reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniówki 2010!!!

hejka
powoli się odrabiam, ale mam już serdecznie dość. Jakieś zniechęcenie mnie dopada, znowu:eek:
Muszę się na jakieś ruchowe zajęcia zapisać, co by przypływ endorfin był.
uahahaha. Na szczescie mloda nie ma az tak wielkiej szlapy. Juz aniez wspominala, ze nawet tej samej firmy buty potrafia miec kilka rozmiarow. Mlodej 29 ta w butkach ze smyka wypada. Dzis kupilam jej trampki w ccc i na szczescie 27 jest ok. Zimowe pewnie bedzie nosic 28. Zobaczy sie za jakis czas. ;-)
Igor akurat te smykowe ma:-)
Anna - dlaczego Alicja na diecie , bo coś chyba przegapiłam ?
Aniam tak dermatolog zaleciła na te jej białe płamy, więc się stosujemy.
Elvie&&&&&
Kamisia współczuję i mam nadzieje, że Antek jednak się zaklimatyzuję. Nie mogę nic doradzać, bo Igor szedł do przedszkola to był starszy i oczywiście coś tam popłakała, ale generalnie szybko Mu przeszło.
Maonka nie trzymaj nas juz w niepewności.
miłego popołudnia wszystkim

reklama
Witam i ja po małej przerwie.
Miałam hormonalną faze aspołeczną- czytałm co słychac, ale kompletnie nie mam nic do powiedzenia- tak mnie codziennie mdli że masakra- zamknęłam się w sobie i czekam na koniec pierwszego trymesrtu:sorry: jż niedługo i może będzie lepiej. Jutro mam wizytę kolejną i gina- mam nadzieję, że wszystko ok.

U Julisi akcja odpieluchowywanie..z siku po 2 tyg nawet jakoś idzie al qpal codziennie w majtach :no: coż..walczymy...obiecuje nagrody itd i nic...

Elvie- trzymam kciuki za odsmoczkowanie- u nas tez się zbliża wielkimi krokami bo 2 smoczki poprzegryzane kompletnie więc tyl;ko czekam aż z pieluchami się jakoś uporamy bo nie chce jej męczyć na raz ze wszystkim. Za to u Was wyszło fajnie więc może się uda!:tak:

Czytam że choroby zawitały wraz z jesienią...zdrowia mnóstwo życzę wszystkim chorowitkom tym małym i większym:tak:

No i powodzenia dla przedszkolaków świeżoupieczonych- oby szybko się przyzwyczaiły!

Miłego popołudnia!

Nie trzymam dłużej w niepewności, tylko Aniez dobrze wytypowała (stawiam kawę :-D:-D:-D)
itsaboy.6in.jpg
Miałam takie przeczucie, ale i tak mnie lekarz zaskoczył jak powiedział, że będzie chłopak. To jest tak na 90%, wolał sobie jeszcze te 10% zostawić.
Termin znowu się zmienił na ten późniejszy, czyli na 28.01. I niestety mam jakiś stan zapalny, mocz wyszedł źle, przepisał mi maść, tabletki dopochwowe i tantum rosa. Właśnie skończyłam leczenie, mocz muszę powtórzyć.

I zauważyłam jedno, począwszy od Elvie każda kwietniówka ma parkę. Zobaczymy jak będzie dalej.

maonka - gratuluję siusiaka! Fajowo mieć parkę:tak: Mam nadzieję, że powtórne wyniki moczu wyjdą już ok.

Ella - współczuję tych mdłości i trzymam kciuki za Julinki odpieluchowanie.

annaoj kce - oj ja też bym na jakąś zumbę lub inne ruchowe zajęcia polazła, ale tymczasowo nie mam jak. Trochę z Lenką w domu tańczę;-)

Moja gnida przylazła z klubu o ukradła smoka Maćkowi:sorry: Maciek smoka nie potrzebuje, więc nie protestował. Dzisiaj od rana sporo śpi, ale wcale mu się nie dziwię, bo pogoda do bani - szaro, buro i pada..

kamisia - współczuję przedszkolnych akcji.. Na to niejedzenie może flavon kids mu daj, u nas bardzo pomógł i teraz już systematycznie nie podajemy, ale 2-3razy w tygodniu mała go je. Młoda potrafi zjeść więcej ode mnie, więc mamy sukces. Jeśli chodzi o przedszkole to ja do dzisiaj pamiętam, jak moje było remontowane i nas do innego na 2 tygodnie przenieśli, też nic nie jadłam, całymi dniami wyłam, miałam nawet towarzysza mojej niedoli - kolegę Andrzejka, który płakał jeszcze głośniej niż ja:-D Mam nadzieję, że Antos się wreszcie przełamie. Ile on już tam chodzi? Od początku miesiąca? Kciuki zaciskam i tulę Cię mocno!!

Maonka- no to będzie parka :-D Aniam chyba tez chłopa typowała... dawaj tę kawę, bo dzisiaj naprawdę może się przydać.

Kamisia- ja wiem, ze to trudne, serce się kraje i moze ciężko w to uwierzyć, ale będzie dobrze! Wg "moich" złobkowych pań niektóre dzieci adaptują się i do października, ale w efekcie wszytskie chodzą do żłobka potem chętnie :-) będzie dobrze, a Antonio chce Was, nie żłobek i mu się nie dziw :-)

Elvie- Maciek śpi, bo z jego punktu widzenia pogoda cudowna :-)

Mamusia- pij sok żurawinowy, albo jedz wit. C. Bakterie nie namnażają się w środowisku kwaśnym :-) będzie dobrze.

odebrałam wyniki krwi i moczu i coś mi się wydaje że nie są za dobre
BA mam obniżone a MPV podwyższone, śladowe ilości białka, dość liczne bakterie, nieliczne nabłonki wielokątne i pasma śluzu.

zdrówka dla Isabeli i Matiego

mamusia nie martw się na zapas. Ja również na początku miałam taki wyniki, zresztą przez całą ciążę miałam raz większą, raz mniejszą ilość bakterii w moczu. Ponoć o stanie zapalnym decydują obok bakterii leukocyty. Także sprawdź to. I przede wszystkim sposób pobrania, trzeba się dokładnie podmyć, bo inaczej wynik jest nieprawidłowy. Mi nawet gin. zalecił przed pobraniem moczu popsikanie okolic intymnych octeniseptem.

kamisia bidulko, wiem co czujesz. Nie wiem jak ci doradzić. M. na szczęście po żłobku jest wesoły, ma apetyt, tylko o poranku jest histeria. Poczekajcie jeszcze chwilę, może stres przedszkolny został spotęgowany wychodzeniem zęba... Tak jak Aniez pisze przyzwyczai się, tylko potrzeba czasu
Maonka gratuluję chłopca!!!!

dziękuje dziewczyny
aniez Antek chodzi do przedszkola nie żłobka:-)
dziś mamy maleńki sukces...pomimo tego że Antol płąkał all day po raz pierwszy od 2,5 tygodnia usiadł z dziećmi i samiusieńki zjadł całą zupke i odrobinke drugiego dania

reklama
Do góry