczęście na palniku niczego nie było. Mamy kuchenkę na prąd więc trochę naciągneło.
monia fajnie jak dziecko ma jakies konkretne zainteresowania
aniam brawa Oli super zuch z niej jak ja bym chciała aby moje bylo takie samodzielne ale mojemu pólki co najlepiej wychodzi zdejmowanie butów i skarpet nawet Panie w przedzszkolu na niego się skarżą że ciągle na bosaka chodzi i co założą to 5 sekund i już bez
aniez :-) luzik nawet jak byś na czerwono wyszła wyglądałabyś SUPER
Agnieszka no to masz wesolo
mamusia
Co do słodyczy to mój właściwie codziennie je ale dostaje po południu 1 -ego kinderka- tatuś tak nauczył i żadne perswazje nie pomagają.
Mój był dzisiaj bardzo łaskaw i zbudził mnie na jedzonko w nocy tylko raz (zazwyczaj dwa lub trzy razy).
zielona jak ja ci zazdroszczę wczorajszego spokojnego wieczoru ja mojego w końcu na siłęn spacyfikowałam o 21.20 bo rano przecież trzeba wstać do przedszkola
gosieńka ja chyba cie pobiję bo mam 35 km do pracy. Chłop chciał dobrze ale jak większość nie pomyślał, ostatnio mój też nie wyłączył kuchenki na szczęście na palniku niczego nie było. Mamy kuchenkę na prąd więc trochę naciągneło.
monia fajnie jak dziecko ma jakies konkretne zainteresowania
aniam brawa Oli super zuch z niej jak ja bym chciała aby moje bylo takie samodzielne ale mojemu pólki co najlepiej wychodzi zdejmowanie butów i skarpet nawet Panie w przedzszkolu na niego się skarżą że ciągle na bosaka chodzi i co założą to 5 sekund i już bez
aniez :-) luzik nawet jak byś na czerwono wyszła wyglądałabyś SUPER
Agnieszka no to masz wesolo
mamusia
basia0412
gosieńka czyżbyś wrobiła swojego męża w tę rolę? to się chlop zdziwi. A Mateusz wymiata
zielona maupa
Gosienko, Hela rulez, a chlopaki sa swietni z tymi milostkami.
Basia, mloda zwykle przed 19ta juz spi. Nie ma innego wyjscia, bo ja bym ducha wyzionela. Wiesz, ona, bez wzgledu na to, o ktorej pojdzie spac, wstaje w okolicach 6ej (choc od kilku dni budzi sie przed 7, a to robi roznice ) No i nie zapominajmy, ze ona sie budzi co jakis czas i zasypia tak na dobre dopiero wowczas, gdy jest w moim lozku Czasem ma takie dni, ze ziema, lazi i mendzi, a spac za nic w swiecie nie chce isc.
Sluchajcie jaki sen mialam... Pierwsza polowe snu uciekalam po jakichs niekonczacych sie korytarzach i ukrywalam sie przed jednym moim eksem. Facet ten to straszna menda i mimo, ze od jego ery minelo juz 5,5 roku, ciagle mi sie nim odbija. W drugiej polowie snu chodzilam w zaawansowanej ciazy. Snilo mi sie, ze przytrzymywalam Kostke do sikania w jakichs krzakach i tak mi sie mokro zrobilo. Pomyslalam, ze musimy isc do domu Kostule przebrac, bo sie zasikala. Patrze, a to mi wody odeszly (hehe, dziwne, bo przeciez nie mam pojecia jak to jest). Doszlam do domu, a tam moj lekarz juz na mnie czekal (niepokojaco przystojny, choc zupelnie nie w moim typie hehehe). Mowie mu, ze wody mi odeszly, a to dopiero 37tc i pokazuje brzuch. A brzuch taki lekko wklesly i tylko przez niego dziecko widac... Doktor mnie przebadal i cos o rozwarciu mowi, ale spojrzal na moj brzuch i sie zdziwil, bo brzuch urosl i znow pelen wod byl. Powiedzial, ze musimy isc do szpitala. Ja w panice, bo nic dla malenstwa nie mialam przygotowanego. Wyszlam z domu i stojac pod jakims oknem wolalam elvie z pytaniem czy nie ma jakichs malenkich ciuszkow po Macku. Elvie zeszla i pokazalam jej brzuch. Byl plaski i znow tylko dziecko bylo widac...
