reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniówki 2010!!!

ehhh zabierałam się i zapomniałam typować płeć u dziecięcia Maonki... teraz już nie ważne co chciałam napisać ;-) Ale porgratulować obszczymurka trzeba :-)

J. mi też się oprotestowuje ale tylko rano i jak wracamy z przedszkola (czasami) ale leje na to wszytko z góry.
Kamisiu krzywda Antkowi się tam nie dzieje a nie ma co ustępować bo na głowę wam potem wejdzie i wszytko będzie wymuszać a wy dopiero będziecie mieć nerwówkę. Najważniejsze to nie pokazywać dziecku niepweności trzeba być stanowczym żeby dziecko widziało że nie ma co próbować. Jak dzieci widza że rodzice się łamią i zastanawiają i męczy ich to że ono płacze to dziecko jeszcze bardziej bedzie protestować. Ja nie wiem skąd dzieciaki są takie cwane i biegłe w odczytywaniu naszych emocji ale taka jest prawda. Może niech mąż go spóbuje do przedszkola odprowadzać...

Mamusiu ja właśnie jestem na takiej naturalnej "terapii" bo @ przylazła właśnie dzisiaj a swędzi i piecze mnie od kilku dni. Jem dużo zurawiny, piję sok żurawinowy, do tego kupiłam sobie PlivaFem do higieny intymnej i choć stosuję od wczoraj to juz widze znaczną poprawę :tak:

zmykam na razie

reklama
mamusia nie martw się na zapas. Ja również na początku miałam taki wyniki, zresztą przez całą ciążę miałam raz większą, raz mniejszą ilość bakterii w moczu. Ponoć o stanie zapalnym decydują obok bakterii leukocyty. Także sprawdź to. I przede wszystkim sposób pobrania, trzeba się dokładnie podmyć, bo inaczej wynik jest nieprawidłowy. Mi nawet gin. zalecił przed pobraniem moczu popsikanie okolic intymnych octeniseptem.

kamisia bidulko, wiem co czujesz. Nie wiem jak ci doradzić. M. na szczęście po żłobku jest wesoły, ma apetyt, tylko o poranku jest histeria. Poczekajcie jeszcze chwilę, może stres przedszkolny został spotęgowany wychodzeniem zęba... Tak jak Aniez pisze przyzwyczai się, tylko potrzeba czasu
Maonka gratuluję chłopca!!!!

Mamusia tak jak pisze Gosia, u mnie wystąpił stan zapalny, właśnie leukocyty miała podwyższone, do tego liczne bakterie. A byłaś już z wynikiem u ginia? Jak nie to leć do niego i coś Ci przepisze, a na razie możesz sobie kupić tantum rose i przemywać 2 razy dziennie.

Co do imienia, to już dawno mieliśmy wybrane dla chłopca, Leonek, dla dziewczynki nie mieliśmy pomysłu. Najbardziej rozśmiesza nas Alicja, bo mówi ŁEŁONEK :-)

Aniez kawusia już leci

Aniez też ledwo żyję przy tej pogodzie, do tego Alicja dzisiaj marnie spała, a teraz chodzi nieprzytomna i marudzi, czekam tylko do 19, aby już poszła spać.
Pranie zrobione, tylko ciekawe kiedy wyschnie przy tym deszczu. Chata ogarnięta.
Wczoraj się przeraziłam, pojechaliśmy do marketu na zakupy wracając z wczasów, poszłam do kibelka, a tam olbrzymie lustra, nie mogłam uwierzyć jak zobaczyłam jak przytyłam przez tydzień. Na wczasach lustro było tylko jedno nad umywalką, więc nie miałam okazji zbyt często w nie patrzeć. Jak tak dalej będzie, będę tak olbrzymia jak w ciąży z Alicją.

Hej
Mamusia- serdecznie gratulję, widze , ze sie zaraziłas ode mnie po wizycie heheheh.Niech sie fasolka zdrowo rozwija. Własnie spotkanko było suer,a Natalka to naprawde wygadana dziewczynka.A kuchnia Mamusi to juz wogóle boska, po spotkaniu cały kulinarny przeleciałam by znaleść przepis Kittkowej :)
Maonka - gratuluje parki!!!! jednak miałas dobre przeczucie.Mi wszyscy mówia ze bedzie baba- ale jakos nie chce w to uwierzyc by sie rozczarowac. dopiero 21 mam wizyte to sie moze wszystkiego dowiem i też pochwalę. OD 18 tyg zaczełam czuc co nie raz plumkanie w brzuchu a od 18 tyg juz co dzień po kilka razy na dzień czuje ruchy maluszka, jak ja tęskniłam za tym uczuciem.!

Mam urwanie znów głowy bo sie powoli przeprowadzamy na poddasze. małego pokój juz gotowy tylko jego zabawki przenieść. pozostała nasza sypialnia i maluszka pokój.

Pozdrawiam i co dzień jestem z Wami myślami.

