A ja czytam wszysko co piszecie i powoli sie coraz bardziej dołuje.Wiekszosc z Was zna już płeć dziecka, czujecie ruchy maleństwa, a ja. Tydzien temu coś tam czułam jakies puknięcia, teraz od kilku dni nic. Nie wiem czy to dlatego ze to ciąża bliźniacza to moje maleństwa śa mniejsze i wyczuje później, czy cos ze mną jest nie tak. Brzuch mam juz spory i przeszkadza mi w nocy. Wczoraj wieczortem to musiałam sie położyc na podłodze i z bólu płakałam. Plecy mnie bolą, macica i jajniki też, aż do krocza. Rano jest dobrze najgorzej wieczorem. Pocieszkam sie tylko tym ze za 6 dni mam wizytę u lekarza, mam nadzieje ze poprawi mi humor.
reklama
magda ciosek - ja tez w takich płaszczach wygladam bardzo marnie bo nie dośc że jak bombka to jeszcze jak wielka bombka bo mam 175 wzrostu wiec sbie podaruje , narazie sie dopinam w swojej kurtce a jak nie to będę chodziła w rozpietej z ciepłym polarem pod spodem , na piechotę nie ganiam więc spoks
aniez- przeceny zaczynają się już od 27 grudnia . bo ja ide wtedy na ciuszki synkowe na przyszłą zimę .
Byłam na spacerku .. moje dziecie biegło i wbiegło do kałurzy .. umorusał sie po kolana he he
aniez- przeceny zaczynają się już od 27 grudnia . bo ja ide wtedy na ciuszki synkowe na przyszłą zimę .
Byłam na spacerku .. moje dziecie biegło i wbiegło do kałurzy .. umorusał sie po kolana he he
jestesaniolkiem
Nikodemowa mama '10
Kochana moj Nikos tez mi tak zrobil ze kopie kopie a pozniej 3 dni ciszy, no normalnie na nerwice bym padla ... Po prostu twoje maluchy maja spooooro miejsca (jak masz duzi brzunio) i nie zahaczaja o mamusie ....A ja czytam wszysko co piszecie i powoli sie coraz bardziej dołuje.Wiekszosc z Was zna już płeć dziecka, czujecie ruchy maleństwa, a ja. Tydzien temu coś tam czułam jakies puknięcia, teraz od kilku dni nic. Nie wiem czy to dlatego ze to ciąża bliźniacza to moje maleństwa śa mniejsze i wyczuje później, czy cos ze mną jest nie tak. Brzuch mam juz spory i przeszkadza mi w nocy. Wczoraj wieczortem to musiałam sie położyc na podłodze i z bólu płakałam. Plecy mnie bolą, macica i jajniki też, aż do krocza. Rano jest dobrze najgorzej wieczorem. Pocieszkam sie tylko tym ze za 6 dni mam wizytę u lekarza, mam nadzieje ze poprawi mi humor.
a propo plci to ja jej jeszcze nie znam ale na brzusio mowimy Nikos (a poza tym dam se reke uciac ze bedzie synek) ....
Bol plecow pewnie masz okropny, poprotu bys musila wiecej lezec w ciagu dnia.....
Dziasiaj z P. ogladalismy pasy podtrzymujace brzuch, bo zdajemy sobie sprawe z tego ze kregoslup mi siadzie kolo 8-9mc (przy mojej strasznie drooobnej posturze - mam 164cm i przed ciaza wazylam 43kg).... takie bardzo PRO chodza po 100-150zl ...
aga002
Fanka BB :)
A ja czytam wszysko co piszecie i powoli sie coraz bardziej dołuje.Wiekszosc z Was zna już płeć dziecka, czujecie ruchy maleństwa, a ja. Tydzien temu coś tam czułam jakies puknięcia, teraz od kilku dni nic. Nie wiem czy to dlatego ze to ciąża bliźniacza to moje maleństwa śa mniejsze i wyczuje później, czy cos ze mną jest nie tak. Brzuch mam juz spory i przeszkadza mi w nocy. Wczoraj wieczortem to musiałam sie położyc na podłodze i z bólu płakałam. Plecy mnie bolą, macica i jajniki też, aż do krocza. Rano jest dobrze najgorzej wieczorem. Pocieszkam sie tylko tym ze za 6 dni mam wizytę u lekarza, mam nadzieje ze poprawi mi humor.
Kobieto droga , nie wszystkie znaja uwierz np. ja i jeszcze 2 foremki mamy wizyty dopiero na 27 i też nie wiadomo czy nasze urocze maleństwa będą chciały pokazać co tam mają.
Ja mam + 12 kilo więc wyobraź sobie jak mnie wszystko boli skoro jest mnie o 20 % więcej niż jeszcze 4 miesiące temu , co do tych procentów nie wiem czy dobrze policzyłam ale mnie proporcjonalnie bo wielkości brzucha ubywa rozumu serio muszę coś ze sobą zrobić bo jestem tak rozkojarzona ,że wczoraj z 5 minut zajęło mi przypomnienie sobie dzielenia pod kreskę aż wstyd pisać to
jestesaniolkiem
Nikodemowa mama '10
wlasnie te szczuple najwiecej tyja!!!
a poza tym mojej mamie tez pod koniec 5mc jak byla w ciazy ze mna tak jej brzunio wyskoczyl ze w pasie 120cm miala a tak samo drobna jak ja byla ( miala 159cm i wazyla 47kg), przybrala ponad 20-pare kg........