o wynalazlam tutaj interpretacje snow i powiem, ze nawet mi sie podoba... o te podpunkty mi chodzi : jestes w ciazy i porod http://wizytauwrozki.pl/story/show/505/SENNIK-_Sny_o_ciazy-_znaczenie_snu
Basia, mloda zwykle przed 19ta juz spi. Nie ma innego wyjscia, bo ja bym ducha wyzionela. Wiesz, ona, bez wzgledu na to, o ktorej pojdzie spac, wstaje w okolicach 6ej (choc od kilku dni budzi sie przed 7, a to robi roznice ) No i nie zapominajmy, ze ona sie budzi co jakis czas i zasypia tak na dobre dopiero wowczas, gdy jest w moim lozku Czasem ma takie dni, ze ziema, lazi i mendzi, a spac za nic w swiecie nie chce isc.
Sluchajcie jaki sen mialam... Pierwsza polowe snu uciekalam po jakichs niekonczacych sie korytarzach i ukrywalam sie przed jednym moim eksem. Facet ten to straszna menda i mimo, ze od jego ery minelo juz 5,5 roku, ciagle mi sie nim odbija. W drugiej polowie snu chodzilam w zaawansowanej ciazy. Snilo mi sie, ze przytrzymywalam Kostke do sikania w jakichs krzakach i tak mi sie mokro zrobilo. Pomyslalam, ze musimy isc do domu Kostule przebrac, bo sie zasikala. Patrze, a to mi wody odeszly (hehe, dziwne, bo przeciez nie mam pojecia jak to jest). Doszlam do domu, a tam moj lekarz juz na mnie czekal (niepokojaco przystojny, choc zupelnie nie w moim typie hehehe). Mowie mu, ze wody mi odeszly, a to dopiero 37tc i pokazuje brzuch. A brzuch taki lekko wklesly i tylko przez niego dziecko widac... Doktor mnie przebadal i cos o rozwarciu mowi, ale spojrzal na moj brzuch i sie zdziwil, bo brzuch urosl i znow pelen wod byl. Powiedzial, ze musimy isc do szpitala. Ja w panice, bo nic dla malenstwa nie mialam przygotowanego. Wyszlam z domu i stojac pod jakims oknem wolalam elvie z pytaniem czy nie ma jakichs malenkich ciuszkow po Macku. Elvie zeszla i pokazalam jej brzuch. Byl plaski i znow tylko dziecko bylo widac...
o wynalazlam tutaj interpretacje snow i powiem, ze nawet mi sie podoba... o te podpunkty mi chodzi : jestes w ciazy i porod http://wizytauwrozki.pl/story/show/505/SENNIK-_Sny_o_ciazy-_znaczenie_snu
Ostatnia edycja:
AgnieszkaSz-r
Mama VI 2007 i IV 2010
Zielona przepraszam ale padłam jak przeczytałam twój sen ;-) przeczytaj sennki co to znaczy ;-)
zielona maupa
Agnieszka juz przeczytalam, podlinkowalam nawet... To chyba dobra wrozba
a to o ucieczce. cos w tym jest
jesteś w ciąży- pozytywne zmiany, szansa wzbogacenia się, spełnią się Twoje marzenia
*poród- nowe wyzwania, zamknięcie pewnego etapu w życiu
a to o ucieczce. cos w tym jest
Ucieczka
Ucieczka we śnie jest zazwyczaj symbolem dramatycznej sytuacji osoby. Ludzie, którym śni się, że uciekają zazwyczaj borykają się z problemami, które zdają się nie mieć rozwiązania. Ucieczka we śnie jest obrazem ich pragnienia uwolnienia się od kłopotów i powrotu do stanu szczęścia.
Sen o ucieczce może być też symbolem szybkości działania. Może śnić się osobom, które na co dzień działają szybko i sprawnie, są skupione na powierzonym im zadaniu lub wyznaczonym przez siebie celu. W takich przypadkach sen o uciekaniu jest symbolem pragnienia bycia jak najszybszym i jak najbardziej sprawnym.
