reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki 2010!!!

A ja czytam wszysko co piszecie i powoli sie coraz bardziej dołuje.Wiekszosc z Was zna już płeć dziecka, czujecie ruchy maleństwa, a ja. Tydzien temu coś tam czułam jakies puknięcia, teraz od kilku dni nic. Nie wiem czy to dlatego ze to ciąża bliźniacza to moje maleństwa śa mniejsze i wyczuje później, czy cos ze mną jest nie tak. Brzuch mam juz spory i przeszkadza mi w nocy. Wczoraj wieczortem to musiałam sie położyc na podłodze i z bólu płakałam. Plecy mnie bolą, macica i jajniki też, aż do krocza. Rano jest dobrze najgorzej wieczorem. Pocieszkam sie tylko tym ze za 6 dni mam wizytę u lekarza, mam nadzieje ze poprawi mi humor.

ticker.php

reklama
magda ciosek - ja tez w takich płaszczach wygladam bardzo marnie bo nie dośc że jak bombka to jeszcze jak wielka bombka bo mam 175 wzrostu wiec sbie podaruje , narazie sie dopinam w swojej kurtce a jak nie to będę chodziła w rozpietej z ciepłym polarem pod spodem , na piechotę nie ganiam więc spoks:tak:

aniez- przeceny zaczynają się już od 27 grudnia . :tak: bo ja ide wtedy na ciuszki synkowe na przyszłą zimę .

Byłam na spacerku .. moje dziecie biegło i wbiegło do kałurzy .. umorusał sie po kolana he he

A ja czytam wszysko co piszecie i powoli sie coraz bardziej dołuje.Wiekszosc z Was zna już płeć dziecka, czujecie ruchy maleństwa, a ja. Tydzien temu coś tam czułam jakies puknięcia, teraz od kilku dni nic. Nie wiem czy to dlatego ze to ciąża bliźniacza to moje maleństwa śa mniejsze i wyczuje później, czy cos ze mną jest nie tak. Brzuch mam juz spory i przeszkadza mi w nocy. Wczoraj wieczortem to musiałam sie położyc na podłodze i z bólu płakałam. Plecy mnie bolą, macica i jajniki też, aż do krocza. Rano jest dobrze najgorzej wieczorem. Pocieszkam sie tylko tym ze za 6 dni mam wizytę u lekarza, mam nadzieje ze poprawi mi humor.

ticker.php
Kochana moj Nikos tez mi tak zrobil ze kopie kopie a pozniej 3 dni ciszy, no normalnie na nerwice bym padla :)... Po prostu twoje maluchy maja spooooro miejsca (jak masz duzi brzunio) i nie zahaczaja o mamusie ;)....

a propo plci to ja jej jeszcze nie znam ale na brzusio mowimy Nikos (a poza tym dam se reke uciac ze bedzie synek) ;)....
Bol plecow pewnie masz okropny, poprotu bys musila wiecej lezec w ciagu dnia.....

Dziasiaj z P. ogladalismy pasy podtrzymujace brzuch, bo zdajemy sobie sprawe z tego ze kregoslup mi siadzie kolo 8-9mc (przy mojej strasznie drooobnej posturze - mam 164cm i przed ciaza wazylam 43kg).... takie bardzo PRO chodza po 100-150zl ...

Jak jesteś drobna i szczupła to chyba raczej przeciążenie Ci nie grozi.
Wg mnie bardziej niech się boją te, co są puszyste i tyją po 30kg;-)

ticker.php

Kobieto droga , nie wszystkie znaja uwierz np. ja i jeszcze 2 foremki mamy wizyty dopiero na 27 i też nie wiadomo czy nasze urocze maleństwa będą chciały pokazać co tam mają.
Ja mam + 12 kilo więc wyobraź sobie jak mnie wszystko boli skoro jest mnie o 20 % więcej niż jeszcze 4 miesiące temu , co do tych procentów nie wiem czy dobrze policzyłam ale mnie proporcjonalnie bo wielkości brzucha ubywa rozumu :cool2: serio muszę coś ze sobą zrobić bo jestem tak rozkojarzona ,że wczoraj z 5 minut zajęło mi przypomnienie sobie dzielenia pod kreskę :tak::tak:aż wstyd pisać to :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