i tak z reszta przy calej trojce mega bebzolki miala a teraz leczy sie na kregoslup i jedzie na operacje hemoroidow.... a poza tym ma teraz sraszny brzuch (wuchte rozstepow i faldy porozcaiganej skory.......
a poza tym mojej mamie tez pod koniec 5mc jak byla w ciazy ze mna tak jej brzunio wyskoczyl ze w pasie 120cm miala a tak samo drobna jak ja byla ( miala 159cm i wazyla 47kg), przybrala ponad 20-pare kg........
i tak z reszta przy calej trojce mega bebzolki miala a teraz leczy sie na kregoslup i jedzie na operacje hemoroidow.... a poza tym ma teraz sraszny brzuch (wuchte rozstepow i faldy porozcaiganej skory.......
jestesaniolkiem
Nikodemowa mama '10
a propo tycia w ciazy:
"Podziel swoją wagę (w kilogramach) przez wzrost (w metrach) podniesiony do kwadratu.
Jeśli zgodnie z BMI masz niedowagę (wynik poniżej 18,5), w ciąży powinnaś przytyć 14–20 kg. Gdy twój ciężar mieści się w normie (wynik 18,5–24,9), do końca ciąży możesz przybrać na wadze 12–18 kg. Jeżeli masz nadwagę (wynik 25–29,9), ideałem będzie wzrost wagi o 7–11 kg. Zaś u kobiet otyłych (wynik powyżej 30) waga może się zwiększyć maksymalnie o 7 kg."
"Podziel swoją wagę (w kilogramach) przez wzrost (w metrach) podniesiony do kwadratu.
Jeśli zgodnie z BMI masz niedowagę (wynik poniżej 18,5), w ciąży powinnaś przytyć 14–20 kg. Gdy twój ciężar mieści się w normie (wynik 18,5–24,9), do końca ciąży możesz przybrać na wadze 12–18 kg. Jeżeli masz nadwagę (wynik 25–29,9), ideałem będzie wzrost wagi o 7–11 kg. Zaś u kobiet otyłych (wynik powyżej 30) waga może się zwiększyć maksymalnie o 7 kg."
kochana ja też jeszcze nie znam płci i wizyte mam dopiero 25.11 ruchy już czulam i to mocno a od soboty znacznie się osłabiły nie wiem dlaczego tak jest ale tłumacze sobie ze to przez tą moją infekcje.
Będzie dobrze nie denerwuj się ;-)
P
Paulka90
Gość
czesc dziewczyny dawno mnie tu nie bylo i nie wiem czy dam rade nadrobic zaleglosci. Widze ze wiekszosc z Was zna juz plec swojego dziecka gratuluje .Mam nadzieje ze nic zlego przez ten czas sie nie wydarzylo i z Waszymi dzidziusiami i Wami wszystko w porządku.
Ja w niedziele wyladowałam w szpitalu, poniewaz przeczytałam tu na forum o tej marcowej dziewczynie i jej Aniołku i tak to przezylam ze przez kilka godzin siedzialam i ryczalam i chyba ze stresu mi sie tak zrobiło.potworny ból brzucha połaczony z bólem pleców masakra nikgdy nic tak mnie nie bolało do tego cos w rodzaju skurczy . wystraszyłam sie strasznie a ze wczesniej czytałam o Emilce to biegeim do szpitala. Naszczescie okazalo sie ze z dzidzia wszystko w porzadku ze to ze stresu nafaszerowali mnie jakimis lekami i wrocilismy do domku. Od tamtej pory siedze grzeczna jak trusia i nie czytam juz nic co mogloby wywolac takie emocje jak wtedy.
Ja w niedziele wyladowałam w szpitalu, poniewaz przeczytałam tu na forum o tej marcowej dziewczynie i jej Aniołku i tak to przezylam ze przez kilka godzin siedzialam i ryczalam i chyba ze stresu mi sie tak zrobiło.potworny ból brzucha połaczony z bólem pleców masakra nikgdy nic tak mnie nie bolało do tego cos w rodzaju skurczy . wystraszyłam sie strasznie a ze wczesniej czytałam o Emilce to biegeim do szpitala. Naszczescie okazalo sie ze z dzidzia wszystko w porzadku ze to ze stresu nafaszerowali mnie jakimis lekami i wrocilismy do domku. Od tamtej pory siedze grzeczna jak trusia i nie czytam juz nic co mogloby wywolac takie emocje jak wtedy.
reklama
kwiatuszek.pregnet
Luty 2008 i Kwiecień2010
Mi póki co jeszcze nie przeszkadza....No może trochę ciężej mi jest wiązać buty schylając się- wolę zdecydowanie już teraz usiąść
Jedyny problem mam w nocy jak idę do łazienki i muszę przejść przez mojego P bo on śpi z brzegu łózka....więc jak już muszę się w nocy przeturlać przez niego zawsze go przy tym obudzę bo stękam jak stara baba
AGUŚ,KATIK-jakby nie patrzeć zostałyśmy okrzyknęte największymi brzuchaczami na naszych kwietniówkach hahahah
mam ten sam problem chodzi mi o miejsce w łóżku, a muszę spać przy ścianie, bo mąż jest na wylocie i jakby co wstaje do Hani, żebym ja nie musiała jej wyciągać z łóżeczka
ojć nie brzmi to zbyt zachęcającowlasnie te szczuple najwiecej tyja!!!