reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Gosia moja teściowa też mi to ciągle powtarzała, ale uparcie karmiłam do roku i jakoś dziecko ani razu nie chorowało. Nie licząc ząbkowania bo wtedy za każdym razem był katar. Moja była typem śpiocha jako niemowlak i musieliśmy ją budzić na jedzenie, bo inaczej przespałaby porę jedzenia. Oj z dwójką nie jest łatwo, niedługo sama się o tym przekonam. Trzymam kciuki aby wszystko się unormowało.
Elvie tak jak rozmawiałyśmy jestem chętna na część ciuszów + rożek, kombinezon też by się przydał, ale nie mam pojęcia w jaki rozmiar się wstrzelić :eek::eek::eek: Najbardziej interesują mnie bluzeczki, koszule, spodenki, może masz półśpiochy. Zapomniałam zapytać do jakich rozmiarów masz ciuszki

Pokój mojej Alicji wzbogacił się o piękne gwieździste niebo, kupiliśmy gwiazdki fluorescencyjne, ale nie te plastikowe ze sklepu za 4zł, tylko naklejki. Wygląda to bosko. Polecam

reklama
wronia - Mackowi też mam posiew powtórzyć, bo wyszły bakterie, ale do szpitala nas nie skierowali z tego powodu. Napisz coś więcej o tej wodzie koperkowej, od kiedy podawałaś? Może i ja spróbuję, U nas tez USG brzuszka duże zagazowanie pokazało. Lekarz stwierdził, że na to najlepsze są masaże i leżenie na brzuszku, ale na klatce piersiowej mamy z pupą do góry.

gosia - ćwiczenia na kolkę robię tak jak ta babeczka:
masaż brzucha niemowląt - YouTube U nas w trakcie odgazowywania nie zauważyłam, dopiero w nocy podczas karmienia i przewijania;-)

Elvie profilaktycznie podawałam Alicji, po pierwszym miesiącu łyżeczkę, to taka słodkawa woda. Opinie o Woodwards Gripe Water. Woda koperkowa Seton School Healthcare PLC - bangla.pl I kolki całe szczęście nas omineły

ja też witam...
ależ jestem niewyspana :no:
M. obudził się przed 4 i nie spał do 7 na pewno... wkurzyłam się i jak A. i J. pojechali to założyłam M. nowego pampka, wsadziłam do łóżka zamknęłam drzwi z pokoju i sama poszłam spać... pospałam do 9 ale dalej jestem nieprzytomna...trudno...
ide koawę machnąć i ciasto do tego zamiast śniadania :-D

maonka - mam fajny kombinezon od koleżanki z Niemiec po jej synku, rozmiar 68, więc dla Leonka powinien być ok, skoro w styczniu rodzisz. Maciek już z niego wyrósł, nie założył ani razu. Półśpiochy mam 2szt., koszul i spodenek masę, dużo komplecików bawełnianych do spania (kaftanik + śpioszki), śliczny żółto-biały welurowy dresik, 4 sweterki (miniaturki takich swetrów dla dorosłych). Wyprzedaję rozmiary 56-62-68 i powoli 74 bo Maciek nosi teraz 74/80, dalszą część później, więc będziemy w kontakcie. Jak się tylko w nowym domu ogarnę to foty porobię, bo póki co spakowałam już wszystko w worki próżniowe.

Agnieszka - współczuję pobudki, dawaj to ciacho!

Moja siostra nie przyjedzie w pakowaniu i przeprowadzce pomóc, bo jutro już do pracy idzie. 1,5roku pracy szukała i musiała dostać akurat teraz:-D Mama chyba uratuje sytuację i się jednak pojawi, ale w piątek rano musi wracać, bo ma komisję lekarską na rentę. czekam jeszcze na potwierdzenie, bo znając ją to w ostatniej chwili może się rozmyślić.

Ostatnia edycja:
To ja się piszę na te ciuszki.

