reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Witam
Cudny poranek:-)
Wyspałam się, bo dziś zamiast pracy szkolenie od 10. Uwielbiam takie poranki, wyprzytulałam się z dziewczynami, szkoda, że codziennie tak nie mogę, po południu chwila zabawy, lekcje, jakieś gotowanie, sprzątanie i zanim się obejrzę już wieczór

Gosia cóż niektóre niemowlaki trudniejsze w obsłudze są, ale to szybko mija, mam nadzieję, że córci szybko te płacze miną, zbadać nie zaszkodzi.
"Uwielbiam" teorie o chudym pokarmie

Miłego dzionka

reklama
Piękny dzionek mamy :-)

Magda też lubię przytulaski poranne, niestety czasu na nie brak.

Zresztą moje dzieci wstają tuż przed moim wyjściem, następnie mąż zagania je do mlecznej, którą z podziwu godnym poświęceniem gotuje im co rano (ja mam dyżur przy kolacji) i w sumie rano, to się widzimy 10 minut :-(

Wronka- zumba powiadasz... modne to ostatnio, muszę rozeznać temat :-D

Te żaluzje są drogie, bo to drewno, a materiał bije cenę. Ale faktycznie są efektowne, mi się szalenie podobają w sypialni.

Elvie- a gdzie wyceniałaś rolety? I jakie? Tzn z jakiego mat., na prowadnicach, czy nie, rzymskie czy zwykłe, z falbanką czy bez :-p każdy szczegół robi cenę.

Co do dzieci i opieki, mój małżonek też jak to Elvie ujęła od lat mnie rozpieszcza, ale że ja jestem z natury samodzielne i uparte bydle, jak go nie ma (niestety często i tzw. ciągiem) to bez problemu daje radę z psem, kotem, pracą i 2 dzieci i jakoś nie odczuwam tego jako "wariactwa", ale może to kwestia organizacji... no mój angielski stanowi problem, ale albo odpuszczam, albo mama przyjeżdża i czyta sobie u mnie książkę, bo moje szkraby już śpią (wieczorem chodzę). Z
gadzam się z Wronką, bycie podwójną mamą jest na pewno trudniejsze i tym bardziej podziwiam matki samotne, bo one wszystko same dzwigają na swoich barkach :-D
Więc Elvie nie marudź, bo za chwilę przeprowadzka i z bani. Niektórzy mają gorzej :-p

Gosia- współczuję. Olej teściową, idź do pediatry i sprawdź, może nie tyle kolka ile ogólnie ból brzuszka spowodowany niedojrzałym układem pokarmowym, podajesz jakąś florę bakteryjną?
MM mogłoby tylko pogorszyć sprawę, więc jeśli wyrabiasz, karm piersią, no chyba, że nie, ale nie mniej wyrzutów sumienia, jakby co.

Gosia wyslij tesciowa na drzewo z tym pokarmem. Rany, jak tak slucham o wymyslach dziadkow (o pradziadkach nie wspominajac), to zastanawiam sie jak to mozliwe, ze jestesmy piekne i zdrowe:cool2: Fakt umieralnosc wsrod noworodkow, niemowlat i malych dzieci 30 lat temu byla wieksza ;-) Co do wezla chlonnego, to nie jestem pewna, ale chyba ktorys z naszych maluchow mial ten problem, a wezel sam wrocil do stanu prawidlowego.
Bedzie dobrze.

Wronka- zumba powiadasz... modne to ostatnio, muszę rozeznać temat
Aniez, na zumbe chodzilam kilka lat temu w Meksyku. No i ja, to wiadomo - jak pijany pajak wygladalam. Rece z nogami mi sie plataly, rytmu zlapac nie moglam, w zla strone sie ruszalam, tylek do szyi "przyspawany" czyli zadnego dupskiem krecenia nie bylo. Tylko sie zasapalam i spocilam. Natomiast ten Kubanczyk, ktory zajecia prowadzil... Oj milo bylo na niego popatrzec. :tak: Bylam tez ze dwa razy na zajeciach prowadzonych przez Meksykanke. Niby i jedno i drugie to Latynosi, ale Meksykanka jakos dupiato sie ruszala. Obawiam sie, ze polscy instruktorzy wcale nie lepsi. Heh, ja tam zawsze mowie, ze naleze do polskiej rasy nizinnej maszerujacej i tancowac z tej racji nie umiem ;-);-);-)

Się witam:-)

gosia zapytaj tesciowej czy czasami mózgu za chudego ona nie ma:wściekła/y:, matko jak ja słucham te bzdury o chudym pokarmie to mnie sie nóż w kieszeni otwiera. Co do kolek, strasznie Ci wspolczuję, bo wiem co to jest, jak czytam Twoje posty to jakbym o mojej Werci czytała. Też wyła dniami i nocami, tak ją te kolki męczyły. Nawet w szpitalu z tego powodu wyladowalyśmy. Warto sprawdzić jeszcze czy z ukl moczowym wszystko w porządku bo podobno dziecko zachowuję się podobnie jak przy kolkach. Ja bylam tak wykończona i załamana jednocześnie,że tej mojej niuni nic nie pomaga, że właśnie zaczęłam się bać,że to może ma związek z moczem, na szczęście w szpitalu po zrobieniu badań okazało się ,że ma strasznie jelitka zagazowane. Jednak do szpitala trafiłyśmy bo pierwszy mocz na posiew wyszedł z bakteriami, a potem okazało się ,że był blędny. Tak czy siak warto mocz zbadać dla świętego spokoju. Jesli okaże się ,że to kolki, no coż, wiem,że to strasznie ciężkie ale trzeba przeczekać. Nam później pomogla woda koperkowa, bo inne specyfiki nie dawały rady w ogóle.