Sen o uciekaniu może przytrafiać się osobom introwertycznym, nieśmiałym, nie lubiącym przebywać w szerszej grupie osób. Dotyczy to szczególnie osób, które przebywając w towarzystwie odczuwają potrzebę wyizolowania się, w takich przypadkach ucieczka pojawiająca się w snach jest projekcją potrzeby samotności.
Ostatnia edycja:
reklama
annaoj kce
08.06/04.10/09.13
hejka
siedzę sobie w domku, kawkę sączę, żyć, nie umierać...
Za godzinę moja mama wpadnie na kawę, to pójdę psiunice wybiegać i sama też się troszkę poruszać, bo tłuszczem obrastam
Po przemyśleniach jestem prawie zdecydowana na to szkolenie, 20 tygodni jakoś przeleci.
Generalnie w końcu mam sprecyzowany plan "na przyszłość", więc jest dobrze, do tej pory tylko narzekałam, ale sama do końca nie wiedziałam co bym chciała, teraz w końcu wiem i mój mózg przeszedł na normalne obroty;-)
Elvie super kawał
Nata współczuję, dobrze, że to już końcówka.
Prawo jazdy na motor bez problemu zdasz.
Gosieńka moja Alicja tak samo jak Helenka, wszystko sama i jeszcze często upiera się na konkretną rzecz do ubrania. Zdjęcia ja chętnie, ja się przy tym relaksuje.
Gosieńka mój Igor też stały w uczuciach, od początku przedszkola Emilka i tak do teraz, mimo, że Emilka już do szkoły poszła, aż strach się bać Uwielbiam te rozmowy o uczuciach, dzieci mają takie fajne, proste rozumowanie.
Aniez grunt to mieć plan, choćby do XII 2013;-) Jak tam Bartuś?
Abiga trzymam kciuki za starania, nie ukrywam, że aż mnie kusi, żeby spytać co masz na myśli, że "nie jest już Ciebie młódka";-)
Zielona super ta fryzurka, ja planuję radykalnie obciąć włosy na 40-stkę
Agnieszka zazdraszczam wczasów, jestem zachwycona Kanarami, niby nie ma tam co zwiedzać, ale klimat jest super, żeradełko, ludzie i w ogóle, czasem z B żartujemy, że jak dzieci odchowamy, to wszystko sprzedamy i się tam przeniesiemy;-)
My zarezerwowaliśmy tydzień w lutym na narty we Włoszech. Długo się wahałam, bo Alicja jeszcze za mała na narty, ale, że jedziemy większą ekipą i ma być dziewczynka w wieku Alicji i druga starsza (4 lata), która pierwszy raz będzie śmigać, to się zdecydowałam, bo się opeiką będziemy dzielić, więc też sobie poszusuję
Co do słodyczy to staram się ograniczać, ale różnie z tym bywa, ja prawie nie kupuje, więc przynajmniej w domu nie mają.
Dzisiaj mam w planie ciasteczka owsiano-migdałowe robić, pierwszy raz, więc nie wiem jak wyjdą.
uciekam, może jeszcze później zajrzę.
siedzę sobie w domku, kawkę sączę, żyć, nie umierać...
Za godzinę moja mama wpadnie na kawę, to pójdę psiunice wybiegać i sama też się troszkę poruszać, bo tłuszczem obrastam
Po przemyśleniach jestem prawie zdecydowana na to szkolenie, 20 tygodni jakoś przeleci.
Generalnie w końcu mam sprecyzowany plan "na przyszłość", więc jest dobrze, do tej pory tylko narzekałam, ale sama do końca nie wiedziałam co bym chciała, teraz w końcu wiem i mój mózg przeszedł na normalne obroty;-)
MamoPaulinki naprawdę super to przedszkole. Uważam, że właśnie tak powinno to wyglądać wszędzie.Isabela bo to przedszkole/dom dziennego pobytu dla dzieci niepełnosprawnych, głównie z MPD, nie chodzących. Ale bardzo dbają o to aby "nasze" dzieciaki mogły w pełni korzystać z życia, stąd wyjścia do teatru, filharmonii, paraolimpiady itp w samym ośrodku też mają dużo ciekawych zajęć, np. dzień koloru żółtego, czerwonego itd i wtedy nawet jedzenie jest w tym kolorze, wszyscy mają jednakowego koloru koszulki, malują itd. Ostatnio mieli dzień ziemniaka robili ludki z ziemniaków i zapałek a potem stemple do farb. Długo by pisać...
