reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniówki 2010!!!

gosienka dobrze, że jesteś:-) Biedulka jesteś z tym kręgosłupem. Aniam ma rację, może najpierw trzeba spróbować takich sposobów, zanim potną. Zdrówka życzę. Z trójeczką dzieci wierzę, że masz szał w domu. Ja szczerze nie ogarniam dwójki:wściekła/y: Płaczu Helci współczuję, u nas jest to samo. Mały dziś rano chował mi się biedak po domu i krzyczał, że on nie pójdzie, że chce się schować. Serce mi pękało, ale nie mogę mu ulec, bo nigdy by nie poszedł do żłoba:tak:
elvie to twoja siostra poszalała, chciała pewnie zaimponować koledze, oby nic złego się nie stało. Trzymam kciuki. Super, że dostaliście kolejną transzę, teraz przeprowadzka, to tylko kwestia czasu.
Głowa mi pęka już drugi dzień, idę spać, bo nic nie pomaga!

reklama
Jestem, padam na twarzoszczękę... na zakończenie dnia polazłam na fitness (brrrr)... nie ma to jak doskonały pomysł blondynki ;-)

Elvie- popatrzyłam na suwaczek. MOje dzieci w tym okresie za nic nie chciały siedzieć w bujaczku. Mata była lepsza, ale to też zależy od dziecka. Te małe spryciule są już bardzo ciekawe.

Gosieńka
- no masz... zdrówka dla Was wszystkich! Mam nadzieję, że Helenka szybko się zaadoptuje w nowym miejscu.

Nata- Kuba ma więcej ciekawych pomysłów i odkryć, którymi się z nami dzieli :-D

A'propos: z życia Kubusia: kilka dni temu podzielił się z nami mrożącą krew w żyłach historią o wronie polującej na inne ptaki na przedszkolnym placu zabaw. Męczy go to okrutnie, bo dzisiaj pół dnia mi klarował, że on idzie do przedszkola z naszym psem... fakt wielkie bydle, ale ja nie wiem, czy na wrony poluje, na razie się nie zdarzyło :-D wg K. poluje i się świetnie nada. Opcjonalnie chciał zabrać kota... nawet wymyślił, że na smyczy go tam zaprowadzi :-D no kot prędzej postraszyłby ptaka, ale jakoś mój pokojowy zwierz wygląda na pokojowego właśnie, nie na ogrodowego :cool2:

Jestem.
Z nadgodzin to szef naciagnal mnie jedynie, ze zamiast o 16, zbieram sie o 17i w te pedy do zlobka lece. Ewentualnie w sobote jeszcze pojde...i moze w przyszla. Zbalamucil mnie gadka o nowym, lepszym stanowisku...i teraz tak troche musze punktow nabic, coby cos z tego jego gadania wyszlo.

Powiem Wam, ze w weekend wybawilam 3 miesiecznego dzidziusia... Natulilam, nakarmilam.... Matko, juz zapomnialam jak to z takim dzidzia jest. Szok jak teraz widze, jaka Polka juz duza.... Toz to juz mala panienka anie dzidzia.. A mnie sie ciagle wydaje, ze mam w domu maluszka.

Witam:)
Ja już na nogach od pół godziny, czeka nas dzień na wysokich obrotach.

aniez - Kubuś jest boski! Monitor ze śmiechu przez niego oplułam:-D Z maty Maciek ucieka w kilka sekund, leży pod ławą i płacze. W nowym domu będę mu rozkładać kolec 8-elementowy, tutaj nie mam miejsca.

Katik - jak Maćka ze szpitala przywieźliśmy to tak samo pomyślałam:tak: Innego dnia, jak się Lenka wtuli i skuli to znów jest dla mnie małą dzidzią:-)

hej dziewczynki mogę się oficjalnie pochwalić że jestem w ciąży :) wg OM 5 tydzień na usg jeszcze niewiele widać więc za 2 tyg. powtórzymy. :-):-):-) starania nie poszły na marne ;-)

Katik tylko się pochwal jak już dostaniesz awans trzymam za to &&&

gosienka zdrówka!!! mam nadzieję że już nie długo do nas wrócisz na dobre :tak:

aniez no to pomysłowego masz synka :-D:-D

Natalka w sobotę na ślubie mówi do mnie "Mamusiu pożegnaj się" chodziło jej oczywiście o przeżegnaj :-D:-D:-D ubaw z niej miałam po pachy

Witamy i my z rana

Mamusiu- to jeszcze raz oficjalne tym razem gratulacje :-) Niech fasolek pięknie rośnie :-)

Elvie- zamień się zamień, już tęsknie za tą remontowo-budowlaną bieganiną :-)

Katik- dobrze, że się na więcej nie dałaś naciągnąć a tą godzinkę jakoś wysiedzisz :-)

Miłego dnia

mamusia, to oficjalnie ci gratuluję:-) spokojnej ciąży życzę.
aniez niezły aparat z Kubusia, ma chłopak wyobraźnię.
Katik, w moich oczach M. urósł od kiedy na świecie jest mała:-D on sam strasznie się zmienił, mam nadzieję, że to wszystko pójdzie w dobrym kierunku....na tą chwilę zazdrośnik z niego wychodzi.
U nas dalej histeria żłobkowa, dziś to już się nawet trząsł z bezsilności, bo wiedział, że na pewno do żłobka trafi. Poradźcie, co ja mam robić, zatrzymać go jeszcze chwilę w domu?
miłego dnia!

dziękuję za gratulacje :)

gosia
moja sąsiadka ma dwie córeczki 3lata i 6m-cy odprowadzając swoją starszą do przedszkola mówi jej że młodszą zaraz odprowadza do żłobka a sama musi iść do pracy. I jakoś to przechodzi może i ty spróbujesz w ten sposób wytłumaczyć.

reklama
Witam się choć na chwilkę, bo mam tyle roboty że :szok: ciężko mi więc cokolwiek nadrobić:zawstydzona/y:
Gratuluję Mamusiu i niech fasolka rośnie :tak::-)

Moje dziecko już przedszkolak pełną parą od wczoraj, od 8 do 14 jest w ośrodku i daje radę. Inna rzecz że ma tam rehabilitację, rózne zajęcia z terapeutami i obiad z dziećmi więc się nie nudzi. Ciotki też nie bo muszą mieć oczy dookoła głowy przy niej. Ma już swoją kolezankę Karolinkę i razem ustawiają wszystkich, dzieci muszą się bawić w to co one, robić to co one itd;-)
Zmykam bo J mi wczoraj 10kg śliwek przytargał za darmochę i teraz dżemy robię:-D ugotuję się chyba...

Do góry