Kamisiu dla mnie jeden pies ;) no chyba ze tam sa dzieci starsze rocznikowo (we Wro do niektorych przedszkoli przyjmuja od 2,5 roku). U B. sa dzieci z rocznika 2010 i tak sie zlozylo, ze B.jest jednym z najmlodszych. Zas najbardziej placza 3 latki :(

Moim zdaniem czasu trzeba...

Maonka dobrze, ze Ala nie wola Jelonek :p dzieci sa fajne :)

Zmoklismy z brygada, stary utknal na autostradzie z fotelikami, wiec musielismy z buta uderzyc. Kuba pozyczyl bratu kurtke (bo B.kurtke ma stary w aucie... meska logika), dobrze ze wszystko mam pod domem, to dylalam po zapasowa Kubuli :)))

maonka - Leoś.. ładnie:tak: U nas tez pod uwagę brane było, ale M. się nie zna;-) i Leona nie chciał. Pamiętam, jak wybieraliśmy, jak nam doradzałyście i dzisiaj patrzę na Maćka i to musiał być Maciej - inne imię by mi do Niego nie pasowało:-D

aniez - pochwaliłam Maćka na zapas, koncertuje od 1,5h. Wymusza noszenie na rękach i tylko na rękach zadowolony i spokojny. Na macie edukacyjnej chwilę poleży i wyjca włącza, na bujaczku posiedzi dłużej obserwując Lenkę, ale i tak co chwilę pod nosem coś mamrocze z niezadowolenia. Niech ten mój M. już z budowy wraca.. Póki co to się do niego dodzwonić nie mogę.

Maonka Leon, ślicznie. My mamy bajeczkę, w której jest Leon i mój Mati mówi Lełon:-D
filonka gratuluję ruchów, niezapomniane chwile. Swoją drogą strasznie się tu "ciążowo zrobiło", to która następna?

Filonka - doczytałam.. gratuluję ruchów, fajowe uczucie, ale ja już za nim nie tęsknię:-D Za dziewuszkę trzymam kciuki! Najważniejsze jednak, by dzieciątko było zdrowe:tak:

maonka - ja z Maćkiem przytyłam ogólnie mniej niż z Lenką, ale czułam się gorzej, chociaż jak czytałam historie innych lasek to grzechem byłoby narzekać:zawstydzona/y:

Zawlokłam Maćka na bujaczku do kuchni, przy pomocy Lenki usmażyłam placki ziemniaczane, bo za mną pół dnia chodziły. Młody z wrażenia zasnął:-D M. dzwonił, że dopiero o 20.00 będzie. Podobno goście od łazienki zapierdzielają jak małe mróweczki i już mnóstwo zrobili, M. z nich bardzo zadowolony, zdjęć nacykał, doczekać się nie mogę:) Nasze schody już gotowe, podobno piękne - M. był rano oglądać. Zostało rozłożenie i montaż już w naszym domku. Sprzęty kuchenne wybrane, zakupione, czekamy na kuriera. Meble na wymiar do 21.09. mają już być zamontowane. Nie zapeszając wszystko mimo małych poślizgów idzie zgodnie z planem i do końca września się wyrobimy:tak::happy: Szykujcie się zatem na parapetówkę!!

Ostatnia edycja:
reklama
Hejka dziewuszki
elvie &&& oby się udało odsmoczkować Lenkę
maonka ja stawiam na dziewczynkę :-) macie już jakieś imiona wymyślone?
aniam gratulacje dla Olci awansu ;-) a Tobie życze szybkiej przeprowadzki;-) i mam interes jakby były u Ciebie takie podesty do wózka dla starszaków w dobrej cenie to bym wzięła, więc miej mnie na uwadze :-)

Ja ogólnie czuję się świetnie , tylko w piątek po zrobieniu testu, chyba z emocji mnie zemdliło ale to takie jedno dniowe było, no i węch mi się wyostrzył do tego stopnia, że od śledzi mnie odrzuciło bleee

Nigdy się taki nie trafił , ale jak coś to dam znać . Miałam takie cudo i sprzedałam , bo Szymek na tym jeździć nie chciał

Nie trzymam dłużej w niepewności, tylko Aniez dobrze wytypowała (stawiam kawę :-D:-D:-D)
Miałam takie przeczucie, ale i tak mnie lekarz zaskoczył jak powiedział, że będzie chłopak. To jest tak na 90%, wolał sobie jeszcze te 10% zostawić.
Termin znowu się zmienił na ten późniejszy, czyli na 28.01. I niestety mam jakiś stan zapalny, mocz wyszedł źle, przepisał mi maść, tabletki dopochwowe i tantum rosa. Właśnie skończyłam leczenie, mocz muszę powtórzyć.

I zauważyłam jedno, począwszy od Elvie każda kwietniówka ma parkę. Zobaczymy jak będzie dalej.

A ja to co ? Piwo za to :-D

KamisiA - nie łam się za chwilkę będzie lepiej . On musi wiedzieć od was że przedszkole jest super . Nie pokazuj złych emocji . Przywyknie .

Elvie super że wszystko tak szybko idzie .

Pogoda się zrąbała , nie dość że zimno to jeszcze u nas pada . :no::wściekła/y:

Anna - pisałaś , a ja mam skleroze chyba .

Do góry