reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniówki 2010!!!

maonka - stawiam na babeczkę:-)

U nas akcja ciuć znaczy smoczek;-) Lenka albo zostawiła ostatniego smoka w aucie albo gdzieś w domu zapodziała, w każdym razie pora do snu a ta ciucia nie ma. Łazi, mendzia, więc matka szuka i szuka i Lenka ze mną i ciuć się nie znalazł. Lena stwierdziła, że ma w brum brum znaczy w aucie, więc jej pokazałam, że na dworze już ciemno, autko śpi i rano w autku poszukamy. Pomyślała, położyła się z butlą kaszy, a jak całą wypiła to przyszła do mnie do kuchni negocjować, bo przecież Macio ma ciucia:-D Powiedziałam, że Macio tez zgubił;-) Pokazałam jej, że śpi bez, więc i ona poszła do wyrka i po 22.00 zasnęła. Może tym sposobem odsmoczkuję pindzię, trzymajcie kciuki.

reklama
Hejka dziewuszki
elvie &&& oby się udało odsmoczkować Lenkę
maonka ja stawiam na dziewczynkę :-) macie już jakieś imiona wymyślone?
aniam gratulacje dla Olci awansu ;-) a Tobie życze szybkiej przeprowadzki;-) i mam interes jakby były u Ciebie takie podesty do wózka dla starszaków w dobrej cenie to bym wzięła, więc miej mnie na uwadze :-)

Ja ogólnie czuję się świetnie , tylko w piątek po zrobieniu testu, chyba z emocji mnie zemdliło ale to takie jedno dniowe było, no i węch mi się wyostrzył do tego stopnia, że od śledzi mnie odrzuciło bleee

cześć dziewczyny wreszcie się odkopałam i postaram się być już teraz w nmiarę na bieżąco
:-)- zaraz biorę się za nadrabianie forumowej twórczości.

Niestety mój mały się rozchorował. Zaczeło się od silnego kataru wywołanego przebijającą się ostatnią piątką no i skończyło się na infekcji bardzo kaszle oczywiści i jest nie wesoło:wściekła/y:. Wezwałam moją mamę na posiłki więc mały zamiast iść do przedszkola to siedzi sobie z babcią w domku.:tak:

Witamy i my

Rozlozylo mnie totalnie leze w łóżku i zdychammm bola mnie wszystkie kosci nawet te najmniejsze .........

Maonka ja typuje dziewczynkę :-)

Milego dnia

Witam:)
Nocka zakończona sukcesem, młoda przed chwilą o ciuciu wspomniała, ale przypomniałam jej, że zgubiła. Cały czas twierdzi, że ma go w aucie. Musi M. samochód sprawdzić i w razie czego odsmoczkować:-D

Maciuś kochany obudził się tylko o 5:00 i teraz dopiero się wybudza, więc jestem wyspana i szczęśliwa.

mamusia - mnie też niektóre zapachy w ciąży denerwowały, a śledzi to nigdy nie lubiłam.

basia - zdrówka dla synka. Dobrze, że babcia się nim zajmie.

Zmykam śniadanko szykować, M. już na budowie, nawet nie wiem kiedy z domu wyszedł, bo nas nie obudził. Zostawił tylko karteczkę: "Kocham Was. Będę o 9.00" Kochany mój:happy:

O! Loteria jest :-) no to ja obstawiam chłopaka :cool2:

Basia- zdrówka dla małego, biedny chory żuczek :-(
Elvie- nie oddawaj smoka :-) kup "zamiennik"/ nagrodę- nową przytulankę np.

Maonka ja obstawiam dziewuszkę:-D
Iza zdrówka.
Basia zdrówka dla synusia, jak dobrze, że macie babcię.
Elvie pewnie, że już nie dawaj smoka,pierwsze koty za płoty, jak noc przespała bez.
aniam on później też sobie popłakuje, ale np. wczoraj już ponoć więcej pytał, gdzie jego mama niż zanosił się płaczem. I pomyśleć, że już drugi rok chodzi do żłoba, a zachowuje się jak "pierwszaczek".
Brawa dla Olki, pewnie, co będzie siedziała z maluchami, jak radzi sobie w starszej grupie.

odebrałam wyniki krwi i moczu i coś mi się wydaje że nie są za dobre
BA mam obniżone a MPV podwyższone, śladowe ilości białka, dość liczne bakterie, nieliczne nabłonki wielokątne i pasma śluzu.

zdrówka dla Isabeli i Matiego

reklama
witam -podpisuje liste obecnosci bo mam spora absencje ostatnio niesttey u nas dramat przedszkolny w rozkwicie-Antek płacze w przedszkolu non stop, nie bawi się wcale, chodzi smutny z nosem na kwinte i cały czas sie tuli do pan i pyta gdzie mama....wpada w histerie, wogóle nie integruje się z grupa, nawet na dworzu nie zawsze sie bawi. Zmieniło mi sie dziecko strasznie dziewczyny- on nawet po przedszkolu nie chce isc na dwór do dzieci tylko chce do domu iśc i koniec kropka. Jak podejdzie do niego ktos na podwórku i chce sie pobawic jego zabawka wpada w histerie i uieka do mnie się tulic. Adaptacja zbiega sie z wychodzeniem 5 i w nocy mamy koszmar, Antek wybudza się co chwile, czasami z płączem i krzykiem ze boli go zabek. Zebów nie mye juz dwa dni bo az się zanosi jak widzi ze chce mu umyć. No i najgorsze- w przedszkolu nie je nic, w domu siła wciskam mu kilka łyżek czegokolwiek.Panie określiły go jako super malucha,bo na adaptacji byli pod wrazeniem jak on mówi itp...ale powiedziały ze nie radzi sobie z emocjami. A mi serce peka. Od tygodnia biore persen i pije melise bo nie było dnia zebym nie wyła z bezsilnosci i rozgoryczenia.Nie mam wyjscia on do przedszkola musi chodzić bo sam w domu to raczej nie zostanie:)Boje sie że to mu nie minie i mi sie dziecko zablokue....zrobi się zamkniety w sobie i niedostepny. On teraz akceptuje tylko mnie i P. nikt nie może się zbliżyć. Cały czas wisi na mnie, a rano z płączem mówi- mamusia ja nie chce do przedszkola, zostan w domku .....Nie wiem co robić. Może przesadze ale dla mnie ten okres jest najcieższym odkąd jestem mama , czuje sie bezsilna, mam wyrzuty sumienia ze dziecko moje tak źle to znosi , chociaz opieka w przedszkolu i Panie są super...to tyle co u mnie a teraz przede wszystkim gratuluje maumusi- fasolki- pierwsze wyniki moczu mialam chyba identyczne jak Ty,byłam przerazona, ale nastepne były ok- chyba źle pobrałam wówczas mocz. Marta- gratuluje Olci postepów i powdzenia na turnusie Elvie- już się nie moge doczekac finalnych fot waszego domu. 3MAM kciuki za odsmoczkowanie Leny Maonka- dziewczynka?? Aga- zuch chłopak z J. 3 MAM KCIUKI ZA POMYŚLNY WYNIK Gosieńska- aj Ty sie umeczysz z tym kregosłupem..wracaj do zdrowia Gosia- biedny Mati...znam to z autopsji uciekam do pracy dalsza częśc nadrobie wieczorem Buziaki...K

Do góry