Miałyśmy iść do przedszkola, ale tak wieje, że chyba pojedziemy autem te 1,5 km. Słyszałam rano, że halny w górach to u nas też oczywiście musi wiać. :crazy:

witam

Aniam dzięki WIELKIE .
Zazdroszczę kominka jak mi się marzy ale w bloku raczej nie da rady:-D

aniez nawet z tymi wadami bym brała z zamkniętymi oczami. Mój co prawda wygląda nieźle ćwiczy dwa razy w tygodniu i biega ale nerwus i choleryk. On nawet kawy nie chce mi zrobić muszę się naprosić choć z drugiej strony pomaga mi przy sprzątaniu. Podłogi są jego i wyrzucanie śmieci. Bartuś jest nie samowity :laugh2:

elvi jak tam Maciuś lepiej już zrobiliście posiew. Współczuję zamiany mebli bo to zawsze dodatkowa zwłoka i niepotrzebne zamieszanie

annaoj musisz się w kolejce po Aniezowego ustawić :-D My na razie nie decydujemy się na posiadanie zwierzątka bo mamy małe mieszkanie i np taki piesek by się u nas tylko męczył. Nas nie ma w domu po 10-12 godzin.

kittek to do roboty się z małżem bierz ja jakoś nie tęsknię za drugim ten jeden za bardzo chyba daje nam popalić

maonka niestety tak to jest choć ja często jak jestem sama to przepuszczam bo wiem jak jest ciężko ale jeśli chodzi o osoby starsze to mi się jeszcze nie zdażylo. Ciekawe czy i my będziemy jako starsze osoby takie uparte i nieźnośne.

gosiu współczuje może spróbuj podkarmiać sztucznym. Co do bólów brzuszka to może niech ją rzeczywiście lekarz obejrzy bo nie zawsze jest to z powodu kolki, mam sąsiadów gdzie mały codziennie o 1 w nocy zaczynał krzyczeć z bólu i wyszło że to nie kolka tylko miał coś nie tak z jelitem dostał jakieś leki przeszło jak ręką odjął.
Mój na początku jak karmiłam też cały czas na cycu wisiał i mimo to ciągle płakał bo był głodny i już nawet jeszcze w szpitalu mąż zabierał go do pielęgniarek na dokarmianie bo ja nie wyrabiałam.

zielona mnie lepiej nie puszczać na parkiet mam dwie lewe nogi i dwie lewe ręce do tańca:-D

elvi to szybko poszło powiadasz że w piątek przeprowadzka łał gratuluję

Ostatnia edycja:
Chcialam zapisac sie do okulisty. Na idiotyczne podstawowe badanie wzroku w ramach NFZ (w jednej z przychodni) zapisy sa od 2 stycznia 2013roku. Hehe. Ocipieli chyba. Znalazlam juz okuliste optyka, u ktorego badanie jest za darmoche i nawet czekac nie trzeba. Jak tylko kaska pojawi mi sie na koncie, smigam na badanie i juz od okularow sie nie wymigam chyba. To wstyd nie rozpoznawac twarzy osoby, ktora stoi po przeciwnej stronie ulicy i macha do mnie jak oszalala. Kurde i tak dobrze, ze od buca mnie nikt jeszcze nie wyzwal :-)

reklama
nic mi się nie chce :-( matko ależ mam lenia... znacyz poszłabym na dwór poplewić ale M. poszedł w kimę a nikogo w dumu nie ma. teściowa wybrała się na wycieczkę do Tyńca i Krakowa, teść w pracy... a mnie się w domu nie chce siedzieć:sorry:

Zielona kolejki do jakiegokolwiek specjalisty sa powalające... Dlatego ja sobie chwalę to że mój teść pracuje w służbie zdrowia i jak mam jakiekolwiek skierowanie to jade do przychodni przy szpitalu w którym pracuje :-) a tam nie mam skrupułów i mówię że teść pracuje na chirurgii ;-) jakoś zawsze znajdzie sie wcześniejszy termin :-p a okulistkę mam prywatną cudowną :tak: i wcale nie jest droga bo bierze 60 zł a czasami mam za to 2 wizyty u niej :tak: a babka jest ordynatorem i bardzo dobrym specjalistą. Więc jak któraś bybłaby zainteresowana a nie miała daleko to ją polecam Danuta Świeży Bardzo dobry okulista, Rybnik - opinie o lekarzu - Ranking Lekarzy tu macie opinie o niej :-)

Do góry