Co do węzła, Weronika miala na główce kilka węzłów powiększonych, zrobiły jej się takie kuleczki wielkości grochu, chodzilam po kilku lekarzach i każdy kazał przeczekać, ponoć to normalne. Wyrosła z tego gdzieś po 4 r.ż.

Spadam po drugą kawę, coś się dzisiaj obudzić nie mogę ech....

Witam:)
Ja na nogach od 7:00, dwa prania zrobiłam i posegregowałam już wszystkie rzeczy dzieciaków na letnie/zimowe/dobre/za małe/na zaś;-) Lenka zupkę mleczną wcina, bajki ogląda, narusza ład i porządek, który ja z uporem nadal robię. Mać jeszcze śpi, a M.klasycznie na budowie.

Wściekłam się, bo polazłam przed chwilą do kibelka i co.. @ przyszła, pierwsza po porodzie, akurat teraz:crazy: Plus taki, że objawów bólu brzucha i innych takich nie zanotowałam, a zawsze miałam bolesne miesiączki, więc niech mi już tak zostanie, plisss...

gosia - jak mała płacze i ma kolki to nie dokarmiaj MM, nasza lekarka nam dokarmianie właśnie odstawiłam samym początku. Mamy sabsimplex i debridat na lepszą pracę jelit. Zbadać nie zaszkodzi, Maciek też przebadany i zdrowy a wyje. Ten typ tak ma.

aniez - rolety wyceniał M. wg kalkulatora najlepszej oferty na Allegro i podpytywałam o cenę szeregówki pokazowej, którą developer robił, cena się niestety pokrywa.

magda ciosek - z czego się szkolisz?

zielona - z "polskiej rasy nizinnej maszerujacej" się uśmiałam:-D

Wracam do pracy, Mać się wybudza. Jak M. wróci to jedziemy do ikei lampę do kuchni kupić i na rolety looknąć. Musze też te ich fajowe pudełka kupić i kolorowe wieszaki dla Lenki.

Aaa wczoraj kierownik budowy po naszym mailu łaskawie pojawił się w naszym domu i przeprosił, przyznając M. rację. Kazał zewnętrznej ekipie budowlanej, którą developer wynajmuje, podpisać pismo, że do najbliższego piątku skończą u nas wszystko na cacy, a mało tego nie mają, bo M. 21 usterek wypisał. Niby kosmetyka, ale oni to od 2 miesięcy robią i robią i końca nie widać. Na szczęście wszystko na piętrach, więc parter gotowy mamy. Mamy też już prąd - yupi:) I dzisiaj odpalają nam piec, więc będzie ciepełko i woda ciepła:happy: Ekipa przeprowadzkowa umówiona na piątek. Jak się ogarnę i położymy panele na piętrach to zapraszam na parapetówkę!

maonka - no to gratuluję udanych ciuszkowych zakupów :-)

wronka - ja też chodzę na zumbę już z pół roku :-) uwielbiam zumbę
- właśnie jakby któraś laska z wawy reflektowała to zapraszam :-)

Witam się już przy drugiej kawie pół przytomna...
B jest chory, więc aby nie słuchać jego narzekań musiałam koło niego skakać... no a rano nic mi nie pomógł przy wyprawianiu Q do żłobka i się spóźniłam do roboty... ech... faceci.

wronia - Mackowi też mam posiew powtórzyć, bo wyszły bakterie, ale do szpitala nas nie skierowali z tego powodu. Napisz coś więcej o tej wodzie koperkowej, od kiedy podawałaś? Może i ja spróbuję, U nas tez USG brzuszka duże zagazowanie pokazało. Lekarz stwierdził, że na to najlepsze są masaże i leżenie na brzuszku, ale na klatce piersiowej mamy z pupą do góry.

gosia - ćwiczenia na kolkę robię tak jak ta babeczka:
masaż brzucha niemowląt - YouTube U nas w trakcie odgazowywania nie zauważyłam, dopiero w nocy podczas karmienia i przewijania;-)

reklama
kici - Ty mnie rozwalasz. Facet ma babę, zachorował a Ty koło niego skaczesz i się przez to do pracy spóźniasz. Sorry, ale dla mnie to ewidentny brak szacunku do samej siebie. Na jakiś kurs asertywności się wybierz.

Do góry