wlasnie te szczuple najwiecej tyja!!!
a poza tym mojej mamie tez pod koniec 5mc jak byla w ciazy ze mna tak jej brzunio wyskoczyl ze w pasie 120cm miala a tak samo drobna jak ja byla ( miala 159cm i wazyla 47kg), przybrala ponad 20-pare kg........
i tak z reszta przy calej trojce mega bebzolki miala a teraz leczy sie na kregoslup i jedzie na operacje hemoroidow.... a poza tym ma teraz sraszny brzuch (wuchte rozstepow i faldy porozcaiganej skory....... :zawstydzona/y:

a propo tycia w ciazy:

"Podziel swoją wagę (w kilogramach) przez wzrost (w metrach) podniesiony do kwadratu.

Jeśli zgodnie z BMI masz niedowagę (wynik poniżej 18,5), w ciąży powinnaś przytyć 14–20 kg. Gdy twój ciężar mieści się w normie (wynik 18,5–24,9), do końca ciąży możesz przybrać na wadze 12–18 kg. Jeżeli masz nadwagę (wynik 25–29,9), ideałem będzie wzrost wagi o 7–11 kg. Zaś u kobiet otyłych (wynik powyżej 30) waga może się zwiększyć maksymalnie o 7 kg."

ticker.php

kochana ja też jeszcze nie znam płci i wizyte mam dopiero 25.11 ruchy już czulam i to mocno a od soboty znacznie się osłabiły nie wiem dlaczego tak jest ale tłumacze sobie ze to przez tą moją infekcje.
Będzie dobrze nie denerwuj się ;-)

czesc dziewczyny dawno mnie tu nie bylo i nie wiem czy dam rade nadrobic zaleglosci. Widze ze wiekszosc z Was zna juz plec swojego dziecka gratuluje .Mam nadzieje ze nic zlego przez ten czas sie nie wydarzylo i z Waszymi dzidziusiami i Wami wszystko w porządku.
Ja w niedziele wyladowałam w szpitalu, poniewaz przeczytałam tu na forum o tej marcowej dziewczynie i jej Aniołku i tak to przezylam ze przez kilka godzin siedzialam i ryczalam i chyba ze stresu mi sie tak zrobiło.potworny ból brzucha połaczony z bólem pleców masakra nikgdy nic tak mnie nie bolało do tego cos w rodzaju skurczy . wystraszyłam sie strasznie a ze wczesniej czytałam o Emilce to biegeim do szpitala. Naszczescie okazalo sie ze z dzidzia wszystko w porzadku ze to ze stresu nafaszerowali mnie jakimis lekami i wrocilismy do domku. Od tamtej pory siedze grzeczna jak trusia i nie czytam juz nic co mogloby wywolac takie emocje jak wtedy.

reklama
Mi póki co jeszcze nie przeszkadza....No może trochę ciężej mi jest wiązać buty schylając się- wolę zdecydowanie już teraz usiąść
Jedyny problem mam w nocy jak idę do łazienki i muszę przejść przez mojego P bo on śpi z brzegu łózka....więc jak już muszę się w nocy przeturlać przez niego zawsze go przy tym obudzę bo stękam jak stara baba:laugh2:

AGUŚ,KATIK-jakby nie patrzeć zostałyśmy okrzyknęte największymi brzuchaczami na naszych kwietniówkach hahahah

mam ten sam problem :) chodzi mi o miejsce w łóżku, a muszę spać przy ścianie, bo mąż jest na wylocie i jakby co wstaje do Hani, żebym ja nie musiała jej wyciągać z łóżeczka

wlasnie te szczuple najwiecej tyja!!!
a poza tym mojej mamie tez pod koniec 5mc jak byla w ciazy ze mna tak jej brzunio wyskoczyl ze w pasie 120cm miala a tak samo drobna jak ja byla ( miala 159cm i wazyla 47kg), przybrala ponad 20-pare kg........
i tak z reszta przy calej trojce mega bebzolki miala a teraz leczy sie na kregoslup i jedzie na operacje hemoroidow.... a poza tym ma teraz sraszny brzuch (wuchte rozstepow i faldy porozcaiganej skory....... :zawstydzona/y:
:sorry: ojć nie brzmi to zbyt zachęcająco

Do góry