Elvie super kawał
Nata współczuję, dobrze, że to już końcówka.
Aniam ja już po prostu mam dość tego co obecnie i to chyba desperacja;-)Anna jakbyś jeszcze kurs jakiś zaczęła to wow szacun ja chcę prawko na wiosnę na motor zrobić . tylko już cholera nowe zasady wejdą I pytanie czy ja wtedy zdam napisała ta co ma 12 lat prawko
Prawo jazdy na motor bez problemu zdasz.
też mi się zdarza, zaraz jak się przeprowadziliśmy kilka razy przyjechałam na stare miejscejestem dzisiaj nie tomna o mały włos nie zabrałam dziecka do mojej pracy skręciłam i uświadomiłam sobie w tym samym momencie że przecież nie odwiozłam dziecka do przedszkola i co nawrotka dobrze że nie ujechałam daleko.
Gosieńka moja Alicja tak samo jak Helenka, wszystko sama i jeszcze często upiera się na konkretną rzecz do ubrania. Zdjęcia ja chętnie, ja się przy tym relaksuje.
Gosieńka mój Igor też stały w uczuciach, od początku przedszkola Emilka i tak do teraz, mimo, że Emilka już do szkoły poszła, aż strach się bać Uwielbiam te rozmowy o uczuciach, dzieci mają takie fajne, proste rozumowanie.
Aniez grunt to mieć plan, choćby do XII 2013;-) Jak tam Bartuś?
Abiga trzymam kciuki za starania, nie ukrywam, że aż mnie kusi, żeby spytać co masz na myśli, że "nie jest już Ciebie młódka";-)
Mój Igor ma karate w przedszkolu, ale to taka bardziej zabawa, niż faktyczne karate. Na piłkę chodził w zeszłym roku, bo bardzo chciał, ale jak już zaczął to nie przypadło mu do gustu, więc dla zasady "męczyłam" go do końca roku, a od września poszedł na "kosza" i bardzo mu się podoba.Kuba chodzi na judo. Zaczął, jak miał 4 lata, bo instruktor nie podejmował się nauki młodszych dzieci. Oczywiście są to zajęcia dostosowane do wieku, bez specjalnych obciążeń, żeby dziecko nie zrobiło sobie krzywdy. Super sprawa, Kuba zajęcia kocha miłością wielką. Na pewno wszelka aktywność tego typu poprawia motorykę, świadomość własnego ciała, uczy współzawodnictwa. Wg mnie z rozsądnym instruktorem są same korzyści.
W tym roku młody zażyczył sobie piłkę nożną i też jest fajnie. Super są 2 sprawy: grupa jest mieszana, w zasadzie 50% to dziewczyny, a mi się to podoba ;-) a druga rzecz: uczy odpowiedzialności za grupę i z grupą. Trener ich nagradza, jak współpracują uważam, że to bezcenne, bo często pomija się korzyści z pracy zespołowej, więc nawet jak nie będzie piłkarzem, to niech chodzi i chłonie
Abiga- ja właśnie po podkład poszłam i zamiast 58 wydałam nań 35 i też mi to zrobiło różnicę
Zielona super ta fryzurka, ja planuję radykalnie obciąć włosy na 40-stkę
Agnieszka zazdraszczam wczasów, jestem zachwycona Kanarami, niby nie ma tam co zwiedzać, ale klimat jest super, żeradełko, ludzie i w ogóle, czasem z B żartujemy, że jak dzieci odchowamy, to wszystko sprzedamy i się tam przeniesiemy;-)
My zarezerwowaliśmy tydzień w lutym na narty we Włoszech. Długo się wahałam, bo Alicja jeszcze za mała na narty, ale, że jedziemy większą ekipą i ma być dziewczynka w wieku Alicji i druga starsza (4 lata), która pierwszy raz będzie śmigać, to się zdecydowałam, bo się opeiką będziemy dzielić, więc też sobie poszusuję
Co do słodyczy to staram się ograniczać, ale różnie z tym bywa, ja prawie nie kupuje, więc przynajmniej w domu nie mają.
Dzisiaj mam w planie ciasteczka owsiano-migdałowe robić, pierwszy raz, więc nie wiem jak wyjdą.
uciekam, może jeszcze później zajrzę.